-
Α το ειδα αυτο αλλα νομιζα οτι ειναι μονο θεση για αναψυκτικα. Παντως χαζομαρα μου φαινεται, καλύτερα να ειχε ενα κλασικο τασακι στο ταμπλω. Και αντιαισθητικο ειναι επισης να πετας τη σταχτη στην ποτηροθηκη.. Ασε που εκει που ειναι η ποτηροθηκη - σταχτοδοχειο (λιγο μπροστα απο το χειροφρενο) σου αποσπα την προσοχη απο το δρομο. Κατι τετοια κανουν καποιες εταιριες και δεν μπορω να καταλαβω γιατι...
Ευχαριστω παντως για την απαντηση. -
ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΑ 1500 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ
1.ΤΑ ΛΑΔΙΑ ΣΤΟ ΚΑΡΤΕΡ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ
2.Ο ΘΟΡΥΒΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΤΕΡ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ
3.Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΔΕΝ ΜΑΛΑΚΩΝΕΙ
ΠΟΥ ΩΔΕΥΟΥΜΑΙ ΑΡΑΓΕ -
Ο χρήστης cambof έγραψε:
ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΑ 1500 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ
1.ΤΑ ΛΑΔΙΑ ΣΤΟ ΚΑΡΤΕΡ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ
2.Ο ΘΟΡΥΒΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΤΕΡ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ
3.Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΔΕΝ ΜΑΛΑΚΩΝΕΙ
ΠΟΥ ΩΔΕΥΟΥΜΑΙ ΑΡΑΓΕ- Είναι φυσιλογικό. Την πρώτη αλλαγή την έκανα στα 8.000 χλμ και η στάθμη είχε πέσει πάρα πολύ. Από τότε έβαλα Selenia Gold και κανένα πρόβλημα.
- Μήπως επειδή δουλεύει με λιγότερο λάδι;
- Φυσιολογικό επίσης. Τα αμορτισέρ δεν χρειάζονται στρώσιμο.
-
ΤΟ ΛΑΔΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΓΥΡΩ ΜΙΣΟ ΛΙΤΡΟ ΣΤΑ 1600 ΧΙΛ.
ΕΝΝΟΩ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΑΤΙΜΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΗ
ΑΛΛΑ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ 5,5 ΛΙΤΡΑ ΣΤΑ 100 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΕ ΜΙΚΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΒΟΥΝΟ -
Τα λάδια που έχει από το εργοστάσιο είναι μάπα. Άλλαξε τα. Και εμένα από τα 5000 τα είχε τσιμπήσει. Αυτά που έχει τώρα τα έχω από τα 7500χλμ στα 15000 και δεν μειώθηκε παρά ελάχιστα (3/4 του μέγιστου στο δείκτη).
Ο θόρυβος θα πέσει με την αλλαγή λαδιών.
Την κατανάλωση να την μετράς. Βλέπε και στο sprintmonitor.de για άλλα ίδια αμάξια να ξέρεις που βρίσκεσαι. Είσαι σε καλά πλαίσια πάντως.
-
Ο χρήστης Puntofato έγραψε:
Τα λάδια που έχει από το εργοστάσιο είναι μάπα. Άλλαξε τα. Και εμένα από τα 5000 τα είχε τσιμπήσει. Αυτά που έχει τώρα τα έχω από τα 7500χλμ στα 15000 και δεν μειώθηκε παρά ελάχιστα (3/4 του μέγιστου στο δείκτη).Ο θόρυβος θα πέσει με την αλλαγή λαδιών.
Την κατανάλωση να την μετράς. Βλέπε και στο sprintmonitor.de για άλλα ίδια αμάξια να ξέρεις που βρίσκεσαι. Είσαι σε καλά πλαίσια πάντως.
μονο το δικο μου ρουφαει??? http://www.spritmonitor.de/en/detail/166244.html
-
Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους.
Την προηγούμενη εβδομάδα τελικά δεν πήγαμε πουθενά για βόλτα λόγω καιρού.
Προχτές μέρα Κυριακή ξύπνησα με ένα κεφάλι καζάνι (λόγω αποκριών και αλκοόλ) επειδή όμως το έτερον ήμισυ ήταν σε χειρότερη κατάσταση, είπα να πάω καμία βολτουλα προς Μερκούρη με το Panda. Πολλά από τα αρχικά μονοπάτια αριστερά λίγο πριν από τα κτήματα ήταν περιποιημένα από endurαδες και τζιπαδες με κατι λουικια που για το μεγεθος μας ηταν no no. Παρ όλα αυτά εμεινα εκπληκτος με τις δυνατοτητες του στην λασπη που ηταν αστα να πανε λογω τον βροχων..
Τελικα κατεληξα λιγο πριν το εκκλησακι του Αγιου να στριψω αριστερα σε ένα δρομακι και από εκει δρομο παω δρομο αφηνω μετα από κανα διωρο βρεθηκα σε ένα χωριο μετα τον Σείριο της Εθνικης.. Σαν διαδρομη ηταν σχετικα ευκολη (συγκρινοντας νε της Β Ευβοιας) αλλα ειχα παρα πολύ λασπη και λιμνουλες. Για άλλη μια φορα δεν ειχα ιδεα που βρισκομουνα και που πηγαινα. Καποια στιγμη αγριευτικα γιατι στην μεση του πουθενα ειδα δυο αλεπουδες και πιο περα 2 αρκετα μεγαλωσομα σκυλια νεκρα ,μαλλον από φολα. Αρκετα πιο κατω παλυ ειδα ένα αυτοκινητο ξερετε ψιλο υποπτο και καπου εκει αρχισα να τα χρεαιζομαι.. Παρ όλα αυτά συνεχισα και όταν ειδα ότι εχει σημα το κινητο εδωσα οσο πιο λεπτομερη περιγραφη για το που βρισκομαι.. Όταν καποια στιγμη ειδα θαλασσα από μακρια και την εθνικη οδο αρχισα να ανακουφιζομαι και να λεω ότι καπου θα βγαλει δεν μπορει.
Ομολογω ότι ηταν πολύ ομορφη εμεπιρια και παραπολυ ομορφη βολτα. Ειδικα καπου στις αρχες της βολτας (υποθεω ότι βρισκομουνα από την ποσω πλευρα του βουνου, ειχε μονοπατακι και κοπσιμο το βουνο σαν φαραγγι). Η δε βροχη με την παχνη εκανε ακομα πιο ομορφο το τοπιο και οι μυρωδια των δεντρων ηταν απλα ονειρικη..
Μετα βεβαια επιστρεφοντας λες και δεν μου εφτασε και όπως ανεβαινα στο βουνο χωθηκα καπου αριστερα (λιγο πριν το αεροδρομιο) και βγηκα στα κτηματα Βραδυ πλεον..
Ηταν από τις πιο ομορφες βολτες που εχω παει και να φανταστειτε ότι η πορτα του συνοδηγου από την λασπη απλα δεν ανοιγε. Ηταν απειρα σημεια που σερνομουνα με την κοιλια στην λασπη, ξυλωσα το μαυρο πλαστικακι στον προφυλακτηρα στην πλευρα του συνοδηγου σε ένα νεροφαγωμα καλο, από τα κλαδια γενικα το αυτοκινητο είναι ένα χαλι, αλλα δεν μετανιωνω τιποτα από όλα αυτά..
Εντυπωση μου κανει ότι στον δρομο μετα όλα μια χαρα, τιποτα δεν εδινε την αισθηση του χαρχαλου.. Οσο περναει ο καιρος το εμπιστευομαι περισσοτερο και με συνεση πηγαινει απλα παντου (τουλαχιστον εκει που θελω). Σε καμια βδομαδα θα παμε και για λαδακια (10000) και ειμαι περιεργος τι θα θελει σφιξιμο και τι φθορες θα βρω, μετα από αρκετα ζορικη εφηβεια..
Οι αναρτησεις είναι οντως πολύ σφηκτες στην φαση της συμπιεσης, ειδικα για χωμα αλλα αν δεν ηταν στην ασφαλτο και στις στροφες θα εγερνε πααααρα πολύ..
Από καταναλωση εγω ειμαι πολύ ευχαριστημενος, σταθερα στα 8.5 και από καταναλωση λαδιου οσο περνανε τα χλμ μειωνεται αλλα από εδώ και περα θα αρχισω να το προσεχω περισσοτερο..Προς το παρόν είμαι στην φάση day dreaming για το ΣΚ που έρχεται..
-
Ο χρήστης giorgosm έγραψε:
μονο το δικο μου ρουφαει??? http://www.spritmonitor.de/en/detail/166244.htmlΜήπως το πατάς λίγο παραπάνω;
-
ENNOEITAI OTI AKOMA ΨΙΛΟΣΤΡΩΝΩ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΩ ΝΟΡΜΑΛ,ΜΟΛΙΣ ΠΑΤΗΣΑ ΤΑ 2000 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ ΝΑ ΦΘΑΣΩ ΤΑ 6,5 ΛΙΤΡΑ ΣΤΑ 100 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ -
Πολλά είναι... Γύρω στα 5,5 είναι το κανονικό του.
Μην σκας πολύ για στρώσιμο πάντως. Δεν έχει ανάγκη αυτό το μοτεράκι.Τα λαδάκια του μόνο...Να μην μιλήσουμε δε ότι θέμα θερμοκρασίας απλά δεν τίθεται σ'αυτό το αυτοκίνητο.Χθες είμασταν σε χώμα,χιόνια και ανηφόρες (δρόμος Άρτας-Τρικάλων) με το απλό Multijet και πάλι έβγαλα 4,9 στα 100...
Ήταν οριακή μέρα χθες: απο τις 9 το πρωί μέχρι 23:30 το βράδυ το αμαξάκι μας πήγε από Θεσσαλονίκη-Ιωάννινα-και μετά βουνό σε ένα απο τους χειρότερους δρόμους της χώρας: δρόμος Άρτας-Τρικάλων (από Γυμνότοπο-Ράμια-Βουλγαρέλι-Μεσοχώρα-Πύλη Τρικάλων) και μετά κανονικός δρόμος για Λάρισα, Θεσσαλονίκη. Να μην πούμε φυσικά πόσες φορές βρεθήκαμε στη μέση του πουθενά και δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε που ήμασταν ούτε στο χάρτη ούτε στο GPS.Μεγάλο ρόλο παίζει και η χαμηλή κατανάλωση που σου δίνει σιγουριά ότι δεν θα μείνεις ακόμα και αν χαθείς παρόλο που τα καύσιμα ήταν ανάμεσα στο μισό και 1/4...Δεν αισθανθήκαμε πάντως ούτε μία στιγμή κάποια αδυναμία να πάμε κάπου ή κάποιο δισταγμό ακόμα και όταν βράδυασε, είχε ομίχλη(να μην βλέπεις στα 5μέτρα) και αρκετό χιόνι-πάγο στο δρόμο.
giorgosm ανέβαινες χθες από την ανηφόρα μετά το Πέραμα to μεσημέρι; Είδα ένα 4x4 γκρι να ανεβαίνει ενώ πήγαινα προς Ιωάννινα σαν αυτό που έχεις στη φωτογραφία στο sprintmonitor...
-
Ο χρήστης Puntofato έγραψε:
giorgosm ανέβαινες χθες από την ανηφόρα μετά το Πέραμα to μεσημέρι; Είδα ένα 4x4 γκρι να ανεβαίνει ενώ πήγαινα προς Ιωάννινα σαν αυτό που έχεις στη φωτογραφία στο sprintmonitor...ασημι ειναι το δικό μου. αν λες την ανηφόρα προς την πολη με την νησιδα στην μεση και φαναρια απο κει περασα κατα τις 2 παρα αν δεν κανω λαθος. παντος αν δεις ασημι 4χ4 με κεραια ασυρματου εγω ειμαι.
-
[quote='Puntofato']Πολλά είναι... Γύρω στα 5,5 είναι το κανονικό του.
Μην σκας πολύ για στρώσιμο πάντως. Δεν έχει ανάγκη αυτό το μοτεράκι.Τα λαδάκια του μόνο...Να μην μιλήσουμε δε ότι θέμα θερμοκρασίας απλά δεν τίθεται σ'αυτό το αυτοκίνητο.ΧΘΕΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟΠΗΓΑ ΣΕ ΑΝΗΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΛΑΣΠΕΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΒΡΕΞΕΙ ΚΑΛΑ ΜΟΝΟ ΚΑΤΙ ΛΟΥΜΠΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΙΧΕ,ΠΑΝΤΩΣ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΦΘΑΣΕ 9 ΛΙΤΡΑ/100ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ
ΤΑ 4Χ4 ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙΝΕ ΠΟΛΥ
ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΩΣ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΑΠΟ ΛΑΣΠΕΣ ? -
Ο χρήστης cambof έγραψε:
ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΩΣ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΑΠΟ ΛΑΣΠΕΣ ?
μπες σε ποταμι
-
Μια ερώτηση παιδιά μιας και θέλω να επιβεβαιώσω κάτι. Το Παντα 4Χ4 έχει ηχητική προειδοποίηση για τις ζώνες η οχι?
-
ΕΝΝΟΩ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ (ΚΑΠΑΚΙΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΚΤΛΠ)
ΑΝ ΜΠΩ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΤΑΜΙ ΘΑ ΒΡΕΘΩ ΚΡΗΤΗ ΣΙΓΟΥΡΑΦΙΛΕ imaginos ΣΟΥ ΞΑΝΑΕΓΡΑΨΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΩΡΑ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΣΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΛΩΣ
-
Ναι ευχαριστώ φίλε. Απλά είπα μήπως στα νεότερα παντα το έχουν, γιαυτό και έκανα την ερώτηση.
-
εχω καινουργιο panda 4x4 μοντελο 2007
για την ακριβεια εχεισ καποιεσ ειδοποιησεισ για πορτεσ ,ρεζερβα κτλπ αλλα εχει και τροπο να χαμηλωσεισ την ενταση του βομβητη,εωσ και να την απενεργοποιησεισ -
Ο χρήστης cambof έγραψε:
εχω καινουργιο panda 4x4 μοντελο 2007
για την ακριβεια εχεισ καποιεσ ειδοποιησεισ για πορτεσ ,ρεζερβα κτλπ αλλα εχει και τροπο να χαμηλωσεισ την ενταση του βομβητη,εωσ και να την απενεργοποιησεισεχει μπιιπ??? τσ τσ τι σου ειναι το 2007 μοντελακι... ασεεεε τον τσιγκουνι τον ιταλοοο. μια ντιζα στην ταπα του ρεζερβουαρ δεν εβαλεεεεε. ο καρμιρηςςςςςςςςς...
για το καθαρισμα δεν το πας σε κανα πλυντηριο αυτοκινητων??? καθαρισμα την μηχανή με αφρο και εισαι οκ. -
Καλά αυτες οι ειδοποιήσεις δε με πειράζουν καθόλου και μαλιστα αν λες οτι ρυθμίζεις και την ενταση τους αυτό είναι καταπληκτικό και πολύ σωστό. Τα μπίπ για τις ζώνες μου τη δίνουν μόνο. Μπράβο στη Φιατ. Κρίμα που μένω Αθήνα και δεν μπορώ να αγοράσω το Multijet. To βενζινοκίνητο 1.2 δεν ξέρω εάν θα το αγόραζα μιας και με τέτοιο ψόφιο κινητήρα φοβάμαι οτι θα το μετάνοιωνα την αλλη μέρα. Κρίμα. Και να σου πω την αλήθεια οταν πρωτοβγήκε το αμάξι περίμενα οτι θα τοποθετούσαν λίγο αργότερα το 16βαλβιδο 1.2 του πουντο με τα 80 άλογα τουλάχιστον. Δυστυχώς έπεσα έξω. Κρίμα στο αμαξάκι γιατί κατα τάλλα είναι πολύ καλό.Αδικείται από τον κινητήρα του, (για το βενζινοκίνητο μιλάω, το ντίζελ είναι σπουδαίο). μακάρι να μας επιτρέψουν και στην Αθήνα τα ντίζελ και το πείρα αμέσως αλλά με τους μπαγκλαμάδες που μας κυβερνούν μάλλον πρόκειται για ουτοπία....
-
Φίλε imaginos το να λέμε κάθε φορά τον πόνο μας για τον κινητήρα που έβαλαν στο αυτοκίνητο δεν ωφελεί (αν και εγώ το κάνω συχνά) .
Μόνο αν πιεζόταν η αντιπροσωπεία της FIAT στην Ελλάδα να ζητήσει από τους Ιταλούς να τοποθετήσουν τον κινητήρα των 80 ίππων . Αλλά κάτι τέτοιο δεν θα γίνει αφού δεν έγινε μέχρι τώρα . Προφανώς απαιτείται και εξέλιξη του αυτοκινήτου - ισχυροποίηση της μετάδοσης - για να αντέξει τους επιπλέον ίππους και σιγά μην κάτσουν τώρα να το μελετήσουν από την αρχή . Έτσι χάθηκε η ευκαιρία για ένα πλήρες αυτοκίνητο .....
Και μείναμε στο αυτοκίνητο 'πόλης' και του 'χωριού'.
Χωρίς όμως να μπορείς να μετακινηθείς από την πόλη στο χωριό και αντίστροφα με ασφάλεια και άνεση !?!?!?!?
NEO FIAT PANDA 4X4