-
Ο χρήστης Auto Glass Service έγραψε:
Οι μεμβράνες της PVI, που κατά τη γνώμη μας είναι ποιοτικά άριστες, βγαίνουν με συντελεστή 73%.
Οπότε, βάσει νέου νόμου, για τα κρύσταλλα οδηγού - συνοδηγού είστε απόλυτα νόμιμοι.Θα διαφωνήσω σε αυτό το σημείο.
Μπορεί στην αρχή ο νέος νόμος να αναφέρει:
Ο ελάχιστος συντελεστής μετάδοσης φωτός των
εγκεκριμένων υαλοπινάκων των κυκλοφορούντων οχη−
μάτων καθορίζεται σε:
α) 75% για τον εμπρόσθιο ανεμοθώρακα.
β) 70% για τους υαλοπίνακες εκατέρωθεν της θέσης
του οδηγού.
γ) 70% για τους πίσω πλευρικούς υαλοπίνακες και
τον οπίσθιο ανεμοθώρακα, εφόσον το όχημα δεν φέρει
πλευρικούς καθρέφτες.Όμως αναφέρεται στα όρια συντελεστών μετάδοσης φωτός σε υαλοπίνακες
οχημάτων. Δεν αναφέρεται στην μεμβράνη ούτε στον συνολικό συντελεστή κρυστάλλου+μεμβράνης.Επίσης αναφέρει:
Δεν επιτρέπεται σε κανένα όχημα τόσο στον εμπρό−
σθιο ανεμοθώρακα όσο και στους υαλοπίνακες εκατέ−
ρωθεν της θέσης του οδηγού, **η επικόλληση μεμβρα−
νών οι οποίες μεταβάλλουν το συντελεστή μετάδοσης
φωτός **των εδαφίων (α) και (β) της παρ. 1 του άρθρου
2 της παρούσας.Σημειώστε ότι τα εδάφια (α) και (β) της παρ. 1 του άρθρου 2 είναι το πρώτο μου quote.
Ακόμη όμως και **αν προσποιηθούμε **ότι επιτρέπεται μεμβράνη αρκεί ο συνολικός συντελεστής μετάδοσης φωτός να είναι >= 70% τότε:
Τα εμπρόσθια πλαϊνά κρύσταλλα των περισσότερων αυτοκινήτων έχουν συντελεστή 75-85%. Ας πούμε λοιπόν ότι το κρύσταλλο μας είναι περίπου στο 80%. Τοποθετώντας μια μεμβράνη με συντελεστή 73%, το συνολικό ποσοστό μετάδοσης φωτός πέφτει στο 58,4%.
Και πάλι όμως αυτό είναι μια υποθετική κατάσταση, αφού ο νόμος λέει ρητά πως στα εμπρόσθια πλαϊνά κρύσταλλα απαγορεύεται η επικόλληση μεμβράνης η οποία μεταβάλει τον συντελεστή αυτόν.Πάντα φιλικά.
-
πέρασα κτεο κ με τις μεμβράνες...
απλά άλλαξα τις μπροστινές με άλλου τύπου οι οποίες καλύπτουν τις νέες προδιαγραφέςαυτοκολλητάκια σε όλα τα τζάμια την ίδια μέρα πέρασα κ κτεο ......
ο τύπος εναφώνησε επιτέλους κ ένας σωστός ...είχα τη σωστή βεβαίωση κ όλα τα αυτοκολλητάκια καλά.....στην ίδια περίπου με τις πίσω μεμβράνες απόχρωση..από μέσα βέβαια έχει μεγάλη διαφορά...πολύ πιο φωτεινά κ λίγο πράσινο ρειμπαν αίσθηση.
λίγοι το κατάλαβαν..η σύζηγος ούτε μου είπε τίποτα...σε UV 99% όπως πίσω..το θέμα δεν είναι το πρόστιμο αλλά η αφαίρεση πινακίδων...
οι μεμβράνες μου δεν είναι 3Μ κ ΄τέποιου τύπου (από παμπριζάδες εννοώ) είναι γερμανικές τις εχω από 2002 στο ένα κ 2004 στο άλλο αυτοκίνητο χωρίς πρόβλημα -
Και πού της άλλαξες να ξέρουμε και εμείς? Αν δε θες να κάνεις διαφήμιση στείλε μου ένα μήνυμα αν μπορείς. Είχες και στο μπροστά παμπρίζ μεμβράνη;
-
Εχω μαγαζι με ειδη αυτοκινητου και βαζω μεμβρανες MADICO.
θΑ σας εξηγησω ακριβος τι εχει γινει....
Χωρις να ανηκω σε κανενα μεγαλο κομμα απλα στην συγκεκριμενη περιπτωση θα μιλησω για τους νομους της τωρινης κυβερνησης η οποια αρχες καλοκαιριου 2008 βγαζει εναν νομο ο οποιος νομιμοποιουσε
τις μεμβρανες μεχρι καποια αποχροση ακομα και για οδηγου συνοδηγου το 90 με 95 τοις εκατο απο τα αμαξια που ειχα φτιαξει ηταν νομιμα.Το καλοκαιρι του 2008 διναμε κανονικα χαρτι που περναγες κτεο
και απο τροχαια χωρις να σε γραφουν η ζητηση στις μεμβρανες ειχαν αυξηθει γιατι ο κοσμος δεν θελει να ειναι το αμαξι μονο ομορφο με τις μεμβρανες αλλα και ασφαλες απο τον ηλιο και την θραυση.
Ξαφνικα τον σεπτεμβρη ξαναλαζουν τον νομο και λεει οδηγου συνοδηγου τιποτα ή μια ειδικη μεμβρανη
που χρησιμοποιουμε τωρα που εινα πολυ ανοιχτοχρωμη σαν να μην φορας τιποτα το οποιο βεβαια περνει εγκριση αλλα τι να το κανεις οταν το αμαξι σου γινεται σαν πουλμαν και δεν προστατευεσαι απο τον ηλιο.
Εγινε πανικος στο μαγαζι ερχοντουσταν οι πελατες τον οκτωβρη και μου λεγαν μας κοροιδεψες γιατι με εχουν ταραξει στις κλησεις αντε να τους εξηγησεις οτι ο νομος περι φυμε αλλαξε δυο φορες μεσα σε ενα τριμινο ευτηχως που ειχα τα φυλλα κυβερνησεως.
Ερχονται ολοι τωρα και μου ζητανε να βγαλουνε τις μπροστινες ..
φανταστειται mx5 χωρις οδηγου συνοδηγου δεν μενει τιποτα...
Αυτα ειναι τα λαμογια που φτιαχνουν νομους για να οικονομισουν γιατι σου λεει θα τα επιτρεψουμε αρχες καλοκαιριου που υπαρχει ζητηση και στο τελος θα τον αποσυρουμε και θα αρχισουμε να μοιραζουμε κλησεις .
Τελος παντων εγω δεν μπαινω σε κανενος πολιτικου τα παιχνιδια και τα δικα μου αμαξια θα μεινουν
με φυμε σε ολα τα τζαμια....
Και που ξερετε μπορει να τον ξαναλαξουν αυτοι ειναι τρελοι.... -
Παραμενουν αλλα με το ΚΤΕΟ θα εχεις προβλημα.
Εγω πχ εχω Llumar σε ολα τα τζαμια εκτος απο το παρμπριζ και την υπευθυνη δηλωση του εγκαταστατη μαζι με ενα ροζ φυλλαδιο απο την εταιρια κατασκευης.
Προφανως αυτο χρειαζοταν προ της αλλαγης του νομου και τωρα ειναι αχρηστα.
Μπορω να κανω κατι χωρις να βγαλω μεμβρανες και να περναω ΚΤΕΟ? -
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Παραμενουν αλλα με το ΚΤΕΟ θα εχεις προβλημα.
Εγω πχ εχω Llumar σε ολα τα τζαμια εκτος απο το παρμπριζ και την υπευθυνη δηλωση του εγκαταστατη μαζι με ενα ροζ φυλλαδιο απο την εταιρια κατασκευης.
Προφανως αυτο χρειαζοταν προ της αλλαγης του νομου και τωρα ειναι αχρηστα.
Μπορω να κανω κατι χωρις να βγαλω μεμβρανες και να περναω ΚΤΕΟ?Να πας σε δημοσιο κτεο και να λαδωσεις
-
Επειδη φετος περναω κτεο και μεμβρανες εχω σε ολα τα τζαμια εκτος παρμπριζ εδω και 3 χρονια, ποιες επιλογες εχω?
Μπορω να παω στον εγκαταστατη μου και να παρω τη βεβαιωση μαζι με τα αυτοκολλητα ακομα και τωρα?
Με βεβαιωση ιατρου λογω φωτοφοβιας (την οποια πραγματι εχω και μπορω να παρω χαρτι) ισχυει κατι για μη αφαιρεση?
Γενικως καποιος τροπος εκτος λαδωματος για να αποφευχθει η αφαιρεση των μπροστινων μεμβρανων? -
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Επειδη φετος περναω κτεο και μεμβρανες εχω σε ολα τα τζαμια εκτος παρμπριζ εδω και 3 χρονια, ποιες επιλογες εχω?Μπορω να παω στον εγκαταστατη μου και να παρω τη βεβαιωση μαζι με τα αυτοκολλητα ακομα και τωρα?
Με βεβαιωση ιατρου λογω φωτοφοβιας (την οποια πραγματι εχω και μπορω να παρω χαρτι) ισχυει κατι για μη αφαιρεση?
Γενικως καποιος τροπος εκτος λαδωματος για να αποφευχθει η αφαιρεση των μπροστινων μεμβρανων?Είναι δύσκολο να πάρεις βεβαίωση από εγκαταστάτη αν στα μπροστινά τζάμια φοράς πιο σκούρες μεμβράνες από αυτές που επιτρέπονται. Τα αυτοκόλλητα που δίνονται γράφουν επάνω τον τύπο της μεμβράνης και τα στοιχεία του εγκαταστάτη. Οπότε είναι σαν να επιτρέπει ο ίδιος ο εγκαταστάτης κάτι παράνομο..
Από τη στιγμή που έχεις βεβαίωση δεν υπάρχει λόγος να αφαιρέσεις τις μπροστινές μεμβράνες. Μπορείς να περάσεις άφοβα ΚΤΕΟ.
Σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσες να βγάλεις τις μπροστινές μεμβράνες και αφού περάσεις ΚΤΕΟ τότε να τις ξαναβάλεις και να γίνει το αμάξι όπως ήταν πριν. Είναι μια τακτική που ακολουθούν οι περισσότεροι.. -
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Επειδη φετος περναω κτεο και μεμβρανες εχω σε ολα τα τζαμια εκτος παρμπριζ εδω και 3 χρονια, ποιες επιλογες εχω?1)Μπορω να παω στον εγκαταστατη μου και να παρω τη βεβαιωση μαζι με τα αυτοκολλητα ακομα και τωρα?
2)Με βεβαιωση ιατρου λογω φωτοφοβιας (την οποια πραγματι εχω και μπορω να παρω χαρτι) ισχυει κατι για μη αφαιρεση?
Γενικως καποιος τροπος εκτος λαδωματος για να αποφευχθει η αφαιρεση των μπροστινων μεμβρανων?Θα κάνεις τα δύο πράγματα που αναφέρεις, απλά το χαρτί θα πρέπει να είναι απο δημόσιο νοσοκομείο.
-
Συμφωνα με τον Auto Glass Service δεν γινεται να κανω το πρωτο, μονο του το δευτερο φθανει?
-
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Συμφωνα με τον Auto Glass Service δεν γινεται να κανω το πρωτο, μονο του το δευτερο φθανει?Στο κτέο μάλλον όχι...
Θέλουν τα αυτοκόλητα στις μεμβράνες.
Μάλλον θα πρέπει να βάλεις άλλες μπροστα, εκτός αν βρείς κάποιον εγκαταστάτη να σε βοηθήσει -
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Συμφωνα με τον Auto Glass Service δεν γινεται να κανω το πρωτο, μονο του το δευτερο φθανει?Τι τύπο σκουρότητας είναι οι μπροστινές μεμβράνες?
Ρωτάω γιατί ανάλογα με το μέγεθος της πάθησης ο γιατρός/επιτροπή που θα βγάλει το πόρισμα εξέτασης θα πρέπει να γράψει μέχρι τί τύπου σκουρότητας μεμβράνες μπορείς να βάλεις στα μπροστινά σου τζάμια. Σε αυτή την περίπτωση καλό θα ήταν να γραφτεί τύπος σκουρότητας ίδιος ή μικρότερος από αυτόν που φοράς τώρα..
Δηλαδή αν φοράς μεμβράνες 35% τότε στο πόρισμα θα 'πρέπει' να γράφει τύπους σκουρότητας από 35 έως 5%.
Μετά από αυτό μπορείς να πας σε κάποιον εγκαταστάτη με το πόρισμα ώστε να σου δώσει βεβαίωση + αυτοκόλλητα για να είσαι απολύτως νόμιμος..
Οι έχοντες χαρτί/πόρισμα γιατρού δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα με ΚΤΕΟ.. -
Kαι τί δουλειά έχει ο γιατρός ρε παιδιά να ορισει και την σκουρότητα της μεμβράνης... Λες και ξέρει...
Ούτε κι αυτοί ξέρουν τί θέλουν τελικά μου φαίνεται... -
Πραγματι, λιγο δυσκολο να ξερει και να μπορει να ορισει ο γιατρος ποση διαπερατοτητα πρεπει να εχει η μεμβρανη, με τοση ακριβεια, για να μη με ενοχλει.
Εχω τις Llumar Titanium, ειναι οι μεσαιες προς ανοιχτες της Llumar.
Τελος παντων, για να ειμαι σιγουρος πηρα τηλεφωνο στον εγκαταστατη μου και μου ειπε ''αυτο δεν ειναι τιποτα, κανονιζεται.''
Θα ενημερωσω αν εχω νεα για τις διαδικασιες. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Θα κάνεις τα δύο πράγματα που αναφέρεις, απλά το χαρτί θα πρέπει να είναι απο δημόσιο νοσοκομείο.
Εάν δεν κάνω λάθος εσύ πρέπει να έχεις βεβαίωση από δημόσιο! Ποια είναι η όλη διαδικασία? (φαντάζομαι ότι η βεβαίωση ιδιώτη που έχω δε βοηθάει σε τίποτα)
-
Kαι τί δουλειά έχει ο γιατρός ρε παιδιά να ορισει και την σκουρότητα της μεμβράνης... Λες και ξέρει...
Ούτε κι αυτοί ξέρουν τί θέλουν τελικά μου φαίνεται...Η Δευτεροβάθμια Ιατρική Επιτροπή (Δ.Ι.Ε.) είναι αυτή που θα εξετάσει το μέγεθος της πάθησης και θα ορίσει στο 'Πόρισμα Εξέτασης' τί μεμβράνες θα πρέπει να μπουν.
Για να παει όμως κάποιος εκεί πρέπει να τον στείλει κάποιος γιατρός.. -
Ο χρήστης Auto Glass Service έγραψε:
Ούτε κι αυτοί ξέρουν τί θέλουν τελικά μου φαίνεται...Η Δευτεροβάθμια Ιατρική Επιτροπή (Δ.Ι.Ε.) είναι αυτή που θα εξετάσει το μέγεθος της πάθησης και θα ορίσει στο 'Πόρισμα Εξέτασης' τί μεμβράνες θα πρέπει να μπουν.
Για να παει όμως κάποιος εκεί πρέπει να τον στείλει κάποιος γιατρός..Αν θες, μπορείς να μας πείς για αυτή την επιτροπή?
Εγώ το μόνο χαρτί που έχω είναι από δερματολόγο του νοσοκομείου.
Στο κτέο μου είπαν ότι είμαι καλυμένος -
Για να παει όμως κάποιος εκεί πρέπει να τον στείλει κάποιος γιατρός..Αν θες, μπορείς να μας πείς για αυτή την επιτροπή?
Εγώ το μόνο χαρτί που έχω είναι από δερματολόγο του νοσοκομείου.
Στο κτέο μου είπαν ότι είμαι καλυμένοςΣε κάθε Νομό υπάρχει από μια Δευτεροβάθμια Ιατρική Επιτροπή (ΔΙΕ) της οποίας το έργο είναι η εξέταση των οδηγών και των υποψηφίων οδηγών με ειδικά προβλήματα υγείας. Εκεί παραπέμπονται από τους γιατρούς και όσοι έχουν ευαισθησίες στα μάτια, δέρμα, κλπ. Στο πόρισμα που βγάζουν γράφουν μεταξύ άλλων και λεπτομέρειες για τοποθέτηση αντιηλιακών μεμβρανών.
Από τη στιγμή που δεν παραπέμθηκες στην ΔΙΕ από τον δερματολόγο σου και επιπλέον δεν είχες πρόβλημα στο ΚΤΕΟ τότε είσαι απόλυτα νόμιμος με τη βεβαίωση που ήδη έχεις.. -
Kατατοπιστικότατος!
Ευχαριστώ -
Φημε τζαμια εβαλα στην paintbull στο Μενιδι, πολυ καλη δουλεια και εγγυηση . ειμαι πολυ ευχαριστημενος και το λεω, γιατι γενικα εχω ψαχτει πολυ και μονο εκει παω τωρα πλεον ..και συμπεριφορρα και δουλεια αψογη!
ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ