-
Ευχαριστώ και καλώς σας βρήκα!
Χτες ξεκίνησα να κάνω μια διαδρομή Οινόφυτα-Σκουρτα-Αυλωνα αλλά ύστερα από 3-4 χλμ μετά απο Σκουρτα με χώμα/λάσπη και αρκετό χιόνι(!) επέστρεψα!
Το roadbook που είχα με μπέρδεψε αρκετά λόγω κάποιων διαφορών στις αποστάσεις και λόγω του ότι δεν έχω gps ακόμα για να επιβεβαίωνα τις συντεταγμένες...
Βέβαια έκανα αρκετά πήγαινε/έλα στο off-road κομμάτι της διαδρομής μέχρι να σιγουρευτώ για τη σωστή κατεύθυνση οπότε τα 3-4 χλμ πρέπει να γίνανε καμία 10ρια..
Το ELD το χρειάστηκα σε 1-2 σημεία στα οποία φαινόταν ότι είχε περάσει μόνο τρακτέρ αλλά στο τέλος το δρομοβιβλιο με έστελνε από ένα δρόμο που το χιόνι ήταν απάτητο (μετά από σχεδόν 2 βδομάδες) και σκέφτηκα ότι δε με πέρνει για παραπέρα..
Δεν πήρα φωτο μαζι μου για να ανεβάσω καμία εδώ αλλά την Κυριακή θα πάω Ευβοια με βιντεοκάμερα οπότε θα σας δείξω το pandaκι εν κινήσει!καλημέρα!
-
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ ΚΑΙ ....ΠΑΝΤΑ ΛΑΣΠΩΜΕΝΟ
ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ -
Καλοτάξιδο και εύχομαι να σου προσφέρει αξέχαστες εμπειρίες σε πολύ όμορφες διαδρομές εντός αλλά κυρίως εκτός δρόμου!!!!
-
Σας ευχαριστω πολύ όλους!
Αυτή είναι μια φωτό μετά το πέρασμα μιας δύσκολης λασπωμένης ανηφόρας χτες στην Εύβοια,
την οποία πετύχαμε στο πρώτο πεντάλεπτο της πολύωρης φοβερής διαδρομής..
Βέβαια, λόγω του χαμηλού ύψους σε σχέση με τα άλλα αμάξια 'άραξε' η κοιλιά
ανάμεσα απ'τις ροδιές των μπροστινών και μείνανε οι ρόδες του Pandaκίου στον αέρα!
σημ. Ίσως περνούσε τελικά λόγω χαμηλού βάρους (1090κ.) αλλά ναι! κατάφερα και το βύθισα!
Και ξεκόλλησα βέβαια με τη βοήθεια ενός Cherokee..
Τα Continental WinterContact M+S που έχει από τη ΜάμαFiat μάλλον δεν είναι και για πάααρα πολλές λάσπες..ELD διαπίστωση:
Αν θυμάμαι καλά παλαιότερα εδώ στο φόρουμ κάποιος είπε ότι ενώ είχε βάλει σε λειτουργεία το ELD (το φωτάκι στο κουμπί αναμένο),
το λαμπάκι δεν αναβόσβηνε στο ταμπλώ όπως λέει και το μάνουαλ.
Χτες κατάλαβα ότι επειδή είναι αυτόματο (αυτόματο κλείδωμα! χεχε),
το πατάς σταματημένος ή εν κινήσει και αυτό 'μπαίνει σε λειτουργία' όποτε θεωρηθεί απαραίτητο
και μόνο τοτε αναβοσβήνει η λυχνία στο ταμπλώ.
Με λίγα λόγια, δεν είναι χαλασμένο όπως και'γω νόμιζα.. Κάνει δουλειά!Καλημέρα, βδομάδα και μήνα.
http://imagehoster.milkman.gr/viewer.ph ... e681ke.jpg
-
Σαν πρωην κατοχος climbing μπορω να πω απλα οτι σε ζηλευω.. Ευβοια που εισουν γιατι λογω εξοχικου, με την κοπελα μου ειχαμε αλωνησει τα βουνα, οσο μπορουσαμε..
Το εχω πει οτι αμα ειχα το diesel και ειδικα με το ELD δεν θα το εδινα με τιποτα...
Βεβαια τωρα με τα χιονια που κυκλοφορουσα με το climbing του κολλητου μου αν και το απολαυσα, οταν οδηγησα ξανα το 100αρι μου νομιζα οτι οδηγουσα s1600 συγκριτικα...ατιμο γκαζι. -
Ναι ρε γμτ.....
Το μικρό κάνει απίθανα πράγματα (αν και όπως είδε και ο Σπύρος η λάσπη είναι άτιμο πράγμα: με το climbing δεν την έχω δοκιμάσει ακόμα, αλλά με το παλιό μου trekking είχα φάει τα απίστευτα..... έφταιγε και εκείνη η σχάρα που είχε από κάτω, αντί για ποδιά, που μπούκωνε με λάσπη και σε φρέναρε αλύπητα....). Αλλά η έλλειψη ισχύος παραμένει ένα θέμα... Γιατί όταν φτάσεις εκεί, θα κάνεις τα απίστευτα.... αλλά μέχρι να φτάσεις εκεί, θέλει την υπομονή του..
(μην είμαστε και πλεονέκτες, όμως, έ?) -
ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΗ ΛΑΣΠΗ ΜΟΝΟ ΑΓΡΙΑ ΛΑΣΤΙΧΑ-Μ/Τ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΡΟΔΩΣΙΕΣ ΑΛΛΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ!!
ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΨΟΓΗ ΦΩΤΟ
ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ -
Ευβοια που εισουν γιατι λογω εξοχικου, με την κοπελα μου ειχαμε αλωνησει τα βουνα, οσο μπορουσαμε..
Στη Β. Εύβοια στο όρος Καντήλι και βγήκαμε απ'την άλλη μεριά που βλέπεις θάλασσα. Η φύση στην Εύβοια είναι καταπληκτική..
αλλά μέχρι να φτάσεις εκεί, θέλει την υπομονή του..
ρε συ μέχρι τα 140χλμ πάει καλά και οικονομικά, από κει και πέρα στα 150+ χλμ καίει πιο πολύ και από hummer!
-
Ο χρήστης PandaCross έγραψε:
ρε συ μέχρι τα 140χλμ πάει καλά και οικονομικά, από κει και πέρα στα 150+ χλμ καίει πιο πολύ και από hummer!
Για το Cross και το MJ σίγουρα... Αλλά για εμάς τους δυστυχείς κατόχους του 1.2 τα 120 είναι η οροφή για μια αξιοπρεπή κατανάλωση.
Στη Β. Εύβοια στο όρος Καντήλι και βγήκαμε απ'την άλλη μεριά που βλέπεις θάλασσα. Η φύση στην Εύβοια είναι καταπληκτική..
Κάνε και τη διαδρομή Στενή - Διρφυ - Πήλι - Κυμάσι, από την πλευρά του Αιγαίου... άγρια, μαγευτική ομορφιά!
-
Καλησπέρα,
τη διαδρομή Στενή - Διρφυ - Πήλι - Κυμάσι θα την τσεκάρω ελπίζω σύντομα! Thanx!
Ήθελα να προτείνω κάτι μιας και είμαστε αρκετοι τετρακίνητοι Pandάδες εδώ μέσα:
Θέλετε να κανονίσουμε κάποια στιγμή να κάνουμε καμια συνάντηση? Καφεδάκι, να τα πούμε λίγο και ίσως καμιά χωμάτινη βόλτα.. Ήδη έπεσε η ιδέα και στο forum του Off-road.gr και υπολογίζω ότι μπορεί και να μαζευτούμε 8 με 10 Pandaκια με βάση τους δικτυομένους, συν κάποιους γνωστους μας που δεν μπαίνουν και πολυ εως καθόλου στο ιντερνετ..
Τί λέτε?
Καλό Σ/Κ/Δ
-
http://galeria.panda4x4.net/d/3835-2/09 ... +f-2_8.jpg
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΞΕΝΟ ΣΙΤΕ
-
ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΑΛΗ
[img=http://imagehoster.milkman.gr/files/y8k62bpinlfevfwm3kkp_thumb.jpg] -
Ασε... τιε είδα χτες στο Fiat forum και έπαθα πλάκα (αυτές με το Cross από Πορτογαλία)
Τις ανέβασα και στο φορουμ του off-road.gr σε μια κουβέντα για τους εργάτες κι αν παίρνει εργατη το Panda κλπ..
-
-
-
Με ποιά μεσαία SUV θα συγκρίνατε το Panda Climbing από άποψης off-road ικανοτήτων (λέγοντας 'μεσαία' εννοώ RAV4, X-Trail, Tiguan κτλ); Φαντάζομαι ότι τα Grand Vitara και Forester είναι σαφώς ικανότερα, αλλά από τα υπόλοιπα;
-
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΧΩ ΑΝΕΒΕΙ ΣΑΘΡΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΗΦΟΡΑ ΓΕΜΑΤΟ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΧΩΜΑ,ΜΕ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ.....ΑΦΟΥ Ο ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΣ ΗΤΑΝ .. ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΟΒΕ
ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ XTRAIL ΦΙΛΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕ
ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΒΕΒΑΙΑ ΛΟΓΩ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΒΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ ΔΙΑΦΟΡΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΟΛΙΣΘΗΣΗΣ ELD ΣΤΟ XTRAIL
ΔΟΚΙΜΗ ΣΤΗ ΛΑΣΠΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΜΦΑΝΗΣ -
Ο χρήστης micmic έγραψε:
Με ποιά μεσαία SUV θα συγκρίνατε το Panda Climbing από άποψης off-road ικανοτήτων (λέγοντας 'μεσαία' εννοώ RAV4, X-Trail, Tiguan κτλ); Φαντάζομαι ότι τα Grand Vitara και Forester είναι σαφώς ικανότερα, αλλά από τα υπόλοιπα;Aπό καινούριο rav και προηγούμενο xtrail νιώθω(όσο χαζό ακούγεται το ρήμα) ότι θα πηγαίνει καλύτερα, λόγω βάρους. Γενικά πάντως, οποιοδήποτε βαρύ suv με συνεκτικό συμπλετή είναι δύσκολο να τα βάλει με ένα ελαφρύ 4χ4 όπως το panda.
-
Καλημέρα,
από άποψη ικανοτήτων μπορεί να συγκριθεί με αρκετά τετρακίνητα και το έχω δει στην πράξη αρκετές φορές.
Το μόνο ίσως πρόβλημα είναι το ύψος αλλά και πάλι πάει παντού!
Την Κυριακή στο 5o ΑΝΑΒΡΕΣΤΟ που έγινε γύρω από τη λιμνη του Μαραθώνα περάσαμε από κάτι νεροφαγώματα που άλλα μεγαλύτερα τετρακίνητα έβρισκαν από κάτω και αυτό γιατί είναι μικρό και ευέλικτο και μπορείς πολύ πιο άνετα να τα αποφύγεις. Κάνεις άνετα τις μανούβρες σου αν τυχόν πρεπει να αλλάξεις δρόμο και γενικότερα δεν έχει τύχει προς το παρόν να κολλήσω κάπου που δεν κόλλησαν και άλλα αμάξια όπως vitara, pajero κτλ. -
Εβαλα μια χιλιαδίτσα km ακόμα στον πάντακα -και αναμένονται άλλα 1500 στις επόμενες λίγες μέρες. Τα περισσότερα ήταν -αναμενόμενο- στην Ε.Ο., αλλά τα 'καλά' ήταν στους ορεινούς δρόμους του Αίνου. Φτάνουμε πλέον στις 7000 km και ο κινητήρας φαίνεται να 'ανοίγει' κάπως.
Μικρή βελτίωση στις ρεπρίζ - προσπεράσματα, χωρίς βέβαια τίποτα το συνταρακτικό.
Καταναλώσεις: Η μικρότερη, σε 80% Ε.Ο. με μωτ 104 km/h και 20% σε επαρχιακό με πολύ χαλαρό ρυθμό: 7.85 l/100 km (με 4 άτομα και λίγες αποσκευές -τι λίγες δηλαδή, όσα παίρνει το πορτ-μπαγκάζ!).
Το κατσικάκι, όμως βρέθηκε στο στοιχείο του στο βουνό, με πολύ σαθρό χώμα και χαλίκια, όπου σε δοκιμές ξεκινήματος σε απότομη (μα πολύ) απότομη ανηφόρα, το ELD έκανε δουλειά, όπως και σε ξεκόλλημα από μια λούμπα που είχε πέσει ο πίσω δεξιός τροχός (από χαζομάρα του οδηγού, of course....)Σημείωση - παρατήρηση: το trip computer παραμένει αθεράπευτα αισιόδοξο, οσον αφορά την κατανάλωση: δίνει μεχρι και 0.7 l/100 κμ χαμηλότερη κατανάλωση από την πραγματική. Παράλληλα τα 'μπερδεύει' στο θέμα του range: (φαντάζομαι το υπολογίζει με κάποιον αλγόριθμο running average) οπότε έχω πάψει να του πολυδίνω σημασία.
@alexcliors
Μου είχες πει ότι του έχεις φορέσει ένα φίλτρο KN και είδες βελτίωση. Πήγα να το πάρω και που είπαν ότι δεν είναι διαθέσιμο...
NEO FIAT PANDA 4X4