-
Ο χρήστης alexcliors έγραψε:
Ως μελλοντικός κάτοχος (σε περίπου 1 μήνα) ενός FIAT PANDA 4x4 Climbing, θα ήθελα να ρωτήσω τους έχοντες σχετική εμπειρία για την επιλογή ελαστικών για το αυτοκίνητο. Πιθανότατα θα το παραλάβω με ελαστικά Bridgestone Dueler (δεν ξέρω ακριβώς ποιό μοντέλο) και σκεφτόμουν μήπως τα αντάλλαζα αμέσως (σε γνωστό μου λαστιχά) με τα Pirelli Winter 190 Snowsport.
Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο επιλέχθηκε να αγορασθεί καθώς υπάρχει κατοικία σε ορεινή περιοχή (Ευρυτανία) όπου υπάρχουν πολλές φυσικές ομορφιές ειδικά το χειμώνα για εκτός δρόμου εξερεύνηση και κυρίως για κίνηση στο χιόνι. Από την άλλη τα Pirelli ίσως ειναι χειρότερα (από θέμα θορύβου, φρεναρίσματος και κατανάλωσης σε βενζίνη) στον αυτοκινητόδρομο σε σχέση με τα εργοστασιακά Bridgestone.Η γνώμη σας;
Ειμαι κάτοχος του αυτοκινήτου από τον Απρίλιο.(και ψαγμένος με τα ελαστικά του). Το δικό μου είχε μαμά τα 190. Δεν τα έχω δοκιμάσει γιατι τα άλλαξα με Pirelli 2500 M+S (ναι υπάρχουν M+S) και τα 190 τα κράτησα για το χειμόνα. Απο τα 2500 είμαι αρκετά ικανοποιημένος (εχουν δυνατά πλα'ι'νά).
Το σίγουρο είναι οτι το αμαξάκι για να αποδώσει οσα μπορεί θα χρειαστείς δυο σετ ,ενα για χειμονα και ένα για καλοκαίρι (Πρέπει στην Ελλάδα να μάθουμε οτι και τα λάστιχα έχουν εποχές)
Η γνώμη μου λοιπόν είναι να πάρεις τα 190 και να κρατήσεις και τα Dueler
Εχω και καυτή λύση.!!!!! Αν θες κατι αγριο:Ziarelli MUDPOWER (τα μοναδικά για Παντα). Δεν υπάρχουν στην Ελλαδα, εγώ τα έφερα τον Αυγουστο από Ιταλία αλλά ,αν σε ενδιαφέρει ,υπάρχει επαφή μαζί τους. Σκέφτομαι να ανοίξω την αντιπροσωπεία στην Ελλάδα!!! -
Φίλε ingegnere,
Σε ευχαριστώ πολύ για τις συστάσεις σου σχετικά με την επιλογή ελαστικών. Σϊγουρα το να έχει κανείς δύο σετ είναι η σωστότερη κίνηση.
¨Ηθελα να σε ρωτήσω (πιστεύω χωρίς να γίνομαι κουραστικός) για το αν υπάρχει κάτι που θα πρέπει να προσέξω στην παράδοση του αυτοκινήτου απο την αντιπροσωπεία και γενικά εάν έχεις διαπιστώσει κάτι ελλατωματικό στο αυτοκίνητο στους μήνες που το έχεις.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Φιλικά,
Αλέξης -
Αγαπητέ Αλέξη,
Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να σε διαβεβαιώσω ότι, με χαρά ανταποκρίνομαι ,σε οποιαδήποτε βοήθεια μπορώ να δώσω στους φίλους του Forum.
Δυστυχώς (ή ευτυχώς…) δεν υπάρχει κάτι σημαντικό που να μπορείς να ελέγξεις σε ένα καινούργιο Πάντα (εκτός από τον κλασικό έλεγχο για γρατζουνιές , βαθουλώματα , φώτα , λάδια) . Το μόνο που παρατήρησα από τα πρώτα χλμ ήταν θόρυβος από την ηλιοροφή (αν έχεις), όταν ήταν ανοιχτή και το έφτιαξα μόνος μου (βίδωμα). Κατά τα άλλα το αμαξάκι είναι απροβλημάτιστο και αθόρυβο(Εκτός του μοτέρ). Τα Πάντα φημίζονται για την αξιοπιστία τους.
Επειδή διάβασα για Καρπενήσι (χώμα χωρίς πολύ πέτρα ,λάσπη, χιόνι) είμαι σίγουρος ότι θα το χαρείς αφάνταστα το αμαξάκι . Άντε να φτιάξουμε και κανένα club.(Οι υπόλοιποι κάτοχοι τι λένε για club????)Φιλικά
Χρήστος -
Σαν μελλοντικός κάτοχος ενός απλού αλλά και ο συνεργάτης μου μελλοντικός κάτοχος ενός 4x4multijet (τα περιμένουμε στα μέσα Οκτωβρίου)είμαστε μέσα...
-
Είμαι και εγώ μέσα να φτιάξουμε ένα clubάκι για τετρακίνητους Pandaκιδες (ως πρώην moderator του Greek Renault Club, έχω αρκετή εμπειρία από την οργάνωση events και όχι μόνο) και να κανονίσουμε και μία ομαδική απόδραση μόλις χειμωνιάσει για τα καλά.
Φίλε Χρήστο, δεν το έχω παραγγείλει με ηλιοροφή, αλλά με αρκετά άλλα εξτρά τα οποία είναι:
1)Πλευρικοί αερόσακοι
2) Ψεκαστήρια για τους προβολείς
3) Συρόμενο πίσω κάθισμα
4) Ηλεκτρικοί καθρέπτες
5) Χειρισμός ηχοσυστήματος από το τιμόνι
6) Σύστημα Hi-Fi (6 ηχεία και Subwoofer)Περιμένω την άφιξή του στο τέλος Σεπτεμβρίου (από ότι μου είπαν την άλλη εβδομάδα θα πάρει αριθμό πλαισίου στο εργοστάσιο).
-
παιδες, με ενδιαφερει η αποψη σας για τον κινητηρα και την κινηση - μετακινηση με το παντα εντος και εκτος πολης..
πολυ θαψιμο για το μοτερ και λενε οτι ειναι απελπιστικα αργο (σε βαθμο επικινδυνο, δηλαδη).. -
Ο χρήστης tm έγραψε:
παιδες, με ενδιαφερει η αποψη σας για τον κινητηρα και την κινηση - μετακινηση με το παντα εντος και εκτος πολης..
πολυ θαψιμο για το μοτερ και λενε οτι ειναι απελπιστικα αργο (σε βαθμο επικινδυνο, δηλαδη)..Σε ενδιαφέρει το απλό ή το 4Χ4;
-
το 4x4 και μιλαω για τον βενζινοκινητηρα
-
Έτυχε να έχω για 2 μέρες ένα 4χ4 από ένα φίλο μου και παιδια έπαθα την πλάκα μου.
Εξωτερικά για μένα είναι κουκλί αλλά και μέσα είναι παρά πολύ ευχάριστο και εργονομικό. Η θέση οδήγησης πιστεύω ότι είναι η τέλεια πολυθρόνα για κάθε είδους μετακίνηση, κάθεσαι ψηλά άνετα και χαζεύεις 3αυτοκινητα μπροστά. Το κιβώτιο είναι από τα πιο θετικά που έχω δει σε μικρό αυτοκίνητο και από γραναζωμα είναι super. Κοντό όσο πρέπει χωρίς να είναι κουραστικό. Τα φρένα του είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ και το γονατίζει για πλάκα.. Ένα από τα πράγματα που φοβόμουνα είναι ότι θα στρίβει και θα νιώθω ότι στρίβω πολυκατοικία.. καμία σχέση, ναι είναι ψιλουλι αλλά δεν γέρνει το ρημάδι. Όταν το συνηθίσεις το οδηγάς σαν ινδιάνος. Στρίβεις με την φορά και απλά φρικάρεις τους άλλους μέσα-έξω.. Όλα αυτά με κατανάλωση με το a/c on συνεχεία 8.6/100 χλμ. Το μοτέρ του ναι είναι ο αδύναμος κρίκος αλλά δεν είναι τόσο τραγικό. Στην ζούγκλα της Αθηνάς με πρώτη- νεκρό και ξανά πρώτη, έχω καταλήξει ότι ο,τι και να έχεις πάει χαμένο. Δεν θα πας πιο γρήγορα. Όποτε …
Αυτός ο φίλος μου πιο πριν είχε και jimmy όποτε όταν τον ρώτησα σε ταξίδι πως είναι, μου είπε και με τα 2 θα πας με τα ίδια χμ περίπου, το jimmy κουνάει πολύ περισσότερο και είσαι και πιο στριμωγμένος από φασαρία και τα 2 κάνουν .. Όσο για προσπέρασμα στο βουνό το ξεχνάς και με τα 2. Απλά. Μέσα στην πόλη το Jimmy είναι κουραστικό λόγω τιμονιού και άκαμπτου άξονα (στα εγκάρσια). Με το panda περνάς από παντού στιβαρά αλλά άνετα και ούτε κοπανάει τίποτα ούτε τρίζει. Στο χώμα που το έβαλα
Από Λεγραινα και πάνω στα γύρω βουνάκια με καλό αλλά και καώ χώμα έμεινα πολύ ικανοποιημένος. Σε απότομο κατέβασμα στην κορυφή στροφής νιώθεις την εμπλοκή της τετρακινησης και την ουρά να συμμετέχει με ένα πολύ όμορφο τρόπο χωρίς να αργεί να πιάσει.. Για πιο extreme καταστάσεις πάρτε jimmy για νορμάλ όμως εκτός δρόμου και πόλη panda δαγκωτό… Είναι ο άρχοντας της πόλης
Εγώ το ερωτεύτηκα παντός.. αλλά καταραμένοι αγώνες
Σορρυ αν σας κούρασα.. αλλά δεν κρατήθηκα.
Ναι κάντε ένα club ρε παιδία.. -
Αν εχεις ενα καρτ η ενα enduro πιστευω οτι εισαι SUPER SUPER ΤΕΛΕΙΑ
αρα μην το σκεφτεσαι κ οταν με το καλο επιτραπουν τα diesel -
Ο χρήστης tm έγραψε:
πολυ θαψιμο για το μοτερ και λενε οτι ειναι απελπιστικα αργο (σε βαθμο επικινδυνο, δηλαδη)..Τις πρώτες μου εντυπώσεις για το Παντάκι τις έχω αναφέρει αλλά το αμαξάκι συνεχώς με εκπλήσσει ! Το μοτεράκι του σίγουρα δεν είναι «ότι πρέπει» αλλά ούτε κι «ότι κι ότι» .Η δύναμη είναι μικρή , ρίξε όμως μια ματιά στις ρεπρίζ σε σχέση με άλλα 1200. (εντάξει , με κοντό σαζμάν). Θα συμφωνήσω με τον φίλο reddragon στον τρόπο που κινείται το αμαξάκι , όποιος το έχει οδηγήσει το έχει ερωτευθεί. Αυτό πιστεύω λέει πολλά , ακόμα και για την επάρκεια του μοτέρ. Στην Ιταλία τον Αύγουστο οδήγησα το Cross diesel (είδα και το Sport στην Aosta). Η διαφορά του παιδιά λόγω της πιο μακριάς κλιμάκωσης δεν είναι μεγάλη σε μικτή κίνηση , παρά μόνο στο ταξίδι , όπου ταξιδεύει πιο άνετα με αισθητά λιγότερες στροφές. (Είμαι υπέρμαχος του diesel για αυτά τα αυτοκίνητα).Έχω κάνει ταξίδι Αθήνα –Πάτρα-Αθήνα με ρυθμό αρκετά πιο γρήγορο από τα κινούμενα εμπόδια των Ε.Ο. και ξεκούραστα. Για μένα λοιπόν το τρικ των Ιταλών με το κοντό σαζμάν πέτυχε. Θα αναφέρω επίσης την πολύ πετυχημένη επιλογή της πρώτης(κοντή όσο περίπου του Pajero μου με τα αργά) που κάνει το αμάξι να σκαρφαλώνει χωρίς να κουράζει τον συμπλέκτη , σε αντίθεση με άλλα μεγαλύτερα SUV που έχω δοκιμάσει . Στο χώρο δοκιμών μου (Πεντέλη) με έβγαλε ασπροπρόσωπο . Υπάρχουν σημεία που βρίσκει η κοιλιά του Pajero , αλλά το μικρό περνάει αέρα λόγω μεταξονίου .(Προσοχή όμως σε ψαλίδια και πέτρες , δεν είναι καθαρόαιμο). Έχει βγάλει και ένα Ακρόπολις !!!
Έχω αλλάξει αρκετά αυτοκίνητα και συνεχίζω (αυτή τη στιγμή έχω τα τρία της υπογραφής μου) αλλά να ερωτευθώ τόσο αυτοκίνητο, έχω από το πρώτο μου (clio 1.4S το 91, η πρώτη αγάπη…). Έτσι λοιπόν στο θέμα Πάντα 4Χ4 είμαι κάθετος . Όποιος ξέρει τι αγοράζει κάνει την καλύτερη επιλογή.P.S. Για να ακούσω λοιπόν, πως θα οργανωθούμε για το Club? Έχω να προτείνω τρομερές διαδρομές (λόγω δουλειάς) σε όλη την Ελλάδα (και εκατοντάδες σε GPS).
-
οχι δεν ζηλευω οχι δεν ζηλευω εκδρομουλες
Αυτο με το diesel και με πιο μακρυ γραναζωμα το φοβομουνα.. Πιο λογικο μου ακουγεται πεταμα το μοτερ αυτο και πανω ενα απο punto (δεν ξερω αν ταιριαζει αλλα υποπτευομαι πως ναι) αφου αντεχει την ροπη του diesel ee του π.....η θα αντεξει η τετρακινηση.. Πωπω και ενα ραψιματακι μπροστα και 4 χωματινα λαστιχακια και και και και καλα σταματαω..
Λες να παρω τον Μαγο τηλ η θα μου το κλεισει και θα μαζι μου..Απο καταναλωση εσενα φιλε ingenere πως σου φαινεται ????? κυριως στο σταματα ξεκινα γιατι εκει τρωω ολα μου τα πρωινα (ποταμι...)
Η πλακα ειναι πως σε οσους μιλαω για το παντα, γιατι η αληθεια ειναι την εχω ακουσει κανονικα, με κοιτανε με πολυ μα παρα πολυ κατανοηση.. (ειδικα επειδη ετοιμαζω να φερω καλο παιχνιδι απο εξω με κοντα στην τετραπλασια δυναμη απο το παντακι)
Το θελω το θελω το θελω το θελω
-
Ο χρήστης reddragon έγραψε:
Αυτο με το diesel και με πιο μακρυ γραναζωμα το φοβομουνα.. Πιο λογικο μου ακουγεται πεταμα το μοτερ αυτο και πανω ενα απο punto (δεν ξερω αν ταιριαζει αλλα υποπτευομαι πως ναι) αφου αντεχει την ροπη του diesel ee του π.....η θα αντεξει η τετρακινηση.. Πωπω και ενα ραψιματακι μπροστα και 4 χωματινα λαστιχακια και και και και καλα σταματαω..
Λες να παρω τον Μαγο τηλ η θα μου το κλεισει και θα μαζι μου..Ο εν λόγω - πολύ καλός! - μηχανικός, τουρμπίζει τον Fire 1.2 16V αξιόπιστα και αποδοτικά. Αν μπορεί να κάνει το ίδιο και στον 8V, τότε ένα τούρμπο Panda 4X4 θα είναι ένα πολύ ωραίο παιχνίδι!
-
Ο χρήστης BTS έγραψε:
Λες να παρω τον Μαγο τηλ η θα μου το κλεισει και θα μαζι μου..Ο εν λόγω - πολύ καλός! - μηχανικός, τουρμπίζει τον Fire 1.2 16V αξιόπιστα και αποδοτικά. Αν μπορεί να κάνει το ίδιο και στον 8V, τότε ένα τούρμπο Panda 4X4 θα είναι ένα πολύ ωραίο παιχνίδι!
Παιδία , μη τρελαθούμε , Πάντα με τούρμπο?!!!!! Δεν είναι το αμάξι για τέτοια .Τι θα γίνει με το σκαρφάλωμα και τον συμπλέκτη ? Θα αντέξει και το πίσω διαφορικό? Ένα ολοκληρωμένο αυτοκινητάκι σαν το Πάντα (πόλη + πάρκιν + χώρους + μικρή σχετικά κατανάλωση + εκδρομή με χώμα , λάσπη , χιόνι) πρέπει πάνω απ’ όλα να παραμείνει αξιόπιστο. Σε κανέναν δεν πιστεύω να αρέσει να μποτιλιάρει τις Κηφισίας , Συγγρού κ.λ.π. πρωί πρωί ή να μένει για ώρες σε ένα βουνό περιμένοντας βοήθεια… Πιστεύω ότι το 1.2 16V ταιριάζει γάντι αλλά πάλι πρέπει να αλλάξει η σχέση διαφορικού ή ακόμα καλύτερα να μείνει η πρώτη ως έχει , να χρησιμοποιείται η δευτέρα σαν πρώτη και να μακρύνουν λίγο τρίτη και τετάρτη και αρκετά η πέμπτη (τρέχα γύρευε …) . Η κοντή πρώτη χρειάζεται !!! (από το ντίζελ λείπει ) . Το αμαξάκι είναι το φθηνότερο SUV και πρέπει να παραμείνει!!! (Αν στοιχίζει όσο ένα Range το χάσαμε το παιχνίδι). Θέλω πραγματικά να μου πει κάποιος που το έχει οδηγήσει ότι σέρνεται . Και εγώ έχω ακούσει πολλούς να το κρίνουν χωρίς να το έχουν πιάσει στα χέρια τους . Ο Μάγος πάντως πριν το Πάσχα (δεν το είχα ακόμα το αμάξι) μου είχε πει ότι ετοιμάζει ατμοσφαιρική βελτίωση (εκεί έχω βελτιώσει την Άλφα ). Δεν ξέρω τι έκανε τελικά αλλά πιστεύω θα μάθω σύντομα (προσωπικά δεν το σκέφτομαι για το Πάντα). Ας το αφήσουμε ως έχει . Εξάλλου πιστεύω ότι οι περισσότεροι από τους ιδιοκτήτες έχουν και κάτι πιο γρήγορο.
-
Φίλε reddragon σου έχω συγκριτικό τεστ κατανάλωσης. (εγώ κατεβαίνω το ποτάμι στις 6:45 , πριν πιάσει η κίνηση):
Μαρούσι – Λ. Αθηνών 20min (μέσω Αττικής Οδού):
Panda 4x4: 6,0 lt/100km
Alfa 2.0TS: 10.5 lt/100km
Pajero sport 3.0: 13,0 lt/100kmΜικτή χρήση (στην πόλη) :
Panda 4x4: 8,3 lt/100km
Alfa 2.0TS : 12.7 lt/100km
Pajero sport 3.0 : 17,0 lt/100km (το έχω παρκάρει γιατί και το Πάντα είναι ζυγό )Όχι και άσχημα πιστεύω!
*οι τιμές του Pajero είναι κατά προσέγγιση γιατί δεν έχει ΚΟΥΜΠΙΟΥΤΕΡ! Είχε όμως κασετόφωνο (για σου ρε Σαρακάκη με τους πετυχημένους εξοπλισμούς σου και τα φθηνά ανταλλακτικά… Πότε επιτέλους θα γίνει Mitsubishi Hellas να γλιτώσουμε )
Υ.Γ. Έχω αναφέρει ότι ετοιμαζόμαστε για Σ.Κ. 30 ΣΕΠ στην Πορταριά (έχει την ανάβαση) με βόλτα στα δάση του Β. Πηλίου (Παλιά Μιτζέλα) . Ενδιαφέρεται κανείς για μια πρώτη γνωριμία ? Ίσως να ιδρύσουμε και το club στη Πορταριά !!!! (ALEXCLIORS κάνε κάτι με την οργάνωση) .Η διαδρομή είναι υπέροχη και σχετικά εύκολη (με bonus κάστανα και μήλα). Περιμένω συμμετοχές …(Κι ας μην είναι μόνο Παντάκια)
Υ.Γ. 2 Φίλε reddragon τι καλό περιμένεις?
Υ.Γ. 3 Ρε παιδιά , βλέπω συνεχώς να αυξάνονται τα Πάντα 4Χ4 ή είναι ιδέα μου? Ξέρει κανείς τι γίνεται με τις πωλήσεις του ? (βοήθησε η διαφήμιση?)
-
Ο χρήστης ingegnere έγραψε:
Παιδία , μη τρελαθούμε , Πάντα με τούρμπο?!!!!! Δεν είναι το αμάξι για τέτοια .Τι θα γίνει με το σκαρφάλωμα και τον συμπλέκτη ? Θα αντέξει και το πίσω διαφορικό? Ένα ολοκληρωμένο αυτοκινητάκι σαν το Πάντα (πόλη + πάρκιν + χώρους + μικρή σχετικά κατανάλωση + εκδρομή με χώμα , λάσπη , χιόνι) πρέπει πάνω απ’ όλα να παραμείνει αξιόπιστο. Σε κανέναν δεν πιστεύω να αρέσει να μποτιλιάρει τις Κηφισίας , Συγγρού κ.λ.π. πρωί πρωί ή να μένει για ώρες σε ένα βουνό περιμένοντας βοήθεια… Πιστεύω ότι το 1.2 16V ταιριάζει γάντι αλλά πάλι πρέπει να αλλάξει η σχέση διαφορικού ή ακόμα καλύτερα να μείνει η πρώτη ως έχει , να χρησιμοποιείται η δευτέρα σαν πρώτη και να μακρύνουν λίγο τρίτη και τετάρτη και αρκετά η πέμπτη (τρέχα γύρευε …) . Η κοντή πρώτη χρειάζεται !!! (από το ντίζελ λείπει ) . Το αμαξάκι είναι το φθηνότερο SUV και πρέπει να παραμείνει!!! (Αν στοιχίζει όσο ένα Range το χάσαμε το παιχνίδι). Θέλω πραγματικά να μου πει κάποιος που το έχει οδηγήσει ότι σέρνεται . Και εγώ έχω ακούσει πολλούς να το κρίνουν χωρίς να το έχουν πιάσει στα χέρια τους . Ο Μάγος πάντως πριν το Πάσχα (δεν το είχα ακόμα το αμάξι) μου είχε πει ότι ετοιμάζει ατμοσφαιρική βελτίωση (εκεί έχω βελτιώσει την Άλφα ). Δεν ξέρω τι έκανε τελικά αλλά πιστεύω θα μάθω σύντομα (προσωπικά δεν το σκέφτομαι για το Πάντα). Ας το αφήσουμε ως έχει . Εξάλλου πιστεύω ότι οι περισσότεροι από τους ιδιοκτήτες έχουν και κάτι πιο γρήγορο.
Καλά δεν είπαμε να γίνει τούμπανο και να κατέβει στα dragster!
Το συγκεκριμένο μοτεράκι (κάτοχος του οποίου είμαι και εγώ, σε δικίνητο Panda) είναι υπεραξιόπιστο και θα σήκωνε ένα light turbo.
Τώρα αν προτεραιότητα είναι το σκαρφάλωμα, κατά τη γνώμη μου η καλύτερη λύση είναι η αύξηση του κυβισμού (μπλοκ από fire 1400 ή ολόκληρο μοτέρ). Η τοποθέτηση του 1.2 16V δεν θα προσφέρει πολλά στις χαμηλές στροφές..
-
Χρήστο σε οτι αφορά την Ανάβαση Πορταριάς, είναι ένας αγώνας στον οποίο πήγαινα τις περισσότερες χρονιές.
Φέτος δεν ξέρω, καθώς δεν ξέρω εάν θα έχω παραλάβει το Panda οπότε με την ευκαιρία να το πήγαινα για στρώσιμο.
Διάβασα οτι η πρώτη σου αγάπη ήταν ένα Clio S. Μία από τις πρώτες δικές μου αγάπες ήταν το οικογενειακό μας Clio 1,4 RT στο οποίο βέβαια είχα κάνει αρκετές αλλαγές τόσο σε θέμα ανάρτησης όσο και φρένων. Αυτό που μου είχε μείνει από το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν η αμεσότητα και γενικά η αίσθηση του τιμονιού (μη υδραυλικό, σε συνδυασμό βέβαια με Bilstein αμορτισέρ και Eibach ελατήρια). off topic!!!
Σε οτι αφορά το Panda οι τιμές κατανάλωσης που αναφέρεις είναι πολύ καλές. Δοκιμάζοντας το αυτοκίνητο (ενοικιαζόμενο) σε διαδρομές με μεγάλες ανηφόρες και χώμα στις εκκλησιές ψηλά στη Σίφνο, η μέση κατανάλωση (υπολογίζοντας και τα μισά χιλιόμετρα σε άσφαλτο) ήταν περιπου 9,5 λίτρα / 100 χλμ.
-
Ο χρήστης BTS έγραψε:
Καλά δεν είπαμε να γίνει τούμπανο και να κατέβει στα dragster!
Το συγκεκριμένο μοτεράκι (κάτοχος του οποίου είμαι και εγώ, σε δικίνητο Panda) είναι υπεραξιόπιστο και θα σήκωνε ένα light turbo.
Τώρα αν προτεραιότητα είναι το σκαρφάλωμα, κατά τη γνώμη μου η καλύτερη λύση είναι η αύξηση του κυβισμού (μπλοκ από fire 1400 ή ολόκληρο μοτέρ). Η τοποθέτηση του 1.2 16V δεν θα προσφέρει πολλά στις χαμηλές στροφές..
1400? Ωραίο θα ήταν φίλε BTS.
Το σκαρφάλωμα δεν είναι η μέγιστη προτεραιότητα αλλά ένα τέτοιο αυτοκίνητο πρέπει να έχει αυτή την ικανότητα. -
Ο χρήστης alexcliors έγραψε:
Χρήστο σε οτι αφορά την Ανάβαση Πορταριάς, είναι ένας αγώνας στον οποίο πήγαινα τις περισσότερες χρονιές.Φέτος δεν ξέρω, καθώς δεν ξέρω εάν θα έχω παραλάβει το Panda οπότε με την ευκαιρία να το πήγαινα για στρώσιμο.
Διάβασα οτι η πρώτη σου αγάπη ήταν ένα Clio S. Μία από τις πρώτες δικές μου αγάπες ήταν το οικογενειακό μας Clio 1,4 RT στο οποίο βέβαια είχα κάνει αρκετές αλλαγές τόσο σε θέμα ανάρτησης όσο και φρένων. Αυτό που μου είχε μείνει από το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν η αμεσότητα και γενικά η αίσθηση του τιμονιού (μη υδραυλικό, σε συνδυασμό βέβαια με Bilstein αμορτισέρ και Eibach ελατήρια). off topic!!!
Σε οτι αφορά το Panda οι τιμές κατανάλωσης που αναφέρεις είναι πολύ καλές. Δοκιμάζοντας το αυτοκίνητο (ενοικιαζόμενο) σε διαδρομές με μεγάλες ανηφόρες και χώμα στις εκκλησιές ψηλά στη Σίφνο, η μέση κατανάλωση (υπολογίζοντας και τα μισά χιλιόμετρα σε άσφαλτο) ήταν περιπου 9,5 λίτρα / 100 χλμ.
Με το καλό να έρθει το μικρό κι ας αργήσει.
Clio I ? Τρομερό αυτοκίνητο !!! Σήμερα ομολογώ ότι φοβάμαι να οδηγήσω όπως με το Clio (sorry για το off topic)
Όσων αφορά τη κατανάλωση τα 9,5 δεν είναι πάρα πολλά για χρήση που περιλαμβάνει και off road , αν και μπορεί να πέσει (νοικιάρικο + νησί + off road = τέρμα γκάζι )
-
Σε χθεσινή επικοινωνία με την αντιπροσωπεία, μου είπαν οτι πιθανότατα σε δύο ή τρεις εβδομάδες θα παραλάβουμε το Panda Climbing.
Με την ευκαιρία θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής:
- Υπάρχει λόγος να του βάζω (τουλάχιστον στα ταξίδια) βενζίνη 100 οκτανίων για λίγο περισσότερη ζωντάνια του κινητήρα?
- Στην πράξη (πέρα από ότι λέει ο κατασκευαστής) κάθε πότε αλλάζετε τα λάδια και ποιό λάδι να προτιμήσω? Ειδικά η πρώτη αλλαγή πότε θα πρέπει να γίνει?
- Τί συνίσταται για το στρώσιμο του αυτοκινήτου? (αλλαγές μέχρι ποιές στροφές του κινητήρα)?
- Πιέσεις ελαστικών για κίνηση σε στεγνή άσφαλτο?
Αυτά τα ολίγα.
Περιμένω τις απόψεις-εμπειρίες σας.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.Φιλικά,
Αλέξης
NEO FIAT PANDA 4X4