-
Ο χρήστης caliostro έγραψε:
Η νομοθεσία λέει πως απαγορεύεται να βάλεις μεμβράνες με τις οποίες δεν είναι ορατοί (απ''εξω) ο οδηγός και ο συνοδηγός κάτω από όποισδήποτε συνθήκες εξωτερικού φωτισμού.Οταν λες κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες εξωτερικού φωτισμού τι εννοεις; Οτι ακομα και το βραδυ με μερικες λαμπες του δημου πρεπει να φαινονται;;;;;;;;
-
Aρθρο 81 παραγραφος 7 του ΚΟΚ
Tα διαφανή μέρη των αυτoκινήτων oxημάτων και των ρυμoυλκoύμενων, τα oπoία απoτελoύν τμήμα τoυ αμαξώματoς αυτών, περιλαμβανoμένoυ και τoυ ανεμoθώρακα ως και oπoιoυδήπoτε εσωτερικoύ xωρίσματoς, επιβάλλεται να είναι κατασκευασμένα κατά τρόπoν ώστε αφενός μεν σε περίπτωση θραύσης τoυς o κίνδυνoς τραυματισμoύ πρoσώπων να μειώνεται στo ελάxιστo, αφετέρου δε να είναι ορατός τόσο ο οδηγός όσο και οι επιβαίνοντες αυτού.
Οπως καταλαβαινεις, το θεμα ειναι ανοιχτο σε ερμηνεια καθως πουθενα δεν αναφερεται κατι για τισ συνθηκες που θα πρεπει να ισχυουν. Οσο μπορει ο μπατσος να ισχυριστει οτι δεν σε βλεπει (σε δρομο με μηδεν φωτισμο), αλλο τοσο μπορεις εσυ να πεις οτι σε δρομο με μηδεν φωτισμο ετσι κι αλλιως δεν θα σε εβλεπε.
Αυτο που γινεται σε λιμανακια βουτα κλπ , που ο μπατσος κοιταει το αυτοκινητο χωρις να εισαι μεσα και γυρναει και λεει 'τα φυμε ειναι παρανομα' ετσι γενικα και αοριστα, φυσικα δεν ισχυει. Ο νομος ειναι ξεκαθαρος, πρεπει να φαινονται οι επιβαινοντες, πως το κρινει αυτο αμα εσυ εισαι εξω απο το αυτοκινητο? Οπως βλεπεις, θελει να ξερεις τι και πως θα το πεις...
-
Τωρα τελευταία βλέπω όλο και περισσότερα αυτοκίνητα με έντονα ή λιγότερο έντονα φιμέ τζάμια. Ποια είναι η αποψή σας σχετικά με αυτά. Προστατευουν το σαλόνι΄και εκτός από αισθητικούς λόγους υπάρχει και κάοποιος χρηστικός λόγος ? Ξερετε τιμές και που κάνουν σωστή εργασία.
Εδώ και περίπου 1 χρόνο έχω βάλει μεμβράνες στο αυτοκίνητο (όχι κατάμαυρες) και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Το καλοκαίρι το αμάξι είναι πολύ πιο δροσερό από πριν και ο κλιματισμός χρειάζεται να δουλεύει λιγότερο . Η απόχρωση που έβαλα είναι η alu light και είναι νόμιμη. Η νομοθεσία λέει πως απαγορεύεται να βάλεις μεμβράνες με τις οποίες δεν είναι ορατοί (απ''εξω) ο οδηγός και ο συνοδηγός κάτω από όποισδήποτε συνθήκες εξωτερικού φωτισμού. Η Llumar (εκεί έβαλα τις μεμβράνες) τις χρέωσε 180 Ευρώ (4 πλαϊνά τζάμια και το πίσω) και χρειάστηκαν κάτι περισσότερο από 3 ώρες για την τοποθέτηση. Η Llumar (τουλάχιστον σε όσο καταστήματά της είχα ρωτήσει) δεν τοποθετούσε μεμβράνη στο μπροστινό τζάμι.
Αυτές έχω στο Ίμπιζα και δεν με έχουν σταματήσει ποτέ. Βέβαια δεν πάω περίεργες ώρες σε περίεργα μέρη...
Παρόλα αυτά μέχρι πριν 1-1,5 χρόνο η Λουμάρ ΕΒΑΖΕ μπροστινές, τις ονόμαζε Τιτάνιουμ Λάιτ. Ενώ αρχικά στο Ίμπιζα ΔΕΝ ήθελα να βάλω μπροστινή, ΜΕ ΕΠΕΙΣΑΝ και έβαλα. Την ημέρα είχαν δίκιο. Αξίζει με το παραπάνω (συγκρινόμενο με την Σπορτβάγκον που ΔΕΝ έβαλα εμπρός...).Όταν έβαλα στην Σπορτβάγκον έβαλα Άλου Λάιτ παντού εκτός από μπροστινές πόρτες και στις μπροστινές πόρτες κάτι ακόμα ελαφρύτερο, ενώ μπροστά τίποτα. ΑΠΟΛΥΤΩΣ κανένα πρόβλημα ορατότητας σε οποιεσδήποτε συνθήκες (πλήν οπισθοπορεία σε άγνωστο σκοτεινό χώρο...), ενώ η ελβετική αστυνομία δεν με έχει σταματήσει ποτέ, παρότι περνάω κάθε βδομάδα τα σύνορα, και οι μεμβράνες απαγορεύονται στις εμπρός πόρτες (είναι ανοιχτές όμως, κάνουν και διαφορά σε σχέση με τις πίσω και δεν το παίρνουν χαμπάρι)
Παρόλα αυτά το μπροστινό παρμπρίς του Ίμπιζα τη νύχτα πολλές φορές έχει αισθητά χειροτερη ορατότητα και με προβληματίζει. Αν δεν αφήνει στίγματα μάλλον θα την ξηλώσω...
Αλήθεια, αφήνει στίγματα (πχ ξεραμένες κόλλες) να το ξηλώσω; Όχι πατέντες μόνος μου, θα το πάω σε αυτούς... Δεν μου αρέσει πλέον να ζορίζομαι τη νύχτα...
Πάντως σε κάτι μεμβράνες που βάλαμε για πλάκα μόνοι μας στα πίσω τζάμια στο Σιβίκ της κοπέλας μου και το ξηλώσαμε μετά 1 βδομάδα, άφησε ίχνη... -
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Η νομοθεσία λέει πως απαγορεύεται να βάλεις μεμβράνες με τις οποίες δεν είναι ορατοί (απ''εξω) ο οδηγός και ο συνοδηγός κάτω από όποισδήποτε συνθήκες εξωτερικού φωτισμού.
Οταν λες κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες εξωτερικού φωτισμού τι εννοεις; Οτι ακομα και το βραδυ με μερικες λαμπες του δημου πρεπει να φαινονται;;;;;;;;
Ασαφής ο νόμος...
Στην παραλία της Κινέττας παλιότερα δεν φαινόσουν ακόμα και χωρίς μεμβράνες καθόλου. Έπρεπε να φας κλήση; -
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Η νομοθεσία λέει πως απαγορεύεται να βάλεις μεμβράνες με τις οποίες δεν είναι ορατοί (απ''εξω) ο οδηγός και ο συνοδηγός κάτω από όποισδήποτε συνθήκες εξωτερικού φωτισμού.
Οταν λες κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες εξωτερικού φωτισμού τι εννοεις; Οτι ακομα και το βραδυ με μερικες λαμπες του δημου πρεπει να φαινονται;;;;;;;;
Κι ομως αυτό μου είπαν στη Llumar. Επιπλέον με προειδοποίησαν ότι ακόμα και με την δική μου απόχρωση είναι πιθανό (έστω και λίγο) να με γράψουν αν με πετύχουν σε δρομάκι με πολύ λίγο φωτισμό. Μέχρι τώρα όμως δεν είχα πρόβλημα αν και διασταυρώθηκα μερικές φορές με στρουμφάκια σε δρόμους με σχεδόν ανύπαρκτο φωτισμό. Μάλλον οι φίλοι του taurus ήταν ψιλογκαντέμηδες.
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Τωρα τελευταία βλέπω όλο και περισσότερα αυτοκίνητα με έντονα ή λιγότερο έντονα φιμέ τζάμια. Ποια είναι η αποψή σας σχετικά με αυτά. Προστατευουν το σαλόνι΄και εκτός από αισθητικούς λόγους υπάρχει και κάοποιος χρηστικός λόγος ? Ξερετε τιμές και που κάνουν σωστή εργασία.
Εδώ και περίπου 1 χρόνο έχω βάλει μεμβράνες στο αυτοκίνητο (όχι κατάμαυρες) και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Το καλοκαίρι το αμάξι είναι πολύ πιο δροσερό από πριν και ο κλιματισμός χρειάζεται να δουλεύει λιγότερο . Η απόχρωση που έβαλα είναι η alu light και είναι νόμιμη. Η νομοθεσία λέει πως απαγορεύεται να βάλεις μεμβράνες με τις οποίες δεν είναι ορατοί (απ''εξω) ο οδηγός και ο συνοδηγός κάτω από όποισδήποτε συνθήκες εξωτερικού φωτισμού. Η Llumar (εκεί έβαλα τις μεμβράνες) τις χρέωσε 180 Ευρώ (4 πλαϊνά τζάμια και το πίσω) και χρειάστηκαν κάτι περισσότερο από 3 ώρες για την τοποθέτηση. Η Llumar (τουλάχιστον σε όσο καταστήματά της είχα ρωτήσει) δεν τοποθετούσε μεμβράνη στο μπροστινό τζάμι.
Αυτές έχω στο Ίμπιζα και δεν με έχουν σταματήσει ποτέ. Βέβαια δεν πάω περίεργες ώρες σε περίεργα μέρη...
Παρόλα αυτά μέχρι πριν 1-1,5 χρόνο η Λουμάρ ΕΒΑΖΕ μπροστινές, τις ονόμαζε Τιτάνιουμ Λάιτ. Ενώ αρχικά στο Ίμπιζα ΔΕΝ ήθελα να βάλω μπροστινή, ΜΕ ΕΠΕΙΣΑΝ και έβαλα. Την ημέρα είχαν δίκιο. Αξίζει με το παραπάνω (συγκρινόμενο με την Σπορτβάγκον που ΔΕΝ έβαλα εμπρός...).Όταν έβαλα στην Σπορτβάγκον έβαλα Άλου Λάιτ παντού εκτός από μπροστινές πόρτες και στις μπροστινές πόρτες κάτι ακόμα ελαφρύτερο, ενώ μπροστά τίποτα. ΑΠΟΛΥΤΩΣ κανένα πρόβλημα ορατότητας σε οποιεσδήποτε συνθήκες (πλήν οπισθοπορεία σε άγνωστο σκοτεινό χώρο...), ενώ η ελβετική αστυνομία δεν με έχει σταματήσει ποτέ, παρότι περνάω κάθε βδομάδα τα σύνορα, και οι μεμβράνες απαγορεύονται στις εμπρός πόρτες (είναι ανοιχτές όμως, κάνουν και διαφορά σε σχέση με τις πίσω και δεν το παίρνουν χαμπάρι)
Παρόλα αυτά το μπροστινό παρμπρίς του Ίμπιζα τη νύχτα πολλές φορές έχει αισθητά χειροτερη ορατότητα και με προβληματίζει. Αν δεν αφήνει στίγματα μάλλον θα την ξηλώσω...
Αλήθεια, αφήνει στίγματα (πχ ξεραμένες κόλλες) να το ξηλώσω; Όχι πατέντες μόνος μου, θα το πάω σε αυτούς... Δεν μου αρέσει πλέον να ζορίζομαι τη νύχτα...
Πάντως σε κάτι μεμβράνες που βάλαμε για πλάκα μόνοι μας στα πίσω τζάμια στο Σιβίκ της κοπέλας μου και το ξηλώσαμε μετά 1 βδομάδα, άφησε ίχνη...Μου είπαν ότι δεν αφήνει σημάδια όταν τις βγάζουν γιατί η κόλλα έχει σαν βάση το νερό. Πάντως δεν με προβλημάτισε το θέμα αφού δεν έχω σκοπό να τις βγάλω.
-
Ασαφής ο νόμος...
Στην παραλία της Κινέττας παλιότερα δεν φαινόσουν ακόμα και χωρίς μεμβράνες καθόλου. Έπρεπε να φας κλήση;Αφού το ξέρεις , όταν ο νόμος είναι ασαφής τότε είναι να η σε πάρουν με στραβό μάτι. Αν τους την έχει δώσει κάτι σε γράφουν για ότι βρούν (και για μεμβράνες σε δρόμο που δεν θα σε έβλεπαν ακόμα και αν ήσουνα΄με κατεβασμένο τζάμι).
-
παιδια, στο site της llumar απ' οτι θυμαμαι εχει την σχετικη διαταξη:
-
Πάντως σε κάτι μεμβράνες που βάλαμε για πλάκα μόνοι μας στα πίσω τζάμια στο Σιβίκ της κοπέλας μου και το ξηλώσαμε μετά 1 βδομάδα, άφησε ίχνη...Μου είπαν ότι δεν αφήνει σημάδια όταν τις βγάζουν γιατί η κόλλα έχει σαν βάση το νερό. Πάντως δεν με προβλημάτισε το θέμα αφού δεν έχω σκοπό να τις βγάλω.
Κι εμένα το ίδιο μου είπαν, και αυτές που έβαλα το ίδιο ήταν, αλλά ίχνη άφησαν...Βέβαια ίσως φταίει που έμειναν λίγο καιρό.. Και καλά στα πίσω τζάμια, αλλά στο μπροστινό δεν είναι για ρίσκα...
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
παιδια, στο site της llumar απ' οτι θυμαμαι εχει την σχετικη διαταξη:Μάλλον αυτό εννοείς, στο 3ο τμήμα που λεει 'Νομοθεσία:'
http://www.llumar.gr/new_pages/Texnikes_epexigiseis.html
(το άλλο παραείναι γενικό... ) -
Έχει τοποθετήσει κανείς τις μεμβράνες της 3Μ??? Έχω ακούσει ότι έχουν εγγύηση εφ' όρου ζωής. Από τιμές τι πάιζει για τις 3Μ???
Αν τελικά επιλέξω να βάλω τις Llumar έχετε να προτείνετε κάποιο κατάστημα στην Αθήνα (προς νότια προάστεια)???
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!! -
Ο χρήστης pantzo έγραψε:
Έχει τοποθετήσει κανείς τις μεμβράνες της 3Μ??? Έχω ακούσει ότι έχουν εγγύηση εφ' όρου ζωής. Από τιμές τι πάιζει για τις 3Μ???
Αν τελικά επιλέξω να βάλω τις Llumar έχετε να προτείνετε κάποιο κατάστημα στην Αθήνα (προς νότια προάστεια)???
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!!Εδώ δα βρείς τιμές και καταστήματα της Llumar:
http://www.llumar.gr/home_new.html -
παιδια, στο site της llumar απ' οτι θυμαμαι εχει την σχετικη διαταξη:
Μάλλον αυτό εννοείς, στο 3ο τμήμα που λεει 'Νομοθεσία:'
http://www.llumar.gr/new_pages/Texnikes_epexigiseis.html
(το άλλο παραείναι γενικό... )Ε, ας το 'ψαξουν' λιγο, δε χαθηκε κι ο κοσμος!
-
Έβαλα πριν απο μια εβδομάδα μεμβράνες της 3Μ σε Opel Astra G Sport.
Προς το παρόν είμαι ευχαριστημένος από την εμφάνιση τυ αυτοκινήτου. Για την απόδοση στον ήλιο θα σας πω το καλοκαίρι.
Έβαλα τις CS-35 στα περιφεριακά τζάμια και CS-50 στο παρμπριζ.Λόγω του ότι τα τζάμια του Opel ήταν ήδη φυμέ (70%) σκούρεινε αρκετά, αλλά οι επιβάτες φαίνοναι άνετα απ' έξω. Όσο για τον ΚΟΚ, το ψάχνω ακόμα...Ελπίζω το καλοκαίρι να αποδειχθεί ότι έκανα καλά και έβαλα και στο παρπριζ και χαλάλι το άγχος. -
ετσι για να καταλαβουμε το μεγεθος... οι cs-50 ειναι πιο ανοιχτες ?
-
Ο χρήστης nikthanos έγραψε:
Έβαλα πριν απο μια εβδομάδα μεμβράνες της 3Μ σε Opel Astra G Sport.
Προς το παρόν είμαι ευχαριστημένος από την εμφάνιση τυ αυτοκινήτου. Για την απόδοση στον ήλιο θα σας πω το καλοκαίρι.
Έβαλα τις CS-35 στα περιφεριακά τζάμια και CS-50 στο παρμπριζ.Λόγω του ότι τα τζάμια του Opel ήταν ήδη φυμέ (70%) σκούρεινε αρκετά, αλλά οι επιβάτες φαίνοναι άνετα απ' έξω. Όσο για τον ΚΟΚ, το ψάχνω ακόμα...Ελπίζω το καλοκαίρι να αποδειχθεί ότι έκανα καλά και έβαλα και στο παρπριζ και χαλάλι το άγχος.Φιλε που τις εβαλες και ποσο το κοστος;Παντως εβαλες και μπροστα γιατι μονο στα πλαινα μαλλον δεν θα λεει...
Αν εχεις και καποιο link να τις βλεπαμε.
Η ερωτηση ειναι μαλλον λαμακια αλλα κολιουνται απο την εξω μερια του τζαμιου ε;
Χρονος τοποθετησης ποσο;Σορυ για το πριξιμο αλλα την ψαχνω και εγω εχω το astra H elegance.
-
οι μεμβρανες μπαινουν απο την μεσα μερια. Χρονος τοποθετησης ειναι 2-3 ωρες νομιζω. Εκτος αν πρεπει να βγουν τζαμια κλπ κλπ
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
οι μεμβρανες μπαινουν απο την μεσα μερια. Χρονος τοποθετησης ειναι 2-3 ωρες νομιζω. Εκτος αν πρεπει να βγουν τζαμια κλπ κλπΝα βγουν τζαμια;;;;;;
Δεν νομιζω να αρεσει σε κανεναν να του βγαλουν το παρμπριζ α να του λυσουν την ταπετσαρια στις πορτες και να του βγαλουν τα τζαμια.
Σε εσενα δηλαδη φιλεkacey σου εβγαλαν τζαμια;
-
Σε εμενα δεν εκαναν τιποτα γιατι δεν εχω φυμε. Αλλα ξερω οτι αρκετα αυτοκινητα, επειδη ειναι πολυ δυσκολη η τοποθετηση με το τζαμι πανω, βγαζουν τα τζαμια και τα 3αναβαζουν. Και μιλαμε παντα για πλαινα, οχι παρμπριζ. Και οταν λεω '¨ξερω' εννοω οτι το εχω δει, οχι μου το εχει πει τριτος.
Εξ'αλλου δεν θα υπαρχει προβλημα γιατι αυτη ειναι η δουλεια τους και το εχουν κανει πολλες φορες σε πολλα και διαφορα αμαξια.
Εχω πετυχει και καποιον που πηγε μονος του με τα τζαμια (χωρις το αυτοκινητο δηλαδη), του εβαλαν τα φυμε και τα πηρε για να παει να τα βαλει (εκεινος η καποιος 'παρμπριζας') στο αυτοκινητο του.
-
Η τοποθέτηση στο δικό μου πήγε περίπου στις 3 ώρες. Δε χρειάστηκε να βγει ούτε βίδα από το αυτοκίνητο, αλλά απ' ότι μου είπαν αυτό παίζει ανάλογα με το αυτοκίνητο. Το κόστος ήταν 240
ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ