-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Αν καταλήξεις στις Llumar δοκίμασε το κατάστημα στο Μαρούσι. Πολύ ευγενικοί υπάλληλοι , και πρόθυμοι(μην θεωρηθεί διαφήμιση παρακαλώ, δεν έχω σχέση με την εταιρεία).
Θα πήγαινα από εκεί σήμερα το απόγευμα (για να κατασταλλάξω) αλλά το site της Llumar λέει ότι δουλεύουν ως τις 4 το απόγευμα
Και στο κατάστημα της Βουλιαγμένης πάντως είναι ευγενικοί.
(αν κι εμένα δε με νοιάζει τόσο πόσο ευγενικοί θα είναι όσο να έχουν 'μάστορα' με καλό χέρι και πολύ υπομονή για να γίνει σωστή και καλή δουλειά )Γιώργο, πήγα σήμερα και ρώτησα στο Μαρούσι. 08:30-16:30 είναι το ωράριο τις καθημερινές και όντως ήταν πολύ ευγενικός/εξυπηρετικός ο υπάλληλος. Όσο για το κόστος, 200ευρώ για το αυτοκίνητό μου.
-
Ψάχνω για τοποθέτηση μεμβρανών στα δύο πίσω παράθυρα και το πίσω τζάμι...θέλω να βάλω κατά το δυνατόν εντελώς 'άχρωμες' (δηλαδή να μη σκουραίνουν το τζάμι), που πάντως μπλοκάρουν την υπεριώδη ακτινοβολία κατά το μεγαλύτερο μέρος. Καμιά καλή ιδέα (μάρκα, μαγαζί-Θεσσαλονίκη);
Ευχαριστώ!
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Γιώργο, πήγα σήμερα και ρώτησα στο Μαρούσι. 08:30-16:30 είναι το ωράριο τις καθημερινές και όντως ήταν πολύ ευγενικός/εξυπηρετικός ο υπάλληλος. Όσο για το κόστος, 200ευρώ για το αυτοκίνητό μου.Θες να πάμε μαζί μήηηηπως μας κάνουν και καλύτερη τιμή?
(ΑΝ τελικά το αποφασίσουμε και οι 2 την ίδια περίοδο και στην ίδια εταιρία )
Πάντως όταν αποφασίσεις, give me a call plz...(θα κάνω κι εγώ το ίδιο ).
Εγώ μάλλον προς llumar την κόβω τη δουλειά κυρίως λόγω του ότι δεν αφήνουν κενό στο τέλος του τζαμιού. -
Λοκατζή, τι μεμβράνες σκέφτεσαι να βάλεις; Έχω το ίδιο αμάξι (ασημί) αλλά σε liftback και αρχίζω και ψήνομαι τα καλοκαίρια οπότε αργά ή γρήγορα θα πάω να βάλω...
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Λοκατζή, τι μεμβράνες σκέφτεσαι να βάλεις; Έχω το ίδιο αμάξι (ασημί) αλλά σε liftback και αρχίζω και ψήνομαι τα καλοκαίρια οπότε αργά ή γρήγορα θα πάω να βάλω...Επειδή δε με ενδιαφέρει η εμφάνιση, αλλά μόνο το αποτέλεσμα, θα βάλω (σχεδόν) ότι πιο διαφανές υπάρχει. Αν καταλήξω στη llumar, στα παράθυρα οδηγού-συνοδηγού θα βάλω το μοναδικό τύπο της εταιρείας που έχει έγκριση και είναι εντελώς διαφανής. Στα υπόλοιπα θα βάλω τον αμέσως πιο σκούρο τύπο (clima select αν θυμάμαι καλά το όνομα). Επίσης, σκέφτομαι στο πάνω μέρος του παρμπρίζ να βάλω μια λωρίδα από τις διαφανείς μεμβράνες για να μειώσω κάπως την απευθείας έκθεση των ματιών στον ήλιο, κάτι πολύ ενοχλητικό, χωρίς να επηρεάσω την ορατότητα μου στο δρόμο.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Επειδή δε με ενδιαφέρει η εμφάνιση, αλλά μόνο το αποτέλεσμα,Παρ' ομοίως.
Άσε που το πολύ σκούρο πιστεύω θα είναι χάλια. όταν τα βάλεις τελικά ανέβασε αν θες καμία φωτό να δω το αποτέλεσμα.
-
Έχω τις clima στα πλαϊνά παράθυρα (μπροστά-πίσω) και την μέρα δεν φαίνονται σχεδόν καθόλου. Στα ΚΤΕΟ δεν είχα ποτέ πρόβλημα (δημόσιο + express service).
-
Μπορώ να βάλω clima και μπροστά (παρπρίζ); (αφού είναι διάφανο γιατί να μην μπορώ...)
-
Δεν έχουν τόσο μεγάλα ρολά - δεν φέρνουν επειδή δεν βάζει κανείς.
Ακόμα με τις μεμβράνες σε ορισμένες συνθήκες φωτισμού, βλέπω αντανακλάσεις στα παράθυρα - δεν θα ήθελα να τις βλέπω στο παρμπρίζ. Άλλους δεν τους ενοχλεί στο παρμπρίζ, όμως δεν έχω μπροστά για να ξέρω.
Πάντως με τα polarized oakley γυαλιά, οι μεμβράνες clima στα πλαϊνά παράθυρα είναι ορατές γιατί βλέπεις όλα τα χρώματα της ίριδας από την θέση του οδηγού.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Πάντως με τα polarized oakley γυαλιά, οι μεμβράνες clima στα πλαϊνά παράθυρα είναι ορατές γιατί βλέπεις όλα τα χρώματα της ίριδας από την θέση του οδηγού.Με προβλημάτισες τώρα...εγώ (ίσως και από μούρλια) έχω γυαλιά μόνο με πολοτικούς φακούς.
Δε θα πήγαινε ποτέ το μυαλό μου εκεί.
Μήπως έχω πρόβλημα?
Για να το ξανατσεκάρω αυτό γιατί αν είναι να μη βλέπω καλά μετά με τα γυαλιά ηλίου (τα οποία φοράω κατά την οδήγηση τις περισσότερες φορές), δε λέει... -
Δεν θα δίνει περισσότερη μόνωση όμως και η μπροστά μεμβράνη; Υπάρχουν στιγμές που αφήνεις το αμάξι στον ήλιο και πιάνεις μετά το τιμόνι και είσαι σίγουρος ότι άμα πετάξεις ένα αυγό θα τηγανιστεί... Αυτό θέλω να μειώσω με σκοπό την εγκατάσταση και μπροστά μεμβράνης.
-
Να βάλεις και μπροστά μεμβράνη μόνο γι αυτό και το βράδυ να τα βλέπεις όλα πιο σκοτεινά δε λέει σε καμία περίπτωση (άσε που είχα δει αμάξι που το είχε κάνει, και είχε βάλει παντού -και στα ομίχλης- aftermarket xenon που στραβώναν και τυφλό!). Εγώ βάζω εσωτερικό αλεξίλιο στο παρμπριζ όταν το αφήνω στον ήλιο (10' παίρνει...) και δεν υπάρχει πρόβλημα με το τιμόνι. Στη χειρότερη άντε να το σκεπάσω με καμιά πετσέτα αν βαράει απ' το πλάι ο ήλιος, δεν τρέχει και τίποτα.
-
Nidosan, για διάφανη μεμβράνη μιλάω για μπροστα, έτσι; Θα τα κάνει όλα π@τ@να το βράδυ;
-
Ομολογουμένως ήταν λίγο 'περίπτωση' ο συγκεκριμένος (πλέον αυτός μου έρχεται στο νου κάθε φορά που ακούω/διαβάζω για μεμβράνες στο παρμπρίζ)...
Π@τ@να μπορεί να μην τα κάνει, η διαφορά πάντως αν είναι αισθητή τη μέρα θα είναι και τη νύχτα [εκτός κι αν είναι μόνο anti-UV, αλλά αν κατάλαβα καλά δε συζητάμε για κάτι τέτοιο]. Ό,τι κόβει απ΄το φως που μπαίνει μέσα κόβει απ' το φως που φτάνει ως τα μάτια σου, από κει και πέρα το αν αξίζει εξαρτάται κι από άλλους παράγοντες. Προσωπικά θα το αντιμετώπιζα διαφορετικά αν το ζητούμενο ήταν να μην καίει το τιμόνι.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Π@τ@να μπορεί να μην τα κάνει, η διαφορά πάντως αν είναι αισθητή τη μέρα θα είναι και τη νύχτα [εκτός κι αν είναι μόνο anti-UV, αλλά αν κατάλαβα καλά δε συζητάμε για κάτι τέτοιο]. Ό,τι κόβει απ΄το φως που μπαίνει μέσα κόβει απ' το φως που φτάνει ως τα μάτια σου, από κει και πέρα το αν αξίζει εξαρτάται κι από άλλους παράγοντες.Το ότι επιτρέπει λιγότερο φως να μπει μέσα στην καμπίνα, δεν τον αγχώνει (γιατί για να το έχει βάλει μάλλον δεν τον ενοχλεί) κατά την οδήγησή του το βράδυ σε πχ επαρχιακούς δρόμους?
Προσωπικά θα το αντιμετώπιζα διαφορετικά αν το ζητούμενο ήταν να μην καίει το τιμόνι.
Σταματάς...βάζεις την (εσωτερική) ηλιοπροστασία σου και είσαι πραγματικά και κύριος και νόμιμος (το πιο βασικό).
Και λέω εσωτερική γιατί δε χρειάζεται να είναι καθαρό το παμπρίζ για να βάλεις ηλιοπροστασία (όπως συμβαίνει όταν είναι εξωτερική )(Μη μου πεις ότι αγχώνεσαι για το πόσο 'καίγεται' το τιμονι ενώ οδηγείς. )
Σήμερα κατά τις 12 θα πάω να μιλήσω από κοντά στις 2 μεγάλες εταιρίες (llumar - 3M) για να ρωτήσω αυτό που αναφέρθηκε πιο πάνω για τα polorized φιμέ.Μην τα βάλω και δε βλέπω μετά και πληρώσω για να τα βγάζω.Αμαρτία από το θεό...
Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα πάρω (ξανά) προσφορά/ες. -
τελικά αποφάσισα να καταλήξω στην 3Μ κι ας βλέπω λίγο την μικρή άκρη του τζαμιού χωρίς μεμβράνη πάνω-πάνω.
Θα βάλω όλο περιμετρικά το αμάξι με το αμέσως επόμενο στάδιο από το τελείως διάφανο.Κατέληξα εκεί γιατί με βάση τα λεγόμενα των πωλητών και των προσπέκτους, για να έχω την ίδια απόδοση (προστασία UV A-B και ανάκλαση θερμότητας) θα πρέπει να βάλω είτε τις νόμιμες 3Μ είτε του 1ου σταδίου παράνομες της Llumar.Δηλαδή η μία εταίρια δίνει αποτέλεσμα με τα φίλτρα και η άλλη με την επιπλέον σκουρότητα.
Προφανώς όμως και αυτή τη διαφορά την πληρώνεις αφού Llumar στην Καλλιθέα (μου έδωσε τη μικρότερη τιμή) μου ζήτησε 206€ (χωρίς πολλά-πολλά παζάρια, είπα απλώς 'κάτι καλύτερο για πληρωμή με μετρητά?') και στην 3Μ επίσης στην καλλιθέα μου ζήτησε 360€ (από 440€ στην τιμή καταλόγου) μετά όμως από αρκετή πίεση πάνω στην τιμή μιλώντας πάντα για πληρωμή μετρητής.Α...οι τιμές που ανέφερα είναι βάζοντας τις ίδιες μεμβράνες μπροστινά-πίσω παράθυρα και πίσω παρμπρίζ.Δεν ήθελα/θέλω να βάλω άλλη απόχρωση μπρος και άλλη πίσω.Θέλω το αμάξι να είναι ομοιόμορφο.
Γιατί το αναφέρω αυτό?
Πχ στην 3Μ αν διαφοροποιήσεις την σκουρότητα λίγο μπρος-πίσω, βάζοντας στα πίσω την αμέσως πιο σκούρα μεμβράνη από την νόμιμη σκουρότητα που είναι για τα εμπρός παράθυρα, η τιμή πέφτει θεαματικά πολύ (τιμές περίπου 220-230€).Βάζοντας όμως (όπως εγώ) παντού τις ίδιες και με βάση τον περιορισμό του ΚΟΚ για τα μπροστά, η τιμή (δυστυχώς) ανέβηκε αρκετά.
Να σημείωσω, τέλος, ότι δε με ενδέφερε να βάλω μεμβράνες τελείως λευκές-διάφανες γιατί ήθελα λίιιιγη επιπλέον σκουρότητα στα τζάμια.υπόσχομαι φωτογραφίες μετά την τοποθέτηση, αν και δεν ξέρω πόσο εμφανές θα είναι το αποτέλεσμα στο φακό...
ΥΓ:Ο προϊστάμενος της 3Μ μου υποσχέθηκε να φέρει τις μεμβράνες όσο πιο πάνω γίνεται ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο το 'κενό'.Επιπλέον παρατήρησα ότι λόγω της πολύ μικρής (σχετικά) σκουρότητας της μεμβράνης, μάλλον ούτε που θα φαίνεται.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Πχ στην 3Μ αν διαφοροποιήσεις την σκουρότητα λίγο μπρος-πίσω, βάζοντας στα πίσω την αμέσως πιο σκούρα μεμβράνη από την νόμιμη σκουρότητα που είναι για τα εμπρός παράθυρα, η τιμή πέφτει θεαματικά πολύ (τιμές περίπου 220-230€).Βάζοντας όμως (όπως εγώ) παντού τις ίδιες και με βάση τον περιορισμό του ΚΟΚ για τα μπροστά, η τιμή (δυστυχώς) ανέβηκε αρκετά.
Να σημείωσω, τέλος, ότι δε με ενδέφερε να βάλω μεμβράνες τελείως λευκές-διάφανες γιατί ήθελα λίιιιγη επιπλέον σκουρότητα στα τζάμια.Για πιο λόγο; Είναι πιο ακριβή η μεμβράνη που επέλεξες από την αμέσως πιο σκούρα;
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Για πιο λόγο; Είναι πιο ακριβή η μεμβράνη που επέλεξες από την αμέσως πιο σκούρα;Σύμφωνα με τα λεγόμενα του πωλητή (φυσικά αφού εγώ δεν μπορώ να το διασταυρώσω), έχει επιπλέον φίλτρα που το κάνει το ίδιο αποδοτική την μεμβράνη με τις (αρκετά) πιο σκούρες (και προφανώς παράνομες για τα εμπρός παράθυρα).
Μπορώ να ρωτήσω (ξανά) επιπλέον λεπτομέρειες αύριο που θα κάνω την τοποθέτηση, αν ενδιαφέρεσαι. -
Έχεις λόγο να εμπιστευθείς τον πωλητή; Πώς σου απέδειξε τα λεγόμενα περί επιπλέον φίλτρων κλπ κλπ
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Έχεις λόγο να εμπιστευθείς τον πωλητή; Πώς σου απέδειξε τα λεγόμενα περί επιπλέον φίλτρων κλπ κλπΚαταρχάς (πάντα σύμφωνα με όσα μου δείξανε εκεί), αυτού του τύπου η μεμβράνη είναι νέας σχεδίασης για τον καινούριο ΚΟΚ τόσο εδώ όσο και έξω (όπου έγινε κι εκεί πιο αυστηρός), ώστε να αποδίδει το ίδιο σε θερμικά φορτία με μία αρκετά πιο σκούρα.
Επιπλέον είχε φτιάξει μία κατασκευή σε ένα ντουλάπι όπου υπήρχαν 2 ίδιες λάμπες (αυτές οι κόκκινες με τις οποίες τηγανίζουν σε καποια φαστ-φουντ) και χτυπούσαν σε 2 τζάμια.Το ένα ήταν ντυμένο με 1 μεμβράνη (την σκούρα) και το άλλο με την καινούρια.
Βάζεις το χέρι σου πίσω από το τζάμι και βλέπεις ότι οι λάμπες σε ζεσταίνουν το ίδιο (για να μην του πεις ότι έκανε μαϊμουδιά και η δεξιά πχ λάμπα ήταν πιο δυνατή από την αριστερή ή το αντίθετο).
μετά βάζεις το χέρι σου πίσω από τις μεμβράνες και ενώ νομίζεις ότι με την πιο λευκή θα σε ψήνει πιο πολύ η λάμπα κι όμως...εκ του απιστεύτου( ) καίγεσαι το ίδιο (ή όσο καλό συμπέρασμα μπορείς να βγάλεις τέλοσπάντων σε διάρκεια τεστ του ενός λεπτού ).
Εμένα αυτό το πείραμα με έπεισε.Δε λέω...μπορεί να είμαι ευκολόπιστος.Πάντως με βάση τα λεγόμενά του και με βάση αυτά που μου έδειξε (προφανώς βέβαια δεν το έφτιαξε για μένα αλλά για να προμοτάρει το προιόν του ή για να αποδείξει πχ ότι η νέα μεμβράνη έχιε το ίδιο αποτέλεσμα και απλώς δεν έχει το ίδιο αισθητικό αποτέλεσμα), η μεμβράνη κάνει δουλειά...Ακόμα κι αν δεν κάνει όσα λέει,σίγουρα η αίσθηση που μου έδωσε εμένα ότι 'κόβει' σε σχέση με το να μην είχα καθόλου, ΕΜΕΝΑ προσωπικά μου φτάνει και μου περισσεύει.Τέλος...μας λένε πχ στη Llumar ότι η προστασία από τη θερμική ακτινοβολία είναι πχ 80% και 99% για τις UV A και Β.
Πας και στην 3Μ και σου λένε το ίδιο για κάποια μεμβράνη.
Πιστεύεις ότι είναι το ίδιο αποτελεσματικές και οι 2?Εγώ πιστεύω ότι τα νούμερα μπάζουν λίιιγο και αν βάλω πχ στα δεξιά παράθυρα llumar και στα αριστερά 3Μ θα έχουν διαφορετική συμπεροφορά αν αφήσω το αμάξι μου καταλιακού*...Εγώ πιστεύω τον πωλητή ότι έχουν την ίδια απόδοση με τη CS35 (συγκεκριμένα για όσους ξέρουν από κωδικούς της 3Μ).Δεν ξέρω αν τα νούμερα που μου είπε είναι με τον ίδιο τρόπο μετρημένα με αυτά της llumar,Εγώ ως αφελής αγοραστής πιστεύω ότι δεν υπάρχει τρόπος να μετρήσεις με διαφορετικούς τρόπους το ποσοστό ανακλανόμενης ακτινοβολίας, οπότε μπορώ να συγκρίνω τα νούμερα που μου δίνει η μία και η άλλη εταιρία.
(λέω συνέχεια 'εγώ' γιατί για κάποιον αλλο μπορεί να έχω πολύ αφελές σκεπτικό)
Και γι'αυτό κατέλληξα στην 3Μ και 'χαλάλι το πολύ μικρό κενό που θα μείνει πάνω-πάνω'.*δηλαδή να το χτυπάει ντάλα ο ήλιος χωρίς καθόλου σκιά να το καλύπτει καμία ώρα της ημέρας.το γράφω γιατί πρόσφατα κάποιος γνωστός μου με ρώτησε τι σημαίνει αυτή η λέξη.(Εγώ νόμιζα ότι ήταν γνωστή σε όλους καθώς το έχω ακούσει και από άσχετα άτομα να την χρησιμοποιούν)
ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ