-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αμαν πια με αυτη την κινδυνολογια και την καταστροφολογια των Μ.Μ.Ε.
Ολα για την τηλεθεαση γινονται ρε γαμωτο.
Αναυδος παρακολουθουσα τους δημοσιογραφους (ολους) στα δελτια ειδησεων να προσπαθουν να μεγενθυνουν τα οποια προβληματα που δημιουργησε η ''κακοκαιρια''.
Για ποια κακοκαιρια μιλανε ρε παιδια? Ειχε 0 βαθμους κελσιου και εριξε και λιγο χιονακι. Αν ζουσα στο εξωτερικο και εβλεπα τα Ελληνικα δελτια ειδησεων θα πιστευα οτι η Ελλαδα εχει μετατραπει σε Ανταρκτικη και εχουν μεταναστευσει πιγκουινοι και πολικες αρκουδες.
Αλλο που δεν θελανε βεβαιως και οι γνωστοι Ελληνο-τεμπελιδες για να απουσιασουν απο την δουλεια τους και αυτο ειχε ως συνεπεια την καταρρευση του Ελληνικου κρατους.
Οι υπαλληλοι της ΔΕΗ απουσιασαν απο τις δουλειες τους με αποτελεσμα να μεινουν πολλες περιοχες χωρις ρευμα,θερμανση κ.τ.λ
Φορτηγατζιδες και λοιποι ασυνειδητοι πολιτες κυκλοφορουσαν χωρις αλυσιδες.
Βαρεθηκα να ακουω τους δημοσιογραφους να φωναζουν και να διαμαρτυρονται στους υπουργους γιατι δεν εστειλαν 10 ''αλατιερες'' στο κατσικοχωρι και αλλες 10 ''πιπεριερες'' στα τουρκοβουνια.
Αι σιχτιρ πια. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ. Ουτε ''αλατιερες'' χρεαζονται ουτε ''πιπεριερες''.
Το κρατος αναγκαστηκε να κλεισει τα σχολεια (απο τις πιεσεις των ρουφιανων δημοσιγραφων) γιατι υποτιθεται εχει πολυ χιονι και παγο και θα σκοτωθουν τα παιδακια(αλλο που δεν θελανε τα κοπροσκυλα να μην πανε σχολειο και οι τεμπελχαναδες καθηγητες).
Ολος ο κρατικος μηχανισμος επικεντρωθηκε στα υποτιθεμενα προβληματα της Αθηνας και πολεις της επαρχιας εμειναν χωρις ρευμα.
Φυσικα αν τολμησει κανεις να απολυσει τα κοπροσκυλα της ΔΕΗ θα βγουν οι συνδικαλιστες και θα κανουν πολεμο.
ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ. ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΤΑΡΙΦΕΣ,Τ ΟΥΣ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ,Τ ΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ(ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ), ΤΟΥΣ ΚΑΤΣΙΚΟΔΡΟΜΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ,ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ,ΤΟΝ GTI_ K.T.Λ.
ΕΛΕΟΣ ΠΙΑΔεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα φιλε μου.Σε εμας την τεταρτη το πρωι και αφου ειχε σταματησει να χιονιζει απο τα ξημερωματα της τριτης ειχε -11 βαθμους.Οι δρομοι ειχαν παγωσει ολοι γιατι δεν εριξαν καθολου αλατι και ο παγος ειχε παχος 5 ποντους.Και δεν μιλαω για τιποτα ανηλιαγα στενα αλλα για ολη την Τριπολη και τον δρομο προς Λεβιδι που οδηγησα.Ευτυχως που το μεσημερι της τεταρτης εβγαλε ηλιο γιατι ακομα θα υπηρχε παγος στον δρομο.
Είσαι υπερβολικός. Στη Φλώρινα είχε -20C και όλοι οι δρόμοι ήταν παγωμένοι (παρά το αλάτι) αλλά δεν υπήρχαν προβλήματα γιατί όλοι είχαν χιονολάστιχα (αυτοί που δεν είχαν έβαλαν αλυσίδες).
Αν ο δρόμος είναι καθαρισμένος και δεν έχει 20 πόντους χιόνι, δεν υπάρχει πρόβλημα, 5 πόντοι δεν είναι τίποτα αν βάλεις αλυσίδες.
-
Οσο για το καθαρισμενος δρομος με γκρέιντερ...ευτυχως που βγηκανε οι βοσκοι με τα τρακτερ και πατησαν το χιονι ,14 ποντοι υψος,και μπορεσαμε να παμε στις δουλειες μας.5 ποντοι ηταν ο παγος .
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Προσφατα, το δικό μου (900 κιλά, λάστιχο 185/60/14 παλιό και θεόσκληρο από τη χρήση), ανέβηκε χωρίς πρόβλημα παγωμένη ανηφόρα που, στο 15λεπτο που έμεινα εκεί δεν κατάφερε κανένα άλλο να ανέβει.
Και τα δικά μου συμπεράσματα από κάτι ανάλογο προκύπτουν: στην παγωμένη ράμπα του υπόγειου γκαράζ της πολυκατοικίας, το 307 (195άρι πέλμα) παραλίγο να μείνει από δίσκο, ενώ το panda (όχι το 4Χ4), με τα μισά άλογα, με 165άρι λάστιχο και 400 κιλά λιγότερα, ανέβηκε εύκολα.
-
Το πλάτος του ελαστικού (ίδιου τύπου φυσικά) δεν παίζει μεγάλο ρόλο στο ξεκίνημα αλλά στο ταξίδι είναι σημαντικό - με φαρδύ λάστιχο το αυτοκίνητο δεν έχει ευστάθεια.
-
με -11 το αλατι δρα οριακα
-
Προσφατα, το δικό μου (900 κιλά, λάστιχο 185/60/14 παλιό και θεόσκληρο από τη χρήση), ανέβηκε χωρίς πρόβλημα παγωμένη ανηφόρα που, στο 15λεπτο που έμεινα εκεί δεν κατάφερε κανένα άλλο να ανέβει.Μετά το 15λεπτο άρχισε και το δικό σου να γλυστρά ξανά προς τα κάτω όπως τα υπόλοιπα?
-
Τα χειμερινά ελαστικά έχουν μαλακή γόμα για να 'πιάνουν' σε χαμηλές θερμοκρασίες αλλά όχι πολύ μαλακή για να μη ζεσταίνονται.
Αν ζεστάνεις (σχετικά) τα χιονολάστιχα με άγρια σπινιαρίσματα και πάντες στο χιόνι, μετά έχουν πολύ χειρότερη πρόσφυση γιατί λιώνει το χιόνι και ο πάγος που πατάνε και γλιστράει πολύ περισσότερο.
-
Ήδη το έχει στρώσει μέσα στη Θεσσαλονίκη.
Άντε και αύριο με αλυσίδες!
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Ήδη το έχει στρώσει μέσα στη Θεσσαλονίκη.Άντε και αύριο με αλυσίδες!
Σοβαρά?
Εδώ έχει Νοτιά, ζέστη και βρέχει που και που με το τουλούμι... -
Ήδη το έχει στρώσει μέσα στη Θεσσαλονίκη.
Άντε και αύριο με αλυσίδες!
Σοβαρά?
Εδώ έχει Νοτιά, ζέστη και βρέχει που και που με το τουλούμι...Μην ανησυχείς, κατεβαίνει η κακοκαιρία...
-
Απο τα γυρω ορεινα Θεσσαλονικης...
Αυτη την φορα ο χιονιας ειναι πολυ χειροτερος...
Θερμοκρασια στους -5Cοχι ρε φουστη μου... επηξα να καθαριζω τοσες μερες τα προηγουμενα χιονια, και πανω που επλυνα και το αμαξι... τι αμαρτιες πληρωνω???
-
για σου corsair με την πουντακλα σου
-
20φεύγα πόντους χιόνι πλάι στο κύμα σήμερα...
Φωτο το μεσημερι -
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
για σου corsair με την πουντακλα σουΧεχε... κατι τετοιες μερες το αποκαλω 'off road animal' Παει παντου με παντες...
Παντως επι του χιονιου πραγματικα τωρα καταλαβα ποσο βαρια ειναι η Sportcoupe. Σε ελαφρα ανηφορα για να παω ως το super market πραγματικα τα φτυσε. Εκει που οι προσθιοκινητοι πηγαιναν σιγα σιγα... η πισωκουνα με τα 1500 κιλα και το ESP με προδωσαν και συνεχισα με τα ποδια... Πραγματικα το ESP το βρηκα φοβερα ενοχλητικο... και παρολο που το πατησα να παει OFF... μαλλον δεν βγηκε ποτε. Ποτε δεν πιστευα πως με λιγο μαλακο χιονακι θα μουλαρωνε, οχι τιποτα αλλο αλλα ο δρομος δεν δικαιολογουσε αλυσιδα...
-
μην ξεχνας ομως και τα μεγαλα λαστιχα.........
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
οχι ρε φουστη μου... επηξα να καθαριζω τοσες μερες τα προηγουμενα χιονια, και πανω που επλυνα και το αμαξι... τι αμαρτιες πληρωνω???Δε μου φαίνεται και πολύ πλυμένο, τα τάσια είναι πιο σκούρα από το κανονικό.
-
επιτέλους έχουμε σοβαρό χιόνι και στην Κοζάνη! απο χθες το πρωι χιονίζει, παγώσανε τα πάντα και μόνο με χιονολάστιχα τη βγάζει κανείς καθαρή.
η χαρά του παιδιού είμαστε!
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Παντως επι του χιονιου πραγματικα τωρα καταλαβα ποσο βαρια ειναι η Sportcoupe. Σε ελαφρα ανηφορα για να παω ως το super market πραγματικα τα φτυσε. Εκει που οι προσθιοκινητοι πηγαιναν σιγα σιγα... η πισωκουνα με τα 1500 κιλα και το ESP με προδωσαν και συνεχισα με τα ποδια... :-? Πραγματικα το ESP το βρηκα φοβερα ενοχλητικο... και παρολο που το πατησα να παει OFF... μαλλον δεν βγηκε ποτε. Ποτε δεν πιστευα πως με λιγο μαλακο χιονακι θα μουλαρωνε, οχι τιποτα αλλο αλλα ο δρομος δεν δικαιολογουσε αλυσιδα...Τα ίδια κάνει και η Ζ3 γνωστού μου, ποτέ του δεν πήγε για σκι μ' αυτή, κολλάει με τις πρώτες νιφάδες.
-
Χιονίζει!!! Άσπρη μέρα για τους προσθιοκίνητους...