-
Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα,
Που χαθήκατε όλοι;
Τα 4κίνητα Panda πληθαίνουν στους δρόμους, μεταξύ άλλων και 2 γνωστοί μου είναι πλέον ευτυχείς κάτοχοι του Panda Climbing.
Χθές συμπλήρωσα 4000 χλμ. στο Panda και ομολογώ ότι δένομαι ολοένα και περισσότερο με το αυτοκίνητο.
Το περασμένο Σάββατο έκανα και μία πολύ ενδιαφέρουσα (αν και ασφάλτινη) διαδρομή από Καρπενήσι-Κρίκελλο-Δομνίστα και μέχρι το φράγμα του Εύηνου.Το φιλτράκι που έβαλα έχει κάνει τελικά μία μικρή βελτίωση στην απόκριση στο γκάζι κάτι που αποτελεί πιά διαπίστωση και όχι αρχική μόνο εντύπωση.
Και κάποια νούμερα: σε συνεχόμενες ιδιαίτερα ανηφορικές φουρκέτες γυρίζοντας από το φράγμα του Εύηνου, είδα στιγμιαία κατανάλωση 25 λίτρα/100 χλμ.
Σε μία κατηφόρα της Εθνικής Αθηνών Λαμίας στο ρεύμα προς Αθήνα και λίγα χλμ. πριν το Κάστρο είδα στο κοντέρ 160 χλμ./ ώρα, ταχύτητα στην οποία το τιμόνι παρέμενε ιδιαίτερα σταθερό σε αίσθηση.Και μία πρόταση: Το ερχόμενο Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου (καιρού επιτρέποντος) θα πάω κατά πάσα πιθανότητα να δώ τις δοκιμές στη Ριτσώνα. Υπάρχει και κάποιος άλλος που ενδιαφέρεται να πάμε παρέα με τα Panda μας; (σε ότι αφορά ώρα θα ξέρω μέσα στην εβδομάδα, κατά πάσα πιθανότητα θα πρέπει να είμαστε εκεί γύρω στις 10:30 το πρωί.
Αναμένω πιθανές συμμετοχές.!!!
-
Καλημερα σε ολους,
Ελειπα 10 μερες Αυστρια (οι καλοκαιρινες μου διακοπες) και δεν μπορειτε να φανταστείτε ποσα 4x4 κυκλοφορουν Βορεια Ιταλια και Αυστρια. Oxi μονο multijet αλλα και πολλα petrol.. Ειδα σε dealer της Fiat και τα μοντελα του 2007 καθως και καποια χρωματα τα οποια δεν ειχα δει στην Ελλαδα. Ειδα ένα καταπληκτικο British Racing Green σε μοντελο σαν τα δικα μας, καθως και πολλα ασπρα. Γαλαζακι δεν ειδα ουτε παντως.. Όλα ηταν με τασια και όχι με τις αλουμινενιες που εχουν τα δικα μας και με τα λαστιχα Pirelli η Bridgestone..Τα Pirelli παντως τα ειχαν σε πολύ μεγαλη εκτιμηση από ότι εμαθα.. Τα 2007 edition εχουν σχεδον μαυρο ταμπλο σαν του sport διαφορετικες ταπετσαριες στα καθισματα και στις πορτες..Ειχε ένα σαμπανιζε το οποιο σαν χρωμα με χαλαει γενικα αλλα στο παντακι ηταν κουκλι. Για το eld apo oti μου ειπαν είναι και εκει εξτρα αλλα δεν ειχαν ιδεα αν είναι μονο software η και hardware..περιμενω νεα παντως.. Το πιο απιστευτο παντως που ειδα ηταν ένα 4x4 με ζαντες από integrale..απλα καταπληκτικο..
Περισσοτερα νεα very soon. Το παντακι μου πατησε ηδη τα 4200 χλμ και τις 10 μερες που ελειπα το ειχαν οι γονεις μου, που απλα το ερωτευθηκαν και αυτοι .
Για Ριτσωνα, ειμαι μεσα και σιγουρα θα είναι καλυτερα να παμε ΣαββατοΜολις ειδα πως και στην Ελλαδα το ELD ειναι στον καταλογο με τα εξτρα
-
Βλέπω ήρθα και το Panda Cross Ελλάδα στα 17.950
-
[quote='Montecarlo']Βλέπω ήρθα και το Panda Cross Ελλάδα στα 17.950
-
Καλημέρα σε όλους,
Γιώργο, χθες ρώτησα σε αντιπροσωπεία της FIAT για το αν μπορεί να τοποθετηθεί το ELD εκ των υστέρων στο Panda 4x4 και δυστυχώς η απάντηση ήταν αρνητική. Μόνο αν έχει μπεί στο εργοστάσιο κατασκευής.
Σε ότι αφορά την Ριτσώνα, αναμένουμε να δούμε τις συμμετοχές λόγω του μποικοτάζ που έχει κάνει το ΔΣ του ΣΟΑΑ. Μέχρι την Τετάρτη πιστεύω να ξέρουμε. Στην χειρότερη περίπτωση βρισκόμαστε το Σάββατο για ένα καφέ και ίσως το συνδυάσουμε με βόλτα στην Πάρνηθα.
-
... double post...
-
Dakar 2007 και Panda Cross Multijet 105HP
-
Αναρωτιέμαι αν θα έχει έστω και ένα μηχανικό μέρος κοινό με το 'απλό' cross
-
Έχει.
Τρέχει στην κατηγορία Ν με ελάχιστες διαφορές από τα παραγωγής:
Η μηχανή ειναι πειραγμένη στα 105ΗP και έχει εξτρα ποδίες κάτω για προστασία. -
-
Παλικάρια τι κάνετε ? Συγνώμη για την απουσία … (δουλειά εκτός Αθηνών , χωρίς ιντερνετ ) . Κανένα νέο για Ριτσόνα ή για καφέ το Σάββατο με βόλτα?
Έχω καυτά νέα . !!! Επέστρεψα από Βασιλίτσα τη προηγούμενη Παρασκευή με το πατζεράκι μου Κ.Ο. (εγκέφαλος off από κομμένη πλεξούδα που έβγαλε off το abs , αερόσακους και λ… σνιφ ).
Είχαμε κανονίσει με παρέα για Πίλιο και αναγκαστικά πήρα το πάντα ( μετά από απουσία 20 ημερών θα με κρεμούσε η γυναίκα αν δε πηγαίναμε …) . Έφτασα στο Ελ. Βενιζέλος στις 16:00 και αναχωρήσαμε για Πίλιο στις 17:30 (3 ζευγάρια με 2 αυτοκίνητα , το πάντα και 1 sportage 3d ) .Η απογοήτευση στη παρέα ήταν έκδηλη που δεν μπόρεσα να πάρω το πατζέρο . Σκεφτήκαμε να αναβάλουμε τη βόλτα στη Παλιά Μιτζέλα και να κάνουμε ασφάλτινη βόλτα το Πίλιο. Το πρωί του Σαββάτου σκέφτηκα να δοκιμάσουμε λίγο και βλέπουμε … Ο φόβος μου ήταν ότι πλέον το βουνό είναι γεμάτο λάσπη. (Δεν είχε χιόνι οπότε κράτησα τα θερινά ελαστικά P 2500 M+S ) . Το αποτέλεσμα ήταν μετά από 4 ώρες λάσπης το πάντα να φτάσει Μακρινίτσα χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα προς μεγάλη έκπληξη όλων μας (και περαστικών που δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι χρώμα είναι το αμάξι.). Ο φίλος με το Sportage πήγαινε μπροστά για να μαζεύει τα μεγάλα εξογκώματα λάσπης (περνάνε αρκετά αγροτικά και αφήνουν βαθιά λούκια ) και μετά από κάθε πέρασμα περίμενε να περάσω και εγώ . Στη θέση Κοκκινόγια υπάρχει ένα απίστευτο ανέβασμα για 300μ με διαδοχικά S και ατελείωτη λάσπη , όταν είδε ότι πέρασα και από αυτό δεν ξανακοίταξε το καθρέφτη (όπως μου είπε μετά ).
Τα καλύτερα ?
Α) Το τρίτο ζευγάρι ήταν στο πάντα γιατί στο Sportage δεν είχαν χειρολαβές για να κρατηθούν (τρίπορτο με hardtop)
B) Μετά το χωριό Πουρί συναντήσαμε ντόπιο με Navara ο οποίος έπαιρνε όρκο ότι δεν θα περνούσα και έπρεπε να γυρίσουμε πίσω.Υ.Γ. 1 Για τους άπιστους υπάρχει φωτογραφικό υλικό και μαρτυρίες ορκισμένων εχθρών των Ιταλικών .
Υ.Γ. 2 Ποιος μπορεί να με βοηθήσει να βάλω καμία φωτογραφία ?
Υ.Γ. 3 Please … κανονίστε κάτι για το Σ.Κ. γιατί δεν ξέρω πως θα με πάει το πρόγραμμα από βδομάδα.
-
Αντε βρε παιδι μου θα βαζαμε τον Ερυθρο Σταυρο να σε ψαξει σε λιγο..
Λοιπον Σαββατο 8.00 στα διοδια αναχωρηση για Ριτσωνα.. Θελω φωτο ειναι τρελα η νταλικες μας..
Γαμωτο θελω και ενα sport -
Καλημέρα,
Και εγώ θέλω ένα κόκκινο sport.
Τα λέμε από κοντά αύριο το πρωί.
Παράκληση: Να είμαστε συνεπείς στο ραντεβού μας.
-
γεια σας. αντε καλη βολτα σε όσους βρεθουνε.. ingegnere φωτογραφίες συντομα .σημερα πήγα για αλαγή λαδιών, ρωτησα για eld αλλα δυστιχως δεν ήταν ενημεροι για αν μπαινει κτλπ.. εν αναμονή δοκιμή απο εναν φίλο μου που παρελαβε σημερα παντακι με eld.
-
Καλησπερα σε ολους.
Καταφεραμε και συναντιθηκαμε οι 3 μας AlexclioRs o ingenere και βεβαια εγω ο οποιος εφθασε αργοπορημενος . Στο δρομο για Ριτσωνα εριξα απιστευτο γελιο γιατι πηγαιναμε κομβοι με 140-160 ο ενας να κανει slip streaming στον αλλον. εννοειται οτι πηγαιναμε προσεκτικα και χωρις να κανουμε κανιβαλισμους..
Μαζευτηκαν λοιπον ενα κοκκινακι ενα ζαχαρι και το γαλαζιο δικο μου, που παρεπιπτοντως ηταν και το πιο μπιχλικο απο τα 3. Απορησα με τον εαυτο μου που τα χαζευα σαν να μην ειχα ξαναδει 4χ4 αλλα αυτο που ζηλεψα και ειναι μεσα στην λιστα μου για το επομενο panda μου, ηταν το συρομενο καθισμα του Αλεξη.. Κανει τον πισω χορο για τους επιβατες απλα απαικτο.. Αν αντεχετε την ανανμονη μην το παραληψετε...
Ασχετο με τα panda μας, χαρηκα πολυ που γνωρισα 2 παιδια τα οποια αγαπανε την αυτοκινηση με την ευρεια εννοια και δεν ειναι κολημμενοι με την μαρκα που οδηγανε, με χιουμορ και απλοτητα.Παιδια αξιζει να γνωριστουμε ολοι την επομενη φορα ητε αυτη ειναι για καφε ητε για μια off-road βολτουλα μεσα στην αττικη.
Το αλλο σκ σκεφτομαι να παω βολτουλα στην Λειβαδια που εχει ραλλυ.
Τι λετε.. αν δεν ξεκουνηθητε θα σας παιρνω τηλ εναν εναν μεχρι να βαρεθειτε να με ακουτε. μπουχαχαχαΝα στε καλα ολοι
Γιωργος. -
Ζαχαρί;;; Μπορούμε να έχουμε μια φωτογραφία;
-
χο χο χο καλησπερα.
βλεπω περασατε τρελα σημερα. Και γω περασα τρελα, κατεβηκα Λευκαδα στον αδερφο μου... Εκει που καθόμουν στο σπιτι και με τρωγε η ανία λεω δεν κανω καμιά βολτούλαα??? ετσι περνω το παντακι μου και παω βολτα σε παραλιες. Βγαίνω απο την ασφαλτο, πρωτο εμπόδιο λασπες τις οποίες τις περασα. Μετά λεω δεν παταω και λιγο βοτσαλάκι?? ε πατησα λίγο και μετά μπλουμμ βουλιαξα... εριξα σκαψιμο με ενα πλατύ ξύλο που βρήκα, εβαλα πατακια αλλα τιποτα. αφου η κοιλιά μπηκε για τα καλά στο βοτσαλο, ήρθε η ώρα της οδικής. Ζήτω ι fIAT ASSISTANCE . Αυτά τα διασκεδαστικά... -
Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους,
Επιτέλους η πρώτη μας συνάντηση (έστω και ολίγων) αποτελεί γεγονός.
Καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα μικρό τρενάκι από τετρακίνητα Panda στην Εθνική και πήγαμε πολύ πιό σβέλτα από οτι περίμενα στην Ριτσώνα.
Πάνω από όλα χάρηκα που γνώρισα τόσο τον Γιώργο (reddragon) όσο και τον Χρήστο (ingegnere) με τους οποίους θα μπορούσαμε να μιλάμε για πάρα πολλά και ενδιαφέροντα για ώρες. Το χιούμορ, η καλή διάθεση, η όρεξη για περιπτειώδεις εξορμήσεις στο μέλλον και φυσικά οι γνώσεις και των δύο, αποτελούν εγγύηση για μία πολύ καλή και ελπίζω μακρόχρονη φιλία.
Λυπάμαι που δεν μπορούσα να καθήσω παραπάνω στη Ριτσώνα το Σάββατο, αλλά υπόσχομαι την επόμενη φορά να οργανώσουμε κάτι πολύ καλύτερο και με περισσότερες συμμετοχές τόσο από τα έτερόν μας ήμισυ, όσο πολύ περισσότερο και από άλλους 'φανατικούς' της καλής παρέας κατόχους Panda 4x4 και όχι μόνον.
-
και για οσους δεν το εχουν δει σε εφημεριδα ' ανακληση Ν.panda για ελεγχο και πι8ανη αντικατασταση στροφαλοφόρου,' οπως το διαβασα σε τοπική εφημερίδα.
-
Καλησπερα,
Τελικα Γιωργο τι εγινε με την περιπετεια σου, ποιος σε ξεκολλησε??? Ολα καλα παντως υποθετω...
Παιδια ψαχνω απεγνωσμενα να βρω ζαντες για την νταλικα μου. Η σκεψη μου για να βαλω απο HF 1.6 14αρες πηγε στον φουντο, μιας και απο ofset ειναι απλα αλλου.. Ετσι να μαστε παλυ στο ψαξιμο.. To panda εχει 38 offset και μιας και ασχετος απο Ιταλικα αυτοκινητα, δεν εχω ιδεα ποιανου ταιριαζει, ναι απο την φιατ μου ειχαν πει πως κανει απο το punto mk2 αλλα διαβασα οτι εχουν 35 οφφσετ. Τα εχω κανει μανταρα και θελω βοηθεια μπας και βγαλω ακρη..
κα τ αλλα μια χαρα η νταλικα, καναμε και την πρωτη μας τραμπαλα σε νεροφαγωμα, κολλησαμε και στις λασπες καπου στο καπανδριτι (πραγματικα δεν ξερω που), μιλαω για πολυ λασπη που απλα μπηκε μεσα μεχρι τον αφαλο..
Τελικα με απειρες πετρες τα καταφεραμε και δεν κοιμηθηκαμε στο παντα..
NEO FIAT PANDA 4X4