-
Ολόκληρος μάστορας είναι το παλικάρι που πόσταρες και δεν μπορεί να σου ανοίξει..την πόρτα του player ?
-
Για πράκτορα τον ήξερα, λες να ξέρει κι από πορτάκια;
-
Άσε τους πράκτορες (ή τουλάχιστον βάλε πιο μικρή φωτογραφία) και τα πορτάκια και κάνε αυτό που προτείνεις για τους λόγους που λες. Πάρε separates. Βέβαια θα χρειαστείς λίγο περισσότερο τους ειδικούς για να σε βοηθήσουν να τα ταιριάξεις ηχητικά... Το αποτέλεσμα όμως μάλλον θα είναι καλύτερο όπως και οι δυνατότητες βελτίωσης και επέκτασης.
-
Μου έχει προτείνει λύση ο G60 πιό πίσω, φαντάζομαι θα είναι ψαγμένη λύση. Αυτούς τους ειδικούς, πως τους βρίσκει κανείς;
Για τα separates κι εγώ της ίδιας άποψης είμαι, από την άλλη μεριά ποιός είναι πιό ειδικός να ταιριάξει ηχητικά τα κομμάτια από την ίδια την εταιρία; Με αυτή τη σκέψη, καλύτερο το μικρο. Άλλωστε προέχει ο ήχος (και κοστίζει και περίπου 500 Ε λιγότερα)!
Η φωτογραφία δημιουργεί πρόβλημα; Αν ναι, να την βγάλω τελείως.
-
Δές και άκουσε την πρόταση μου και εδώ είμαστε, νομίζω όμως ότι θα το ερωτευτείς, είναι hi-end micro, καμμία σχέση με ότι έχουμε στο μυαλό μας για τα micro και για το μέγεθος που δεν μετράει πάντα, εκτός και αν θέλεις να εντυπωσιάζεις του επισκέπτες σου, οπότε.... πάμε για άλλα.
Πες τον χώρο που έχεις, αν έχεις χώρο για να τα ακουμπίσεις, ακούς δυνατά ? ακούς πολλές ώρες κάθε ημέρα ? τα ηχεία του είναι όλα τα λεφτά. Ξέρεις ότι για να μαλακώσει το ειδικό ξύλο που είναι φτιαγμένα το ποτίσουν αρκετό καιρό μέσα σε σάκε ? Η διενίσχυση του τα κατατάσει στον ήχο των μηχανημάτων πολύ υψηλής ηχητικής ποιότητας. Άκουσε το και απόρριψε το μετά, όχι πρίν, στο προτείνω για να ακούς μουσική και να μην χρειαστείς τίποτα άλλο αργότερο, ίσως ένα sub αν ακούς δυνατά.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Δές και άκουσε την πρόταση μου και εδώ είμαστε, νομίζω όμως ότι θα το ερωτευτείς, είναι hi-end micro, καμμία σχέση με ότι έχουμε στο μυαλό μας για τα micro και για το μέγεθος που δεν μετράει πάντα, εκτός και αν θέλεις να εντυπωσιάζεις του επισκέπτες σου, οπότε.... πάμε για άλλα.Πες τον χώρο που έχεις, αν έχεις χώρο για να τα ακουμπίσεις, ακούς δυνατά ? ακούς πολλές ώρες κάθε ημέρα ? τα ηχεία του είναι όλα τα λεφτά. Ξέρεις ότι για να μαλακώσει το ειδικό ξύλο που είναι φτιαγμένα το ποτίσουν αρκετό καιρό μέσα σε σάκε ? Η διενίσχυση του τα κατατάσει στον ήχο των μηχανημάτων πολύ υψηλής ηχητικής ποιότητας. Άκουσε το και απόρριψε το μετά, όχι πρίν, στο προτείνω για να ακούς μουσική και να μην χρειαστείς τίποτα άλλο αργότερο, ίσως ένα sub αν ακούς δυνατά.
Εγώ θα δεχτώ ότι το μικρό έχει καμπάνα ήχο.
Είναι πιστεύω όμως φύση αδύνατον από 10 εκατοστά γούφερ να βγάλεις χαμηλό αξιοπρεπές.
Δε νομίζω να μπορούν να παραβγούν οι νόμοι της φυσικής εδώ.
Οσο χαμηλά κι αν ακούει κάποιος ε δεν μπορεί,κάποια στιγμή θα θες να ακούσεις και λίγα γκάζια.
Και τέλος απ τη στιγμή που μπορεί κάποιος να υπερβεί το 1000 άρικο ποιός ό λόγος να μπεί σε περιορισμούς και δυσκολίες αναβάθμισης-πολύ περισσότερο δε με προσθήκες υπογούφερ κλπ- τη στιγμή που μπορεί να πετύχει έστω και μόνο αξιοπρεπέστατο ηχητικό φάσμα από χαμηλά. -
Αν το μικρό είναι καλό, με τη προσθήκη ενός αξιοπρεπούς sub θα χρειάζεσαι ΤΡΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ευρώ για να βγάλεις παρόμοιο ήχο.
-
Υπάρχουν 2 ειδών ειδικοί.... Αυτοί που μοιάζει να έχουν άποψη που προκύπτει από σχετικό ψάξιμο και τους βρίσκεις και εδώ μέσα.... και ο υπέρτατος ειδικός που είσαι εσύ η ίδια, μόνο εσύ θα ξέρεις τι είναι αυτό που σου αρέσει, ποιο ακούγεται σωστά στα δικά σου αυτιά.
Προτείνω αν ακούσεις πράγματα στηριζόμενη στις προτάσεις των ειδικών μέχρι το αυτί σου να αρχίσει να αποφασίζει για το τί ακριβώς του αρέσει. -
Σωστός 100%, της πρότεινα να το ακούσει πρώτα επειδή εγώ το άκουσα και δεν πίστευα ατα αυτιά μου, νομίζεις ότι ακούς λάμπα επώνυμη και όχι τρανζιστοράτο micro, δεν είπα στην elisa πήγαινε πάρε αυτό, για τα λεφτά του δεν βρίσκεις τίποτα αντίστοιχο μέχρι και το διπλάσιο κόστος.
Στο κάτω-κάτω εκείνη θα ζήσει με την επιλογή της την οποία πλήρωσε με τα ωραία της λεφτά, όχι εμείς, γιαυτό λέμε, άκουσε πρώτα έχοντας στο χέρι ένα δικό σου CD που το ξέρεις καλά και μετά αποφάσισε.
-
Πολύ σωστά. Ας σκεφθεί η ίδια τι μουσική της αρέσει να ακούει, ας ακούσει μερικές διαφορετικές υλοποιήσεις - και πιθανούς συνδυασμούς τους - ηχείων και ενισχυτών (transister, FET, MOSFET, Darlington, push-pull λυχνία, single-ended ή parallel single-ended λυχνία κι από ηχεία ακουστικής ανάρτησης, κόρνες, οπίσθιο ρεφλέξ, εμπρόσθιο ρεφλέξ, δαπέδου, βάσης) κι ας αποφασίσει. Η απόφαση είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό προσωπική και υπαγορεύεται από τα προσωπικά γούστα του καθενός, από την τσέπη του (ο υπέρτατος ίσως κριτής) και από το χώρο που έχει. Δεν θα έβαζε κανείς ένα Grande Utopia σε 20 τετραγωνικά δωμάτιο, ούτε θα περίμενε δυο 'δορυφόρους' να γεμίσουν ένα χώρο 150 τετραγωνικών...
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Ένα info plz.......Έχω ακόμα στην κούτα ένα Home Theater ONKYO 5:1, ένα DVD player πήρα και μια τηλεόραση TFT.........
αν αγοράσω δυο μικρόφωνα και τα σχετικα CD με τα τραγούδια το κάνω το καραόκε παρτυ ? ή θέλω και κάποιο άλλο μηχάνημα??
Που πουλάνε μικρόφωνα??
Για μένα τίποτα??
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Ένα info plz.......
Έχω ακόμα στην κούτα ένα Home Theater ONKYO 5:1, ένα DVD player πήρα και μια τηλεόραση TFT.........
αν αγοράσω δυο μικρόφωνα και τα σχετικα CD με τα τραγούδια το κάνω το καραόκε παρτυ ? ή θέλω και κάποιο άλλο μηχάνημα??
Που πουλάνε μικρόφωνα??
Για μένα τίποτα??
Εσύ μάλλον θες τραγουδιστή
Από home sinema δε βλέπω φως εδώ.
Ποιό πολύ για δικάναλους μας βλέπω σχεδόν όλους. -
O τετρακάναλος ήχοε πέθανε γρήγορα γιατί δεν είχε εικόνα, και δεν στηρίχτηκε και από τις δισκογραφικές, ήταν και τα μηχανήματα ακριβά, ε! το σκοτάδι δεν ήταν μακρυά.
Το home cinema αντέχει γιατί υπάρχει στήριξη από παντού + το ατού της εικόνας, αλλά σωστό ήχο δεν ακούς, όλο το σύστημα του home cinema βασίζεται στα εφέ που βάζουν οι κινηματογραφιστές στις ταινίες, είναι δυνατόν να μπορέσεις να ακούσεις το ηχόχρωμα ενός πιάνου, ενός τσέλο, μιας κλασσικής κιθάρας, να ακούσεις σωστά μια γυναικεία φωνή να τραγουδάει, πως να ακούσης Φλέρυ Νταντωνάκη, μια Μοσχολιού στο άνθρωποι μονάχοι, μια Joni Mitchell ? να μην πιάσουμε και τα διαμάντια της τζάζ γιατί θα γράφουμε μέχρι μεθαύριο, από το σύστημα που σχεδιάστηκε να αναπαράγει το πολυβόλο και τις γροθιές του Σβαρτσενέγκερ ?
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Το home cinema αντέχει γιατί υπάρχει στήριξη από παντού + το ατού της εικόνας, αλλά σωστό ήχο δεν ακούς, όλο το σύστημα του home cinema βασίζεται στα εφέ που βάζουν οι κινηματογραφιστές στις ταινίες, είναι δυνατόν να μπορέσεις να ακούσεις το ηχόχρωμα ενός πιάνου, ενός τσέλο, μιας κλασσικής κιθάρας, να ακούσεις σωστά μια γυναικεία φωνή να τραγουδάει, πως να ακούσης Φλέρυ Νταντωνάκη, μια Μοσχολιού στο άνθρωποι μονάχοι, μια Joni Mitchell ? να μην πιάσουμε και τα διαμάντια της τζάζ γιατί θα γράφουμε μέχρι μεθαύριο, από το σύστημα που σχεδιάστηκε να αναπαράγει το πολυβόλο και τις γροθιές του Σβαρτσενέγκερ ?
Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω ελαφρώς. Η αλήθεια είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των τίτλων που εκμεταλλεύονται στο έπακρον όλα τα κανάλια της εξακάναλης ηχητικής μπάντας μιας ταινίας είναι blockbusters του χόλιγουντ, που στοχεύουν πρώτιστα στον εντυπωσιασμό. Παρ' όλα αυτά, μια στις τόσες ξεπετάγονται και πολυκάναλοι μουσικοί τίτλοι στους οποίους έχει γίνει σωστός διαχωρισμός και επεξεργασία, και σε μεταφέρουν αρκετά πειστικά στο χώρο μιας συναυλίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το τελευταίο live dvd των Nine Inch Nails (και μην πει κανείς ότι δεν υπάρχει διαφορά από το πολυβόλο του σβαρτσενέγκερ ), όπου έγινε ειδική πολυκάναλη μίξη από τα master tapes από το ίδιο το γκρουπ, και η μπάντα 5.1 ΔΕΝ προέκυψε από στερεοφωνικό σήμα.
-
Δεν έχεις και πολύ άδικο, αλλά όταν υπάρχουν ήδη στο ράφι εκατοντάδες βινύλια και πολλές εκατοντάδες CD δεν μπορείς να ψάχνεις να βρείς υλικό με ειδικό μιξάρισμα όταν δεν υπάρχει το υλικό που θέλεις, ε, δεν θα τα πετάξουμε όλα για να αγοράσουμε τα μοδάτα σούπερ ντούπερ όταν δεν μας αφορούν.
Δεν αφορούν εμάς που έχουμε πολύ υλικό, αυτά αφορούν τους νέους που τώρα αρχίζουν να δημιουργούν την δισκοθήκη και την ταινιοθήκη τους.
-
Το πολύ-πολύ παίρνεις ένα καλό πικάπ, το στήνεις σωστά και ησυχάζεις... Παίρνεις κι ένα πλυντήριο δίσκων (ακριβό, αλλά φοβερά χρήσιμο)... Και μετά κοροϊδεύεις τους σιντάκηδες με τον τεχνητό 'ήχο' των καβουρδιστηριών τους.
-
Ξέρεις ότι δεν έχω χρειαστεί ακόμα τις υπηρεσίες του πλυντηρίου ? πρίν από 30 χρόνια αγόρασα ένα αντιστατικό μάτ της Thorens και τοποθετώντας ένα καθαριστικό βουρτσάκι της Nagaoka έχω κρατήσει πεντακάθαρους τους δίσκους μου, καθώς ακουμπάει ο δίσκος στο ματ ξεφορτώνεται από τον στατικό ηλεκτρισμό και το βελούδο με το βουρτσάκι ανασηκώνει την σκόνη και την μαζεύει καθώς ο δίσκος παίζει, οι δίσκοι μου λάμπουν, ούτε σκράτς ούτε θόρυβος, μόνο ο θόρυβος επιφανείας ακούγεται που υπάρχει στους δίσκους Ελληνικής κοπής.
-
Εγώ έχω σκόνη σε δυο-τρεις δίσκους, αλλά θόρυβο επιφανείας μόνο σε σχετικά πρόσφατους (δηλαδή δεκαετία '80 ως και αρχές δεκαετίας '90) δίσκους ελληνικής κοπής έχω ακούσει.
-
[Tokyo High End Show
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αν το μικρό είναι καλό, με τη προσθήκη ενός αξιοπρεπούς sub θα χρειάζεσαι ΤΡΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ευρώ για να βγάλεις παρόμοιο ήχο.Με 83db max spl?
Λαμβάνοντας υπ όψιν φυσικά την καλή ποιότητα ήχου,στερεοφωνική εικόνα, ανάλυση,μεσουψηλές κλπ.
Home Hi-Fi