-
Ο χρήστης Hector_ έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους,
αφού διάβασα όλο το topic κατέληξα ότι θέλω να βάλω τις μεμβράνες Llumar Titanium. Το θέμα μου είναι ότι υπάρχουν πολλά καταστήματα της Llumar στην Αθήνα. Μπορείτε να μου πρότείνετε έστω και με PM ένα κατάστημα στο οποίο βάλατε τις παταπάνω μεμβράνες και μείνατε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα?
Αν είναι να δώσω 200 ευρώ θέλω να έχω ένα καλό αποτέλεσμα και να μην τρέχω μετά για ξηλώματα.
Μένω Χαλάνδρι οπότε κοιτάω μάλλον για βόρεια προάστια αλλά αν υπάρχει κάποιος αλλού εγγυημένος δεν έχω πρόβλημα.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Έχεις π.μ.
-
Καλησπέρα σε όλους,
αφού διάβασα όλο το topic κατέληξα ότι θέλω να βάλω τις μεμβράνες Llumar Titanium. Το θέμα μου είναι ότι υπάρχουν πολλά καταστήματα της Llumar στην Αθήνα. Μπορείτε να μου πρότείνετε έστω και με PM ένα κατάστημα στο οποίο βάλατε τις παταπάνω μεμβράνες και μείνατε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα?
Αν είναι να δώσω 200 ευρώ θέλω να έχω ένα καλό αποτέλεσμα και να μην τρέχω μετά για ξηλώματα.
Μένω Χαλάνδρι οπότε κοιτάω μάλλον για βόρεια προάστια αλλά αν υπάρχει κάποιος αλλού εγγυημένος δεν έχω πρόβλημα.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
εχω βαλει στο συλλεκτικο στο καταστημα που βρισκεται στην γεφυρα της κατεχακη.. οσο να 'ναι το μπιμπικακι του το εχει... εχω δει πολυ καλυτερες τοποθετησεις..
το θεμα ειναι αν σε βολευουν τα αλλα μαγαζια! -
Καλησπέρα σε όλους,
lumar????Μακριαααααααα,εγω δεν την ξαναπαταω!!
-
Ο χρήστης nikos2004dj έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους,
για Θεσσαλονικη μπορει καποιος να προτεινει μαγαζι για να βαλω?λεω για το πρωτο σταδιο ετσι ωστε να μην εχω ιδιαιτερο προβλημα με την τροχαια αλλα και για την ζεστη!
ρωτησα στην autoglass και μου ειπανε 150 ευρω!
θελω 3Μ αλλα δεν ξερω που!Εχεις pm...
-
Ο χρήστης borbos έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους,
Καποιος συγκεκριμενος λογος;
Για να ξερουμε και οι υπολοιποι... -
Σκεφτομαι στην μπαρκετα να βαλω φυμε στο πισω πλαστικο τζαμι της κουκουλας οταν την αλλαξω.Ξερετε αν κολλαει η μεμβρανη στο πλαστικο και αν υπαρχει πιθανοτητα να ξεκολλησει οταν θα διπλωνει ;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Σκεφτομαι στην μπαρκετα να βαλω φυμε στο πισω πλαστικο τζαμι της κουκουλας οταν την αλλαξω.Ξερετε αν κολλαει η μεμβρανη στο πλαστικο και αν υπαρχει πιθανοτητα να ξεκολλησει οταν θα διπλωνει ;να ξεκολλησει το θεωρω απιθανο..
πιο πιθανο το θεωρω να σου τσακισει.. -
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους,
Ευχαριστώ όσους απάντησαν με pm. Μάλλον έχω καταλήξει σε κατάστημα. Όταν βάλω τις μεμβράνες, (μάλλον μέσα στον Ιούλιο) θα ενημερώσω για τα αποτελέσματα και την ποιότητα της δουλειάς που έγινε.
Ευχαριστώ και πάλι. -
Ο χρήστης the judge έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους,
Καποιος συγκεκριμενος λογος;
Για να ξερουμε και οι υπολοιποι...ειχα στειλει το αυτοκινητο μου για φιμε στη Lumar στο κηφισο,(συστημενο απο συνεργειο που μεχρι τοτε συνεργαζοταν πολυ με το συγκεκριμενο καταστημα,υποτιθεται για να το προσεξουν)οταν πηγα σπιτι και το προσεξα καλα ειδα οτι το πισω αριστερο τζαμι-φιλιστρινι ηταν ραγισμενο και το φιμε ειχε 'στριψει-ξεκολησει' πανω στη βιδα στηριξης που εχουν τα 3d αυτοκινητα και οτι το πισω παρμπρίζ δεν ηταν ενα εννιαιο κομματι φιμε αλλα 2 και το ειχαν κολησει στη ριγα του θερμαινόμενου και εκανε μπαμ οτι ηταν 2 κομματια.η βλακεια ηταν οτι το αμαξι δεν το πηρα εγω απο εκει αλλα ενας φιλος και δεν το εψαξε,οταν τους πηρα τηλ και την επομενη μερα και ειπα τι ειχε γινει η απαντηση ηταν η εξης'παρε μια τηλεκαρτα και πατα το στριψιμο που εχει κανει το φιμε και θα κολησει και οτι το τζαμι δεν το εσπασαν αυτοι'για το πισω παρμπριζ δεν το σχολιασαν καθολου.
οι ανθρωποι ειναι ασχετοι για μενα και απο τοτε τους κραζω.αυριο θα βγαλω φωτο να δειτε τι εννοω μιας και φυσικα δεν το επισκευασαν.μ αρεσει που δινουν και εγγυηση. -
3M ή Lumar?
Όλοι λένε οι Lumar προκαλουν προβληματα με δεκτες gps και συναφη gadgetakia και λεω μιας και ο δεκτης του τηλεχειρισμου ειναι στο πισω τζαμι να βαλω κατι πιο 'απροβληματιστο'!
Γνωρίζει κανεις να μου πει τις διαβαθμίσεις για την 3Μ! Θέλω κάτι πολύ διακριτικό (όχι διαφανές) οπότε φαντάζομαι οι ανοιχτές είναι αυτές που ψάχνω!
Και οι 3M έχουν επίστρωση αλουμινίου?Καποια που να μην εχει και να προσφερει την ιδια αντιηλιακη προστασια...με αυτες τις θερμοκρασιες που ακουω οτι ερχονται θα το επισπευσω παιδες γιατι αποσο μπορω να καταλαβω θα γινεται της τρελης απο εδω και περα με τον καιρο!
P.S Salonica κανενα μαγαζι με 'επαγγελματίες'?? Να αποφυγω τα ευτραπελα...
-
Μια ερωτηση.
τελικα υπαρχουν μεμβρανες που να μη σκουραινουν καθολου?
στη 3μ απο οσο ειδα και η πιο ανοιχτη σκουραινει λιγοστη λουμαρ παλια ειχε μια τετοια μεμβρανη που ηταν σχεδον τελειως ανοιχτη και δε το καταλαβαινες οτι φοραει μεμβρανες το αμαξι.
ναι μεν δεν εκανε τη δουλεια των καλσικων σκουροχρωμων αλλα εμενα δε με απασχολει τοσο. θελω να φαινομαι τι να κανω!!!το θεμα ειναι οτι λουμαρ δεν την εχω σε εκτιμηση σαν εταιρεια....
καμια αλλη γνωμη εταιρεια??
-
Για τις 3Μ: Διαβαθμίσεις
Η 3Μ έχει στον κατάλογό της και την RE70NEARL που πρέπει να είναι διαφανής, αλλά δε γνωρίζω αν την έχουν οι αντιπρόσωποί της. Η CS-50 πρέπει να ικανοποιεί και αυτούς που δε θέλουν να σκουρύνουν τα τζάμια τους, είναι ελάχιστα πιο σκούρα από τις Clima Select της Llumar. Βέβαια σύμφωνα με την Ε.Ε. όπως έγραψε και ένας φίλος πριν, μόνο οι >70% διαπερατότητας είναι νόμιμες.
Δεν έχουν μεταλλική στρώση, είναι μόνο πλαστικό. Ίσως αυτό να κάνει τη διαφορά στο σήμα μέσα στο αυτοκίνητο.
Για τις Llumar: Διαβαθμίσεις
Παλιότερα έδιναν 6 χρόνια εγγύησης, τώρα απ'ό,τι έχω δει δίνουν εφ' όρου ζωής, αλλά δε γνωρίζω αν είναι για την τοποθέτηση ή για το χρώμα (λογικά πρέπει να είναι και για το χρώμα πάντως).
Borbos έχω βάλει τις 3Μ και στο πίσω παρπρίζ έχω κι εγώ δύο κομμάτια που έχουν ενωθεί σε μια ρίγα του θερμαινόμενου. Μου φαίνεται ότι είναι κάτι που γίνεται γενικά αν η καμπυλότητα του τζαμιού είναι σχετικά μεγάλη. Αν είναι σωστή η τοποθέτηση πάντως, η γραμμή της ένωσης φαίνεται ελάχιστα (και κυρίως από μέσα).
-
νομιζω οτι ειχε και μια ακομα η λουμαρ ακομα πιο διαπερατη...
παντως καμια δεν ειναι 70% που ειπες οτι θελει η Ε.Ε -
Τουλαχιστον στην εγκυκλιο που εχω στα χερια μου δεν αναφερει ποσοστο διαπερατοτητας παρα μονο εγκριση...
-
Στο θέμα 'Παραβιάσεις και πρόστιμα' στο 'Περί αυτοκίνησης', ο pipinos1976 έγραψε πρόσφατα:
- Υπάρχει η οδηγία της Ε.Ε. (22/92/ΕΟΚ) που αναφέρεται σε υαλοπίνακες και συνδυασμούς αυτών με μεμβράνες (είτε τζάμι-μεμβράνη, είτε τζάμι-μεμβράνη-τζάμι = παρπρίζ, είτε και σκέτο τζάμι, απλό ή ασφαλείας) σύμφωνα με την οποία, ο συνδυασμός μεμβράνης τζαμιού πρέπει να πληροί:
α. τις προδιαγραφές ασφαλείας (όλες οι μεμβράνες αυξάνουν την ασφάλεια)
β. τις προδιαγραφές διαπερατότητας που είναι >75% για παρπρίζ, >70% για εκατέρωθεν οδηγούν, κανένας περιορισμός στα 3 πίσω αν υπάρχουν 2 εξωτερικοί καθρέπτες στο όχημα = όλα έχουν γι' αυτό και πωλούνται αυτοκίνητα με μαμά φιμέ τα 3 πίσω (μπροστά, λοιπόν, μπορούν να μπουν αθερμικές πχ V-KOOL ή 3M ή Madico που έχουν διαπερατότητα 70+%)
γ. τις προδιαγραφές για την οπτική αλλοίωση που προκαλείται από την επικόλληση διαφανών σωμάτων σε τζάμι (όλες σχεδόν περνάνε τις δοκιμές αυτές)
Άρα, μπορούμε να βάλουμε παντού μεμβράνες όπως τα περιγράφει η Ε.Ε.
Επίσης, σήμερα πέρασα από την SSL στην Καλλιθέα που βάζει τις 3Μ.
-
Έχει στο δειγματολόγιο κανονικά τις RE70 που είναι με διαπερατότητα 70%, απολύτως νόμιμες από οποιαδήποτε άποψη και τελείως διάφανες. Το μειονέκτημα είναι ότι αποδίδουν ανάλογα με τη διαπερατότητά τους, δλδ σχετικά λίγο.
-
Έχει κάποιες μεμβράνες που τις ονομάζει 'κάτι 150'. Αυτές είναι νεότερης τεχνολογίας, έχουν πολλά περισσότερα στρώματα με πολύ μικρότερο πάχος και τελικά είναι λίγο πιο παχιές/άκαμπτες από τις υπόλοιπες, τελείως διάφανες, και αποδοτικές όσο και οι CS-5 απ' ό,τι μου είπε ο υπεύθυνος εκεί. Μειονέκτημα η τιμή τους, για πλήρες ντύσιμο του αυτοκινήτου (4 τζάμια +πίσω), αν για τις υπόλοιπες η τιμή είναι 200
- Υπάρχει η οδηγία της Ε.Ε. (22/92/ΕΟΚ) που αναφέρεται σε υαλοπίνακες και συνδυασμούς αυτών με μεμβράνες (είτε τζάμι-μεμβράνη, είτε τζάμι-μεμβράνη-τζάμι = παρπρίζ, είτε και σκέτο τζάμι, απλό ή ασφαλείας) σύμφωνα με την οποία, ο συνδυασμός μεμβράνης τζαμιού πρέπει να πληροί:
-
Βασικα απο οτι καταλαβα πρεπει να παρουμε 'σβαρνα' τις εταιριες που μας ενδιαφερουν ωστε με σχετικα mail να μαθουμε αν εχουν εγκριση τυπου οι μεμβρανες που μας ενδιαφερουν και αν αντιπροσωπευονται απο καποιον στην Ελλαδα/πολη μας...
Μονον ετσι θα ειμαστε καλυμενοι απολυτα... -
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Όλοι λένε οι Lumar προκαλουν προβληματα με δεκτες gps και συναφη gadgetakia και λεω μιας και ο δεκτης του τηλεχειρισμου ειναι στο πισω τζαμι να βαλω κατι πιο 'απροβληματιστο'!
Στο δικό μου αυτοκίνητο, με llumar, όταν δοκίμασα δυο gps δεν είχα κανένα πρόβλημα. Να σημειώσω ότι τότε το αυτοκίνητό μου είχε και στο μπροστά τζάμι μεμβράνη.
-
οσες μεμβρανες εχουν μεταλλο μεσα, δημιουργουν αυτο το θεμα..
δεν ειναι 'προβλημα' των λουμαρ!
και μη φανταστεις οτι δεν θα σου δουλεψει, απλα ΙΣΩΣ μειωθει ελαχιστα η αποσταση απο την οποια 'πιανει' ο συναγερμος..
το gps αποκλειεται να εχει προβλημα, εκτος αν βαλεις μεμβρανη και μπροστα -
Αν κάποιος έχει θετική εμπειρία από κατάστημα εγκατάστασης 3Μ θα τον παρακαλούσα να μου στείλει ένα pm γιατί ετοιμάζομαι να βάλω και εγώ στο corollάκι
-
Τελικά έχουμε κάποια ξεκάθαρη θέση για το θέμα μεμβράνες-αστυνομία;
ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ