-
Οσον αφορα το δευτερο quote,το σκεπτικο σου το καταλαβαινω αλλα τουλαχιστον εγω,αναφερομαι μονο στην περιπτωση του ΚΤΕΟ.Τι γινεται εκει λοιπον?Αν δεν εχουμε μπροστα,ισχυει το χαρτι ιατρου?
Στην περιπτωση των αστυνομικων,μαλλον καλυτερα ειναι να εχουμε και τα δυο... -
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Οσον αφορα το δευτερο quote,το σκεπτικο σου το καταλαβαινω αλλα τουλαχιστον εγω,αναφερομαι μονο στην περιπτωση του ΚΤΕΟ.Τι γινεται εκει λοιπον?Αν δεν εχουμε μπροστα,ισχυει το χαρτι ιατρου?
Στην περιπτωση των αστυνομικων,μαλλον καλυτερα ειναι να εχουμε και τα δυο...Τα Κ.Τ.Ε.Ο. κόβουν μόνο για το μπροστά. Για τα υπόλοιπα αρκεί το χαρτί από την εταιρεία που έβαλες τις μεμβράνες.
-
Ένας οφθαλμίατρος θα μπορούσε να δώσει αντίστοιχο χαρτί; Ή το μόνο που μπορεί να προτείνει είναι η χρήση γυαλιών ηλίου;;
-
Ο χρήστης georgep800 έγραψε:
Ένας οφθαλμίατρος θα μπορούσε να δώσει αντίστοιχο χαρτί; Ή το μόνο που μπορεί να προτείνει είναι η χρήση γυαλιών ηλίου;;Χαρτί για πιο πράγμα;
Η δήλωση αυτή που παίρνουμε από τις εταιρείες που βάζουν τις μεμβράνες, είναι για τις προδιαγραφές των μεμβρανών. Ο γιατρός τι σχέση έχει με αυτό;
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Χαρτί για πιο πράγμα;Φωτοφοβια
-
Ο χρήστης vagman77 έγραψε:
Χαρτί για πιο πράγμα;
Φωτοφοβια
Αν έχεις φωτοφοβία φοράς γυαλια ηλιου δεν βάζεις μεμβράνες .. το είχα κάνει στο στρατο με βύσμα γιατρό για να φοράω στις πορειες της εκπαίδεθσης γυαλιά ηλίου...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Καλά, δεν ήξερα ότι είσαι υποχρεωμένος να γεμίσεις μελανώματα με τέτοιο ήλιο που ψήνει το ψωμί ή να σκάς στο αυτοκίνητο μέχρι να χαμπαρίσει ο κλιματισμός, προκειμένου να σε βλέπει καθαρά ο κύριος τροχονόμος χωρίς να χρειαστεί να βγάλει τα γυαλιά ηλίου του.
Δεν ξηλώνω τίποτα. Καλύτερα πρόστιμο παρά να τρέχω στους δερματολόγους.Συμφωνώ απόλυτα .. με τέτοια ζέστη και παρατεταμένο κάυσωνα να πάνε να απαυτωθούν όλοι οι φορομπήχτες που δεν θα μας αφήνουν να βάζουμε μεμβράνες... μεταξυ μας βλακεία μου που δεν έβαλα πιο σκούρες και ούτε και μπροστά... δεν μπορώ να μπάινω στο αυτοκίνητό μου και να καίγεται ο κόλος μου ..
άντε με τα λαμόγια... σε τελική ανάλυση αν τίθεται θέμα ορατότητας το βράδυ να φωτίσουν τους δρόμους όπως σε κάθε σοβαροί χώρα και να μην τρώνε τις επιδοτήσεις για μελέτες και περιβαλλοντικές μαλακίες... -
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Επικεινώνησα με τη Lumar που μου τοποθέτησαν τις μεμβράνες πριν 2 χρόνια. Το περίφημο έγγραφο πιστοποίησης μου είπαν σε καλύπτει στο ΚΤΕΟ όχι όμως και σε πιθανό έλεγχο της τροχαίαςκαταλαβαινεις οτι αυτο δεν στεκει καθολου μα καθολου?
-
Ο χρήστης vagman77 έγραψε:
Χαρτί για πιο πράγμα;
Φωτοφοβια
Ναι, αυτό εννοώ! Ήξερα ότι προτείνονται γυαλιά ηλίου, όπως αναφέρεται παραπάνω και έλεγα μήπως μπορεί να δικαιολογήσει και την τοποθέτηση μεμβρανών...
-
Μολις πηρα στα χερια μου την εγκυκλιο του κρατους περι μεμβρανων...
Απο οτι διαβασα λεει ρητα οτι μεμβρανες υπεριωδους ακτινοβολιας επιτρεπονται αρκει το οχημα να εχει βεβαιωση απο τον αντιπροσωπο-εγκαταστατη οτι οι μεμβρανες που τοποθετηθηκαν ειναι πιστοποιημενες απο κρατος-μελος της Ε.Ε.Οποτε νομικα ειμαστε ΟΚ εκ πρωτης οψεως...
-
Ο χρήστης the judge έγραψε:
Απο οτι διαβασα λεει ρητα οτι μεμβρανες υπεριωδους ακτινοβολιας επιτρεπονται αρκει το οχημα να εχει βεβαιωση απο τον αντιπροσωπο-εγκαταστατη οτι οι μεμβρανες που τοποθετηθηκαν ειναι πιστοποιημενες απο κρατος-μελος της Ε.Ε.Οποτε νομικα ειμαστε ΟΚ εκ πρωτης οψεως...
Μήπως όμως αυτή η εγκύκλιος αφορά τις μεμβράνες μόνο για τα παράθυρα πίσω από τη θέση του οδηγού; Γιατί όπως λέει η παρ. 7 του άρθρου 81:
'[με κοινή απόφαση κλπκλπ]...καθορίζονται οι προδιαγραφές των μεμβρανώνπου επιτρέπεται να επικολλώνται στα παράθυρα πίσω
από τη θέση του οδηγού − συνοδηγού, όταν το αυτοκίνητο διαθέτει δεξιό καθρέπτη, καθώς και οι περιπτώσεις εκείνες που για ιατρικούς λόγους επιτρέπεται η επικόλληση μεμβρανών σε όλα τα παράθυρα του αυτοκινήτου.'Σε όλα τα παράθυρα επιτρέπεται μόνο για ιατρικούς λόγους, ανεξαρτήτως εγκυκλίου, η οποία καθορίζει -όπως λέει η παράγραφος- μόνο τις προδιαγραφές (= βεβαιωση απο τον αντιπροσωπο-εγκαταστατη οτι οι μεμβρανες που τοποθετηθηκαν ειναι πιστοποιημενες απο κρατος-μελος της Ε.Ε.)
-
Οχι,τουλαχιστον ετσι οπως το διαβαζω αν εχεις εγκριση εισαι ΟΚ.
ξεκιναει με το πρωτο τμημα που λεει οτι αν εχεις μεμβρανες σε μπροστινο παρμπριζ και τζαμια οδηγου/συνοδηγου εισαι off αλλα μετα λεει...Δεν θα σημειωνεται ελλειψη εαν υπαρχουν επικολλημενες:
α)...
β)Μεμβρανες περιορισμου της υπεριωδους ακτινοβολιας,οι οποιοες πρεπει να συνοδευονται απο βεβαιωση αντιπροσωπου-εγκαταστατη μεμβρανων στην οποια αναφερεται οτι στο συγκεκριμενο οχημα εχουν τοποθετηθει μεμβρανες που ειναι πιστοποιημενες απο κρατος-μελος της Ε.Ε.
Στην περιπτωση αυτη,στο χωρο των παρατηρησεων του εκδιδομενου Δελτιου Τεχνικου Ελεγχου θα αναγραφεται η φραση 'Το παρον οχημα φερει μεμβρανες η καταλληλοτητα των οποιων θα οριστικοποιηθει σε επομενο περιοδικο ελεγχο'.Οπως καταλαβαινετε σε περιπτωση που υπαρχει η αναλογη αποδειξη απο τον αντιπροσωπο,μονο το ΚΤΕΟ ειναι σε θεση να βγαλει παρανομες μεμβρανες και αυτες μονο με την προυποθεση οτι δεν θα εχουν εγκριση TUV ή παρομοιου φορεα.
Οποτε ειμαστε καλυμενοι!
Υ.Γ. Το κειμενο απο το οποιο αντεγραψα ειναι της 9/3/2007.
-
Μηπως λεγοντας 'περιορισμου της υπεριωδους ακτινοβολιας' κλπ αφορα την διαφανη μεμβρανη την αποκαλουμενη κλιμα? Παντως πεφτει κυνηγι
αγριο για τα παραθυρα οδηγου-συνοδηγου και για το μπροστινο μεχρι
ακινιτοποιηση,ιδιαιτερα στην επαρχια.- -
Μηπως λεγοντας 'περιορισμου της υπεριωδους ακτινοβολιας' κλπ αφορα την διαφανη μεμβρανη την αποκαλουμενη κλιμα? Παντως πεφτει κυνηγι
αγριο για τα παραθυρα οδηγου-συνοδηγου και για το μπροστινο μεχρι
ακινιτοποιηση,ιδιαιτερα στην επαρχια.- -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Επικεινώνησα με τη Lumar που μου τοποθέτησαν τις μεμβράνες πριν 2 χρόνια. Το περίφημο έγγραφο πιστοποίησης μου είπαν σε καλύπτει στο ΚΤΕΟ όχι όμως και σε πιθανό έλεγχο της τροχαίας
καταλαβαινεις οτι αυτο δεν στεκει καθολου μα καθολου?
Γιατί δε στέκει. Υποτίθεται ότι η εταιρεία σου δίνει πιστοποίηση για τις προδιαγραφές των μεμβρανών στις οποίες δε συμπεριλαμβάνεται η διαπερατότητα του φωτός.
Ενώ η αστυνομία σε γράφει γιατί δεν είσαι ορατός (με τις πολύ σκούρες) .
Αυτό τουλάχιστον κατάλαβα εγώ. -
Γειά σας,
Ο χρήστης the judge έγραψε:
Τι εγκύκλιος είναι αυτή και που μπορεί κανείς να την βρεί ;
Σήμερα έβαλα μεμβράνες παντού (της V-kool), ακόμα και στην ηλιοροφή !
Την διάφανη μπροστά (V70) και την λιγο πιό σκούρα (V40) σε όλα τα τζάμια. Η διαφορά στο εσωτερικό (στη ζέστη) εμφανέστατη , δεν καίγομαι όταν πέφτει ο ήλιος πάνω μου και ...φαίνομαι μια χαρά απ΄έξω .
Αν υπάρχει κάποιο χαρτί με την πιστοποίηση, καλό θα είναι να πάω να το ζητήσω άμεσα.Φιλικά
Μάξιμος
-
Την εγκυκλιο θα την εχει πιθανοτατα το καταστημα που εβαλες τις μεμβρανες.
Απο εκει και περα ομως θα απαιτησεις και χαρτι αντιπροσωπου που θα λεει οτι οι μεμβρανες εχουν εγκριση τυπου ,αλλιως εισαι παρανομος... -
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Επικεινώνησα με τη Lumar που μου τοποθέτησαν τις μεμβράνες πριν 2 χρόνια. Το περίφημο έγγραφο πιστοποίησης μου είπαν σε καλύπτει στο ΚΤΕΟ όχι όμως και σε πιθανό έλεγχο της τροχαίας
καταλαβαινεις οτι αυτο δεν στεκει καθολου μα καθολου?
Γιατί δε στέκει. Υποτίθεται ότι η εταιρεία σου δίνει πιστοποίηση για τις προδιαγραφές των μεμβρανών στις οποίες δε συμπεριλαμβάνεται η διαπερατότητα του φωτός.
Ενώ η αστυνομία σε γράφει γιατί δεν είσαι ορατός (με τις πολύ σκούρες) .
Αυτό τουλάχιστον κατάλαβα εγώ.Η τροχαια σε γραφει
α) αν ειναι τοσο σκουρες που δεν φαινεσαι. Εδω συμφωνουμε. Νομιζω οτι οι τοσο σκουρες δεν παιρνουν πιστοποιηση ECE για δρομο, αρα λεμε το ιδιο.
β) Απο κει και περα, αν ΔΕΝ ειναι τοσο σκουρες (= εχουν πιστοποιηση), δεν στεκει το να ειναι νομιμο το αμαξι συμφωνα με το ΚΤΕΟ, και παρανομο συμφωνα με την τροχαια. Το λεει και το εγγραφο που ειπαμε, οτι αμα εχουν πιστοποιηση ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να εχεις στα εμπρος πλαινα. Οποτε δεν στεκει να σε γραψει η τροχαια αμα εχεις την πιστοποιηση.
-
Καλησπέρα σε όλους,
αφού διάβασα όλο το topic κατέληξα ότι θέλω να βάλω τις μεμβράνες Llumar Titanium. Το θέμα μου είναι ότι υπάρχουν πολλά καταστήματα της Llumar στην Αθήνα. Μπορείτε να μου πρότείνετε έστω και με PM ένα κατάστημα στο οποίο βάλατε τις παταπάνω μεμβράνες και μείνατε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα?
Αν είναι να δώσω 200 ευρώ θέλω να έχω ένα καλό αποτέλεσμα και να μην τρέχω μετά για ξηλώματα.
Μένω Χαλάνδρι οπότε κοιτάω μάλλον για βόρεια προάστια αλλά αν υπάρχει κάποιος αλλού εγγυημένος δεν έχω πρόβλημα.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
Ο χρήστης Hector_ έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους,
αφού διάβασα όλο το topic κατέληξα ότι θέλω να βάλω τις μεμβράνες Llumar Titanium. Το θέμα μου είναι ότι υπάρχουν πολλά καταστήματα της Llumar στην Αθήνα. Μπορείτε να μου πρότείνετε έστω και με PM ένα κατάστημα στο οποίο βάλατε τις παταπάνω μεμβράνες και μείνατε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα?
Αν είναι να δώσω 200 ευρώ θέλω να έχω ένα καλό αποτέλεσμα και να μην τρέχω μετά για ξηλώματα.
Μένω Χαλάνδρι οπότε κοιτάω μάλλον για βόρεια προάστια αλλά αν υπάρχει κάποιος αλλού εγγυημένος δεν έχω πρόβλημα.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
για Θεσσαλονικη μπορει καποιος να προτεινει μαγαζι για να βαλω?λεω για το πρωτο σταδιο ετσι ωστε να μην εχω ιδιαιτερο προβλημα με την τροχαια αλλα και για την ζεστη!
ρωτησα στην autoglass και μου ειπανε 150 ευρω!
θελω 3Μ αλλα δεν ξερω που!
ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ