-
Πάμε τώρα στο πραγματικό αυτοκίνητο-'εργαλείο'
Volkswagen 1200 sedan deluxe 1964
Km 275000 (πρώτη νιότη)Ας πουμέ πρώτα τα '-'
-34 ατίθασοι, καθαρόαιμοι, γερμανικοί ίπποι. (0-100 σε μισή ώρα, 0-120 στη δευτέρα παρουσία)
-Κατανάλωση..ακόμα και με το 28άρι γράφεται εύκολα στο ΑΑ (όχι της Αγγλίας, ανώνυμοι αλκοολικοί). Σε απότομες στροφές το αδειάζει!
-Ηχομόνωση ( )
-Φρένα (δεν μπλοκάρουν με τίποτα...αλλά πάλι σιγά μη μπλόκαραν κιόλας! ) Ταμπούρα μπρος πίσω, καλά σε αίσθηση αλλά αδύναμα στη έντονη χρήση (αν κατέβεις βουνό ας πούμε)...Σερβό; Τι;
-Σαζμαν! (για τα δικά μου γούστα εξωφρενικό!) Πρώτη απίστευτα κοντή, τετάρτη μόνο για εθνική) Το καλό είναι ότι η τελική του ταχύτητα είναι σχεδόν όσο και η ταχύτητα ταξιδιού του...
-Φώτα ( ) πανίσχυρα για οτιδήποτε βρίσκεται μέχρι 2 μέτρα μπροστά από το αυτοκίνητο (6 ρωμαλέα Volt χωρίς ρελέδες και σαχαλάμαρες! )
-Ορατότητα πίσω... λίγα πράγματα!
-Τιμόνι...Πανέμορφο στην όψη με το χρωμιάκι της κόρνας και το πυργάκι(το δικό μου είναι και άσπρο) αλλά όσο αφορά τη χρήση του...νο φέρδερ κόμμεντς πληζ! (έχω βάλει και καινούργιο κουτί-συνδέσμους, έτσι...)
-Κλειδαριές. Κλειδαριά μάλλον μιας και έχει μία μόνο (άμα κλειστείς κλείστηκες, τι να κάνουμε τώρα...) Εντωμεταξύ, μου φαίνεται ότι με ένα κλειδι ανοίγεις ένα σημαντικό ποσοστό από τα υπάρχοντα σκαθάρια, πλέον (όλοι για ένα και ένα για όλους!).
-Συστημα εξαερισμού. Καλοριφέρ μετά από 10 λεπτά και στάνταρ ανοικτό παράθυρο γιατί μπορεί να πας σαν το σκυλί στ'αμπέλι από το CO. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ ΟΥΤΕ ΑΕΡΑΓΩΓΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑ. Βέβαια, έχει τριγωνικά παραθυράκια τα οποία σώζουν ζωές... το πισω τζάμι δε θαμπώνει γιατί ζεσταίνεται από τη μηχανή!
-Συμπεριφορά. Έχει καλούς τρόπους και τακτ. Αυτά!
-Αξιοπιστία... Άπειρες μικροβλάβες σε απίστευτα πράγματα (οι οποίες όμως διορθώνονται συνήθως με 5-10 βασικά εργαλεία στην άκρη του δρόμου...χμμμ, τώρα που το σκέφτομαι ίσως να το έβαζα στα '+' αυτό...μαζί με δυο καλά βιβλία δε θα ξαναδείς ποτέ σου συνεργείο αν πιάνουν λιγάκι τα χέρια σου! Το μοτέρ κατεβαίνει σε δέκα λεπτά! Λουρί και λάδι πάντα μαζί σου!! με το που σου ανάψει το λαμπάκι του δυναμό ΑΜΕΣΩΣ σταμάτα και έλεγξε το λουρί!)
-Ηχοσύστημα. Μονοφωνικό ΑΜ... χρησιμότατο το βράδυ να ακούς τον Καντάφι!
-Διαρροές... μόνον όπου έχει υγρά!
-Ανταλλακτικά (για το παλιό σουλούπι... ναι, δυστυχώς 'άρχισαν τα όργανα' και για εμάς...)στα '+' τώρα...
- Ξεχάστε όλα τα παραπάνω... δεν είναι παραξενιές αλλά 'χαρακτήρας'!
Επιπλέον
- ΚΟΥΚΛΟΣ... ΟΣΟ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΤΟΣΟ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! (αρέσει και πολύ στις γυναίκες, ΠΡΟΣΟΧΗ: να τον βλέπουν όχι να μπαίνουν μέσα! )
- Κάθε φορά που τον οδηγώ χαμογελώ σαν ηλίθιος
Συμπέρασμα:
Το καλύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο...δεν τον αλλάζω με τίποτα!
http://img111.imageshack.us/img111/3619 ... os17qr.jpg -
Πριν χρόνια κάποιος μου έδινε ένα Accent ή έναν σκαραβαίο cabrio. Εμφανησιακά μου άρεσε το σκαθάρι, η συμπάθειά μου όμως κράτησε 50 μέτρα. Τί τεστ-ντράιβ θέλετε; Ημερήσιο; Σας πληροφορώ ότι και ένα 5λεπτο αρκεί.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πριν χρόνια κάποιος μου έδινε ένα Accent ή έναν σκαραβαίο cabrio. Εμφανησιακά μου άρεσε το σκαθάρι, η συμπάθειά μου όμως κράτησε 50 μέτρα. Τί τεστ-ντράιβ θέλετε; Ημερήσιο; Σας πληροφορώ ότι και ένα 5λεπτο αρκεί.Πράγματι, όσο κούκλος είναι απ' έξω τόσο τραγικός είναι από μέσα (και δη τη θέση του οδηγού). Όμως ωφείλουμε να παραδεχτούμε ότι η αίσθηση του κιβωτίου ενός 'σκαθαριού' είναι παρόμοια με εκείνη ενός CRX δεύτερης γενιάς!
-
D-Jet
Είσαι απίστευτος!
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Δηλαδή όλα τα θετικά αφορούν την κτήση και όλα τα αρνητικά την οδήγηση...
Κάπως έτσι, αλλά φυσικά μιλάμε για οριακή οδήγηση με το 'μαμά' αυτοκίνητο, έτσι;
Στη γρήγορη οδήγηση είναι όλα μια χαρά ακόμα και χωρίς να πειράξεις τίποτα.Στο δικό μου έχουν γίνει ή πρόκειται να γίνου κάποιες αλλαγές που διορθώνουν σχεδόν το σύνολο των μειονεκτημάτων
θα του βάλεις εξακύλινδρο;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πριν χρόνια κάποιος μου έδινε ένα Accent ή έναν σκαραβαίο cabrio. Εμφανησιακά μου άρεσε το σκαθάρι, η συμπάθειά μου όμως κράτησε 50 μέτρα. Τί τεστ-ντράιβ θέλετε; Ημερήσιο; Σας πληροφορώ ότι και ένα 5λεπτο αρκεί.Μπορεί να μην ήταν καλός... με το δικό μου η συμπάθειά σου θα διαρκούσε τουλάχιστον 100 μέτρα!
Αν πας να πάρεις σκαθάρι χωρίς να είσαι υποψιασμένος την έβαψες, η αλήθεια είναι... Είναι (και φαίνεται) 65 ετών αυτοκίνητο! Βέβαια, τα τελευταία με τις μακφέρσον μπροστά, τα δισκόφρενα, τα 1600κ.εκ. είναι πολύ πιο εύχρηστα αλλά και πάλι δεν μπορούν να συγκριθούν με σύγχρονα αυτοκίνητα. Από την άλλη μετά από 40 χρόνια, αν το προσέξεις θα είναι το ίδιο αποτελεσματικό με τώρα ενώ δεν είμαι και τόσο σίγουρος για το accent! -
Volvo S40 , 1.8
**YΠΕΡ **:
- Πολύ καλό value/money
- Oικονομικό στην κατανάλωση, ασχέτως τρόπου οδήγησης
- Κορυφαία εργονομία και ποιότητα κατασκευής.
- Πολύ καλή ποιότητα κύλισης
- Σαφές τιμόνι
- Φθηνό στη συντήρησή του
**ΚΑΤΑ **:
- Πέμπτος επιβάτης ούτε με σφαίρες
- Λίγο μαλακό για τα γούστα μου
- Απουσία χώρων για μικροαντικείμενα. Οι θήκες στις πόρτες είναι αστείες.
- Μικρός χώρος αποσκευών, για μένα δεν αποτελεί πρόβλημα αλλά ένας οικογενειάρχης θα ζοριστεί
- Ερωτηματικό η αξία μεταπώλησης
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Φαντάσου τι του κάνεις για να καίει τόσο μέσα στην πόλη . -
Ο χρήστης TRAVELLER
[b έγραψε:
ΚΑΤΑ [/b:369w1c7i]:- Πέμπτος επιβάτης ούτε με σφαίρες
- Μικρός χώρος αποσκευών, για μένα δεν αποτελεί πρόβλημα αλλά ένας οικογενειάρχης θα ζοριστεί
1,3,4 γι αυτό δεν το αγόρασα τελικά
5.Θεωρώ ότι η νέα γενιά Volvo θα τα πάει μια χαρά στον τομέα αυτό -
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Volvo S40 , 1.8Προσυπογράφω... και επιπλέον
Γαλλικίζουσα οδική συμπεριφορά (θα μιλούσαμε για γαλλική αν δεν υπήρχε το 1ο '-')
Δε σου παίρνει τα αυτιά στην Εθνική
Πολύ καλά φρέναΜεγάλες κλίσεις στις στροφές
Κάποια μικροπροβλήματα στρεπτικής ακαμψίας
Αυτο το ηλεκτρόγκαζο ρε παιδί μου...
Περιορισμένο δίκτυο εξουσιοδοτημένων service -
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Volvo S40 , 1.8
Προσυπογράφω... και επιπλέον
Γαλλικίζουσα οδική συμπεριφορά (θα μιλούσαμε για γαλλική αν δεν υπήρχε το 1ο '-')
Περιορισμένο δίκτυο εξουσιοδοτημένων serviceΑυτά τα ξέχασα Οντως ισχύουν
ΚΑΤΑ [/b:2t9izw5u]:
- Πέμπτος επιβάτης ούτε με σφαίρες
1,3,4 γι αυτό δεν το αγόρασα τελικά
5.Θεωρώ ότι η νέα γενιά Volvo θα τα πάει μια χαρά στον τομέα αυτόΜακάρι, γιατί ήδη έχω γράψει 55.000
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Volvo S40 , 1.8
Τι θες να πεις; οτι τα άλλα δεν ισχύουν;
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
.......................................................................
-Διαρροές... μόνον όπου έχει υγρά! ...............................................................Αλέξανδρε είσαι φοβερός. Εδικά αυτό με τα υγρά είναι ...
-
Autobianchi A112 Junior
[+]
- Fun, fun, fun, fun (no further comments)
- Το μοτέρ του δε θα σπάσει ΠΟΤΕ
- Ήχος...Τι ήχος θεέ μου!! (μόνο όταν είσαι μέσα)
- Διάταξη των πεντάλ (το αμάξι σε μαθαίνει μύτη τακούνι μόνο του)
- Τιμή αγοράς (200 χιλιάδες δραχμές το 1999)
- Αναλώσιμα (λάστιχο 135/80 R13)
[-]
Όποιος τολμήσει να πει κάτι αρνητικό, θα εισηγηθώ να τον κάνουν ban οι μοδερατόροι...! -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Κάπως έτσι, αλλά φυσικά μιλάμε για οριακή οδήγηση με το 'μαμά' αυτοκίνητο, έτσι;
Στη γρήγορη οδήγηση είναι όλα μια χαρά ακόμα και χωρίς να πειράξεις τίποτα.Στο δικό μου έχουν γίνει ή πρόκειται να γίνου κάποιες αλλαγές που διορθώνουν σχεδόν το σύνολο των μειονεκτημάτων
Βάψτο και 'μώβ' για να μοιάζει στου 'ακατονόμαστου'.
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Volvo S40 , 1.8
Τι θες να πεις; οτι τα άλλα δεν ισχύουν;
Κοίτα : Το 'μεγάλες κλίσεις στις στροφές' το είπα 'το ήθελα σκληρότερο'
Τα προβλήματα στρεπτικής ακαμψίας δεν τα έχω καταλάβειΠάντως όπως και να'χει να ανοίξουμε κι εμείς ένα sub-forum , οι 3 μας
-
TRAVELLER
Είπαμε, τρέμε Citroen!
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Βάψτο και 'μώβ' για να μοιάζει στου 'ακατονόμαστου'.
Είστε εγκάθετοι κι οι δυό
Δεν ασχολούμαι με μωβ εξακίλυνδρα...
-
Ψτ....ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΩΩΩΩΩΒ!!!!
#$$^^% &^&**())&%$$%$.............
-
Και τι νομίζεις ότι είναι?
+ KAI - ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΜΕ!