-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
παίδες σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον οπότε σας γράφω τα ακριβή κομμάτια του συστήματος μου για να με κατατοπίσετε καλύτερα και να μου προτείνετε λύσεις.Ενισχυτής: yamaha rx-v650
Μπροστινά ηχεία: Dali Blue Series 5005
Κεντρικό: Dali Blue Series c1000
sub: Yamaha Yst-sw315
πίσω ηχεία: B&W DM600-s3Λοιπόν...όπως βλέπετε δεν είναι ...high end αλλά δεν είναι και entry level. Θα το χαρακτήριζα ένα μεσαίο σύστημα σπιτιού.
To σύστημά σου είναι παραπάνω από μια χαρά, επομένως αποκλείεται να μη βρεις τον ήχο που ψάχνεις με μια-δυο προσεκτικές κινήσεις.
Τα μπροστινά καλά έκανες και τα δήλωσες large, νομίζω ότι κατεβαίνουν μέχρι τους 40. Τα B&W δήλωσέ τα small, με σημείο αποκοπής τους 80 κύκλους. Πήγαινε τώρα στο sub σου και ρύθμισε κι εκεί το crossover στα 80hz. Aν δεν το έχεις κάνει ήδη, δήλωσε και το κεντρικό σου ως small.
Σε μουσική όμως δεν με ικανοποιεί τόσο. ϊσως φταίω και εγώ που επιμένω να παίζω στο πρόγραμμα 7ch stereo προκειμένου να έχω στερεοφωνικό ήχο και από τα πίσω ηχεία και από το σαμπ αλλά και να παίζει το κεντρικό. Μάλλον το χαλάω μόνος μου.
Βάζεις αυτογκόλ έτσι. Μπλέκεις στην αλυσίδα αναπαραγωγής τα προενισχυτικά κυκλώματα του yamaha. Ο ήχος μπορεί να ακούγεται πιο εντυπωσιακός αρχικά, στην πορεία όμως κουράζει και ουδεμία σχέση έχει με την αρχική ηχογράφηση. Γενικά, τα κυκλώματα προσομοίωσης πολυκάναλου προγράμματος προσπάθησε να τα αποφεύγεις.
Σχετικά με το μικρόφωνο που μου είπατε έχει τέτοιο ο ενισχυτής μέσω του οποίου κάνει τις ρυθμίσεις αυτόματα με βάση την απόσταση από το σημείο ακρόασης κλπ σε συνθήκες ησυχίας. Το είχα κάνει παλιά αλλά δεν με ικανοποίησε και χρησιμοποίησα τα ...αυτιά μου για να κάνω ρυθμίσεις.
To μικρόφωνο βολεύει μεν, αλλά σπάνια ρυθμίζει σωστά. Κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και στο σύστημά σου (που δεν έχεις ξοδέψει και λίγα να το στήσεις) και αγόρασε αυτό το ντεσιμπελόμετροαπό τα radioshack, και χρησιμοποιώντας το test tone του ενισχυτή σου ρύθμισε τις στάθμες όλων των ηχείων σου στο ίδιο επίπεδο. Θα σου πάρει πέντε λεπτά, και το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει ευχάριστα. Αν θες οδηγίες πώς να το κάνεις, εδώ είμαστε
-
Πολύ καλά το λες, αυτογκόλ! Για στέρεο μουσική είναι πια ξεκαθαρισμένο ότι αρκούν τα 2 κυρίως ηχεία (τα εμπρός). Με καλή ρύθμιση και αν τα εμπρός είναι λίγα μπορείς να προσθέσεις και το υπογούφερ. Οποιαδήποτε προσπάθεια να γεμίσεις από δικάναλη πηγή μουσικής περισσότερα κανάλια και ηχεία, αν και αρχικά εντυπωσιάζει τελικά οδηγεί σε απώλεια ποιότητας/πιστότητας κλπ.
Το κεντρικό σου υποτίθεται ότι φτάνει μέχρι 60Hz οπότε αν μπορείς παίξε με ρυθμίσεις συχνότητας αποκοπής μέχρι εκεί.
Καλό το ντεσιμπελόμετρο αλλά και τα αυτιά σου φτάνουν. Ειδικά αν το ένα σου αυτό ακούει λίγο χειρότερα από το άλλο με το αυτί θα κάνεις πιο σωστή ρύθμιση...
Να ακούς πλέον συστηματικά δικάναλη μουσική χωρίς τα surround modes και χωρίς τα surround ηχεία. Εκεί, όπως είδες και μόνος σου μπορείς να επέμβεις και πιο εύκολα για καλύτερα αποτελέσματα. -
σ' ευχαριστώ για τις οδηγίες θα σας γράψω τ' αποτελέσματα μόλις τελειώσω τις ρυθμίσεις
-
παιδιά έκανα μόλις ένα πείραμα. Δοκίμασα σε 2ch stereo με και χωρίς το σαμπ.
χρησιμοποιώντας ως τεστ τρακ ένα κομμάτι του Mark Morrison (Return of the mack).
Παρατήρησα ότι με τις ρυθμίσεις του tazz παίζει καλύτερα από πριν απλά νομίζω ότι η συνδρομή του σαμπ είναι απαραίτητη σε τέτοια ακούσματα κάτι που δεν θα ισχύει σε μία jazz ακρόαση ακόμα και σε μια ροκ ή ποπ.
Το θέμα είναι ότι όταν βάλεις pure direct η ποιότητα δεν είναι διακριτή(αν υπάρχει σε σχέση με το 2ch στερεο) καθώς και ότι χρειάζεται περισσότερη ένταση για να αποδώσει ανάλογα. -
Διάβασε καλά το εγχειρίδιο του ενισχυτή σου. Μπορεί να είναι βιβλία ολόκληρα αλλά αν τα διαβάσεις προσεκτικά βρίσκεις πολλά μυστικά και πολλές ρυθμίσεις που σου έχουν ξεφύγει.
Στη μουσική ο ήχος του sub ελάχιστες φορές χρειάζεται. Μάλλον έχει συνηθίσει το αυτί σου στον αφύσικο αυτό ήχο. Δύσκολα θα ακούσεις στα αλήθεια σε μουσική μπάσσα τέτοια που να μην σου επαρκεί το αξιοπρεπέστατο εμπρός ηχείο σου.
Κάποια subwoofer έχουν ρύθμιση για μουσική ή σινεμά, βεβαιώσου ότι το βάζεις στη μουσική αν δεν μπορείς να το αποχωριστείς. -
Για τις ρυθμίσεις των εμπρός ηχείων είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσεις υλικό με ακουστικά όργανα, όσο λιγότερα τόσο καλύτερα, ένα πιάνο, κιθάρα και γυναικεία φωνή, να αποφύγεις την ηλεκτρική ηλεκτρονική μουσική για της ρυθμίσεις. **Βάλε να ακούσεις τον Μεγάλο Ερωτικό του Χατζηδάκι με την Φλέρυ Νταντωνάκη και τον Δημήτρη Ψαριανό να δείς τι σημαίνει τέχνη σε όλα τα επίπεδα. **
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Διάβασε καλά το εγχειρίδιο του ενισχυτή σου. Μπορεί να είναι βιβλία ολόκληρα αλλά αν τα διαβάσεις προσεκτικά βρίσκεις πολλά μυστικά και πολλές ρυθμίσεις που σου έχουν ξεφύγει.
Στη μουσική ο ήχος του sub ελάχιστες φορές χρειάζεται. Μάλλον έχει συνηθίσει το αυτί σου στον αφύσικο αυτό ήχο. Δύσκολα θα ακούσεις στα αλήθεια σε μουσική μπάσσα τέτοια που να μην σου επαρκεί το αξιοπρεπέστατο εμπρός ηχείο σου.
Κάποια subwoofer έχουν ρύθμιση για μουσική ή σινεμά, βεβαιώσου ότι το βάζεις στη μουσική αν δεν μπορείς να το αποχωριστείς.το σαμπ το έχω στην μουσική όταν ακούω μουσική. Τώρα που δοκίμασα τα 'duets του kenny g 'καταλαβαίνω τι λες για το σαμπ απλά δεν αλλοιώνει τόσο τον ήχο τουλάχιστον σε σχέση με τα γούστα μου.
Τώρα για το βιβλίο του ενισχυτή θα σου πω κάτι αστείο. Με βάλατε στην πρίζα και έψαξα τα μάνουαλ...τα αντίστοιχα των ηχείων και του σαμπ δεν τα είχα ανοίξει ποτέ...Να σας κάνω μία ερώτηση ακόμα που ίσως φανεί ηλίθια. Το σαμπ είναι συνδεδεμένο μ ένα καλώδιο στον ενισχυτή στην θύρα Μοno ( L ). Από κάτω έχει και αντίστοιχη με (R) μήπως θα πρέπει αν συνθεθεί το σαμπ με καλώδιο δυο ηχείων;;; Με άλλα λόγια μήπως έτσι ο ήχος του μπάσου αντιστοιχεί στον ήχο που πάει στο δεξί ηχείο ή απλά αυτό κανονίζεται από τον ενισχυτή και η επιπλέον θύρα καλύπτει κείνους που βάζουν 2 σαμπ;;;
-
Δες το βιβλίο για την σύνδεση του sub, ίσως έχει διαφορετική συνδεσμολογία για 1 ή για 2
-
Να σας κάνω μία ερώτηση ακόμα που ίσως φανεί ηλίθια. Το σαμπ είναι συνδεδεμένο μ ένα καλώδιο στον ενισχυτή στην θύρα Μοno ( L ). Από κάτω έχει και αντίστοιχη με (R) μήπως θα πρέπει αν συνθεθεί το σαμπ με καλώδιο δυο ηχείων;;; Με άλλα λόγια μήπως έτσι ο ήχος του μπάσου αντιστοιχεί στον ήχο που πάει στο δεξί ηχείο ή απλά αυτό κανονίζεται από τον ενισχυτή και η επιπλέον θύρα καλύπτει κείνους που βάζουν 2 σαμπ;;;
Οι δύο είσοδοι στο sub σου είναι για άλλη δουλειά, και συγκεκριμένα για την περίπτωση που χρησιμοποιείς προενισχυτή με δύο ζευγάρια εξόδων.
Το lfe σήμα που είναι γραμμένο σε σήμα dolby ή dts είναι μονοφωνικό (εξού και το '.1' στο '5.1'), επομένως σωστά το έχεις συνδέσει εκεί.
Αν θέλεις, πειραματίσου λίγο με το ποτενσιόμετρο φάσης του sub σου. Ανάλογα με το πού το έχεις τοποθετήσει, θα ακούγεται καλύτερα στη θέση 0 ή στη θέση 180.
Το ότι σε κατάσταση pure direct πρέπει να παίξεις σε δυνατότερες εντάσεις, μου ακούγεται φυσιολογικό. Όταν ακούς στέρεο και κατευθύνεις τις χαμηλές συχνότητες στο sub σου, ο ενισχυτής σου ζορίζεται λιγότερο γιατί τον απαλλάσσεις από το μεγαλύτερο 'αγγούρι' (ειδικά για πολυκάναλο ενισχυτή).
Σε γενικές γραμμές, πάντως, συμφωνώ με τον onyx, έχοντας αυτά τα ηχεία πραγματικά δε νομίζω ότι χρειάζεσαι και το σαμπ στη μουσική (προσωπικά, το σαμπ το χρησιμοποιώ μόνο στις ταινίες), εκτός και αν ακούς πολλές μουσικές με εκκλησιαστικό όργανο.
-
τα καταλαβαίνω όσα γράφεις όμως γιατί το σαμπ πιέζει τον ενισχυτή;;; Πρόκειται για ενεργό σαμπ γουφερ που -φαντάζομαι- διαχειρίζεται μόνο του την ισχύ του. Γιατί επιβαρύνεται ο ενισχυτής;;;
-
τα καταλαβαίνω όσα γράφεις όμως γιατί το σαμπ πιέζει τον ενισχυτή;;; Πρόκειται για ενεργό σαμπ γουφερ που -φαντάζομαι- διαχειρίζεται μόνο του την ισχύ του. Γιατί επιβαρύνεται ο ενισχυτής;;;Ακριβώς το αντίθετο έγραψα: όταν δουλεύει το σαμπ σου, ο ενισχυτής σου ζορίζεται λιγότερο. Επομένως, όταν παίζεις δικάναλα χωρίς σαμπ, είναι λογικό να πρέπει να ανεβάσεις εντάσεις, αφού απουσιάζει το σαμπ και ο ενισχυτής πρέπει να δουλέψει και τις χαμηλές συχνότητες.
-
Α δε σας είπα.....σήμερα πήγα μια βολτίτσα κατά Λάρισα μεριά στην έκθεση της exlusive audio.
ProAc,Diva,musical fidelity klp -
Ο χρήστης tazz έγραψε:
τα καταλαβαίνω όσα γράφεις όμως γιατί το σαμπ πιέζει τον ενισχυτή;;; Πρόκειται για ενεργό σαμπ γουφερ που -φαντάζομαι- διαχειρίζεται μόνο του την ισχύ του. Γιατί επιβαρύνεται ο ενισχυτής;;;
Ακριβώς το αντίθετο έγραψα: όταν δουλεύει το σαμπ σου, ο ενισχυτής σου ζορίζεται λιγότερο. Επομένως, όταν παίζεις δικάναλα χωρίς σαμπ, είναι λογικό να πρέπει να ανεβάσεις εντάσεις, αφού απουσιάζει το σαμπ και ο ενισχυτής πρέπει να δουλέψει και τις χαμηλές συχνότητες.
έχεις δίκιο...διάβασα λάθος
-
Από την συνέντευξη του Michael Creek.
*Αφού το αναφέρατε, θα το ρωτήσω: Μπήκατε ποτέ στον πειρασμό να σχεδιάσετε ένα player υψηλής ανάλυσης;
Όχι, δεν μπήκα ποτέ στον πειρασμό, γιατί δεν το βρίσκω έντιμο το να παρουσιάσω μια συσκευή για την οποία δεν θα μπορώ να εγγυηθώ ότι ο ιδιοκτήτης της θα είναι σε θέση να την χρησιμοποιεί σε δέκα χρόνια. Υπάρχει μια πάλη στην αγορά για τα συστήματα αυτού του είδους κι έχουμε δει κι άλλες φορές διαμάχες στον χώρο μας οι οποίες κατέληξαν με τους καταναλωτές να έχουν πληρώσει σημαντικά ποσά επενδύοντας τελικώς σε τεχνολογίες που δεν προχώρησαν. Κι ακόμη, δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι θα έχω πρόσβαση στα εξαρτήματα που πιθανόν να χρειαστούν ώστε να επισκευαστεί μια συσκευή σε δέκα χρόνια. Για παράδειγμα, μπορώ να επισκευάσω έναν ενισχυτή 4040 του 1992 ακόμη και σήμερα!*
Μπράβο στις εταιρίες που σέβονται το΄πελατολόγιό τους και εύχομαι τα καλύτερα γι' αυτές.
-
Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Οι δεκάδες εταιρίες που φτιάχνουν τα player είναι απατεώνες, και ο κος Creek είναι ο εντιμότερος όλων και περιμέναμε αυτόν να έρθει να μας ανοίξει τα μάτια.
-
Μπορεί να το χρησιμοποιεί σαν δικαιολογία επειδή δεν φτιάχνει player, αλλά δεν παύει να ισχύει το γεγονός ότι οι περισσότερες εταιρείες δεν έχουν ανταλλακτικά μετά από μερικά χρόνια. Όταν χαλάσει η συσκευή, στο σέρβις σου απαντάνε: τιμή ανταλλακτικού ΤΟΣΟ (όσο η τιμή μιας καινούριας συσκευής αντικατάστασης).
-
Εγώ όμως κάτι άλλο κατάλαβα. Στα συστήματα υψηλής ανάλυσης έχουμε μια έντονη διαμάχη. Συγκεκριμένα, θυμηθείτε τα DVD-Audio και Super Audio CD. Κανένα δεν προχώρησε πραγματικά. Και στα δυο οι νέες κυκλοφορίες είναι απειροελάχιστες και κυρίως έχουμε κάτι λίγες επανακυκλοφορίες θρυλικών ηχογραφήσεων. Περισσότερο 'παραξενιές' έχουν καταντήσει αυτά τα συστήματα παρά αποδεκτά φορμά.
Τα ίδια πάνε να γίνουν τώρα με Blu-Ray και HD-DVD. Ποιος λοιπόν μας εγγυάται ότι τα φορμά αυτά θα συνεχίσουν να υπάρχουν δέκα χρόνια μετά; Άσε που υπάρχει και το άλλο ζήτημα: τα δικαιώματα για τη χρήση της τεχνολογίας.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Οι δεκάδες εταιρίες που φτιάχνουν τα player είναι απατεώνες, και ο κος Creek είναι ο εντιμότερος όλων και περιμέναμε αυτόν να έρθει να μας ανοίξει τα μάτια.Εσύ μπορεί να είσαι σε θέση να πληρώνεις για ένα cd player πέντε χιλιάρικα και να το αντικαθιστάς (τόσο είναι περίπου ο μέσος όρος αντοχής των μηχανισμών οδήγησης) κάθε πέντε χρόνια.
Εγώ αυτό το θεωρώ απάτη και επειδή όπως ξέρεις την έχω πατήσει επ ουδενί λόγο είμαι διατεθιμένος να εμπλακώ σε τέτοιου είδους αγορά πάλι.
Καλύτερα ένα φθηνό cd player 200 ANTE TO ΠΟΛΥ 300 ευρώ με καβάντζα κι ένα μηχανισμό.Από κει και πέρα τι είναι αυτό που σε κάνει να πιστεύεις ότι η creek δεν μπορεί να βγάλει πανάκριβο μηχάνημα?
Στην ουσία το αναλογικό στάδιο πληρώνει κανείς και τις περισσότερες φορές δυσανάλογα ακριβότερα από όσο πραγματικά κοστίζει.
Ασε που πολλά δήθεν hiend με κάτι πορτάκια φρυτέζας είναι για να γελάς, κι άλλα τόσα είναι αντιγραφές των βιομηχανικών.Για να μιλάς έτσι μάλλον θα πρέπει να έχεις στην κατοχή σου πανάκριβο player φαντάζομαι.
Τότε προς τι η διαμάχη με τα αναλογικά?Για τις διαμάχες των φορμά λέει ψέματα?
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μπορεί να το χρησιμοποιεί σαν δικαιολογία επειδή δεν φτιάχνει player, αλλά δεν παύει να ισχύει το γεγονός ότι οι περισσότερες εταιρείες δεν έχουν ανταλλακτικά μετά από μερικά χρόνια. Όταν χαλάσει η συσκευή, στο σέρβις σου απαντάνε: τιμή ανταλλακτικού ΤΟΣΟ (όσο η τιμή μιας καινούριας συσκευής αντικατάστασης).Φτιάχνει player και πρέπει αν δεν κάνω λάθος να κυμαίνονται στην κατηγορία τιμής των 1000ευρώ.
Για τα αντ/κά ναι έτσι λειτουργούν.Εβαλαν το κόσμο στο λούκι εκμεταλευόμενοι την ψηφιακή τεχνολογία και πληρώνει αβέρτα.
Κι άμα τους λες ότι το πικάπ του '70 και το πομπινόφωνο με ένα κάρο μηχανισμούς,γρανάζια,ράουλα,λάστιχα κλπ δουλεύουν ακόμα σε στραβοκοιτάνε. -
Μάκη έχω cd player του 1985, το χρησιμοποιώ σπάνια αλλά δουλεύει μια χαρά. Pioneer 16-bit, τα μονόμπιτα δεν είχαν βγει ακόμα
Home Hi-Fi