-
O ΣΚΑΡΑΒΑΙΟΣ είχε και ΡΑΔΙΟ για να ακουει ο λαός της Γερμανίας τις εξαγγελίες του Χίτλερ...
Στα + και ο εξοπλισμός...
-
... Μέχρι η πίσω ανάρτηση να αλλάξει απότομα κάμπερ σε μια στροφή και να στείλει τον οδηγό και τους επιβάτες στον άλλο κόσμο... Τι ωραίος τρόπος να πεθαίνεις, σε τροχαίο, ακούγοντας τη γλυκιά φωνή του Φύρερ!
-
Η συμπεριφορά του πίσω άξονα ήταν όπως το λές σχετικά με το καμπέρ. Επέτρεπε όμως άπειρη πρόσφυση αν ήξερες να το χρησιμοποιήσεις.... Στην ανωμαλία στην ανισόπεδη στον Ιππόδρομο έπρεπε να κάνεις ανάποδα προκαταβολικά.... (το συγκεκριμένο ισχύει για όλα τα αυτοκίνητα μεν αλλά σε μεγαλύτερες ταχύτητες ή με δυνατότητα συγχώρεσης!)
Το σκαθάρι όταν έγινε super (που απέχτησε πιο γελαστό καπώ, πιο μεγάλο χώρο αποσκευών, macpherson εμπρος και μετά από λίγο καμπύλο παρμπρίζ) έπαψε να έχει μεταβαλόμενο πίσω καμπέρ....ήταν όμως πια αργά!
Τα σκαθάρια σε σχέση με τα ανατολικά ήταν πιο αξιόπιστα και κυρίως χαριτωμένα!
Πάντως ειδικά τα Trabant και Wartburg (όχι τα Moskvitch) στην δυτική Ευρώπη πλέον θεωρούνται cult! -
[list:dpay6odf]Πριν απο λιγο μιλουσα με εναν καθηγητη (μηχ αυτοκινητων σε σχολη) ο οποιος δουλευε για τουλαχιστον 15 χρονια ως τεχνικος διευθυντης σε εξουσιοδοτημενο Citroen.Ο ανθρωπος αυτος εχει αλλαξει οτι citroen μπορει να φανταστει καποιος.Το κουφο ειναι οτι του κλεψανε 2 φορες αυτοκινητα.Το τελευταιο που του κλεψανε ηταν ενα Xanthia και ο ανθρωπος κανει τον σταυρο του, να ειναι καλα ο κλεφτης που του το πηρε(μιλαω σοβαρα και χωρις ιχνος ειρωνιας ).Ο ανθρωπος μολις εφυγε απ τη citroen πηρε μια 520 και ειδε αυτοκινητο στα χερια του.Το τι εχουν δει τα ματια τυ φυσικα στα ervice περιτο να σας το πω.Ασε που σε οσα ειχε αλλαξει ειχα αγανακτησει απο προβληματα.Χαρακτηριστικα, ελεγε, 'τα ποιο αχρηστα αμαξια'.[/list:u:dpay6odf][list:dpay6odf]Φυσικα ο ανθρωπος καθως ανιδεος με το αντικειμενο 'αυτοκινητο' ειναι περιτος ο λογος του.Να εμπιστευτουμε την πειρα μιας.......κομωτριας!![/list:u:dpay6odf]
-
Και ποιος τον εμπόδιζε δεκαπέντε χρόνια να φύγει απ'τη Citroen και να πάει σε άλλη εταιρεία να βρει την υγειά του, αφού είναι, όπως λες ότι λέει, τόσο μπάζα και άχρηστα; Μάλιστα, αφού είναι και καθηγητής, θα ήταν αρκετά εύκολο να πάει όπου θέλει, γιατί οι έμπειροι και ικανοί μηχανικοί είναι περιζήτητοι για τα συνεργεία των αντιπροσωπειών. Κανείς δεν αναγκάζει κάποιον, ειδικά ένα διευθυντή (γιατί διευθυντής είναι ο επικεφαλής ενός συνεργείου), να κάτσει κάπου με το ζόρι. Κι αν είναι και κορυφή στη δουλειά του, τον παρακαλάνε όλοι!
Άσε που πρώτη φορά ακούω για μηχανικό αυτοκινήτων με το που φεύγει από κάποια εταιρεία, να σκυλοβρίζει τα αυτοκίνητα πάνω στα οποία δούλευε. Και ξέρω κι εγώ ανθρώπους που πήγαν από τη μια εταιρεία στην άλλη, αλλά ποτέ κανένας δεν είπε για τα αμάξια των εταιρειών που δούλευε παλιά ότι ήταν άχρηστα. Ούτε καν για τα Rover! Άρα, δε μπορεί, κάπου στην περίπτωση που μας αναφέρεις πρέπει να παίζει ο παράγων εμπάθεια/προσωπικές διαφορές...
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
θα επαιρνε suzuki baleno SPORT glxi gti sli.
αφου ειναι πιο φτηνο....
Τι να πληρωνει το σηματακι στο καπο μια περιουσια?
Τι λεμε τωρα....Υπάρχει κάποιος **ιδιαίτερος **λόγος που γ@μ@ς τη συζήτηση? Ή είναι ένα δύσκολα αντιμετωπίσιμο personality trait?
Δεν έχω εμπλακεί στο θέμα, αλλά εδώ και μερικές σελίδες βλέπω τον Alfaromeo και κάποιους άλλους να επιχειρηματολογούν, και εσένα με το Μάκη απλώς να ειρωνεύεστε. Επιτέλους αποφασίστε αν θέλετε να έχει κάποια υπόσταση το θέμα, ή αν επιθυμείτε την μετατροπή του φόρουμ σε καφενείο όπου γίνεται ο κλασσικός χαβαλές και από ουσία μηδέν.
[list:xzk094gx]Σοβαρα ρε Βασιλη?Δηλ πιστευεις οτι βλεπεις αντικειμενικα το θεμα?Για σενα επιχειρηματολογια ειναι οτι συμφερει στη σχολη που υποστηριζεις?Τι αλλα επιχειρηματα θες για να δεις οτι τα ιταλικα σε επιπεδο κατασκεης αλλα και τεχνολογιας πλεον(εδω και 30 χρονια σας τελειωσε η τεχνολογια) ειναι χρεπια?[/list:u:xzk094gx][list:xzk094gx]Δεν ειναι πραγματικοτητα οτι η Audi καθιερψσε την τετρακινηση και ακολουθησατε με την Delta αφου πρωτα την κοροιδευατε ως τετρακινηση?[/list:u:xzk094gx][list:xzk094gx]Ειρωνια ειναι οτι πλεον το γκρουπο δεν παραγει τεχνολογια, εκτος αν τον ορο τεχνολογια τον εννοεις καπως διαφορετικα[/list:u:xzk094gx][list:xzk094gx]Ψεματα ειναι οτι η bosch απο τοτε που ιδρυθηκε εχει μονοπωλησει σε παγκοσμιο επιπεδο στους τομεις των ABS ψεκασμου και diesel?Αν δεν ηταν η bosch ακομα με τα weber θα ησασταν Βλακειες?Πες μου εσυ τα της Marelli τοτε [/list:u:xzk094gx][list:xzk094gx]Ειναι ψεμα οτι η Siemens κατασκευαζει τρενο που οι Ιταλοι στα ονειρα τους μονο βλεπουν?[/list:u:xzk094gx][list:xzk094gx]Ειναι ψεμα οτι οι Γερμανοι ειναι οι Πρωτοι που ανακαλυψαν τον τετραχρονο κινητηρα(επισημα η λειτουργεια του ονομαζετε και ως 'κυκλος του ΟΤΤΟ) τον διχρονο καθως και τον Diesel?Για ποια τεχνογνωσια μιλαει η Ιταλια?[/list:u:xzk094gx][list:xzk094gx]Βογκηξαν τα συνεργεια απ τα Ιταλικα.Ψεματα ειναι?Δε χαζεψα να τρωει το παιδι μου κουμαρα για να μου τα τρωει η fiat.Εχει κι αυτοκινητα που τα σπας, τα πληρωνεις κατι παραπανω στην αγορα τους και ξενιαζεις [/list:u:xzk094gx][list:xzk094gx]Οταν μου λεει καποιος οτι σε θεμα αξιοπιστιας οι Ιταλοι ειναι κορυφαιοι, ισα με ποσο σοβαρα να τον αντιμετωπισεις?[/list:u:xzk094gx][list:xzk094gx]Πιστευεις οτι οι Ιταλοι εχουν τεχνολογια σε αμαξωματα αλουμινιου αντοιστοιχα των ASF της Audi?[/list:u:xzk094gx][list:xzk094gx]Τι αλλα επιχειρηματα θελετε ρε παιδια για να ανοιξτε τα ματια σας?Ειναι επομενο ομως να συμβαινει αυτο καθως η πλειοψηφεια εδω μεσα ειναι αμεσα επηρεασμενη απ την 'αμεροληπτη' φιλοσοφια των 4Τ.Να με συγχωρειτε παντως αλλα εγω δεν τσιμπισα, καθως τα ειδα τα ιταλικα απο πρωτο χερι τι αμαξια ειναι.[/list:u:xzk094gx][list:xzk094gx]Απο εκει και περα, αν σας συμφερει φυσικα, καντε το εξης.Παρτε αμπαριζα 10-20 συνεργεια στην τυχη και ρωηστε τα μαστορια 'τι αμαξι να παρω?Ιταλο η Γερμανο?' και βαλτε μας εδω τα αποτελεσματα της στατιστικης που θα βγαλετε [/list:u:xzk094gx][list:xzk094gx]Αντε ντε, να δουμε σας βασταει?[/list:u:xzk094gx]
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Και ποιος τον εμπόδιζε δεκαπέντε χρόνια να φύγει απ'τη Citroen και να πάει σε άλλη εταιρεία να βρει την υγειά του, αφού είναι, όπως λες ότι λέει, τόσο μπάζα και άχρηστα; Μάλιστα, αφού είναι και καθηγητής, θα ήταν αρκετά εύκολο να πάει όπου θέλει, γιατί οι έμπειροι και ικανοί μηχανικοί είναι περιζήτητοι για τα συνεργεία των αντιπροσωπειών. Κανείς δεν αναγκάζει κάποιον, ειδικά ένα διευθυντή (γιατί διευθυντής είναι ο επικεφαλής ενός συνεργείου), να κάτσει κάπου με το ζόρι. Κι αν είναι και κορυφή στη δουλειά του, τον παρακαλάνε όλοι!Άσε που πρώτη φορά ακούω για μηχανικό αυτοκινήτων με το που φεύγει από κάποια εταιρεία, να σκυλοβρίζει τα αυτοκίνητα πάνω στα οποία δούλευε. Και ξέρω κι εγώ ανθρώπους που πήγαν από τη μια εταιρεία στην άλλη, αλλά ποτέ κανένας δεν είπε για τα αμάξια των εταιρειών που δούλευε παλιά ότι ήταν άχρηστα. Ούτε καν για τα Rover! Άρα, δε μπορεί, κάπου στην περίπτωση που μας αναφέρεις πρέπει να παίζει ο παράγων εμπάθεια/προσωπικές διαφορές...
[list:1c6wswfj]Εσενα το προβλημα σου ειναι γιατι δεν πηγε αλλου για δουλεια ο ανθρωπος? [/list:u:1c6wswfj][list:1c6wswfj]Τεχνικος ηταν, μπορει να του τα διναν τσαμπα.Τον παραγοντα μισθο τον ξεχνας?Τωρα αν ειναι εμπαθεια η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, το ξερεις πολυ καλα. [/list:u:1c6wswfj]
-
Η τεχνολογία ASF είναι συνιδιοκτησία με την ALCOA, η οποία εκπόνησε πολύ μεγάλο μέρος των μελετών για λογαριασμό της Audi. Το λογισμικό που έχει για τις απαραίτητες προσομοιώσεις η ALCOA δεν το έχει η Audi.
Όσον αφορά την επίσημη ονομασία του κύκλου Όττο... Αυτό δεν είναι επιχείρημα. Επίσημη ιδεολογία στην Ελλάδα είναι η Ελληνορθοδοξία, αλλά το τι σκοπιμότητες εξυπηρετεί είναι άλλο θέμα. Και επίσημα τα παιδιά διδάσκονται την Ινδοευρωπαϊκή θεωρία, αλλά δεν έχει ίχνος αλήθειας μέσα της.
-
Η τεχνολογία ASF είναι συνιδιοκτησία με την ALCOA, η οποία εκπόνησε πολύ μεγάλο μέρος των μελετών για λογαριασμό της Audi. Το λογισμικό που έχει για τις απαραίτητες προσομοιώσεις η ALCOA δεν το έχει η Audi.Όσον αφορά την επίσημη ονομασία του κύκλου Όττο... Αυτό δεν είναι επιχείρημα. Επίσημη ιδεολογία στην Ελλάδα είναι η Ελληνορθοδοξία, αλλά το τι σκοπιμότητες εξυπηρετεί είναι άλλο θέμα. Και επίσημα τα παιδιά διδάσκονται την Ινδοευρωπαϊκή θεωρία, αλλά δεν έχει ίχνος αλήθειας μέσα της.
[list:w4qycrzg]Η τεχνολογια αλουμινενιων αμαξωματων ανηκει καθαρα στην Audi.Δεν ξερω αν η Αλκοα εχει τεχνογνωσια σε κουτακια κοκα κολας, εδω μιλαμε για αυτοκινητα.Αν ηταν ετσι, θα την ειχε δωσει σε αλλες 10 εταιριες [/list:u:w4qycrzg][list:w4qycrzg]Αμφισβητεις δηλ οτι ο τετραχρονος κινητηρας ειναι επιτευγμα του ΟΤΤΟ, ετσι?Αυτα ειναι τα πρωτα σημαδια κοπωσης σας [/list:u:w4qycrzg][list:w4qycrzg]Το θεμα της θρησκειας σε καποια χωρα δεν εχει να κανει με τοποιος την ανακαλυψε(δεν ισχυριζομαστε κατι τετοιο οποτε μη μπερδευεις τα μπουτια σου) αλλα με το ποια ειναι η κοντινοτερη φιλοσοφια της σε σχεση με ατυτα που πιστευει καποιος.Δεν παει καθε χωρα και θρησκεια[/list:u:w4qycrzg][list:w4qycrzg]Εδω μιλαμε για τεχνολογικες ανακαλυψεις που φερνουν τους Γερμανους πολυ ποιο μπροστα απ οτι νομιζεις.Ειναι οι πρωτοι ανθρωποι που ασχοληθηκαν με το αυτοκινητο και τον κινητηρα εσωτερικης καυσης.Αυτο τους δινει τον πλεονεκτημα της πειρας, οπως επισης και να προωθουν νεες τεχνολογιες για την αυτοκινηση.[/list:u:w4qycrzg][list:w4qycrzg]Ας βγει τωρα κανας γιαπωνεζος να μας πει οτι τον τετραχρονο τον ανακαλυψε ο Γιασταχωνω Αποπισω [/list:u:w4qycrzg][list:w4qycrzg]Ελεος ρε παιδια, σοβαρευτειτε λιγο!![/list:u:w4qycrzg]
-
Μπορείτε να καταλήξετε σε μία απλή παραδοχή να τελειώνουμε με το πανηγύρι (παράλληλους μονολόγους διαβάζω συνέχεια);
Λοιπόν, κανένας δεν αγόρασε γερμανό (πλην Posche και κάποιων BMW) γιατί πρωταρχικό του μέλημα είχε το σπορτιφ παιχνιδιάρικο στήσιμο και τον πρωτοποριακό και ντελικάτο σχεδιασμό. Κανείς από την άλλη δεν αγόρασε ιταλικό, γιατί ήθελε να το κρατήσει 20 χρόνια χωρίς να του αλλάζει λάδια. Και ο μεν και ο δε είναι συνειδητός αγοραστής και βέβαια δε θα άλλαζε τη σχολή του για την άλλη σχολή (ιταλόφιλος γερμανική και γερμανόφιλος ιταλική).
Εγώ δηλαδή ως γαλλόφιλος ρε Μάκη είναι δυνατόν να αγοράζω Peugeot περιμένοντας ότι δε θα μου κάνει κιχ; Όχι βέβαια! Όταν όμως ζητάω τιμόνι και οδική συμπεριφορά πάνω από όλα, δε θα πάω σε 'μάστορες' για να μου πουν ότι τα γερμανικά δε χαλάνε. Εκτός του ότι το ξέρω, χέστηκα κι όλας!
Για τους δε ιταλόφιλους, μην επιμένετε ρε παιδιά ότι τα ιταλικά είναι αξιόπιστα. Πώς να το κάνουμε δηλαδή, δεν είναι (και τώρα ακόμη το προσπαθούν αλλά δεν τους κάθεται το ρημάδι). Κάθε νέο Φίατ που βγαίνει τα τελευταία 20 χρόνια συνεχώς ακούμε ότι 'οι Ιταλοί ήρθαν σε ρήξη με το αμαρτωλό τους παρελθόν κι έφτιαξαν ένα ποιοτικό αυτοκίνητο' και κάθε φορά που αλλάζει το μοντέλο πάλι στον ίδιο παρονομαστή είμαστε.Για τους Γάλλους δε άστο. Οι άνθρωποι παίζουν -όπως πάντα- στον δικό τους κόσμο. Θα σε στείλουν στον παράδεισο αλλά ταυτόχρονα και στην -καθημερινή- κόλαση. Αν το αντέχεις, το παίρνεις, αν πάλι όχι, ας πρόσεχες.
Το ποιος βέβαια 'ανακάλυψε τον τροχό', είναι εντελώς γελείο και να το συζητάτε, για πολλούς και διάφορους λόγους:
- Όλοι ανακάλυψαν από κάτι
- Το να ανακαλύψεις κάτι, αν δεν το κάνεις να δουλέψει σωστά (βλ. π.χ. Βάνκελ) δεν σε καθιστά κατ' ανάγκη και πρωτοπόρο με όλη τη σημασία της λέξης.
- Βγάζετε απ' έξω πολύ βολικά τους Ιάπωνες, αφορίζοντας με το τσιτάτο ότι 'οι Ιάπωνες αντιγράφουν'. Από αυτό και μόνο δείχνετε ότι πολύ απλά δεν μπορείτε να συζητήσετε για την τεχνολογία και τις εφαρμογές της.
Και άλλα πολλά...
Πραγματικά δηλαδή, όποιος βλέπει τη συζήτηση και αναρρωτιέται αν 'τα παίρνετε' από τους κατασκευαστές έχει δίκιο. Και επειδή ξέρω ότι δεν 'τα παίρνετε' η κόντρα καταντά εντελώς αστεία (να 'τα παίρνατε' κι όλας, να πω μάλιστα ).
-
Μάκη, κάνεις λάθος και πολύ μεγάλο μάλιστα. Δες το πρώτο τεύχος του R&D και την ιστοσελίδα της ALCOA. Αν είχε τεχνογνωσία μόνο για κουτάκια κόκα-κόλα, τότε γιατί εξέλιξε τα πλαίσια της 360 Modena και, πρίν από αυτήν, του περιορισμένης παραγωγής οχήματος επίδειξης τεχνολογίας Dodge Prowler;
Το γιατί δεν δίνει τεχνογνωσία από'δω κι από'κει... Πολύ απλά: ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ και ΡΗΤΡΕΣ. Δεν είναι χαζοί να έχουν νομικά προβλήματα, εκεί που μπορούν να έχουν αρμονικές συνεργασίες.
Πέτρο, δεν είπε κανείς ότι τα Ιταλικά είναι... 'δε σπάει, δε χαλάει'. Αλλά δεν βγάζουν βλάβες και για πλάκα, ούτε είσαι κάθε μέρα με ανοιχτό καπώ!
-
Τώρα που το θυμήθηκα, μπήκα στο νέο Πάντα... Η ποιότητα και εμφάνιση των πλαστικών του, είναι επιοικώς ΑΘΛΙΑ (το Ματίζ έχει καλύτερα πλαστικά). Κατά τ' άλλα μ' άρεσε πολύ, αν εξαιρέσεις ότι για να χωρέσουν τέσσερις άνθρωποι, κάθεσαι σα να έχεις καταπιεί μπαστούνι.
Άσχετο, συνεχίστε...
-
Τα πλαστικά του είναι εξίσου άσχημα με αυτά του C3;
-
Μακράν χειρότερα. Μπορώ να πω ότι το Punto μου φάνηκε 'ιαπωνικό' δίπλα του... (δε λέω 'γερμανικό' και παρεξηγηθώ). Πιθανότατα φταίει το πολύ ανοιχτό γκρι (μπλιαχ) και οι έντονες γωνίες που θυμίζουν δεκαετία του '80 (η διχρωμία είναι η αλήθεια κολακεύει το Punto).
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Μπορείτε να καταλήξετε σε μία απλή παραδοχή να τελειώνουμε με το πανηγύρι (παράλληλους μονολόγους διαβάζω συνέχεια);Λοιπόν, κανένας δεν αγόρασε γερμανό (πλην Posche και κάποιων BMW) γιατί πρωταρχικό του μέλημα είχε το σπορτιφ παιχνιδιάρικο στήσιμο και τον πρωτοποριακό και ντελικάτο σχεδιασμό. Κανείς από την άλλη δεν αγόρασε ιταλικό, γιατί ήθελε να το κρατήσει 20 χρόνια χωρίς να του αλλάζει λάδια. Και ο μεν και ο δε είναι συνειδητός αγοραστής και βέβαια δε θα άλλαζε τη σχολή του για την άλλη σχολή (ιταλόφιλος γερμανική και γερμανόφιλος ιταλική).
Εγώ δηλαδή ως γαλλόφιλος ρε Μάκη είναι δυνατόν να αγοράζω Peugeot περιμένοντας ότι δε θα μου κάνει κιχ; Όχι βέβαια! Όταν όμως ζητάω τιμόνι και οδική συμπεριφορά πάνω από όλα, δε θα πάω σε 'μάστορες' για να μου πουν ότι τα γερμανικά δε χαλάνε. Εκτός του ότι το ξέρω, χέστηκα κι όλας!
Για τους δε ιταλόφιλους, μην επιμένετε ρε παιδιά ότι τα ιταλικά είναι αξιόπιστα. Πώς να το κάνουμε δηλαδή, δεν είναι (και τώρα ακόμη το προσπαθούν αλλά δεν τους κάθεται το ρημάδι). Κάθε νέο Φίατ που βγαίνει τα τελευταία 20 χρόνια συνεχώς ακούμε ότι 'οι Ιταλοί ήρθαν σε ρήξη με το αμαρτωλό τους παρελθόν κι έφτιαξαν ένα ποιοτικό αυτοκίνητο' και κάθε φορά που αλλάζει το μοντέλο πάλι στον ίδιο παρονομαστή είμαστε.Για τους Γάλλους δε άστο. Οι άνθρωποι παίζουν -όπως πάντα- στον δικό τους κόσμο. Θα σε στείλουν στον παράδεισο αλλά ταυτόχρονα και στην -καθημερινή- κόλαση. Αν το αντέχεις, το παίρνεις, αν πάλι όχι, ας πρόσεχες.
Το ποιος βέβαια 'ανακάλυψε τον τροχό', είναι εντελώς γελείο και να το συζητάτε, για πολλούς και διάφορους λόγους:
- Όλοι ανακάλυψαν από κάτι
- Το να ανακαλύψεις κάτι, αν δεν το κάνεις να δουλέψει σωστά (βλ. π.χ. Βάνκελ) δεν σε καθιστά κατ' ανάγκη και πρωτοπόρο με όλη τη σημασία της λέξης.
- Βγάζετε απ' έξω πολύ βολικά τους Ιάπωνες, αφορίζοντας με το τσιτάτο ότι 'οι Ιάπωνες αντιγράφουν'. Από αυτό και μόνο δείχνετε ότι πολύ απλά δεν μπορείτε να συζητήσετε για την τεχνολογία και τις εφαρμογές της.
Και άλλα πολλά...
Πραγματικά δηλαδή, όποιος βλέπει τη συζήτηση και αναρρωτιέται αν 'τα παίρνετε' από τους κατασκευαστές έχει δίκιο. Και επειδή ξέρω ότι δεν 'τα παίρνετε' η κόντρα καταντά εντελώς αστεία (να 'τα παίρνατε' κι όλας, να πω μάλιστα ).
πεστα χρυσοστομε πεστα!!!
να ακουστει και κατι νορμαλ εδω μεσα που θα ξεχασουμε κ αυτα που ξερουμενα ματαξαναπω και κατι που εχω ΔΙΔΑΧΤΕΙ ΚΑΙ ΕΧΩ ΔΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ:
αμαξωματα σαν τους γερμανους δεν υπαρχουν αλλοι που να τα φτιαχνουν ετσι.
Οπως εμεις φετα και σουβλακια αυτοι CAD και ποιοτητα χαλυβα κορυφαια.
απλό και απλοποιημενο πχ. : 146 και γκολφ
η 146 τουλαχιστον +150 κιλα βαρυτερη.
Ερωτηση: ποιο νομιζετε οτι ηταν πιο ασφαλες?(ακαδημαϊκο ερωτημα) -
Ο χρήστης mkiii έγραψε:
πεστα χρυσοστομε πεστα!!!
να ακουστει και κατι νορμαλ εδω μεσα που θα ξεχασουμε κ αυτα που ξερουμενα ματαξαναπω και κατι που εχω ΔΙΔΑΧΤΕΙ ΚΑΙ ΕΧΩ ΔΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ:
αμαξωματα σαν τους γερμανους δεν υπαρχουν αλλοι που να τα φτιαχνουν ετσι.
Οπως εμεις φετα και σουβλακια αυτοι CAD και ποιοτητα χαλυβα κορυφαια.
απλό και απλοποιημενο πχ. : 146 και γκολφ
η 146 τουλαχιστον +150 κιλα βαρυτερη.
Ερωτηση: ποιο νομιζετε οτι ηταν πιο ασφαλες?(ακαδημαϊκο ερωτημα)Ποιο Golf;
Πως ορίζεις την ασφάλεια;
Ποιο είναι πιο ασφαλές συνολικά; το Megane II 1.6 ή το ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΙΟ Α3 1.6;
-
Μήπως θα μπορούσε κάποιος να μου θυμίσει από τι κατασκευαζόταν το Honda NSX. Αρχίζω και κολλάω γερμανικές ασθένειες -αλτζχάιμερ-
-
Αλήθεια, τα Golf III και IV, είχαν την οδική συμπεριφορά (δηλαδή την ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ) της 146;
Πήρε στους Γερμανούς τόσες δεκαετίες για να φτιάξουν αυτοκίνητα με σωστή συμπεριφορά... Η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοκινήτων τους ήταν ή βαρετά, υποστροφικά κατασκευάσματα ή ψυχρές σκοτώστρες.
Αλλά σε αποζημίωναν με την παθητική ασφάλεια! Δεν θα γινόσουν δέκα κομμάτια όπως στα άλλα αυτοκίνητα, αλλά μόνο πέντε! Ή δεν θα σκοτωνόσουν, απλά θα έμενες φυτό! Γεια σου ρε Auto Motor und Sport, πολύ πλάκα έχεις!
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Μήπως θα μπορούσε κάποιος να μου θυμίσει από τι κατασκευαζόταν το Honda NSX. Αρχίζω και κολλάω γερμανικές ασθένειες -αλτζχάιμερ-Εννοείς αυτό που σχεδιάστηκε με τη βοήθεια του Άυρτον Σέννα;
-
Αλήθεια, τα Golf III και IV, είχαν την οδική συμπεριφορά (δηλαδή την ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ) της 146;οπως τα εγαζε το εργοστασιο οχι
αν ομως βαλεις αντιστοιχα σκληρα αμορτισερ οπως της 146 ειναι συγκρισιμη
δεν μπορω να ξερω το αποτελεσμα της συγκρισης.
Καταλαβαινεις τη σκεψη μου?
Οπως εχω ματαξαναπει, η αλφα βγαζει 'πολεμικα' αυτοκινητα και μπραβο της για αυτο...οσο για μεγκαν και Α3, για μενα τα αστερια που μοιραζουν δεν ειναι ΒΙΒΛΟΣ
αν συγκρουση ειναι με μεγαλυτερη ταχητυτα δε μας λεει κανεις πιο καταρρει πρωτο.
Δε κατηγορω τη ρενω, ισα ισα ειναι αξιεπαινη
Αλλα κοιτα το παραπανω ποστ μου για τα αμαξωματα...
Νομιζω οτι και το Α3 επεδειξε και τη καλυτερη μεχρι τωρα συμπεριφορα στη πλαγια προσκρουση....
Γερμανια-Ιταλια 1-0