-
Καλημερα σε ολους και χρονια πολλα και καλα. Ειμαι καινουριος στο forum γι' αυτο συγχωρεστε τυχων λαθη. Αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι το εξης..... Εχω ενα παρα πολυ παλιο αμαξι (μοντελο 1980) το οποιο και θελω να αποσυρω απο την κυκλοφορια πριν το τελος του χρονου καθως δεν θελω να πληρωσω τα τελη κυκλοφοριας και το αμαξι πλεον δεν αξιζει ουτε cent . Η ερωτηση μου ειναι: Πρεπει να παω χαρτι οτι το εχω καταθεσει στον ΟΔΔΥ για να δεχτει το υπουργειο τις πινακιδες? Δεν γινεται να το εγκαταλειψω και να το παρει ο δημος οπως γινοταν παλια η θα πεσει προστιμο? Και κατι τελευταιο. Υπαρχει καποιος που να γνωριζει καποια εταιρια η καποιους ανθρωπους που να αναλαβουν παιρνουν ολα τα παλαια αυτοκινητα ειτε για ανταλλακτικα ειτε για προς διαλυση? Αν υπαρχει καποιος που να γνωριζει κατι περι αυτων θα με διευκολυνε αρκετα....... Ευχαριστω εκ των προτερων......................
-
Καλημερα σε ολους και χρονια πολλα και καλα. Ειμαι καινουριος στο forum γι' αυτο συγχωρεστε τυχων λαθη. Αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι το εξης..... Εχω ενα παρα πολυ παλιο αμαξι (μοντελο 1980) το οποιο και θελω να αποσυρω απο την κυκλοφορια πριν το τελος του χρονου καθως δεν θελω να πληρωσω τα τελη κυκλοφοριας και το αμαξι πλεον δεν αξιζει ουτε cent . Η ερωτηση μου ειναι: Πρεπει να παω χαρτι οτι το εχω καταθεσει στον ΟΔΔΥ για να δεχτει το υπουργειο τις πινακιδες? Δεν γινεται να το εγκαταλειψω και να το παρει ο δημος οπως γινοταν παλια η θα πεσει προστιμο? Και κατι τελευταιο. Υπαρχει καποιος που να γνωριζει καποια εταιρια η καποιους ανθρωπους που να αναλαβουν παιρνουν ολα τα παλαια αυτοκινητα ειτε για ανταλλακτικα ειτε για προς διαλυση? Αν υπαρχει καποιος που να γνωριζει κατι περι αυτων θα με διευκολυνε αρκετα....... Ευχαριστω εκ των προτερων......................
-
-
Ο χρήστης The_Loner έγραψε:
Καλημερα σε ολους και χρονια πολλα και καλα. Ειμαι καινουριος στο forum γι' αυτο συγχωρεστε τυχων λαθη. Αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι το εξης..... Εχω ενα παρα πολυ παλιο αμαξι (μοντελο 1980) το οποιο και θελω να αποσυρω απο την κυκλοφορια πριν το τελος του χρονου καθως δεν θελω να πληρωσω τα τελη κυκλοφοριας και το αμαξι πλεον δεν αξιζει ουτε cent . Η ερωτηση μου ειναι: Πρεπει να παω χαρτι οτι το εχω καταθεσει στον ΟΔΔΥ για να δεχτει το υπουργειο τις πινακιδες? Δεν γινεται να το εγκαταλειψω και να το παρει ο δημος οπως γινοταν παλια η θα πεσει προστιμο? Και κατι τελευταιο. Υπαρχει καποιος που να γνωριζει καποια εταιρια η καποιους ανθρωπους που να αναλαβουν παιρνουν ολα τα παλαια αυτοκινητα ειτε για ανταλλακτικα ειτε για προς διαλυση? Αν υπαρχει καποιος που να γνωριζει κατι περι αυτων θα με διευκολυνε αρκετα....... Ευχαριστω εκ των προτερων......................Καλώς ήρθες στο forum!
Χρόνια πολλά!Για το που θα πας το αυτοκίνητο καλή λύση είναι ή κάποια μάντρα ή κάποιο συνεργείο που θα ενδιαφέρεται για το αυτοκίνητο αυτό.
Προφανώς μην περιμένεις και πολλά λεφτά να πάρεις αλλά ποτέ δεν ξέρεις.Αλήθεια ποιο αυτοκίνητο είναι?
Τώρα για τις πινακίδες, νομίζω ότι πρέπει να τις καταθέσεις.
-
Καταρχήν καλός όρισες στην παρέα μας και χρόνια πολλά.
Δυστυχώς στην Ελλάδα είναι αρκετό να καταθέσεις τις πινακίδες για να σταματήσεις να έχεις την παραμικρή υποχρέωση στο κράτος για το παλιό σου αυτοκίνητο.
Θα προτιμούσα να μην το εγκαταλείψεις στο δρόμο γιατί ότι θα το πάρει ο δήμος δεν είναι καθόλου σίγουρο και το ποιο πιθανόν είναι να παραμείνει για μήνες ή χρόνια στο δρόμο κλέβοντας χώρο στάθμευσης μολύνοντας το μέρος. Αν δεν βρεθεί καμία μάντρα να το πάρει για ανταλλακτικά έστω και τζάμπα ψάξε να βρεις αν υπάρχει μέρος που να μπορέσεις να το δώσεις για ανακύκλωση. Δεν ξέρω δυστυχώς που υπάρχουν. Στην Κρήτη σίγουρα δεν υπάρχουν αλλά στην Αθήνα υποθέτω ότι κάτι θα βρεις.
Αν βρεις κάτι ενημέρωσε μας σε παρακαλώ. -
Kαλως σας βρηκα!
Το αμαξι ειναι ενα datsun cherry με αλλαγμενο μοτερακι 1500 κυβικα. Το αμαξι μπορει να κυκλοφορησει αλλα θελει παααααααααρα πολλα και δεν συμφερει..... Δεν εχει καλοριφερ (εχει τρυπησει και πιστεψτε με ιδιως τωρα το χειμωνα ειναι τοπιο στην ομιχλη η οδηγηση) και ουτε καλα φρενα, επισης εχει παρα πολλα σαπακια χωρια δισκους και πλατο. Απλα δεν αξιζει τον κοπο. Ειναι βεβαια ιδανικο για καποιον που ξεκιναει τωρα να οδηγαει για να παρει τον αερα... Λεω να κοιταξω μηπως το θελει καποιος για ανταλλακτικα αλλα θελω πριν το τελος του χρονου...... Αληθεια γινεται μολις το δωσω να κρατησω την ασφαλεια δηλαδη να την αφησω να τρεχει κι ας μην εχω αμαξι ετσι ωστε να την μεταβιβασω στο αλλο αμαξι που πολυ πιθανο να παρω μεσα στις 2-3 επομενες εβδομαδες πληρωνοντας βεβαια και την αναλογη διαφορα? -
Ο χρήστης The_Loner έγραψε:
Kαλως σας βρηκα!
Το αμαξι ειναι ενα datsun cherry με αλλαγμενο μοτερακι 1500 κυβικα. Το αμαξι μπορει να κυκλοφορησει αλλα θελει παααααααααρα πολλα και δεν συμφερει..... Δεν εχει καλοριφερ (εχει τρυπησει και πιστεψτε με ιδιως τωρα το χειμωνα ειναι τοπιο στην ομιχλη η οδηγηση) και ουτε καλα φρενα, επισης εχει παρα πολλα σαπακια χωρια δισκους και πλατο. Απλα δεν αξιζει τον κοπο. Ειναι βεβαια ιδανικο για καποιον που ξεκιναει τωρα να οδηγαει για να παρει τον αερα... Λεω να κοιταξω μηπως το θελει καποιος για ανταλλακτικα αλλα θελω πριν το τελος του χρονου...... Αληθεια γινεται μολις το δωσω να κρατησω την ασφαλεια δηλαδη να την αφησω να τρεχει κι ας μην εχω αμαξι ετσι ωστε να την μεταβιβασω στο αλλο αμαξι που πολυ πιθανο να παρω μεσα στις 2-3 επομενες εβδομαδες πληρωνοντας βεβαια και την αναλογη διαφορα?Αυτό που ζητάς για την ασφαλιστική κάλυψη γίνεται. Ζήτα τη γνώμη του ασφαλιστή σου. Αν ο φίλος gatony ήταν κάπου εδώ γύρω, θα μπορούσε να δώσει ακριβείς οδηγίες, πλην όμως μάλλον το γλεντάει κάπου οπότε...
-
Δεν σε εμποδίζει κανείς να καταθέσεις τις πινακίδες και μετά να το δώσεις για ανταλλακτικά. Δεν είναι ανταλλακτικό οι πινακίδες, μπορείς να το κάνεις οπότε νομίζεις. Καλύτερο θα ήταν αν κινείται να το κανονίσεις έγκαιρα ώστε να το πας οδικός στην μάντρα. Έτσι θα βρεις ποιο εύκολα να το δώσεις από το να θέλει ο άλλος γερανό για να το μεταφέρει.
Την ασφάλεια μπορείς να την κρατήσεις μέχρι να λήξει. Εξάλλου την έχεις πληρώσει και φυσικά να την μεταφέρεις στο νέο αυτοκίνητο σου.
Δεν είναι υποχρεωτικό να τους πεις ότι το απόσυρες.
Περι καταθεσης πινακιδων...........