-
το δικο μου παθημα-μαθημα δεν ηταν τοσο τρομακτικο οσο αστειο (σχετικα)
περσυ πηγαδια πρωι καθημερινης μονος στο αυτοκινητο εφτασα χωρισ αλυσιδες μεχρι την τελευταια στροφη πριν το χκ
εκει το ριμαδι σταματησε και αναγκαστηκα να βαλω για 200 μ αλυσιδες
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
το δικο μου παθημα-μαθημα δεν ηταν τοσο τρομακτικο οσο αστειο (σχετικα)περσυ πηγαδια πρωι καθημερινης μονος στο αυτοκινητο εφτασα χωρισ αλυσιδες μεχρι την τελευταια στροφη πριν το χκ
εκει το ριμαδι σταματησε και αναγκαστηκα να βαλω για 200 μ αλυσιδες
υπάρχουν και πιο αστεία
Συνάφελφος έβαλε μόνο για να βγεί από το πάρκινγκ....40μ περίπου -
Ο χρήστης DimisGR έγραψε:
...αυτοματο κιβωτιο και πισω κινηση στο αμαξι ..... δεν βρηκα σιγουρο τροπο να κατεβενω χιονισμενο και παγωμενο δρομο ακομα και με αλυσιδες....
....θα αναπτυξει ταχυτητα και θα χρειαστει να πατησω ελφρο φρενο...
.... ζεσταινονται οι δισκοι απο την παρατεταμενη χρηση
υπαρχει καποιος αλλος τροπος ???Καλά, πόσο μεγάλη κατηφόρα θα κατέβεις με συνεχές φρένο ώστε ακόμα και με τόσο κρύο να ζεσταθούν?
Μπορεί να ελαττώνεις ταχύτητα φρενάροντας (σε ευθείες) με τις πίσω που έχουν αλυσίδες κι ας έχεις μπλοκαρισμένες εμπρός!
Καλύτερα βάλε αλυσίδες και εμπρός!
Ας σοβαρευτώ! Ελπίζω να έχεις υπόψη σου τη δυνατότητα να επιλέγεις ταχύτητα στα αυτόματα κιβώτια. Δηλαδή μπορείς να κατεβάζεις ταχύτητες κατ'επιλογήν. Τότε κάνει ό,τι κάνει και στα χειροκίνητα και δεν υστερείς σε σχέση με αυτά. Αντίθετα πλεονεκτείς γιατί λόγω μετατροπέα ροπής το ξεκίνημα είναι πιο απαλό και είναι δύσκολο να σπινάρεις τις ρόδες (ειδικά ξεκινώντας με 2α).
Αν τα παραπάνω δεν επαρκούν (είτε έχεις χειροκίνητο είτε αυτόματο) τότε απλά πας πιο γρήγορα από όσο πρέπει! Η χρήση μικρότερης σχέσης από την αρχή και χαμηλότερης αρχικής ταχύτητας λύνει και αυτό το πρόβλημα!
Τα διάφορα ηλεκτρονικά ABS, ESP κλπ θα έκαναν τη ζωή σου πιο εύκολη σε χιόνι αλλά σε πάγο τίποτα δεν μπορεί να ξεπεράσει τους νόμους της φυσικής, χωρίς τριβή γλυστράς....όπως έμαθε και το RAV4!Το ειρωνικό μου ύφος δεν στρέφεται εναντίον κανενός. Αποτελεί είδος χιούμορ που δυστυχώς παρεξηγείται εύκολα. Σας παρακαλώ να το αντιμετωπίζετε με τη γλώσσα στο μάγουλο και όχι κυριολεκτικά. Σας διαβεβαιώνω όλους ότι δεν το παίζω εξυπνάκιας ούτε τα ξέρω όλα και ό,τι λέω είναι καλοπροαίρετα στο πνεύμα φιλικής ανταλλαγής απόψεων και ζητώ προκαταβολικά συγνώμη από όσους νομίζουν ότι τους πρόσβαλα!
-
ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΛΕΜΕ, ΩΡΑΙΑ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΚΑΙ Η ΟΛΙΓΟΗΜΕΡΗ ΑΝΟΙΞΗ ΠΕΡΝΑΕΙ.
ΑΝΕΒΑΖΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΕΙΡΘΑΝ ΚΑΤΙ MAIL ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ, ΜΑΓΚΕΣ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ, ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΑΠΟ ΠΕΜΠΤΗ ΒΡΑΔΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΕΝΤΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ!!!!
ΟΙ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ 10 ΠΟΝΤΟΥΣ ΧΙΟΝΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ 2 ΜΕΤΡΑ ΣΤΗ ΔΙΡΦΥ!!!! ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΥ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ SITE ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ 8 ΣΤΙΣ 10 ΠΕΦΤΟΥΝ ΜΕΣΑ. ΑΡΑ ΠΡΟΣΟΧΗ.
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΟΙΜΕΡΩΣΩ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΓΙΑ ΝΕΩΤΕΡΑ. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Καλά, πόσο μεγάλη κατηφόρα θα κατέβεις με συνεχές φρένο ώστε ακόμα και με τόσο κρύο να ζεσταθούν?Σε οριακή χρήση (φυσικά όχι σε παγωμένες επιφάνειες...) τα φρένα χτυπάνε τρελλές τριψήφιες θερμοκρασίες. Νομίζω πως παλιά σε περιοδικό αυτοκινήτου που έκαναν τεστ φρένων κάποια είχαν πιάσει φωτιά και η θερμοκρασία πλησίαζε ΤΕΤΡΑψήφιο νούμερο!!!
Οπότε αν η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι -10 ή +40 μικρή επίπτωση έχει...
Φυσικά βέβαια σε απλή καθημερινή χρήση, ή σε ένα μεμονωμένο φρενάρισμα σε ταξίδι στον αυτοκινητόδρομο είναι υπολογίσιμο το μέγεθος.
-
Ο χρήστης deggman έγραψε:
ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΛΕΜΕ, ΩΡΑΙΑ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΚΑΙ Η ΟΛΙΓΟΗΜΕΡΗ ΑΝΟΙΞΗ ΠΕΡΝΑΕΙ.
ΑΝΕΒΑΖΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΕΙΡΘΑΝ ΚΑΤΙ MAIL ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ, ΜΑΓΚΕΣ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ, ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΑΠΟ ΠΕΜΠΤΗ ΒΡΑΔΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΕΝΤΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ!!!!
ΟΙ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ 10 ΠΟΝΤΟΥΣ ΧΙΟΝΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ 2 ΜΕΤΡΑ ΣΤΗ ΔΙΡΦΥ!!!! ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΥ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ SITE ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ 8 ΣΤΙΣ 10 ΠΕΦΤΟΥΝ ΜΕΣΑ. ΑΡΑ ΠΡΟΣΟΧΗ.
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΟΙΜΕΡΩΣΩ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΓΙΑ ΝΕΩΤΕΡΑ.Φίλε μου , deggman...!!!!Κατα πάσα πιθανότητα είναι σωστά τα λεγόμενά σου περί πρόβλεψης του καιρού..!!!Λογικά θα δούμε άσπρη μέρα άυριο και εμείς οι 'στερημένοι' του λεκανοπεδίου..!!!Το κακό για μένα (ας πρόσεχα) είναι οτι δεν το πολυπίστευα και δεν έχω αλυσίδες με αποτέλεσμα επειδή αύριο είναι αναγκαία η μετακίνησή μου με το αμάξι , να τρέχω και να μην φτάνω τώρα για αγορά..!!!
Έχω ένα ερώτημα όμως....!!!!Έχω ζαντολάστιχα 205/45/16' και φοράω ελατήρια που έχει χαμηλώσει κατά 3.5cm..!!!Θα αντιμετωπίσω πρόβλημα αν πάρω τις 'κοινές' αλυσίδες ή θα έπρεπε να πάρω ένα σέτ απο τις ειδικές (ακριβές) πλαστικές που προστατεύουν και τις ζάντες...???Μήπως υπάρχει κάποια άλλη λύση για τα ζαντολάστιχα μου...???
Να αναφέρω οτι δεν πολυψαχνόμουν τοσο καιρό γιατί εδώ χιονίζει-στρώνει σπάνια που να μην μπορείς να κυκλοφορήσεις στους δρόμους του κέντρου......άρα και η λύση που ψάχνω θα ήθελα να είναι ανάλογη και της συχνότητας που θα τις χρησιμοποιήσω...!!!(κόστος#χρησιμότητα)
-
Απορία : Γιατί στο στεγνό οδόστρωμα θέλουμε φαρδιά λάστιχα και με χιόνι ή πάγο, στο ράλι βάζουν λεπτά?
-
Απορία : Γιατί στο στεγνό οδόστρωμα θέλουμε φαρδιά λάστιχα και με χιόνι ή πάγο, στο ράλι βάζουν λεπτά?
Τα φαρδιά λάστιχα σου εξασφαλίζουν καλύτερη πρόσφυση μόνο σε στεγνό οδόστρωμα (μεγαλύτερη επιφάνεια τριβής), σε βρεγμένο ή χιόνι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο αφού ασκείται μικρότερη πίεση ανα μονάδα επιφάνειας.
-
Αχ εισαι κ Φυσικος Κωστα..........................
-
Ο χρήστης Speedaddict έγραψε:
Αχ εισαι κ Φυσικος Κωστα..........................Μάστρο-Δημήτρη (στο είχα πει ότι αν με ξαναπειράξεις θα αναφέρω το επάγγελμα σου για να γεμίσεις με pm ...το επόμενο βήμα είναι να δώσω το e-mail σου )
Λοιπόν μου είχες δώσει εξήγηση από κοντά αλλά δεν κατάλαβαινω τι διαφορά έχει η επιλογή μας σε στεγνό δρόμο και σε χιόνι...
Μου είχες πει για την πίεση που θέλουμε να έχουμε μικρή στα λάστιχα μας , όπως είπε και ο φίλος Virss, όταν έχουμε χιόνι αλλά σου απαντώ ότι και με το χιόνι ο συντελεστής τριβής δεν είναι 0...πάλι υπάρχει τριβή...
Δηλαδή αυτή η επιφάνεια τριβής που λες...γιατί πρέπει να μειωθεί στο χιόνι για να πατάει καλύτερα??
Εκτός αν η εξήγηση είναι ότι κάπως 'σκάβει' το λεπτό λάστιχο...
-
Για τα αυτοματα κιβωτια. Κατευθείαν το μοχλό στο
1 ή 2 για κατεβασμα.Οδηγείτε αργα με απαλές κινήσεις και κυριώς αν το αμάξι
αρχίζει να σπινάρει ΠΕΡΝΟΥΜΕ το πόδι από το γκάζι ή
μειώνουμε προοδευτικά το γκάζι.Φρένο τζιζ κακά ποτέ δεν το πατάμε γιατί ακόμα και με
αντι-μπλοκ ή δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα ή δεν
θα έχει το αποτέλεσμα που θέλουμε.Σήμερα ήρθα Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου με το FIAT
που δεν έχει ABS ή αντι-σπιν και άλλα διαβολοπράγματα.
Πήγα στην μεγάλη ευθεία που ακόμα δεν την έχουν γεμίσει
σαμάρια (αυτοί οι πρυτάνεις σαν το Δήμαρχο του Παλαιού Ψυχικού
ένα πράγμα) και το τσάκισα στις κολιές...Προσοχή καθαρίστε το ψυγείο από το πάγο και τα φώτα.
Αν τα πράγματα είναι πολύ άσκημα ξεφουσκώστε τα λάστιχα
(από 30 σε 20 ή κάτι τέτοιο) και προς θεού με 5 πόντους χιόνι
πατημένο δεν χρειάζονται αλυσίδες..... -
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
(από 30 σε 20 ή κάτι τέτοιο) και προς θεού με 5 πόντους χιόνι
πατημένο δεν χρειάζονται αλυσίδες.....Στο χιόνι όχι, στον πάγο όμως...
Η παραλιακή παγωμένη, -3 έξω και σχεδόν παντού πάγος. Κυκλοφορούν αρκετοί, αλλά με δυσκολία. Ξεκίνησα για δουλειά, 'βαριόμουν' να βάλω αλυσίδες και γύρισα
-
Παιδία το βλέπουμε λάθος το θεμα. και αυτό είναι επικίνδυνο αν σκεφτεί κανείς ότι τουλάχιστονόι ανθρωποι που αγαπούμε την αυτοκίνηση πρέπει να είμαστε καλύτερα ενημερωμένοι. ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ! ΟΧΙ Ο ΚΑΘΕ ΜΑ**ΚΑΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΑΡΑ Η ΕΧΕΙ ΤΖΙΠ! Συνεργεία δεν μπορούν φτάσουν σε αυτούς που εχουν ανάγκη γιατί έχουν κολλήσει όλοι οι άσχετοι στους δρόμους. Όπως άκουσα τον Ιαβέρη να λέει, καλύτερα να δεθούμε με την αλυσίδα στο σπίτι παρά να βγούμε έξω. εξυπνάδες του στύλ 'είναι άδειος ο δρόμος είναι για 18χρονα!
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
(από 30 σε 20 ή κάτι τέτοιο)Για πιο λόγο??????
-
Ο χρήστης ambulafia έγραψε:
Παιδία το βλέπουμε λάθος το θεμα. και αυτό είναι επικίνδυνο αν σκεφτεί κανείς ότι τουλάχιστονόι ανθρωποι που αγαπούμε την αυτοκίνηση πρέπει να είμαστε καλύτερα ενημερωμένοι. ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ! ΟΧΙ Ο ΚΑΘΕ ΜΑ**ΚΑΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΑΡΑ Η ΕΧΕΙ ΤΖΙΠ! Συνεργεία δεν μπορούν φτάσουν σε αυτούς που εχουν ανάγκη γιατί έχουν κολλήσει όλοι οι άσχετοι στους δρόμους. Όπως άκουσα τον Ιαβέρη να λέει, καλύτερα να δεθούμε με την αλυσίδα στο σπίτι παρά να βγούμε έξω. εξυπνάδες του στύλ 'είναι άδειος ο δρόμος είναι για 18χρονα!Sorry, αλλα χιονι επεσε στην Α8ηνα, οχι ατομικη βομβα. Δεν καταλαβαινω γιατι 8α πρεπει να ειμαστε σε 'καραντινα' κλεισμενοι στα σπιτια μας. Οσοι εχουν προβλημα με το χιονι(κ συγκεκριμενα στην οδηγηση), οι ιδιοι ειναι που 8α το μετανιωσουν πρωτοι αν βγουν ε3ω! Δεν χρειαζεται κανεις καποιον Ιαβερη, Στα8ακη, ΚΚ, η τα καναλια για να του πει να μεινει μεσα. Οι περισσοτεροι ειναι ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ μεσα επειδη φοβουνται! Κ οι παραπανω ειναι που κανουν τον κοσμο να φοβαται... Η ζωη συνεχιζεται κανονικα κυριοι! Αν ημουν ελλαδα, δε 8α με σταματουσε το χιονι να παω στη δουλεια μου, ουτε να βγω για καφε με την παρεα μου το βραδυ(αν κ 8α προτιμουσα να φτια3ω κανα αλματακι για snowboarding στον δρομο μου).
ΟΡΙΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ Η Α8ΗΝΑ SUV: πλημυρες, χιονια, εργα! Τι αλλο 8ελετε? Aσχετο..
-
Η Αθήνα με τους εξαιρετικούς δρόμους και οδηγούς είναι σαν ατομική βόμβα.
Δε λέω να βγεις με το χιόνι, σίγουρα δε σταματάει η ζωή, και εγώ βγαίνω, αλλά που να πας όταν οι περισσότεροι δρόμοι έχουν κλείσει? Έπειτα μπορεί να κατέχεις από οδήγηση, οι άλλοι όμως?
Οι νόμοι της Φυσικής δεν νικούνται ούτε από καλούς οδηγούς ούτε από καλά αυτοκίνητα, απλά εκεί τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα.
-
Οι νόμοι της Φυσικής δεν νικούνται ούτε από καλούς οδηγούς ούτε από καλά αυτοκίνητα.
Μονο απο skateboarders και snowboarders με σανιδια
-
Ο χρήστης Dimitris_ έγραψε:
Οι νόμοι της Φυσικής δεν νικούνται ούτε από καλούς οδηγούς ούτε από καλά αυτοκίνητα.
Μονο απο skateboarders και snowboarders με σανιδια
-
Α και τις αλυσίδες στους κινητήριους τροχούς. Πέτυχα ένα Lexus IS στην παραλιακή το μεσημέρι αφού είχε λιώσει ο πάγος και φυσικά τις είχε μπροστά.
Α όταν του το επεσήμανα μ'έβρισε φυσικά
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
(από 30 σε 20 ή κάτι τέτοιο)Για πιο λόγο??????
Στο χιόνι θές φαρδιά και ξεφούσκωτα ενώ στον πάγο στενά για μέγιστη πίεση.
Τα φαρδιά για μέγιστη επιφάνεια και το ξεφούσκωτα για ακόμα μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής αφού ακουμπάνε το χιόνι και τα πλαινά αλλά και για να ακολουθούν καλύτερα τις μικροανωμαλίες του χιονιού (που χρειάζονται για πρόσφυση) και να μην τις βιάζουν ισοπεδώνοντάς τες!
Οδήγηση στο χιόνι