-
Ο χρήστης alexcliors έγραψε:
Με την ευκαιρία θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής:
- Υπάρχει λόγος να του βάζω (τουλάχιστον στα ταξίδια) βενζίνη 100 οκτανίων για λίγο περισσότερη ζωντάνια του κινητήρα?
- Στην πράξη (πέρα από ότι λέει ο κατασκευαστής) κάθε πότε αλλάζετε τα λάδια και ποιό λάδι να προτιμήσω? Ειδικά η πρώτη αλλαγή πότε θα πρέπει να γίνει?
- Τί συνίσταται για το στρώσιμο του αυτοκινήτου? (αλλαγές μέχρι ποιές στροφές του κινητήρα)?
- Πιέσεις ελαστικών για κίνηση σε στεγνή άσφαλτο?
Αυτά τα ολίγα.
Περιμένω τις απόψεις-εμπειρίες σας.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.Φιλικά,
ΑλέξηςΑλέξη θα σου μεταφέρω τις εμπειρίες μου από δικίνητο Panda με το ίδιο μοτέρ.
- Έχει τύχει να ακούσω πειράκια με 95(;)άρα.
Αν όμως η 95άρα βενζίνη είναι πράγματι 95άρα ( ) δεν έχεις κανένα πρόβλημα.
Οι αντικροτικές ιδιότητες της 100άρας βοηθούν ιδιαίτερα σε συνθήκες ταξιδιού (πχ υψηλό φορτίο με χαμηλές στροφές). Η διαφορά στην απόδοση δεν είναι μεγάλη (σαν βελτίωση στην ποιότητα λειτουργίας θα την χαρακτήριζα), αλλά στο συγκεκριμένο μοτέρ και ο τελευταίος ίππος μετράει όταν πρόκειται για ταξίδι.
-
H Fiat συνιστά αλλαγή λαδιών στα 20.000χλμ. Την πρώτη αλλαγή (και όλες τις υπόλοιπες) την έκανα στα 10.000 χλμ, πάλι με Selenia. Μάλιστα στην πρώτη αλλαγή η στάθμη του λαδιού βρέθηκε εξαιρετικά χαμηλή. Δεν καίει λάδια παρ' όλα αυτά.
-
Για στρώσιμο απέφυγε τις εθνικές και προτίμησε διαδρομές όπου θα ανεβοκατεβάζεις στροφές και ταχύτητες. Οδήγα το φυσιολογικά, απλώς τα πρώτα 1000 χλμ απέφυγε τους κόφτες και μην βάζεις μεγάλο φορτίο στον κινητήρα (ανηφόρες με μεγάλη σχέση και χαμηλές στροφές ή υψηλές ταχύτητες στο ταξίδι).
-
Ο χρήστης alexcliors έγραψε:
- Στην πράξη (πέρα από ότι λέει ο κατασκευαστής) κάθε πότε αλλάζετε τα λάδια και ποιό λάδι να προτιμήσω? Ειδικά η πρώτη αλλαγή πότε θα πρέπει να γίνει?
Στην αντιπροσωπεία όταν πήρα το Panda μου είπαν στα 10000 κατ' ευθείαν(χωρίς μια πρώτη αλλαγή σε λιγότερα χλμ) και κάθε 10000.
-
Ο χρήστης athanasios έγραψε:
Στην αντιπροσωπεία όταν πήρα το Panda μου είπαν στα 10000 κατ' ευθείαν(χωρίς μια πρώτη αλλαγή σε λιγότερα χλμ) και κάθε 10000.Το βιβλιαράκι προτείνει αλλαγή στα 20.000, εκτός αν γίνεται σκληρή χρήση του αυτοκινήτου, οπότε η αλλαγή γίνεται στις 10.000. Εγώ αλλάζω στις 10.000, για να είμαι σίγουρος.
-
Καλημέρα
Τα pandakia 4x4 και εγώ πιστεύω ότι πληθαίνουν. Είναι από τα αυτοκίνητα που πάντα πρόσεχα και από λίγο πριν το καλοκαίρι άρχισε να γίνεται χαμός. Ψάχνω για ετοιμοπαράδοτα και υπάρχουν ελάχιστα. Για το χρώμα που ψάχνω ειδικά όλοι μου λένε σε 1 με 2 μήνες (ασημί) αλλά υπάρχουν 4 κάπου στην Ελλάδα, χωρίς βέβαια να μου λένε που… Έχω αρχίσει να απελπίζομαι γιατί και από αυτά που έρχονται τέλος Σεπτέμβρη μόνο 1 θα έρθει και αυτό είναι με ηλιοροφη. Με βλέπω με γαλαζακι. Γαμώτο το θέλω πριν τις 30 Σεπτέμβρη.. Εσείς παιδία από πού το πήρατε; Είστε ευχαριστημένοι από τους dealer; Να αποφύγω κάποιον; Κάνουν δώρα;
Τα πιο φρέσκα νομίζω είναι με Pirelli και όχι με Bridgestone (ευτυχώς) ισχύει κάτι τέτοιο ;
Αν κάποιος ξέρει να υπάρχει ασημί σε κάποιον dealer please help.Η ιδέα είτε για κανονικό club είτε για ένα άτυπο παρειστικο είναι σούπερ..
Εκδρομουλες για να δούμε rally συνδυασμένες με καλό φαγητό κτλ κτλ.Το μόνο που με απασχολεί λίγο είναι να μην χρειαστεί πολύ ράψιμο μιας και θα εκτελεί και χρέη μουλαριού μερικές φορές…
Το θέλω το θέλω το θέλω. ΤΩΡΑΑΑΑΑΑΑΑ
-
Ο χρήστης reddragon έγραψε:
Έχω αρχίσει να απελπίζομαι γιατί και από αυτά που έρχονται τέλος Σεπτέμβρη μόνο 1 θα έρθει και αυτό είναι με ηλιοροφη. Με βλέπω με γαλαζακι. Γαμώτο το θέλω πριν τις 30 Σεπτέμβρη.. Εσείς παιδία από πού το πήρατε; Είστε ευχαριστημένοι από τους dealer; Να αποφύγω κάποιον; Κάνουν δώρα;Δεν το θέλεις με ηλιοροφή; Ειδικά στο panda είναι πάρα πολύ καλή, φωτίζει το εσωτερικό, χωρίς να αυξάνεται πολύ η θερμοκρασία το καλοκαίρι. Το δικό μας (δικίνητο) έχει κάνει 21.000 χλμ και η ηλιοροφή παραμένει αθόρυβη, εκτός από κάποια ελάχιστα τριξίματα που ακούγονται όταν περνάς από λακκούβες (αλλά επειδή έχω οδηγήσει και 206 με ηλιοροφή, η ηχητική διαφορά υπέρ του φίατ είναι τεράστια).
Εμείς το είχαμε πάρει από την dynamotors, και είχαμε μείνει αρκετά ευχαριστημένοι, τόσο στο pre-sales (test drive απεριορίστου χρόνου, χωρίς πωλητή), όσο και στην αγορά (μας έκαναν δώρο το συναγερμό της meta). Βέβαια, έκανε τρεις μήνες να μας έρθει (λόγω ηλιοροφής και διαφορετικού χρώματος ταπετσαρίας), αλλά μας είχαν ενημερώσει εκ των προτέρων γι' αυτό.
Πάντως, να χτυπήσω ξύλο, θεωρώ ότι πολλά αυτοκίνητα μεγαλύτερης κατηγορίας θα έπρεπε να ζηλεύουν την ποιότητα κατασκευής του panda. Κάποια ελάχιστα προβληματάκια που υπήρξαν (ένα φανάρι μάζευε υγρασία και ένας υαλοκαθαριστήρας που δεν έκανε πλήρη διαδρομή) καλύφθηκαν από την εγγύηση χωρίς δεύτερη κουβέντα (και μάλιστα, στην περίπτωση του υαλοκαθαριστήρα, παρόλο που το πρόβλημα λύθηκε μόνο του με αφαίρεση της φίσας και επανατοποθέτηση, από το συνεργείο επέμεναν να μου τον αλλάξουν δωρεάν).
-
ΚαλημέραΤο θέλω το θέλω το θέλω. ΤΩΡΑΑΑΑΑΑΑΑ
Και εγώ το ίδιο!!!
Παράδοση τέλος Οκτωβρίου...
Δεν μπορώ να περιμένω! -
... θα πληρωσεις τελη ολοκληρου χρονου για 2 μηνες?
-
ΧΑΛΑΛΙ ΤΟΥ
πληρωνουμε τοσα κερατιατικα γενικα στην ζωη μαε... εε δεν ειναι και κανενα διλητρο...
Οροφη δεν θελω γιατι θα μπαινει πολυ στο χωμα και σε σβελτους ρυθμους και νομιζω οτι χανεται και η αισθηση του ημιοροφου απο πανω που εμενα μετα απο τα τουτου που ειχα, μου αρεσει πολυ..
Ασημι ουτε τον Οκτωβρη οποτε γαλαζακι... σε 10 μερες
-
Βενζίνη όμως σε 10 μέρες...
Από την σημερινή γκάμα αυτό που αξίζει είναι αυτό που καίει πετρέλαιο...Γιατί δεν περιμένεις λιγάκι το 1.4 16V που αναμένεται να το φέρει στην κορυφή της κατηγορίας;
Να πάρεις μια και καλή αυτό που πρέπει.
-
Καλημερα, το 1.4 απο οτι ξερω δεν θα μπαινει στο 4χ4...
οταν επιτραπει το diesel -
Ασημι ουτε τον Οκτωβρη οποτε γαλαζακι... σε 10 μερες
Γαλάζιο? Κούκλακι !!! Πριν πάρω το δικό μου ( κόκκινο ) αυτό ζαχάρωνα στο συνεργείο του Μοσχού (το έχει ο αρχιμηχανικός του ο Μανόλης) . Τότε είχε παράδοση 2 μήνες το γαλάζιο και πήρα το κοκκινάκι.
Όσο για την οροφή ξεχάστε το αν έχετε ύψος πάνω από 1,90 (είμαι 1,87 και χωράω ίσα , ίσα ). Τρώει 3-4 cm από πάνω και άλλα τόσα σηκώνεται το κάθισμα με τις ενισχύσεις στο πάτωμα . -
Ο χρήστης ingegnere έγραψε:
Όσο για την οροφή ξεχάστε το αν έχετε ύψος πάνω από 1,90 (είμαι 1,87 και χωράω ίσα , ίσα ). Τρώει 3-4 cm από πάνω και άλλα τόσα σηκώνεται το κάθισμα με τις ενισχύσεις στο πάτωμα .Αυτό λογικά λύνεται αν το παραγγείλεις με ρυθμιζόμενο καθ' ύψος κάθισμα οδηγού - ή όχι;
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Όσο για την οροφή ξεχάστε το αν έχετε ύψος πάνω από 1,90 (είμαι 1,87 και χωράω ίσα , ίσα ). Τρώει 3-4 cm από πάνω και άλλα τόσα σηκώνεται το κάθισμα με τις ενισχύσεις στο πάτωμα .
Αυτό λογικά λύνεται αν το παραγγείλεις με ρυθμιζόμενο καθ' ύψος κάθισμα οδηγού - ή όχι;
Δυστυχώς δεν είναι έτσι . Το ρυθμιζόμενο στο 4Χ4 έχει χαμηλότερο ύψος ίδιο με το απλό κάθισμα (… έτσι μου είπαν από τη FIAT). Στο FL όποτε κι αν έρθει πρέπει να το αλλάξουν.
-
καλημέρα
ενα πουλακι μου είπε οτι απο εβδομαδα θα τοποθετηται στο 4χ4 το ELD με κοστος (γυρω στα 200 ευρω αν αληθευει η φήμη). εχει ακουσει κανεις κατι παρομοιο???
οσο αφορα την ιδέα για το club ακουγεται ωραία -
Ο χρήστης giorgosm έγραψε:
καλημέρα
ενα πουλακι μου είπε οτι απο εβδομαδα θα τοποθετηται στο 4χ4 το ELD με κοστος (γυρω στα 200 ευρω αν αληθευει η φήμη). εχει ακουσει κανεις κατι παρομοιο???
οσο αφορα την ιδέα για το club ακουγεται ωραίαΑυτή είναι η τιμή του ELD στον τιμοκατάλογο στην Ιταλία.
Θα με ενδιέφερε και εμένα όταν με το καλό παραλάβω το Panda Climbing να τοποθετήσω το ELD.
Θα ρωτήσω σχετικά και στην αντιπροσωπεία που το έχω παραγγείλει.
-
Μόλις ρώτησα στην ΣΠΙΚΑΡ όπου έχω παραγγείλει το Panda και μου είπαν οτι ακόμα στην Ελλάδα δεν διατίθεται το ELD στον κατάλογο του έξτρα εξοπλισμού.
Παρεπιπτώντος το ELD ανήκει στον στάνταρτ εξοπλισμό του Panda 4x4 Cross.
Σε οτι αφορά την δημιουργία club, θα πρότεινα για αρχή να μου στέλνατε όσοι ενδιαφέρεστε με pm το τηλέφωνό σας (κατά προτίμηση κινητό), το ονοματεπώνυμό σας και την περιοχή στην οποία διαμένετε. Επίσης καλό θα ήταν να συμπεριλάβετε και μία διεύθυνση e-mail. Θα φτιάξω μία λίστα και θα την στείλω με pm σε όλους τους συμμετέχοντες.
Πολύ φιλικά,
Αλέξης -
NAiii Panda club
Αλλη μια εβδομαδα εμεινε για μενα και ερχεταιιιιι
δεν περιμενα οτι θα ανυπομονω τοσο..
Για το ELD το ρωτησα αλλα μου ειπανε οτι δεν θα το εχουν σαν εξτρα..το γιατι δεν το ξερω.. Παντως υποθετω δεν θα μπαινει μετα .
Παιδια απο ηχο το παντακι πως ειναι, λεω να βγαλω το rcd και να βαλω το sony μου. βασικα λογω mp3 aux socket. Ρωτησα και η θηκη του dynamic exei 30e οποτε θα το κανω μαλλον αμεσως το βημα. Θα θελει και ηχεια ή ειναι οκ;
Τα χριστουγεννα παντως μαλλον παει για ραψιμο
alex exeis pm
-
απο την εδω αντιπροσοπία κατι τετοιο ακουστικε, οτι μπορει να μπει extra το eld. απο δευτερα θα 3ερω σίγουρα.
απο ήχο κατι θελει ακομη απο ηχεία.... κανα τουιτερακι ισως... απο ληψη το ραδιο ειναι παρα πολύ καλο. σε προσφατο ταξιδι στην λαρισα επιανε σταθμούς καθολη την διαδρομή, ακομη και σε κουφα σημεια στα ορεινα κομμάτια... εγω παντος προοριζομαι σε μια λύση car pc.... θα δείξει..
φιλικα γιωργος -
Καλησπερα. Μακαρι να εχεις δικιο και να μπαινει το eld αν και οσοι πηραμε μαλλον δεν θα μπορουμε να το βαλουμε (αν και απο οτι ξερω ειναι καθαρα ηλεκτρονικο και οχι μηχανικο το μπλοκαρισμα).. Τυχερουλη εχεις το multijet
Οσον αφορα για την μουσικη, ο μονος λογος που θα το βγαλω ειναι οτι εχω ενα μπ3 player me 20g μουσικη και εχω ξεχασει τι παει να πει δισκακι, εκτος απο floyd και zeppelin
Υποθετω οτι απο πισω δεν μπορουμε να τραβηξουμε γραμμη για aux μονο..Πες μας εντυπωσεις απο το multijet.. μονο ο ingenieros εχει πει εντυπωσεις.
o οποιος εχει pm και δεν μου εχει απαντησει
Αλεξη εχεις και εσυ πμφιλικα
Γιωργος -
Πες μας εντυπωσεις απο το multijet.. μονο ο ingenieros εχει πει εντυπωσεις.
o οποιος εχει pm και δεν μου εχει απαντησει
Αλεξη εχεις και εσυ πμφιλικα
ΓιωργοςΑπολογούμαι δημόσια για την καθυστέρησή μου ( δύσκολο 10ήμερο…πολύ βουνό!!!)
Το eld στο Cross δεν το δοκίμασα αλλά ξέρω ότι επεμβαίνει μέσω ABS στα φρένα . Η λύση λοιπόν για εμάς που δεν το έχουμε δεν είναι το after sales της Φίατ . Το κουμπάκι στο ταμπλό μπαίνει εύκολα , πρέπει να βρεθεί κάποιος που να μας περάσει το πρόγραμμα με ELD (μάλλον πιο δύσκολο από το κουμπάκι ). Μη ξεχνάτε όμως ότι πάντα στα 4Χ4 πιο σημαντικός παράγοντας είναι τα σωστά λάστιχα και λιγότερο τα ηλεκτρονικά….
NEO FIAT PANDA 4X4