-
Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
Δηλαδή με πόσους ακριβως?? Μιλάς λες και βλέπουμε συνέχεια ένστολους να πυροβολουν κόσμο. Nομίζω πως έχεις επηρεαστεί πολύ από τις ειδήσεις.
ρε γαμωτο το ιδιο και εδω! Σας εχει τυχει ποτε να τις φατε απο αστυνομικο? εγω που ειμαι 'καλο' παιδι και οταν με σταματανε για ελεγχο ειμαι ευγενικος, ΠΑΝΤΑ ολα μια χαρα. Καποιοι φιλοι μου που εχουνε αντιληψεις σαν μερικους εδω, (ολοι οι μπαστοι εγκληματιες κλπ κλπ) ε, τους βγαινει προς τα εξω, και τα εχουνε ακουσει και δεν τους φερονται καλα... προσπαθηστε μια φορα να σταματησετε με χαμογελο, και θα σας το ανταποδωσουνε...
ε, αν σταματας με 'ΤΙ ΕΚΑΝΑ ΡΕ? γιατι με σταματας? εχεις ενταλμα και τετοια...' ε ....και εγω παντα ειμαι ευγενικος και κανενα προβλημα. Αλλα ο αγενης δηλαδη πρεπει να μπαινει αυτοματα σε κατηγορια εγκληματια??
Το 'εγω' το εχουν υπερτονισμενο οι αστυνομικοι, οπως κ ολοι σχεδον οι Ελληνες -
Δηλαδή με πόσους ακριβως?? Μιλάς λες και βλέπουμε συνέχεια ένστολους να πυροβολουν κόσμο. Nομίζω πως έχεις επηρεαστεί πολύ από τις ειδήσεις.
ρε γαμωτο το ιδιο και εδω! Σας εχει τυχει ποτε να τις φατε απο αστυνομικο? εγω που ειμαι 'καλο' παιδι και οταν με σταματανε για ελεγχο ειμαι ευγενικος, ΠΑΝΤΑ ολα μια χαρα. Καποιοι φιλοι μου που εχουνε αντιληψεις σαν μερικους εδω, (ολοι οι μπαστοι εγκληματιες κλπ κλπ) ε, τους βγαινει προς τα εξω, και τα εχουνε ακουσει και δεν τους φερονται καλα... προσπαθηστε μια φορα να σταματησετε με χαμογελο, και θα σας το ανταποδωσουνε...
ε, αν σταματας με 'ΤΙ ΕΚΑΝΑ ΡΕ? γιατι με σταματας? εχεις ενταλμα και τετοια...' ε ....Σε προσωπικό επίπεδο δεν έχω πρόβλημα από τη συμπεριφορά αστυνομικού (όποτε με σταμάτησαν τροχαίοι όντως ήταν ευγενέστατοι, ή τέλος πάντων προσπαθούσαν φιλότιμα να είναι ευγενικοί). Κι εγώ βέβαια το ίδιο.
Με τους ασφαλίτες έχω πρόβλημα (όσους γνώρισα σε μπλόκα ήταν θρασύτατοι αληταράδες ολκής) αλλά και με τα ΜΑΤ, τα οποία έχω δει επί τω έργω σε διαδηλώσεις να λειτουργούν άκρως εμπρηστικά και προκλητικά προς τους (ειρηνικούς) διαδηλωτές.Από εκεί και πέρα, όπως είπα παραπάνω και ένας μόνο νεκρός (που δεν είναι μόνο ένας) μου φτάνει για να προβληματιστώ σοβαρά για την ποιότητα της αστυνομίας και της εκπαίδευσής της.
-
oxi , δεν πρεπει να εχουνε τοσο ανεπτυγμενο εγω, οσο περικοι αλλοι, αλλα τελοσπαντων ειναι και σε ενα επαγγελμα που αντιμετωπιζουνε ασχημα πραγματα ρε παιδια... βλεπουνε εγκληματιες, εγκληματα και διαφορα και αγριευονται... εχετε μπει ποτε σε κρατητηριο? να δειτε τι υπαρχει εκει μεσα?
τελοσπανων ισως ειμαι και λιγο επηρεασμενος γιατι μια φορα με 'εσωσε' αστυνομικος... αλλα τι να πω... -
Ο χρήστης salome έγραψε:
Αυτό που θέλω να πω είναι να δούμε λιγάκι και την πλευρά των άλλων. Κάθε βράδυ κανουν περίπολους και δεν ξέρουμε τι αντιμετωπίζουν και τι βλέπουν. Μην αρχίζουμε λοιπον να καταδικάζουμε για πράγματα που δεν γνωρίζουμε. Είναι πολύ εύκολο να κρίνουμε 'εκ του ασφαλούς'.
Μαίρη, κανείς δεν τους έπιασε από το λαιμό για να τους αναγκάσει να γίνουν μπάτσοι. Τους κινδύνους τους ξέρουν, ή πρέπει να τους ξέρουν, όπως και είναι υποχρεωμένοι να αντιδρούν σωστά. Δεν υπάρχει η παραμικρή δικαιολογία.
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Σε προσωπικό επίπεδο δεν έχω πρόβλημα από τη συμπεριφορά αστυνομικού (όποτε με σταμάτησαν τροχαίοι όντως ήταν ευγενέστατοι, ή τέλος πάντων προσπαθούσαν φιλότιμα να είναι ευγενικοί). Κι εγώ βέβαια το ίδιο.
Με τους ασφαλίτες έχω πρόβλημα (όσους γνώρισα σε μπλόκα ήταν θρασύτατοι αληταράδες ολκής) αλλά και με τα ΜΑΤ, τα οποία έχω δει επί τω έργω σε διαδηλώσεις να λειτουργούν άκρως εμπρηστικά και προκλητικά προς τους (ειρηνικούς) διαδηλωτές.Από εκεί και πέρα, όπως είπα παραπάνω και ένας μόνο νεκρός (που δεν είναι μόνο ένας) μου φτάνει για να προβληματιστώ σοβαρά για την ποιότητα της αστυνομίας και της εκπαίδευσής της.
ετσι ειναι...
-
αλλα τελοσπαντων ειναι και σε ενα επαγγελμα που αντιμετωπιζουνε ασχημα πραγματα ρε παιδια... βλεπουνε εγκληματιες, εγκληματα και διαφορα και αγριευονται... εχετε μπει ποτε σε κρατητηριο? να δειτε τι υπαρχει εκει μεσα?Σπύρο, όπως είπα και στη Μαίρη πριν, κανείς δεν τους υποχρέωσε να επιλέξουν αυτό το επάγγελμα, και από τη στιγμή που το έκαναν οφείλουν το ασκούν σωστά. Τι ακριβώς δεν γίνεται κατανοητό εδώ?
-
Ο χρήστης geronimo έγραψε:
Από πότε είναι έγκλημα το να είσαι Αλβανός;Σωστά! Εκφράστηκα λάθος. Εννοούσα παράνομοι ή επικίνδυνοι μετανάστες.
Βασικά είχα στο μυαλό μου ένα συγκεκριμένο περιστατικό όταν το έγραφα. Γυρνάγαμε ένα βράδυ προς Λάρισα από Καλαμπάκα. Δεν ήταν πολύ αργά ήταν όμως ερημικά. Ξαφνικά με τυφλώνει ένας φακός και πετάγονται από κατι θάμνους 4-5 συνοριοφύλακες, οπλισμένοι κλπ κλπ κλπ. Τα είδα όλα!!! Εντωμεταξύ μέσα στο βράδυ δεν φαινόντουσαν τι ακριβώς ήταν και το πρώτο που σκέφτηκα όταν είδα τα όπλα ήταν οτι μας την έπεσε καμια συμμορία!!!! (μπρρρρ)Οι ανθρωποι απλά τσεκαραν τα χαρτιά μου, μια και έψαχναν για λαθρομετανάστες φαντάζομαι. Απλά από τότε σκέφτομαι οτι καλά είμαστε και τα λέμε στην πόλη, για να βγούμε και λιγάκι σε κανα βουνό να δούμε τι γίνεται!
-
Σε προσωπικό επίπεδο δεν έχω πρόβλημα από τη συμπεριφορά αστυνομικού (όποτε με σταμάτησαν τροχαίοι όντως ήταν ευγενέστατοι, ή τέλος πάντων προσπαθούσαν φιλότιμα να είναι ευγενικοί). Κι εγώ βέβαια το ίδιο.
ετσι ειναι...
δεν ξερουμε τις ακριβεις συνθηκες απο ολους αυτους τους θανατους... μπορει πραγματικα το οπλο να εκπυρσοκροτησε, μπορει , μπορει μπορει... δεν δικαιολογω θανατους, αλλα ειναι και λιγο δουλεια της ΤΙΒΙ ολα αυτα... εχετε δει τον ακυρηχτο πολεμο? καπως ετσι... δεν ειναι ολα μαυρα ρε παιδια... δηλαδη αν ο Ζητας που ειναι τωρα νεκρος ειχε ριξει πρωτος το παιδι που τον εριξε (επιτηδες η καταλαθος δεν μας νοιαζει) τωρα δεν θα λεγαμε τον σκοτωσε και δεν ειχε ΚΑΝΕΝΑ λογο? σε μια καταδιωξη Πολλα μπορουνε να γινουνε....
-
Ο χρήστης salome έγραψε:
Στην περίπτωση έχουν απόλυτο δίκιο όσοι τα σπάνε.
Xωρίς να θέλω να ξεκινήσω κανέναν πόλεμο, να παρουμε λίγο και την άλλη πλευρά?
Εχουμε δύο αστυνομικούς. Περνάει ένα 'ύποπτο' αμάξι, του κάνουν σήμα και αυτό παταει γκάζι και φεύγει. Ξέρουν εαν είναι επικίνδυνοι κακοποιοί, αλβανοί, έμποροι ναρκωτικών ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο?
Αυτό που θέλω να πω είναι να δούμε λιγάκι και την πλευρά των άλλων. Κάθε βράδυ κανουν περίπολους και δεν ξέρουμε τι αντιμετωπίζουν και τι βλέπουν. Μην αρχίζουμε λοιπον να καταδικάζουμε για πράγματα που δεν γνωρίζουμε. Είναι πολύ εύκολο να κρίνουμε 'εκ του ασφαλούς'.
Οχι οχι Μαιρη μου.Αν ηθελε να τους εκφοβισει ας βαραγε στον αερα. Και στο κατω κατω ας του ξεφευγαν,θα ειδοποιουσε το κεντρο και ας κανανε μπλοκα παρακατω.Δεν πυροβολεις 'οριζοντια' οσο υποπτο και αν σου φανηκε το τροχοφορο .Δεν εγινε ανταλλαγη πυρων οποτε υπαρχει δικαιολογια.Ισως ηταν ανεκπαιδευτος,ισως τα'χασε.
Δυστυχως,διαβολικη συμπτωση,η σφαιρα πετυχε τον νεαρο.
Και εκλεισαν δυο σπιτια. -
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Μαίρη, κανείς δεν τους έπιασε από το λαιμό για να τους αναγκάσει να γίνουν μπάτσοι. Τους κινδύνους τους ξέρουν, ή πρέπει να τους ξέρουν, όπως και είναι υποχρεωμένοι να αντιδρούν σωστά. Δεν υπάρχει η παραμικρή δικαιολογία.Μα δεν διαφωνούμε
Οποτε αυτό που 'κρίνουμε' είναι αν η αντίδραση των συγκεκριμένων ήταν σωστή.
Αυτό που λέω λοιπον είναι ότι δεν μπορούμε να κρίνουμε, γιατί ούτε είμασταν μπροστά ούτε μπορούμε να ξέρουμε τις συνθήκες στο συγκεκριμένο σημείο.π.χ. ξέρουμε εαν πυροβόλησαν κατευθείαν το παιδί ή αν πυροβόλησαν τα λάστιχα και έφυγε καταλάθος η σφαίρα?
ΟΧΙ, δεν το ξέρουμε.
Κρίνουμε το οτι πυροβόλησαν τα λάστιχα? Προσωπικά θεωρώ ότι έπραξαν σωστά. Γιατί? Διότι δεν ήξεραν ποιος ήταν στο αμάξι.
Να παρουμε και ένα τρελλό σενάριο? Ας υποθέσουμε λοιπον οτι οι αστυνομικοί δεν πυροβολούσαν, το αμάξι έφευγε και λίγο πιο κάτω συναντούσαν καποιο άλλο παιδί. Βριζόντουσαν, έβγαιναν από το αμάξι και τον σκότωναν. (Διότι όπως είπαμε δεν ξέρουμε ποιοι ήταν στο αμάξι). Τι θα λεγαν οι γονείς αυτού του παιδιού για τους αστυνομικούς? Σίγουρα οτι ήταν άχρηστοι και ότι έπρεπε να πυροβολήσουν όταν είδαν οτι το αμάξι δεν σταμάταγε.
Με λίγα λόγια? Παίζουμε με πολυ λεπτές ισορροπείες!
και κατι τελευταίο το οποίο μαλλον θα ξεσηκώσει θύελλες αντιδράσεων.
Εχουμε ένα αυτοκίνητο το οποίο παει και πέφτει πανω σε ένα βράχο. Σκοτώνεται ο συνοδηγός. Ποιος φταίει γι'αυτό? Ο οδηγός ή ο βράχος που ήταν εκεί? -
Σπύρο, όπως είπα και στη Μαίρη πριν, κανείς δεν τους υποχρέωσε να επιλέξουν αυτό το επάγγελμα, και από τη στιγμή που το έκαναν οφείλουν το ασκούν σωστά. Τι ακριβώς δεν γίνεται κατανοητό εδώ?βασίλιε είναι λίγο βαριά τα λόγια σου, δηλαδή εσύ δεν έχεις κάνει ποτέ λάθος στη δουλειά σου?
προσοχή δεν είμαι υπέρ του να πυροβολούν χωρίς λόγο και σίγουρα υπάρχουν πολλοί ανεγκέφαλοι που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα και αποφάσισαν να γίνουν αστυνομικοί γιατι ήταν το πιο εύκολο και προσοδοφόρο επάγγελμα γι΄αυτούς...αλλά έλεος κανείς δεν είναι αναμάρτυτος και τέλειος στην δουλειά του...θα συμφωνήσω με φίλο φορουμ...τι θέλουμε επιτέλους απο την αστυνομία? μένουν άπραγοι σε περιπτώσεις βανδαλισμών κλπ....τους κατηγορούμε....παίρνουν θέση σε άλλες περιπτώσεις και πάλι τους κατηγορούμε...οπότε??? τι??? τι ακριβώς θέλουμε??? -
Ο χρήστης salome έγραψε:
Μαίρη, κανείς δεν τους έπιασε από το λαιμό για να τους αναγκάσει να γίνουν μπάτσοι. Τους κινδύνους τους ξέρουν, ή πρέπει να τους ξέρουν, όπως και είναι υποχρεωμένοι να αντιδρούν σωστά. Δεν υπάρχει η παραμικρή δικαιολογία.
Μα δεν διαφωνούμε
Οποτε αυτό που 'κρίνουμε' είναι αν η αντίδραση των συγκεκριμένων ήταν σωστή.
Αυτό που λέω λοιπον είναι ότι δεν μπορούμε να κρίνουμε, γιατί ούτε είμασταν μπροστά ούτε μπορούμε να ξέρουμε τις συνθήκες στο συγκεκριμένο σημείο.π.χ. ξέρουμε εαν πυροβόλησαν κατευθείαν το παιδί ή αν πυροβόλησαν τα λάστιχα και έφυγε καταλάθος η σφαίρα?
ΟΧΙ, δεν το ξέρουμε.
Κρίνουμε το οτι πυροβόλησαν τα λάστιχα? Προσωπικά θεωρώ ότι έπραξαν σωστά. Γιατί? Διότι δεν ήξεραν ποιος ήταν στο αμάξι.
Να παρουμε και ένα τρελλό σενάριο? Ας υποθέσουμε λοιπον οτι οι αστυνομικοί δεν πυροβολούσαν, το αμάξι έφευγε και λίγο πιο κάτω συναντούσαν καποιο άλλο παιδί. Βριζόντουσαν, έβγαιναν από το αμάξι και τον σκότωναν. (Διότι όπως είπαμε δεν ξέρουμε ποιοι ήταν στο αμάξι). Τι θα λεγαν οι γονείς αυτού του παιδιού για τους αστυνομικούς? Σίγουρα οτι ήταν άχρηστοι και ότι έπρεπε να πυροβολήσουν όταν είδαν οτι το αμάξι δεν σταμάταγε.
Με λίγα λόγια? Παίζουμε με πολυ λεπτές ισορροπείες!
και κατι τελευταίο το οποίο μαλλον θα ξεσηκώσει θύελλες αντιδράσεων.
Εχουμε ένα αυτοκίνητο το οποίο παει και πέφτει πανω σε ένα βράχο. Σκοτώνεται ο συνοδηγός. Ποιος φταίει γι'αυτό? Ο οδηγός ή ο βράχος που ήταν εκεί?Άλλο η αφορμή και άλλο η αιτία για κάτι...Η αφορμή για να σκοτωθεί ήταν ο οδηγός, αλλά η αιτία του θανάτου του ήταν ο βράχος.
Τέλος πάντων Θες να πεις ότι τα ήθελαν και τα παιδιά, εφόσον δε σταμάτησαν...
Μα αυτό ξαναλέω ότι αφενός μεν δε σημαίνει ότι πρέπει να πυροβολεί κάποιος (υπάρχουν χίλιοι άλλοι τρόποι να σταματήσεις ένα αμάξι και να μην τους χάσεις), αφετέρου δε μπορεί να συμβεί στον καθένα μας, αν κάποια στιγμή δε δείς τους αστυνομικούς, ή άνθρωπος είσαι, λιγοψυχίσεις. Δε λέω βέβαια ότι αυτό που έκαναν οι νεαροί να μη σταματήσουν ήταν το σωστό! -
Ο χρήστης kamil έγραψε:
Σπύρο, όπως είπα και στη Μαίρη πριν, κανείς δεν τους υποχρέωσε να επιλέξουν αυτό το επάγγελμα, και από τη στιγμή που το έκαναν οφείλουν το ασκούν σωστά. Τι ακριβώς δεν γίνεται κατανοητό εδώ?
βασίλιε είναι λίγο βαριά τα λόγια σου, δηλαδή εσύ δεν έχεις κάνει ποτέ λάθος στη δουλειά σου?
προσοχή δεν είμαι υπέρ του να πυροβολούν χωρίς λόγο και σίγουρα υπάρχουν πολλοί ανεγκέφαλοι που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα και αποφάσισαν να γίνουν αστυνομικοί γιατι ήταν το πιο εύκολο και προσοδοφόρο επάγγελμα γι΄αυτούς...αλλά έλεος κανείς δεν είναι αναμάρτυτος και τέλειος στην δουλειά του...θα συμφωνήσω με φίλο φορουμ...τι θέλουμε επιτέλους απο την αστυνομία? μένουν άπραγοι σε περιπτώσεις βανδαλισμών κλπ....τους κατηγορούμε....παίρνουν θέση σε άλλες περιπτώσεις και πάλι τους κατηγορούμε...οπότε??? τι??? τι ακριβώς θέλουμε???Να παίρνουν θέση την κατάλληλη στιγμή...
-
Ο χρήστης salome έγραψε:
Στην περίπτωση έχουν απόλυτο δίκιο όσοι τα σπάνε.
Xωρίς να θέλω να ξεκινήσω κανέναν πόλεμο, να παρουμε λίγο και την άλλη πλευρά?
Εχουμε δύο αστυνομικούς. Περνάει ένα 'ύποπτο' αμάξι, του κάνουν σήμα και αυτό παταει γκάζι και φεύγει. Ξέρουν εαν είναι επικίνδυνοι κακοποιοί, αλβανοί, έμποροι ναρκωτικών ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο?
Ρε παιδια για μισο λεπτακι, γιατι εγω αλλιως τα εμαθα....
Δεν σταματησε ο οδηγος στο μπλοκο, και οι αστυνομικοι πυροβολησαν τον ΣΥΝΟΔΗΓΟ στο κεφαλι......
Επισης, ΟΧΙ δεν μπορουν να πυροβολανε ετσι αδιακριτως, αν (τουλαχιστον) δεν εχουν απειληθει οι ιδιοι. Με την ιδια λογικη αν ηταν τιποτα 17αρικα που ειχαν παρει κρυφα το αυτοκινητο του πατερα τους χωρις διπλωμα και την εκαναν για αυτο, τους καρφωνουμε μια σφαιρα στο κεφαλι ετσι για να μαθουν......
Ετσι οπως τα ακουω εγω, μαλλον χειροτεροι και απο την 17Ν ειναι οι συγκεκριμενοι κυριοι. τουλαχιστον αυτοι οτι εκαναν το εκαναν με βαση καποια (λανθασμενα, μην παρεξηγηθουμε) πιστευω.
Αυτοι οι αστυνομικοι εκτελεσαν εν ψυχρω καποιον που στην τελικη δεν ητνα αυτος ο υπαιτιος για οτι εγινε (καθ'οτι συνοδηγος).
ΕΛ.ΑΣ ευγε....... -
Ο χρήστης kamil έγραψε:
βασίλιε είναι λίγο βαριά τα λόγια σου, δηλαδή εσύ δεν έχεις κάνει ποτέ λάθος στη δουλειά σου?
προσοχή δεν είμαι υπέρ του να πυροβολούν χωρίς λόγο και σίγουρα υπάρχουν πολλοί ανεγκέφαλοι που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα και αποφάσισαν να γίνουν αστυνομικοί γιατι ήταν το πιο εύκολο και προσοδοφόρο επάγγελμα γι΄αυτούς...αλλά έλεος κανείς δεν είναι αναμάρτυτος και τέλειος στην δουλειά του...θα συμφωνήσω με φίλο φορουμ...τι θέλουμε επιτέλους απο την αστυνομία? μένουν άπραγοι σε περιπτώσεις βανδαλισμών κλπ....τους κατηγορούμε....παίρνουν θέση σε άλλες περιπτώσεις και πάλι τους κατηγορούμε...οπότε??? τι??? τι ακριβώς θέλουμε???Ρένα, καθόλου βαριά δεν είναι τα λόγια μου και να με συγχωρείς. Ίσως να φταίει τελικά ο εγκληματίας που έδωσε όπλα σε 2-3 καννίβαλους ψυχάκηδες, τους έντυσε μπάτσους και τους αμόλησε στο δρόμο, δεν ξέρω.
Ρένα αν εγώ κάνω λάθος στη δουλειά μου, μπορεί να διορθωθεί (συνήθως) με μοναδικά θύματα τα νεύρα του πελάτη και τον εγωϊσμό μου. Αν κάνει λάθος ένας γιατρός ο ασθενής μπορεί να αποχαιρετίσει τα εγκόσμια. Για το λόγο αυτό οι γιατροί τρώνε τα νιάτα τους στα θρανία και στα νοσοκομεία, μέχρι να μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμά τους με κάποια σιγουριά.
Για τους μπάτσους προφανώς ισχύει κάποια μαγική φόρμουλα που τους κάνει έμπειρους και ικανούς αυτομάτως.
-
Ο χρήστης salome έγραψε:
π.χ. ξέρουμε εαν πυροβόλησαν κατευθείαν το παιδί ή αν πυροβόλησαν τα λάστιχα και έφυγε καταλάθος η σφαίρα?
ΟΧΙ, δεν το ξέρουμε.
Μαίρη να με συγχωρείς αλλά διαβάζεις πολύ επιστημονική φαντασία... (οι υπογραμμίσεις δικές μου).
-
προσοχή δεν είμαι υπέρ του να πυροβολούν χωρίς λόγο και σίγουρα υπάρχουν πολλοί ανεγκέφαλοι που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα και αποφάσισαν να γίνουν αστυνομικοί γιατι ήταν το πιο εύκολο και προσοδοφόρο επάγγελμα γι΄αυτούς...αλλά έλεος κανείς δεν είναι αναμάρτυτος και τέλειος στην δουλειά του...θα συμφωνήσω με φίλο φορουμ...τι θέλουμε επιτέλους απο την αστυνομία? μένουν άπραγοι σε περιπτώσεις βανδαλισμών κλπ....τους κατηγορούμε....παίρνουν θέση σε άλλες περιπτώσεις και πάλι τους κατηγορούμε...οπότε??? τι??? τι ακριβώς θέλουμε???Ρένα, καθόλου βαριά δεν είναι τα λόγια μου και να με συγχωρείς. Ίσως να φταίει τελικά ο εγκληματίας που έδωσε όπλα σε 2-3 καννίβαλους ψυχάκηδες, τους έντυσε μπάτσους και τους αμόλησε στο δρόμο, δεν ξέρω.
Ρένα αν εγώ κάνω λάθος στη δουλειά μου, μπορεί να διορθωθεί (συνήθως) με μοναδικά θύματα τα νεύρα του πελάτη και τον εγωϊσμό μου. Αν κάνει λάθος ένας γιατρός ο ασθενής μπορεί να αποχαιρετίσει τα εγκόσμια. Για το λόγο αυτό οι γιατροί τρώνε τα νιάτα τους στα θρανία και στα νοσοκομεία, μέχρι να μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμά τους με κάποια σιγουριά.
Για τους μπάτσους προφανώς ισχύει κάποια μαγική φόρμουλα που τους κάνει έμπειρους και ικανούς αυτομάτως.
Έλα ντε!
Είναι που είναι οι Κρητικοί λίγο μανιώδεις με τα όπλα, είχαν και αυτοί ανεπαρκή εκπαίδευση, όπως άκουσα, ε, αργεί να γίνει το κακό;;Τα πάντα είναι θέμα εκπαίδευσης. Διεκρινίζω ότι δεν κατηγορώ τους ανθρώπους, αλλά τους ανωτέρους τους που τους επέτρεψαν να οπλοφορούν και να παίρνουν αποφάσεις για το πότε θα πυροβολήσουν ή όχι, μην έχοντας υποστεί ικανή εκπαίδευση.
-
Βασίλη, πέρα του ότι όντος η Μαίρη εισάγει ένα εντελώς φανταστικό σενάριο και εντελώς άσχετο με την ουσία του γεγονότος, ακόμη κι αν ήταν έτσι τα πράγματα (όπως τα λέει η Μαίρη) ποιος δίνει το δικαίωμα στον αστυνομικό όχι μόνο να καταδικάσει ουσιαστικά τον 'ένοχο', αλλά και να τον εκτελέσει. Ούτε η δικαιοσύνη δεν έχει δικαίωμα θανάτου στους ενόχους, πόσο μάλλον τα όργανα δημόσιας τάξης (και όχι δημόσιας δικαιοσύνης).
Πέρα από αυτά, εκείνο που ξεσηκώνει περισσότερο αντιδράσεις είναι ότι οι αστυνομικοί που στο παρελθόν εκτέλεσαν 'ύποπτο' χαίρουν μίας πρωτοφανούς ασυλίας. Κι ας αναφέρω ως ένα παράδειγμα το περιστατικό με το παιδί από τη Γιουγκοσλαβία που το έφαγαν στην Θεσ/νικη άδοξα και στο εφετείο ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ την έβγαλε πολύ φθηνά (έχω την εντύπωση με δύο χρόνια κάθειρξης).
Άκουσα δε λίγο πριν στο ραδιόφωνο, ότι η σφαίρα από το 22άρι που τρύπησε το κεφάλι του 22χρονου (άτιμες συμπτώσεις) μυστηριωδώς 'εξαφανίστηκε' και βέβαια τρεις είναι οι πιθανοί δράστες του εγκλήματος, αλλά χωρίς σφαίρα και άρα βαλιστική μελέτη που θα ταυτοποιούσε το δολοφόνο, η ευθύνη -πολύ βολικά- διαχέεται και στους τρεις...
-
Ο χρήστης tifosaros έγραψε:
Έλα ντε!
Είναι που είναι οι Κρητικοί λίγο μανιώδεις με τα όπλα, είχαν και αυτοί ανεπαρκή εκπαίδευση, όπως άκουσα, ε, αργεί να γίνει το κακό;;Τα πάντα είναι θέμα εκπαίδευσης. Διεκρινίζω ότι δεν κατηγορώ τους ανθρώπους, αλλά τους ανωτέρους τους που τους επέτρεψαν να οπλοφορούν και να παίρνουν αποφάσεις για το πότε θα πυροβολήσουν ή όχι, μην έχοντας υποστεί ικανή εκπαίδευση.
Προσωπική ιστορία: έχω ένα θείο που είναι απόστρατος αξιωματικός της Αστυνομίας (σχετικά νέος, αποστρατεύονται νωρίς αν θέλουν).
Λοιπόν ο άνθρωπος είχε ζητήσει να μετατεθεί σε θέση γραφείου, γιατί, όπως παραδεχόταν, δεν είχε την παραμικρή εκπαίδευση για να δουλέψει στο δρόμο. 'Εδώ δεν έχω ρίξει ούτε 10 σφαίρες με το περίστροφο', μου έλεγε, 'θα το πάρω να βγω στο δρόμο;'.
Συμφωνώ ότι στην Κρήτη είναι δύσκολα τα πράγματα. Ένας λόγος παραπάνω να έχουν εκεί τους καλύτερα εκπαιδευμένους άνδρες.
Και να συμπληρώσω ότι η συμπεριφορά των ταραξιών έξω από το Αστ. Τμήμα μου έφερε επίσης αηδία. Σε τίποτα δεν διαφέρουν από τους δολοφόνους μπάτσους. Η συμπεριφορά τους δεν μπορεί καν να χαρακτηριστεί ζωώδης, γιατί τα ζώα δεν έχουν την αίσθηση της εκδίκησης. Αυτό αποτελεί καθαρά ανθρώπινο (ή μάλλον υπ-ανθρώπινο) χαρακτηριστικό...
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Βασίλη, πέρα του ότι όντος η Μαίρη εισάγει ένα εντελώς φανταστικό σενάριο και εντελώς άσχετο με την ουσία του γεγονότος, ακόμη κι αν ήταν έτσι τα πράγματα (όπως τα λέει η Μαίρη) ποιος δίνει το δικαίωμα στον αστυνομικό όχι μόνο να καταδικάσει ουσιαστικά τον 'ένοχο', αλλά και να τον εκτελέσει. Ούτε η δικαιοσύνη δεν έχει δικαίωμα θανάτου στους ενόχους, πόσο μάλλον τα όργανα δημόσιας τάξης (και όχι δημόσιας δικαιοσύνης).Πέρα από αυτά, εκείνο που ξεσηκώνει περισσότερο αντιδράσεις είναι ότι οι αστυνομικοί που στο παρελθόν εκτέλεσαν 'ύποπτο' χαίρουν μίας πρωτοφανούς ασυλίας. Κι ας αναφέρω ως ένα παράδειγμα το περιστατικό με το παιδί από τη Γιουγκοσλαβία που το έφαγαν στην Θεσ/νικη άδοξα και στο εφετείο ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ την έβγαλε πολύ φθηνά (έχω την εντύπωση με δύο χρόνια κάθειρξης).
Άκουσα δε λίγο πριν στο ραδιόφωνο, ότι η σφαίρα από το 22άρι που τρύπησε το κεφάλι του 22χρονου (άτιμες συμπτώσεις) μυστηριωδώς 'εξαφανίστηκε' και βέβαια τρεις είναι οι πιθανοί δράστες του εγκλήματος, αλλά χωρίς σφαίρα και άρα βαλιστική μελέτη που θα ταυτοποιούσε το δολοφόνο, η ευθύνη -πολύ βολικά- διαχέεται και στους τρεις...
Συμφωνώ απόλυτα Πέτρο...
Και να θυμίσω και την περίπτωση του αλήτη που είχε πυροβολήσει το παιδί με το Mini πριν μερικά χρόνια και το άφησε παράλυτο. Θυμάται κανείς πόσα χρόνια έφαγε; Μήπως θυμάται κανείς ότι είχε προηγούμενα περιστατικά με άσκοπη χρήση βίας και όπλου και **κανείς **από τους ανωτέρους τους δεν τον έστειλε πίσω στο βόθρο από τον οποίο αναδύθηκε;
... ΑΧ ΕΛΛΑΔΑ Σ' ΑΓΑΠΩ ...