-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Ωραίος. Καλορίζικες!
Ευχαριστώ-ευχαριστώ.
Αν σου είναι εύκολο πες και που τις έβαλες και πόσο σου πήγε.
Τις έβαλα στην Καλλιθέα στην 3Μ που είναι Λαγουμιτζή 20 Καλλιθέα.
Η τιμή είναι λίγο τσουχτερή (360€) αλλά όπως έγραψα και σε πιο πίσω post μου που είναι αρκετά αναλυτικό, μπορείς βάζοντας πιο σκούρες στα πίσω τζάμια και να μειώσεις το συνολικό κόστος.Παραθέτω και τα χαρακτηριστικά των μεμβρανών που έβαλα (αντιγράφοντας από το χαρτί που μου δώσανε):
|** Crystalline 70** (που είναι 100% νόμιμες για τα εμπρός τζάμια) |
| Μείωση θερμότητας: 87% ----------------------------------------------|
| Διαπερατότητα φωτός: 68% -------------------------------------------|
| ανάκλαση UV ακτινοβολίας: 99% ------------------------------------|
| ανάκλαση υπέρυθρης ακτινοβολίας: 97% --------------------------|
|________________________________________________________|Ελπίζω να μη θεωρηθεί διαφήμιση.
Και μια ερώτηση (εντελώς καλοπροαίρετα μιας και εγώ ακόμη ψάχνω το ιδανικότερο προϊόν)- πώς είναι 100% νόμιμες αφού η Υπ. Απόφαση λέει για συντελεστή μετάδοσης φωτός 75% στο παρμπρίζ και 70% στα εμπρός πλευρικά τζάμια, ενώ αυτές έχουν 68%;
-
Οι μεμβράνες είναι χρήσιμες σε αυτούς που καταλαβαίνουν διαφορές ακαμψίας μεταξύ 3θυρου και 5θυρου αμαξώματος: επειδή είναι σχετικά χοντρές, αυξάνουν κατά 3,5% την ακαμψία του τελάρου κάθε πόρτας και κατά συνέπεια του αυτοκινήτου ολόκληρου.
-
Όταν όμως ένα +1% ή -1% μπορεί να σε κάνει νόμιμο ή παράνομο, έχει σημασία, γιατί αν πεις 'έλα μωρέ για τόσο λίγο δεν υπάρχει πρόβλημα' τότε ανοίγεις την πόρτα για πολλά..
Τώρα όσον αφορά στην ουσιαστική χρησιμότητα τους.....απ' ό,τι φαίνεται, κάτι κάνουν. Και όσο πιο διαφανείς είναι κάνοντας την ίδια δουλειά, τόσο το καλύτερο κατ' εμέ..
-
Το ότι βοηθάνε αρκετά είναι το μόνο σίγουρο.-
Εγώ που είχα βάλει πριν ένα χρόνο, μου είχαν πει ότι χωρίς κάποια σκουρότητα στην μεμβράνη δεν πρόκειται να δω ουσιαστικό αποτέλεσμα! Γιαυτό και αντί για τις Clima πήγα στις Titanium (για τις Alu Light ούτε καν, παρα ήταν σκούρες)
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Οι μεμβράνες είναι χρήσιμες σε αυτούς που καταλαβαίνουν διαφορές ακαμψίας μεταξύ 3θυρου και 5θυρου αμαξώματος: επειδή είναι σχετικά χοντρές, αυξάνουν κατά 3,5% την ακαμψία του τελάρου κάθε πόρτας και κατά συνέπεια του αυτοκινήτου ολόκληρου.θα σε πηδηξω
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
Οι μεμβράνες είναι χρήσιμες σε αυτούς που καταλαβαίνουν διαφορές ακαμψίας μεταξύ 3θυρου και 5θυρου αμαξώματος: επειδή είναι σχετικά χοντρές, αυξάνουν κατά 3,5% την ακαμψία του τελάρου κάθε πόρτας και κατά συνέπεια του αυτοκινήτου ολόκληρου.
θα σε πηδηξω
Dynamat έβαλες?
-
Αυξάνει και αυτό την ακα-μψια;
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Τι εντυπώσεις έχετε από τις μεμβράνες PVI; Ενδέχεται να προχωρήσω σε τοποθέτηση εντός των επόμενων ημερών και είπα να ρωτήσω τους τυχόν κατόχους..Κάβουρα, τελικά με τα πολωτικά γυαλιά έχεις πρόβλημα με τις μεμβράνες; Κι εγώ πάντα φοράω γυαλιά με πολωτικούς φακούς και θα μου κακοφαινόταν πολύ να βλέπω ουράνια τόξα στις μεμβράνες
Πολυ καλες εντυπωσεις μιας και εβαλα προ εβδομαδας...
Τεραστια διαφορα σε ζεστη αλλα και το καψιμο που νιωθεις απο τον ηλιο!
Απο εκει και περα ειναι καθολα νομιμες και το διαπιστωσα σε ελεγχο αστυνομιας και επισης μου δινουν την αισθηση της ασφαλειας μιας και δεν σπαει το τζαμι τοσο ευκολα!Στην τιμη που τις εβαλα το θεωρω value for money τρελο
credits to pop
-
Ξέρεις τι συντελεστή διαπερατότητας φωτός έχουν οι πιο ανοιχτές από αυτές; (ή εν πάση περιπτώσει αυτές που έβαλες εσύ, αφού λες ότι είναι νόμιμες).
Ευχαριστώ. -
Eγω εβαλα τις ζελατινες με σκουροτητα 35% η οποιες ειναι λιγο πιο σκουρες απο το τζαμι!Περνανε κτεο κανονικα ρωτησα!
Απο εκει και περα υπαρχουν και πιο ανοιχτες αλλα δεν εχουν σχεδον καμια διαφορα απο τα κανονικα τζαμια! -
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Κάβουρα, τελικά με τα πολωτικά γυαλιά έχεις πρόβλημα με τις μεμβράνες; Κι εγώ πάντα φοράω γυαλιά με πολωτικούς φακούς και θα μου κακοφαινόταν πολύ να βλέπω ουράνια τόξα στις μεμβράνεςΚι εγώ φοράω (ίσως και λόγω λόξας) μόνο πολωτικά γυαλιά.
Δεν ξέρω πώς αλλιώς να στο εξηγήσω:
Εγώ όταν φοράω πολωτικά γυαλιά, από τα πλαϊνά τζάμια όταν πέφτει με μία συγκεκριμένη γωνία ο ήλιος, διέκρινα κάποια τετραγωνάκια μέσα στο τζάμι.(κάποιες φορές πολύυυυ αχνά, κάποιες φορές λίιιγο πιο έντονα).Δεν ξέρω αν το έχεις παρατηρήσει ποτέ. (πάντα στα πλαϊνά τζάμια μόνο καθώς οδηγώ ενώ όταν περπατάω έχει τύχει να τα παρατηρήσω και στο πίσω παρμπρίζ αυτοκινήτου μου, ενώ ποτέ δεν τα έχω δει στο εμπρός παρμπρίζ...δεν ξέρω γιατί.Πρέπει να φταίει η οπτική γωνία, η γωνία φωτισμού κτλ)
Τώρα με τις μεμβράνες, απλώς όταν τυχαίνει και χτυπάει με την ίδια γωνία ο ήλιος (όπου πριν θα έβλεπα λίγο αχνά τα τετραγωνάκια που λέγαμε), τώρα τα βλέπω λίγο πιο έντονα.
Να πω όμως την αλήθεια, είναι τόσο μικρό το εύρος της γωνίας του ήλιου, υπό της οποίας έβλεπα (και βλέπω) τα τετραγωνάκια που ίσως να είναι ανάξια λόγου.
Δεν ξέρω αν έγινα αντιληπτός...
Πάντως εμένα δε μου φαίνεται ενοχλητικό, συν του ότι πρέπει να σου τύχει να πέσει έτσι πολύ πλάγια στο πλαϊνό τζάμι ο ήλιος για να τα διακρίνεις.Και να σε ενοχλεί (που λέει ο λόγος), ζήτημα να εμφανιστούν για μερικά δευτερόλεπτα (αφού ελάχιστα να στρίψει το αμάξι -πχ λόγω ελαφρυάς στροφής- τα τετραγωνάκια 'χάνονται').Τώρα, όσο αναφορά το 68% διαπερατότητα φωτός, όταν ο ΚΟΚ αναφέρει 70%, τι να σου πω...Έχω πάντως και τη βεβαίωση στο αμάξι που αναφέρει ότι είναι νόμιμη.
Θέλανε μάλιστα να μου κολλήσουν και κάτι αυτοκόλλητα στα τζάμια (υποχρεωτικό με τον νέο ΚΟΚ) για να πιστοποιηθεί ότι οι μεμβράνες που λένε τα χαρτιά, είναι αυτές που είναι κολλημένες στα τζάμια, αλλά δεν τους άφησα.ΑΝ καταλάβει ο μπάτσος ότι φοράω μεμβράνες και ΑΝ ασχοληθεί και ΑΝ πιστεύει ότι υπάρχει πρόβλημα τότε θα του δείξω το χαρτί και τέλος.Φωτογραφίες αύριο (Σάββατο) που θα μπορώ να κατεβάσω και τα παράθυρα και να δείτε κι εσείς πώς φαίνεται το 'κενό' στο άνω μέρος του παραθυρου.
Προσωπικά αν και δεν έχω χρησιμοποιήσει το αμάξι από την τετάρτη, δεν το έχω μετανιώσει.Μεταξύ μας, από θέμα καθαρά και μόνο αισθητικής, θα το ήθελα λίιιγο ακόμα πιο σκούρα μεμβράνη (σαν απόχρωση), αλλά μετά θα ήμουν παράνομος (κι αυτό δεν το ήθελα με τίποτα οπότε μια χαρά είμαστε κι έτσι).
-
Σ' ευχαριστώ Κάβουρα.
Φοράω γυαλιά με πολωτικούς φακούς καθώς κόβουν εντυπωσιακά τις αντανακλάσεις. Τα φοράω ακόμα και με συννεφιά πολλές φορές.
Μερικές φορές περπατώντας στο δρόμο βλέπω 'γραμμές' κοιτώντας είτε τα πίσω τζάμια ή, καμιά φορά, τα παρμπρίζ αυτοκινήτων, οι οποίες μόλις βγάλω τα γυαλιά εξαφανίζονται. Δεν το έχω όμως προσέξει ποτέ μέσα από το αυτοκίνητο. Οπότε μάλλον είναι καθαρά θέμα φωτισμού και οπτικής γωνίας και δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα.
Για το 2 %, ελπίζω να μην έχεις πρόβλημα, θα είναι κρίμα.
Προσωπικά η σκουρότητα δεν με απασχολεί, όσο πιο ανοιχτές τόσο το καλύτερο. Ελπίζω μόνο να βρώ άκρη με τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά τους και να προχωρήσω σύντομα σε τοποθέτηση.
-
Κάβουρα, τελικά με τα πολωτικά γυαλιά έχεις πρόβλημα με τις μεμβράνες; Κι εγώ πάντα φοράω γυαλιά με πολωτικούς φακούς και θα μου κακοφαινόταν πολύ να βλέπω ουράνια τόξα στις μεμβράνες
Κι εγώ φοράω (ίσως και λόγω λόξας) μόνο πολωτικά γυαλιά.
Δεν ξέρω πώς αλλιώς να στο εξηγήσω:
Εγώ όταν φοράω πολωτικά γυαλιά, από τα πλαϊνά τζάμια όταν πέφτει με μία συγκεκριμένη γωνία ο ήλιος, διέκρινα κάποια τετραγωνάκια μέσα στο τζάμι.(κάποιες φορές πολύυυυ αχνά, κάποιες φορές λίιιγο πιο έντονα).Δεν ξέρω αν το έχεις παρατηρήσει ποτέ. (πάντα στα πλαϊνά τζάμια μόνο καθώς οδηγώ ενώ όταν περπατάω έχει τύχει να τα παρατηρήσω και στο πίσω παρμπρίζ αυτοκινήτου μου, ενώ ποτέ δεν τα έχω δει στο εμπρός παρμπρίζ...δεν ξέρω γιατί.Πρέπει να φταίει η οπτική γωνία, η γωνία φωτισμού κτλ)
Τώρα με τις μεμβράνες, απλώς όταν τυχαίνει και χτυπάει με την ίδια γωνία ο ήλιος (όπου πριν θα έβλεπα λίγο αχνά τα τετραγωνάκια που λέγαμε), τώρα τα βλέπω λίγο πιο έντονα.
Να πω όμως την αλήθεια, είναι τόσο μικρό το εύρος της γωνίας του ήλιου, υπό της οποίας έβλεπα (και βλέπω) τα τετραγωνάκια που ίσως να είναι ανάξια λόγου.
Δεν ξέρω αν έγινα αντιληπτός...
Πάντως εμένα δε μου φαίνεται ενοχλητικό, συν του ότι πρέπει να σου τύχει να πέσει έτσι πολύ πλάγια στο πλαϊνό τζάμι ο ήλιος για να τα διακρίνεις.Και να σε ενοχλεί (που λέει ο λόγος), ζήτημα να εμφανιστούν για μερικά δευτερόλεπτα (αφού ελάχιστα να στρίψει το αμάξι -πχ λόγω ελαφρυάς στροφής- τα τετραγωνάκια 'χάνονται').Τώρα, όσο αναφορά το 68% διαπερατότητα φωτός, όταν ο ΚΟΚ αναφέρει 70%, τι να σου πω...Έχω πάντως και τη βεβαίωση στο αμάξι που αναφέρει ότι είναι νόμιμη.
Θέλανε μάλιστα να μου κολλήσουν και κάτι αυτοκόλλητα στα τζάμια (υποχρεωτικό με τον νέο ΚΟΚ) για να πιστοποιηθεί ότι οι μεμβράνες που λένε τα χαρτιά, είναι αυτές που είναι κολλημένες στα τζάμια, αλλά δεν τους άφησα.ΑΝ καταλάβει ο μπάτσος ότι φοράω μεμβράνες και ΑΝ ασχοληθεί και ΑΝ πιστεύει ότι υπάρχει πρόβλημα τότε θα του δείξω το χαρτί και τέλος.Φωτογραφίες αύριο (Σάββατο) που θα μπορώ να κατεβάσω και τα παράθυρα και να δείτε κι εσείς πώς φαίνεται το 'κενό' στο άνω μέρος του παραθυρου.
Προσωπικά αν και δεν έχω χρησιμοποιήσει το αμάξι από την τετάρτη, δεν το έχω μετανιώσει.Μεταξύ μας, από θέμα καθαρά και μόνο αισθητικής, θα το ήθελα λίιιγο ακόμα πιο σκούρα μεμβράνη (σαν απόχρωση), αλλά μετά θα ήμουν παράνομος (κι αυτό δεν το ήθελα με τίποτα οπότε μια χαρά είμαστε κι έτσι).
Στην πραξη πιστευω οτι μαλλοον δε θα εχεις προβλημα. Αφου ομως σε ενδιαφερει πολυ να εισαι νομιμος, οπως κι εμενα, νομιζω πως κακως δεν εβαλες τα αυτοκολλητα εκει που πρεπει. Διακρινονται ελαχιστα, και καθολου ενοχλητικα, τουλαχιστον τα δικα μου που ειναι Llumar, και ειναι σαφες στο νομο οτι πρεπει να ειναι κολλημενα, να υπαρχει το ιδιο ακριβως αυτοκολλητο στο μπιστοποιητικο σου, και μαλιστα πρεπει αυτα τα αυτοκολλητα, βασει του νομου παντα, να καταστρεφονται αν καποιος τα ξεκολλησει.. Αυτο γινεται γιατι σε αλλη περιπτωση εσυ μπορει να κανει ο,τι ακριβως εκανες, να βγαλεις μετα αυτες τις μεμβρανες, να βαλειςπιο σκουρες και να εμφανιζεις το παλιο νομιμο πιστοποιητικο, οποτε εχει λογικη ο νομος!
Τωρα αν θα κολλησει σε αυτο ο αστυνομικος, δεν το γνωριζω.. -
Ο χρήστης eyedoc έγραψε:
Στην πραξη πιστευω οτι μαλλοον δε θα εχεις προβλημα. Αφου ομως σε ενδιαφερει πολυ να εισαι νομιμος, οπως κι εμενα, νομιζω πως κακως δεν εβαλες τα αυτοκολλητα εκει που πρεπει. Διακρινονται ελαχιστα, και καθολου ενοχλητικα, τουλαχιστον τα δικα μου που ειναι Llumar, και ειναι σαφες στο νομο οτι πρεπει να ειναι κολλημενα, να υπαρχει το ιδιο ακριβως αυτοκολλητο στο μπιστοποιητικο σου, και μαλιστα πρεπει αυτα τα αυτοκολλητα, βασει του νομου παντα, να καταστρεφονται αν καποιος τα ξεκολλησει.. Αυτο γινεται γιατι σε αλλη περιπτωση εσυ μπορει να κανει ο,τι ακριβως εκανες, να βγαλεις μετα αυτες τις μεμβρανες, να βαλειςπιο σκουρες και να εμφανιζεις το παλιο νομιμο πιστοποιητικο, οποτε εχει λογικη ο νομος!
Τωρα αν θα κολλησει σε αυτο ο αστυνομικος, δεν το γνωριζω..Εμένα μου φαίνονταν πολύ άσχημα.
Καταλαβαίνω απόλυτα γιατί πρέπει να είναι κολλημένα στο τζάμι και μάλιστα ζήτησα 'χάρη' να μην κολληθούν.
Δεν πιστεύω ότι θα έχω ποτέ πρόβλημα.στο κάτω-κάτω μου είπε ότι αν έχω πρόβλημα, μπορώ να πάω να τα κολλήσω ανά πάσα στιγμή.
Μάλιστα του ζήτησα αντί να μου τα κολλήσει, να μου τα δώσει στο χέρι.προφανώς μου είπε όχι ('φίλε μου αυτό δε γίνεται').Αρχικά με πείραξε, αλλά σκεπτόμενος μετά από 5-6 λεπτά ψύχραιμα, αυτός είχε δίκιο, αφού θα μπορούσα να τα κολλήσω σε ό,τι αμάξι με ό,τι μεμβράνες θέλω.Άσχετα αν εγώ δεν το έκανα ποτέ αυτό, αυτός δεν το ξέρει και πρέπει να έχει τον κ@λο του καλυμμένοΞαναλέω ότι γνωρίζω το θέμα της νομιμότητας, αλλά μου φαίνονται παρα πολύ άσχημα τα αυτοκολλητάκια στο τζάμι-μεμβράνη.Εγώ ως Γιώργος ήθελα κάτι διακριτικό, πέραν του περιορισμού της σκουρότητας λόγω ΚΟΚ.Δηλαδή σήμερα που το ξανακοιτούσα στο φως, και να μην υπήρχε περιορισμός στην σκουρότητα, αυτή την απόχρωση θα (ξανα)έβαζα.
Αυτά... -
Της LLumar το αυτοκολλητακι παντως ειναι υπερβολικα διακριτικο. Φαινεται λιγοτερο απο το σημα που υπαρχει στα τζαμια, και φυσικα μπαινει μονο στα δυο μπροστινα.
Anyway.. -
Αυτό πρέπει να πάω να το βάλω εγώ, που τις είχα περάσει πριν από 1 χρόνο?? (Llumar)
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Αυτό πρέπει να πάω να το βάλω εγώ, που τις είχα περάσει πριν από 1 χρόνο?? (Llumar)Φαίνεται ότι σύμφωνα με το νόμο αρκεί να έχεις την βεβαίωση σε περίπτωση που έβαλες μεμβράνες πριν την δημοσίευσή του:
Άρθρο 5
Μεμβράνες σε κυκλοφορούντα οχήματα- Οχήματα με ήδη τοποθετημένες μεμβράνες, πλην των αναφερομένων στην παρ. 2 του παρόντος άρθρου, θα πρέπει να εφοδιαστούν επίσης με τη βεβαίωση του άρθρου 4 της παρούσας απόφασης (υπόδειγμα Παραρτήματος Ι άρθρου 6), σε περίπτωση που είναι δυνατή η ταυτοποίηση των μεμβρανών αυτών με πιστοποιημένους τύπους μεμβρανών και πληρούνται οι διατάξεις της παρούσας. Η βεβαίωση του Παραρτήματος Ι πέραν του αντιπροσώπου, συμπληρώνεται και υπογράφεται είτε από τον εγκαταστάτη της μεμβράνης, ή, εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό, από άλλο εγκαταστάτη που έχει τη δυνατότητα να διαπιστώσει τον τύπο των επικολλημένων μεμβρανών.
Αυτά σε πρώτη ανάγνωση. Βέβαια, αν προσέξεις, θα δεις ότι αυτή ακριβώς η βεβαίωση αναφέρεται στο αυτοκόλλητο, και πιστοποιεί ότι αυτό που φέρει η ίδια (η βεβαίωση) είναι αυτό που υπάρχει και κολλημένο στα τζάμια. Άρα αν θες να είσαι εντελώς τυπικός θα πρέπει να το βάλεις.
-
Σωστά τα λέτε για τα αυτοκόλλητα, αλλά αυτά πρέπει να τοποθετηθούν μεταξύ τζαμιού και μεμβράνης, άρα θα πρέπει να ξεκοληθεί πρώτα η μεμβράνη και να επανατοποθετηθεί, με ότι συνεπάγεται αυτό. Εκτός εάν το κολλήσεις από επάνω και πεςι ότι το πήρες αφού είχε ψηφισθεί ο νόμος.
-
Τώρα, όσο αναφορά το 68% διαπερατότητα φωτός, όταν ο ΚΟΚ αναφέρει 70%, τι να σου πω...Έχω πάντως και τη βεβαίωση στο αμάξι που αναφέρει ότι είναι νόμιμη.
Θέλανε μάλιστα να μου κολλήσουν και κάτι αυτοκόλλητα στα τζάμια (υποχρεωτικό με τον νέο ΚΟΚ) για να πιστοποιηθεί ότι οι μεμβράνες που λένε τα χαρτιά, είναι αυτές που είναι κολλημένες στα τζάμια, αλλά δεν τους άφησα.ΑΝ καταλάβει ο μπάτσος ότι φοράω μεμβράνες και ΑΝ ασχοληθεί και ΑΝ πιστεύει ότι υπάρχει πρόβλημα τότε θα του δείξω το χαρτί και τέλος.Να υποθέσω ότι το χαρτί που τις συνοδεύει δεν αναφέρει αυτό το '68% διαπερατότητα', σωστά?
Εντάξει, πάντως αφού έβαλες τόσο ανοιχτόχρωμες δεν πιστεύω να έχεις πρόβλημα.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Να υποθέσω ότι το χαρτί που τις συνοδεύει δεν αναφέρει αυτό το '68% διαπερατότητα', σωστά?Μπορώ αύριο να κοιτάξω το χαρτί και να σου πω. Είναι το πλέον εύκολο.
Πάντως ξαναλέω ότι υπάρχει έγκριση για τις συγκεκριμένες μεμβράνες για να περνάει από έλεγχο αστυνομίας (και ΚΤΕΟ κάποια στιγμή αργότερα).Εντάξει, πάντως αφού έβαλες τόσο ανοιχτόχρωμες δεν πιστεύω να έχεις πρόβλημα.
Κι εγώ αυτό πιστεύω (και βλέπω ).Εδώ καλά-καλά εγώ που τις έβαλα και δεν μπορώ να καταλάβω διαφορά και θα την καταλάβει ο αστυνομικός που θα με σταματήσει (και αν)?Εντάξει...στην τελική, αν το καταλάβει, θα τον προσκυνήσω (που λέει ο λόγος βέβαια ).
ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ