-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
Στα ηλεκτρονικά δεν σας αμφιδβήτησα ποτέ. Αλλά θα πρέπει να στραφείτε προς την κατασκευή Χριστουγεννιάτικων παιχνιδιών. Μόνο εκεί θα πετύχετε... Γιατί στα άλλα έχετε φάει το βρωμόξυλο της ζωής σας...οποτε Μακη μετα απο αυτο το σχολιο ειναι καιρος να ζητησουμε συγγνωμη και να αποσυρθουν ολα τα Γερμανικα απο το χαρτη.
Ελα αντε, ηρθε η ωρα να αλλαξεις τον τιτλο του τοπικ σε Γερμανια-Ιταλια 1-2000000000000Το ειπε το παιδι: Εχουμε φαει το βρωμοξυλο της ζωης μας. Τι αλλο επιχειρημα θες?
Ειναι ολοφανερο -
Μου αρέσει που μερικοί εδώ μέσα θέλουν να θεωρούνται αντικειμενικοί ενώ την ίδια στιγμή χρησιμοποιούν α' πληθυντικό.... Αλλά το καλύτερο είναι πως νομίζουν πως έχουν επιχειρήματα...
-
Αλλά το καλύτερο είναι πως νομίζουν πως έχουν επιχειρήματα...ε καλα αυτο να λεγεται: μας τα εχει παρει ολα ο 'Χωρις φερραρι κ Αλφα Ρομεο τι να την κανεις τη ζωη'
-
Και ψαρώνουν και εύκολα...
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Ποιός έχει την πατέντα του τροχού, ρε παιδιά; Και της φωτιάς; Και ποιός είναι ο αριθμός τους;
[list:2pnwfzo1]Το προβλημα δεν ειναι αριθμητικο φιλε Ηλια.[/list:u:2pnwfzo1][list:2pnwfzo1]Η ουσια ειναι να καταλαβουν καπιοι οτι οι Γερμανοι στην πλειοψηφεια των εξελιξεων εχουν τον πρωτο λογο.Δεν ειναι θεμα τσαμπουκα αλλα πειρας και τεχνογνωσιας.Για μια καινοτομια που εχουν να παρουσιασουν καποιοι οι γερμανοι εχουν να παρουσιασουν πενηντα [/list:u:2pnwfzo1]
Να υπήρχαν κιόλας...ή τουλάχιστον να μας τις έδειχνες...
[list:2pnwfzo1]Παλι απ την αρχη θ αρχισουμε? [/list:u:2pnwfzo1][list:2pnwfzo1]Καινοτομιεσ Bosch Πες μου τις αντιστοιχες της Marelli.[/list:u:2pnwfzo1][list:2pnwfzo1]Eνα ενα γιατι μονο ετσι θα συνενοηθουμε [/list:u:2pnwfzo1]
Ένα αυτοκίνητο της Bosch θα μας γράψεις;
Eταιρείες όπως Delphi, Visteon, Denso, TRW, Valeo, Brembo κλπ κλπ σου λένε κάτι;
Για την ενημέρωσή σου, η Bosch είναι περίπου η μισή της Delphi
και σε περίπτωση που δεν το ξέρεις ακόμα, η Denso έχει αγοράσει τη Marelli
Kατάλαβε ότι κάτω από το γερμανικό σου αυτοκίνητο θα βρεις OTI θες, όπως σε OΛA τα αυτοκίνητα. Eίμαστε στο 2003!
H VAG δεν είχε ΠOTE ιταλικούς εγκέφαλους; αγγλικές αντλίες πετρελαίου Lucas -τότε-, στα περιβόητα Jetta και Golf που τόσο έχεις εξυμνήσει;
-
Μου αρέσει που μερικοί εδώ μέσα θέλουν να θεωρούνται αντικειμενικοί ενώ την ίδια στιγμή χρησιμοποιούν α' πληθυντικό.... Αλλά το καλύτερο είναι πως νομίζουν πως έχουν επιχειρήματα...[list:3ikswlhb]Aντικειμενικε μου κυριε, ακομα περιμενω τα επιχειρηματα σου στα της Μαρελλι.Η απαντηση σου εδειξε τον πανικο σου.Θελεις αλλη ερωτηση?Κινητηρες diesel.Ποιοες οι τεχνολογικες καινοτομιες των ιταλων.Εκρεμει η πρωτη ερωτηση ομως κι εχουμε αλλες.........απειρες [/list:u:3ikswlhb][list:3ikswlhb]Μη κουραζεις το κεφαλι σου, κανε γιορτες και μετα παλι [/list:u:3ikswlhb]
-
Μου αρέσει που μερικοί εδώ μέσα θέλουν να θεωρούνται αντικειμενικοί ενώ την ίδια στιγμή χρησιμοποιούν α' πληθυντικό.... Αλλά το καλύτερο είναι πως νομίζουν πως έχουν επιχειρήματα...
[list:dgc5m9x1]Aντικειμενικε μου κυριε, ακομα περιμενω τα επιχειρηματα σου στα της Μαρελλι.Η απαντηση σου εδειξε τον πανικο σου.Θελεις αλλη ερωτηση?Κινητηρες diesel.Ποιοες οι τεχνολογικες καινοτομιες των ιταλων.Εκρεμει η πρωτη ερωτηση ομως κι εχουμε αλλες.........απειρες [/list:u:dgc5m9x1][list:dgc5m9x1]Μη κουραζεις το κεφαλι σου, κανε γιορτες και μετα παλι [/list:u:dgc5m9x1]
Άντε, άντε, πήρες θάρρος επιτέλους και τώρα μας έχεις πάρει φαλάγγι.... Άλλωστε λένε πως τα Χριστούγεννα είναι γιορτή χαράς....Χριστούγεννα χωρίς G60POWER δεν γίνεται...
Είπα εγώ πως είμαι απόλυτα και πάντα αντικειμενικός? Βρες πού το έχω γράψει και παρέθεσέ το...Έχεις κολλήσει με τη Μαρέλι και δε λες να ξεκολλήσεις. Για διάβασε τι γράφει παραπάνω ο lkar... Μιλάς και για πανικό μετά....
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Ποιός έχει την πατέντα του τροχού, ρε παιδιά; Και της φωτιάς; Και ποιός είναι ο αριθμός τους;
[list:hvqdns2g]Το προβλημα δεν ειναι αριθμητικο φιλε Ηλια.[/list:u:hvqdns2g][list:hvqdns2g]Η ουσια ειναι να καταλαβουν καπιοι οτι οι Γερμανοι στην πλειοψηφεια των εξελιξεων εχουν τον πρωτο λογο.Δεν ειναι θεμα τσαμπουκα αλλα πειρας και τεχνογνωσιας.Για μια καινοτομια που εχουν να παρουσιασουν καποιοι οι γερμανοι εχουν να παρουσιασουν πενηντα [/list:u:hvqdns2g]
Να υπήρχαν κιόλας...ή τουλάχιστον να μας τις έδειχνες...
[list:hvqdns2g]Παλι απ την αρχη θ αρχισουμε? [/list:u:hvqdns2g][list:hvqdns2g]Καινοτομιεσ Bosch Πες μου τις αντιστοιχες της Marelli.[/list:u:hvqdns2g][list:hvqdns2g]Eνα ενα γιατι μονο ετσι θα συνενοηθουμε [/list:u:hvqdns2g]
Ένα αυτοκίνητο της Bosch θα μας γράψεις;
Eταιρείες όπως Delphi, Visteon, Denso, TRW, Valeo, Brembo κλπ κλπ σου λένε κάτι;
Για την ενημέρωσή σου, η Bosch είναι περίπου η μισή της Delphi
και σε περίπτωση που δεν το ξέρεις ακόμα, η Denso έχει αγοράσει τη Marelli
Kατάλαβε ότι κάτω από το γερμανικό σου αυτοκίνητο θα βρεις OTI θες, όπως σε OΛA τα αυτοκίνητα. Eίμαστε στο 2003!
H VAG δεν είχε ΠOTE ιταλικούς εγκέφαλους; αγγλικές αντλίες πετρελαίου Lucas -τότε-, στα περιβόητα Jetta και Golf που τόσο έχεις εξυμνήσει;
[list:hvqdns2g]Ρε παιδια θα συνενοηθουμε καμια φορα?Το οτι η Delphi εχει μεγαλυτερη παραωγικη ικανοτητα την καθιστα καινοτομο στις τεχνολογικες εξελιξεις?Απ τις εταιριες που ανεφερες ΔΕΝ ΜΑς ΕΙΠΕς ΑΚΟΜΑ ΤΙς ΤΕΝΟΛΟΓΙΚΕς ΤΟΥς ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ κι αυτο ειναι το ζητουμενο κι οχι η παραγωγη.Γνωριζεις ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΟΥ οτι η Denso κατασκευαζει τα συστηματα diesel κατ οπιν αδειας της bosch, οπως και η Kiki diesel?Γνωριζεις επισης οτι τα συστηματα ψεκασμου βενζινης desnso kai marelli ειναι πιστη αντιγραφη των bosch?[/list:u:hvqdns2g]
-
Η Magneti Marelli ήταν αυτή που εξέλιξε το Selespeed.
-
Επίσης αυτόματη μεταβολή της προπορείας ανάφλεξης το 1922.
-
Κατασκεύασε τα πρώτα πρωτότυπα ντιστριμπιτέρ και κόρνας για αυτοκίνητα.
-
Ηλεκτρονικό σύστημα έναυσης Dinoplex (1968).
-
Ηλεκτρονικό σύστημα ανάφλεξης Digiplex (1983), το οποίο αυτόματα σταματά τον κινητήρα όταν το αυτοκίνητο σταματά προσωρινά.
Σύστημα cut-off το οποίο διακόπτει αυτόματα τη ροή της βενζίνης όταν το πεντάλ του γκαζιού είναι ελεύθερο.
-
Και μιας και μιλάμε για τη Magneti Marelli επιτρέψτε μου να ξεφύγω για λίγο από τεχνολογικές καινοτομίες και να αναφέρω πως σήμερα η εταιρεία έχει ως πελάτες πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως.
-
Η σχέση με την PSA είναι σταθερή και εστιάζεται στην έρευνα σε θέματα συστημάτων μετάδοσης, φωτισμού και συστήματος ανάρτησης.
-
Η Ρενώ είναι ένας ακόμη ιστορικός πελάτης της Magneti Marelli, στην οποία παρέχει και συστήματα στους τομείς των συστημάτων μετάδοσης και εξαρτήματα όπως πολλαπλές εισαγωγής, εγχυτήρες καυσίμου, συστήματα ελέγχου κινητήρα, αισθητήρες πίεσης.
-
Η Magneti Marelli παρέχει στην FIAT Auto ο σύνολο των προιόντων και τεχνολογιών που διαθέτει.
-
Η GM εξελισσεται ως ένας σημαντικότατος πελάτης της Magneti Marelli, με την παροχή προιόντων όπως αποσβεστήρες ταλαντώσεων, συστήματα εξαγωγής και συστήματα φωτισμού. Η Magneti Marelli είναι αυτή τη στιγμή η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παροχής προιόντων στην αγορά της Β. Αμερικής.
-
Σήμερα το** VW Group **είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος πελάτης της Magneti Marelli. Η παροχή εξαρτημάτων και τεχνολογιών έχει επεκταθεί από την παροχή συστημάτων ελέγχου του κινητήρα στην παροχή όλων σχεδόν των σημαντικών συστημάτων ενός αυτοκινήτου (φωτισμός, αποσβεστήρες ταλαντώσεων, συστήματα εξαγωγής).
-
Η Magneti Marelli παρέχει στο Γκρούπ της DaimlerChrysler συστήματα εξαγωγής, εγχυτήρες καυσίμου και συστήματα φωτισμού. Ξεκινώντας από το 1999, η Magneti Marelli παρέχει αποσβεστήρες ταλαντώσεων στην DC. Νέες εφαρμογές του συστήματος Selespeed εξελίχθηκαν-εξελίσσονται από την Magneti Marelli για λογαριασμό της DC.
-
Το γκρούπ της BMW είναι ένας σημαντικός πελάτης της Magneti Marelli όσον αφορά τα συστήματα φωτισμού.** Αυτή την στιγμή η Magneti Marelli εξελίσσει για λογαριασμό της BMW νέες τεχνολογικές καινοτομίες **(καταλήξαμε και στο θέμα μας... )
Άλλοι λιγότερο σημαντικοί πελάτες της Magneti Marelli είναι η Audi, η Ford, η Hyundai, η Χόντα, η Τογιότα και η Βόλβο.
-
-
KAΛΥΝΗΧΤΑ και ονειρα γλυκα!!!Τόσο γρήγορα θα πας για ύπνο? Μόνο οι κότες κοιμούνται τόσο νωρίς...
-
AlfaRomeo,αυτό το σύστημα cutoff για την πεταλούδα του γκαζιού, μήπως ξέρεις γενικά πότε άρχισε να εφαρμόζεται στην πράξη; Νομίζω είναι σχετικά πρόσφατο λόγω εγκεφάλου;
-
*ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2002
Το κέντρο έρευνας της Φίατ κερδίζει το βραβείο καινοτομιών Economist για την εξέλιξη του συστήματος common rail.
Απονεμήθηκε στη Φίατ το βραβείο καινοτομιών Economist για την ριζοσπαστική τεχνολογική καινοτομία που εξέλιξε, την τεχνολογία common rail που απευθύνεται στους κινητήρες diesel και η οποία ήδη χρησιμοποιείται από κάθε μεγάλο κατασκευαστή αυτοκινήτων παγκοσμίως. Μια τεχνολογία η οποία έφερε επανάσταση στους κινητήρες diesel καθιστώντας τους ικανούς να θέσουν νέα standards σε οικονομία, εκπεμπόμενους ρύπους και απόδοση......*
Τα υπόλοιπα μπορείτε να τα διαβάσετε στο παρακάτω λινκ:
http://www.fiat.co.nz/reviews/general/general8.htm
Και για όσους πιθανόν αμφισβητούν τα γραφόμενά μου θα παρακαλέσω θερμά, για τυχόν απορίες ή σχόλια, να επικοινωνήσουν με τη συντακτική ομάδα του περιοδικού 4Τροχοί η οποία και επιμελήθηκε του άρθρου με τίτλο: 'Κινητήρες Εσωτερικής Καύσης' στο ένθετο 'Αυτοκίνητο και Περιβάλλον', το οποίο διατίθεται μαζί με το τεύχος Δεκεμβρίου του περιοδικού 4Τροχοί. Για όσους δεν έχουν ακόμη προμηθευτεί το περιοδικό ή δεν έχουν μελετήσει το συγκεκριμένο άρθρο, είναι σκόπιμο πιστεύω να αναφέρω πως τονίζεται και μάλιστα εν είδει τίτλου εντός του εν λόγω άρθρου πως το σύστημα common rail είναι 'Ιταλική καινοτομία'.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
AlfaRomeo,αυτό το σύστημα cutoff για την πεταλούδα του γκαζιού, μήπως ξέρεις γενικά πότε άρχισε να εφαρμόζεται στην πράξη; Νομίζω είναι σχετικά πρόσφατο λόγω εγκεφάλου;Δεν το γνωρίζω φίλε, sorry. Ίσως με λίγο ψάξιμο να βρεθεί κάτι...
Πάντως ανήκει στο σύστημα DIgiplex (1983). -
Η Magneti Marelli προμηθεύει την αγωνιστική ομάδα της Mercedes στο DTM με εγκεφάλους (φαίνεται πως αυτοί στη Μερσεντέ έχουν έλειψη τελευταία...)...
-
H Renault χρησιμοποιούσε πάντα εξοπλισμό Magneti Marelli για τους κινητήρες της στη Φόρμουλα 1 καθώς και σήμερα.
Γερμανια-Ιταλια 1-0