-
Λοιπον, σημερα πηγα στη Llumar για να βαλω μεμβρανες στα τζαμια οδηγου-συνοδηγου στο CX-7 μου, καθως στα πισω παραθυρα εχει εργοστασιακα φιμε τζαμια, και μαλιστα αρκετα σκουρα.
Οι λυσεις ήταν :
1.Οι αρκετα σκουρες Titanium, χωρις ομως να σου δινουν ουτε καν χαρτι εγκρισης, οπως παλια, θεωρουνται παρανομες, και ειναι απολυτως δικη σου η ευθυνη. Με το ΚΤΕΟ δε με ενοιαζε γιατι θα περασω σε 4 χρονια (το πολυ πολυ τις εβγαζα τοτε), αλλα η πιθανοτητα να μου παρει το διπλωμα και τις πινακιδες οι τροχαια με αποσχολει, εστω και αν δεν ειναι συχνο πιστευω. Το αλλο που με απασχολουσε ειναι οτι απο εμπειρια μου με τις συγκεκριμενες μεμβρανες σε RAV4, το βραδυ, σε κακοφωτισμενα μερη, η ορατοτητα ειναι περιορισμενη.
2.Οι νεες μεμβρανες UV 99%, απολυτα νομιμες, με χαρτια και με αυτοκολλητο στο τζαμι, με διαπερατοτητα φωτος 73% αντι 89% του τζαμιου (σκουραινει δηλαδη λιγο, αλλα..λιγο), απορροφηση ακτινοβολια UVA-UVB 99% αντι 20% του τζαμιου (συμγωνα με αυτους) και αντανακλαση της θερμοκρασιας 39% αντι 6% του τζαμιου (παλι συμφωνα με αυτους).
Προτιμησα τελικα να βαλω τις ανοιχτοχρωμες, τις UV 99%.
Εμφανισιακα σαφως σκουριναν λιγο τα τζαμια, αλλα παραμενουν παλι πολυ πιο ανοιχτα απο τα πισω.
Απο μεσα ειναι αρκετα πιο εμφανης η σκουροτητα των παραθυρων, εναντι του παρμπριζ, και νοιωθεις τον ηλιο να ενοχλει λιγοτερο. Για θερμοκρασια χρειαζεται περισσοτερος χρονος για συμπερασματα.
Νομιζω παντως οτι αξιζει, αν σε απασχολουν τα μειονεκτηματα των σκουρων και ειδικα η νομιμοτητα -
Ιδανικα θα ηταν να μπορουσα να τις βαλω και στο παρμπριζ, αφου οπως ειπα δεν σκουραινουν ιδιαιτερα, δυσκολια στην οδηγηση δεν υπαρχει καμια, αλλα και ομοιομορφια θα υπηρχε και αρκετα μεγαλυτερη θερμομονωση, δεδομενου οτι η περισσοτερη θερμοτητα μπαινει απο το παρμπριζ
-
Εγώ είχα βάλει τις Titanium που απόσο θυμάμαι ήταν το 2ο στάδιο, είχε και κατράμια!
Εμένα μου φαίνονται σκούρες σε ντάλα ήλιο αλλά το απογευματάκι είναι νορμάλ αλλά Δυστυχώς όσο σκούρες και να φαίνονται δεν μπορώ να φαντάστώ τον ήλιο το καλοκαίρι χωρίς αυτές
Ενώ το βράδυ ποτέ δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα σχετικά με την ορατότητα! -
Με μια μικρή έρευνα αγοράς τις τελευταίες ημέρες οι μόνες μεμβράνες που επιτρέπονται για τα παράθυρα οδηγού συνοδηγού είναι της σειράς UV99 της Llumar, όπως προαναφέρθηκε, η σειρά Crystalline 70 της 3Μ, και οι 70 και 75 της V-kool.
Οι της Llumar είναι οι πιο οικονομικές και ακολουθούν της 3Μ και V-kool που ξεφεύγουν αρκετά σε τιμή.
Όλες είναι διάφανες, αντανακλούν το 99% της UV ενώ μεγαλύτερη προστασία απο τη θερμότητα προσφέρουν οι V-kool και ακολουθούν οι 3M και Llumar.
Το μόνο που μας σώζει για τη θερμότητα που εισέρχεται απο το παρμπρίζ είναι η αθερμική ανακλαστική επίστρωση που μπορεί να έχει, ώς στανταρ ή αξεσουάρ, το αυτοκίνητο απο το εργοστάσιο.
Αυτά για όσους ψάχνονται ενόψει καλοκαιριού.
-
Ο χρήστης eyedoc έγραψε:
Λοιπον, σημερα πηγα στη Llumar για να βαλω μεμβρανες στα τζαμια οδηγου-συνοδηγου στο CX-7 μου, καθως στα πισω παραθυρα εχει εργοστασιακα φιμε τζαμια, και μαλιστα αρκετα σκουρα.
Οι λυσεις ήταν :
1.Οι αρκετα σκουρες Titanium, χωρις ομως να σου δινουν ουτε καν χαρτι εγκρισης, οπως παλια, θεωρουνται παρανομες, και ειναι απολυτως δικη σου η ευθυνη. Με το ΚΤΕΟ δε με ενοιαζε γιατι θα περασω σε 4 χρονια (το πολυ πολυ τις εβγαζα τοτε), αλλα η πιθανοτητα να μου παρει το διπλωμα και τις πινακιδες οι τροχαια με αποσχολει, εστω και αν δεν ειναι συχνο πιστευω. Το αλλο που με απασχολουσε ειναι οτι απο εμπειρια μου με τις συγκεκριμενες μεμβρανες σε RAV4, το βραδυ, σε κακοφωτισμενα μερη, η ορατοτητα ειναι περιορισμενη.
....χμμμ...κάτι δεν μου πάει καλά στα παραπάνω.
Πριν δύο βδομάδες έβαλα τις μαύρες ALU LIGHT στην LLUMAR Αμαρουσίου σε όλα τα τζάμια και μου έκαναν δώρο και φάσα στο παρμπρίζ μπροστά πάλι ALU LIGHT. Μιλάμε για την ποιο σκούρα μεμβράνη.
Μου έδωσαν χαρτιά έγκρισης για όλα τα τζάμια, μου έβαλαν και αυτοκολητάκια αλλά μου είπαν ότι η Alu Light είναι και καλά παράνομες στα μπροστινά...
Το ιδιωτικά ΚΤΕΟ δεν ελέγχουν μεμβράνη. Τουλάχιστον αυτό διαπίστωσα εγώ.
Επιπλέον με έχουν σταματήσει για μεμβράνες 2 φορές (την μία με περιπολικό και την άλλη με ύο μηχανές) σε δύο αυτοκίνητα που είχα (ASTRA και COUPE) και με ρώτησαν και τις δύο φορές που τις έβαλα να πάνε και αυτοί να βάλουν ...Πριν κάποια χρόνια εγώ έβαζα και ALU BLACK μαύρη μαυρίλα...κατράμι...
-
Kαι μία φωτό Alu Light ...
-
ΚΙ ΕΓΩ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΙς ΕΒΑΛΑ, ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ.
ΕΓΚΡΙΣΗ, ΚΑΙ ΧΑΡΤΙΑ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ, ΠΑΙΡΝΕΙς ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΣΩ ΤΖΑΜΙΑ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ!
ΕΓΩ ΕΒΑΛΑ ΜΟΝΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΑ ΦΙΜΕ ΣΤΑ ΠΙΣΩ.
ΔΕΝ ΞΕΡΩ.. ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΑΠΕΤΡΕΨΕ ΝΑ ΒΑΛΩ ΠΙΟ ΣΚΟΥΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.. ΜΟΥ ΕΙΠΕΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΝ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗς ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.. -
Ο χρήστης eyedoc έγραψε:
ΚΙ ΕΓΩ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΙς ΕΒΑΛΑ, ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ.
ΕΓΚΡΙΣΗ, ΚΑΙ ΧΑΡΤΙΑ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ, ΠΑΙΡΝΕΙς ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΣΩ ΤΖΑΜΙΑ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ!
ΕΓΩ ΕΒΑΛΑ ΜΟΝΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΑ ΦΙΜΕ ΣΤΑ ΠΙΣΩ.
ΔΕΝ ΞΕΡΩ.. ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΑΠΕΤΡΕΨΕ ΝΑ ΒΑΛΩ ΠΙΟ ΣΚΟΥΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.. ΜΟΥ ΕΙΠΕΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΝ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗς ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ..Εγώ φίλε μου μίλησα για μένα. Μου έδωσαν χαρτιά και για μπροστά και πίσω ...
Αυτοκόλλητα μόνο πίσω ...
Φυσικά τα περί ευθύνης κλπ... τα είπαν και σε μένα. Αλλά αυτά είναι γνωστά.Τέσπα ... λεπτομέρειες. Να χαιρόμαστε τις μεμβρανούλες οι οποίες πραγματικά προστατεύουν από τον ήλιο και την ζέστη...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Kαι μία φωτό Alu Light ...Δεν ξέρω αν φταίει η γωνία λήψης, αλλά μου φαίνονται πολύ σκούρες και ίσως πάνω από το επιτρεπόμενο όριο που ορίζει ο (νέος) ΚΟΚ.(άσχετα βέβαια με το γεγονός ότι προσδίδουν στυλ και πιο επιθετικό/killer's 'look' )
Ψάχνομαι το τελευταίο διάστημα κι εγώ για να βάλω μεμβράνες στο αμάξι (κυρίως για να προστατέψω το αμάξι από τη ζέστη και όχι για μούρη) και είμαι σε δίλημμα.
Ίσως κάποιος εδώ να ξέρει και να μου απαντήσει μία απορία μου*:
Με ενοχλεί λίγο (ίσως μέχρι να το συνηθίσω) αυτή η μικρή λεπτή γραμμή που αφήνουν οι μεμβράνες στο πάνω μέρος του τζαμιού.Ενοχλεί μόνο εμένα γιατί είμαι σκατοπαράξενος ή ενοχλεί και άλλους και απλώς το έχουν (πλέον) αποδεχτεί? Μου φαίνεται πολύ άσχημο όταν έχει κάποιος το τζάμι μισάνοιχτο.
Επιπλέον...Γιατί να αφήνουν αυτό το μικρό κενό πάνω-πάνω?Επίσης...γιατί οι V-kool είναι πιο ακριβές?Δεν το κατάλαβα...Από αυτά που μου είπαν στο μαγαζί, δεν προσφέρουν τίποτα παραπάνω από τις 3Μ ή τις Llumar.
*έχω ρωτήσει και τους πωλητές στα διάφορα καταστήματα (και μου έχουν δώσει κάποιες απαντήσεις), αλλά φοβάμαι ότι δεν είναι ιδιαίτερα αντικειμενικοί και γι'αυτό θα ήθελα την δική σας γνώμη.
-
Ωραίο το φιμέ, αλλά ρε συ Storm, μου φαίνεται ότι το παράκανες με τα προστατευτικά strip.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ωραίο το φιμέ, αλλά ρε συ Storm, μου φαίνεται ότι το παράκανες με τα προστατευτικά strip.Με τα προστατευτικά strip έχω πάθος ... Κάνω συλλογή ...
Αστο είμαι βιτσιόζος......
Δεν ξέρω αν φταίει η γωνία λήψης, αλλά μου φαίνονται πολύ σκούρες και ίσως πάνω από το επιτρεπόμενο όριο που ορίζει ο (νέος) ΚΟΚ.(άσχετα βέβαια με το γεγονός ότι προσδίδουν στυλ και πιο επιθετικό/killer's 'look' )Πράγματι είναι σκούρες.
Αλλά το 207Gt έχει ένα μεγάλο ατού. Την πανοραμική οροφή. Μόλις την ανοίξω φωτίζεται όλο το αυτοκίνητο μέσα και από πάνω και δεν φαίνονται τόσο πολύ οι μεμβράνες ...
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Ψάχνομαι το τελευταίο διάστημα κι εγώ για να βάλω μεμβράνες στο αμάξι (κυρίως για να προστατέψω το αμάξι από τη ζέστη και όχι για μούρη) και είμαι σε δίλημμα.
Ίσως κάποιος εδώ να ξέρει και να μου απαντήσει μία απορία μου*:
Με ενοχλεί λίγο (ίσως μέχρι να το συνηθίσω) αυτή η μικρή λεπτή γραμμή που αφήνουν οι μεμβράνες στο πάνω μέρος του τζαμιού.Ενοχλεί μόνο εμένα γιατί είμαι σκατοπαράξενος ή ενοχλεί και άλλους και απλώς το έχουν (πλέον) αποδεχτεί? Μου φαίνεται πολύ άσχημο όταν έχει κάποιος το τζάμι μισάνοιχτο.
Επιπλέον...Γιατί να αφήνουν αυτό το μικρό κενό πάνω-πάνω?Επίσης...γιατί οι V-kool είναι πιο ακριβές?Δεν το κατάλαβα...Από αυτά που μου είπαν στο μαγαζί, δεν προσφέρουν τίποτα παραπάνω από τις 3Μ ή τις Llumar.
*έχω ρωτήσει και τους πωλητές στα διάφορα καταστήματα (και μου έχουν δώσει κάποιες απαντήσεις), αλλά φοβάμαι ότι δεν είναι ιδιαίτερα αντικειμενικοί και γι'αυτό θα ήθελα την δική σας γνώμη.
Όχι δεν είσαι παράξενος, ή τουλάχιστον δεν είσαι ο μόνος, γιατί ούτε και μένα μου αρέσει αυτό το κενό.
Ο λόγος που το κάνουν είναι απλός. Δεν το φέρνουν πάνω πάνω στο τζάμι φοβούμενοι οτι μπορεί να ξεκολλήσει η μεμβράνη ή να γρατζουνιστεί στο σημείο που έρχεται σε επαφή με το πλαίσιο του παραθύρου.
Οι διαφορές μεταξύ των τριών εταιρειών (πάντα μιλάμε για τις διάφανες μεμβράνες που επιτρέπονται) είναι, κυρίως, στο ποσοστό της ηλιακής ακτινοβολίας που απορρίπτουν και κατα συνέπεια της θερμότητας που εισβάλλει στο αυτοκίνητο.
Σου παραθέτω , λοιπόν, έναν , απο τους πολλούς δείκτες για σύγκριση που διαθέτουν οι μεμβράνες, ο οποίος λέγεται Συνολική ηλιακή ακτινοβολία που απορρίπτεται (Total Solar Energy Rejected, TSER).
Οι Llumar UV99 έχουν Tser 39% (απωθούν δλδ την θερμότητα κατα 39% , ΟΧΙ το φως που περνάει , αλλα θερμότητα)
Οι 3Μ Crystalline 70 (που είναι διάφανες και όχι χρωματιστές) έχουν Tser 50
Oι V-kool 75 έχουν Tser 45% και οι 70 έχουν 55%.Οι 3Μ όπως βλέπεις είναι αρκετά κοντά σε χαρακτηριστικά αλλά είναι σημαντικά ακριβότερες απο τις llumar, όπως και οι V-kool. (μιλάμε για διαφορά μεταξύ llumar και V-kool τουλάχιστον 250€).
Προσωπικά κατέληξα στις Llumar λόγω τιμής και παραπλήσιων χαρακτηριστικών και για το γεγονός οτι φέρνουν την μεμβράνη πάνω πάνω χωρίς να αφήνουν κενό.
Πρόσεξε όμως. Μου επισημάνθηκε οτι στο σημείο επαφής της μεμβράνης με το πλαίσιο μπορεί με τον καιρό να εμφανιστούν μικρές γρατζουνίτσες. Αυτό είναι ένα ένα ρίσκο που πήρα σκεφτόμενος οτι μπορώ να επενδύσω το σημείο επαφής των με κάποιο μαλακό υλικό και να γλιτώσω τη φθορά.Φιλικά,
Πάνος -
Εγώ με Llumar δεν έχω κανένα κενό στο χείλος του τζαμιού επάνω επάνω!
Το βασικό είναι να μη κάτσει καμιά σκόνη ή σκουπιδάκι κάτω από το φίλμ! -
Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σας και ιδίως τον VIGGENTAL για το τόσο κατατοπιστικό post του.
Με αυτά που μου λές, μάλλον κι εγώ Llumar βλέπω να βάζω.Προτιμώ τις μικρές γρατζουνίτζες που θα αποκτήσει η μεμβράνη μετά από 3-4 χρόνια χρήσης (που εγώ γενικά δεν ανοίγω τα τζάμια πολύ συχνά) από το να βλεπω κάθε φορά τα ανοίγω αυτό το κενό.
Μίλησα με κάποιον τηλεφωνικά (πωλητής της Llumar) και μου είπε για εγγύηση 5 χρόνια ενώ όταν πήγα (σε άλλο κατάστημα) από εκεί για να δουν και το αμάξι (για να μου πουν τιμή), μου είπαν για εφ' όρου ζωής.
Επίσης...δε μου ξεκαθάρισαν:μπορώ να βάλω μεμβράνες στα μπροστά παράθυρα και να περάσω κτέο κανονικά (χωρίς να χρειαστεί να τις βγάλω εννοείται ) ? Μου τα μασάνε ρε γαμώτο...
Δεν είναι ξεκάθαροι στις απαντήσεις τους.Έστω 'στα μπροστά τα βάζεις με δική σου ευθύνη.Πίσω μπορείς να βάλεις μέχρι αυτή τη σκουρότητα'.ΥΓ:Ή αυτοί δεν τα λένε ξεκάθαρα ή εγώ ήμουν όντως πολύ ζαβλακωμένος σήμερα το απόγευμα που έκανα 'μία γύρα' στα μαγαζιά.Ή και τα δύο
-
Εφ'όρου ζωής για τις Llumar! Έχω και το χαρτί!
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σας και ιδίως τον VIGGENTAL για το τόσο κατατοπιστικό post του.Με αυτά που μου λές, μάλλον κι εγώ Llumar βλέπω να βάζω.Προτιμώ τις μικρές γρατζουνίτζες που θα αποκτήσει η μεμβράνη μετά από 3-4 χρόνια χρήσης (που εγώ γενικά δεν ανοίγω τα τζάμια πολύ συχνά) από το να βλεπω κάθε φορά τα ανοίγω αυτό το κενό.
Μίλησα με κάποιον τηλεφωνικά (πωλητής της Llumar) και μου είπε για εγγύηση 5 χρόνια ενώ όταν πήγα (σε άλλο κατάστημα) από εκεί για να δουν και το αμάξι (για να μου πουν τιμή), μου είπαν για εφ' όρου ζωής.
Επίσης...δε μου ξεκαθάρισαν:μπορώ να βάλω μεμβράνες στα μπροστά παράθυρα και να περάσω κτέο κανονικά (χωρίς να χρειαστεί να τις βγάλω εννοείται ) ? Μου τα μασάνε ρε γαμώτο...
Δεν είναι ξεκάθαροι στις απαντήσεις τους.Έστω 'στα μπροστά τα βάζεις με δική σου ευθύνη.Πίσω μπορείς να βάλεις μέχρι αυτή τη σκουρότητα'.ΥΓ:Ή αυτοί δεν τα λένε ξεκάθαρα ή εγώ ήμουν όντως πολύ ζαβλακωμένος σήμερα το απόγευμα που έκανα 'μία γύρα' στα μαγαζιά.Ή και τα δύο
Εφ'όρου ζωής η εγγύηση της Llumar.
Στα μπροστά , μπορείς να βάλεις μόνο μεμβράνες που επιτρέπει ο νόμος. Τότε είσαι καλυμμένος και για έλεγχο Τροχαίας και έλεγχο Κ.Τ.Ε.Ο.
Σου ανέφερα στο προηγούμενο post ποιες είναι οι μεμνβράνες που επιτρέπονται.
Υ.Γ. Αν καταλήξεις στις Llumar δοκίμασε το κατάστημα στο Μαρούσι. Πολύ ευγενικοί υπάλληλοι , και πρόθυμοι(μην θεωρηθεί διαφήμιση παρακαλώ, δεν έχω σχέση με την εταιρεία).
Αυτά και καλές αγορές
-
Πέρασα σήμερα το μεσημεράκι από τη Llumar στο Μαρούσι. Το παλικάρι που με εξυπηρέτησε ήταν πολύ ευγενικό, με ενημέρωσε σχετικά με τα οφέλη της τοποθέτησης μεμβρανών, με ενημέρωσε για τους ισχύοντες κανονισμούς και μου πρότεινε ως βέλτιστη λύση για το σκούρο πράσινο Tempra μου, και κατόπιν δικής μου επιθυμίας να μη δείχνουν τα τζάμια παράταιρα τις UV99 στα παράθυρα οδηγού και συνοδηγού και τις Titanium στα υπόλοιπα. Μου είπε επίσης ότι στο επάνω μέρος του τζαμιού δε θα υπάρχει το, ενοχλητικό για αρκετούς, κενό. Αυτό που με προβληματίζει λίγο είναι ότι ενδέχεται να αφαιρέσει τις πίσω ταπετσαρίες λόγω της ιδιομορφίας του παραθύρου, πράγμα που δε θα το ήθελα για να είμαι ειλικρινής μιας και δεν έχουν αφαιρεθεί ποτέ εδώ και 15 χρόνια και ανησυχώ για την επανατοποθέτηση και για ενδεχόμενους τριγμούς. Η τιμή που μου έδωσε είναι στα 233 ευρώ (4 παράθυρα, 4 τριγωνικά φινιστρίνια και πίσω τζάμι). Δεν έχω κλείσει ακόμη ραντεβού και θα ήθελα και τη δική σας γνώμη.
-
Κλείσε ραντεβού.
Κάνουν πολύ καλή δουλειά στο κατάστημα Αμαρουσίου...
Μην ανησυχείς για ταπετσαρίες κλπ...κλπ... Είναι πολύ προσεχτικοί...Ωστόσο μπορείς να κάτσεις και εκεί και να δεις την δουλειά από κοντά. 2 ωρίτσες είναι...
-
H εμπειρια μου απο τις UV99, που εβαλα στα μπροστα τζαμια χθες στο Μαρουσι ειναι πολυ καλη, αν δεν σε ενδιαφερει να μην πολυφαινεσαι απο εξω.
Πολυ καλη δουλεια, κανενα κενο, δεν καταλαβαινεις οτι υπαρχει μεμβρανη ή οτιδηποτε, καλη τιμη και σαφεστατα αποτελεσματικες στη μειωση της θερμοτητας και την αντηλια. Και βεβαια 100% νομιμος. Απλα σεν ειναι ιδιαιτερα σκουρες με αποτελεσμα να φαινεται και παλι μεγαλη (μικροτερη παντως) η διαφορα αναμεσα στα πισω τζαμια που εχουν εργοστασιακα σκουρα φιμε και τα μπροστα. -
Ο χρήστης VIGGENTAL έγραψε:
Αν καταλήξεις στις Llumar δοκίμασε το κατάστημα στο Μαρούσι. Πολύ ευγενικοί υπάλληλοι , και πρόθυμοι(μην θεωρηθεί διαφήμιση παρακαλώ, δεν έχω σχέση με την εταιρεία).Θα πήγαινα από εκεί σήμερα το απόγευμα (για να κατασταλλάξω) αλλά το site της Llumar λέει ότι δουλεύουν ως τις 4 το απόγευμα
Και στο κατάστημα της Βουλιαγμένης πάντως είναι ευγενικοί.
(αν κι εμένα δε με νοιάζει τόσο πόσο ευγενικοί θα είναι όσο να έχουν 'μάστορα' με καλό χέρι και πολύ υπομονή για να γίνει σωστή και καλή δουλειά )
ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ