-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
30φυλλε δεν με έχουν κουράσει...εμενα.τι να πω...δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα. Και είμαι ψείρας σε αυτά...ήμουν ικανός εάν δεν με ικανοποιούσαν να τις ξήλωνα επιτόπου και να έβαζα Clima Select...την πιο ανοικτή της Llummar δηλ.
Σαββα το 'εμενα' εινα καθοριστικο
επαναλαμβανομαστε, ειναι σα να φορας γυαλια ηλιου σκουρα το βραδυ. Δε νομιζω να διαφωνει κανεις επ αυτου.
Απο εκει και περα, το αν ενοχλει καποιον ή οχι, ειναι καθαρα υποκειμενικο και αντιληψης
Τεσπα, εγω στο πεζω εχω κλιμα σελεκτ (κι εμενα με ειχαν ρωτησει αν ειμαι σιγουρος, γιατι ειναι σα να μη φαινεται καθολου), ενω στη μιλκα πηγα foliatec
.. τι να πεις... -
καπου ειχα ακουσει οτι με καποιο χαρτι γιατρου μπορεις να βαλεις και μπροστα φιμε τζαμι γιατι θελω να βαλω και μπροστα λιγο σκουρο λογω οτι εχω ευαισθητα ματια και πολλες φορες εχω προβλημα ξερει κανεις αμα ισχυει κατι τετοιο?
-
καλυτερα να πας στον οφθαλμιατρο σου να σε συμβουλεψει για ενα ζευγαρι καλα γυαλια ηλιου
-
paides...mporeite na me katatopisete ligo...?
to fime to plirwneis me to 'kommati tzamiou'(px.2 pisw tzamia)? i me tin epifaneia? a!k oso kostizei kata mesw oro?..
thanks! -
-
Να ρωτησω κατι...το αμαξι ειναι δροσερο σε ολες τις περιπτωσεις; Ακομα και οταν δεν υπαρχει μεμβρανη στο παρμπριζ; Χλωμο μου φαινεται.
-
Μην λεμε οτι θελουμε.Το αμαξι δεν ειναι ποτε δροσερο.
Απλα εχει μικροτερη θερμοκρασια.Τοτε δεν θα χρειαζοταν και κλιματισμο.Απλα με το που ανοιγεις το παραθυρο νιωθεις τον ηλιο οτι σου καιει το χερι. -
Ο χρήστης zeys13 έγραψε:
Μην λεμε οτι θελουμε.Το αμαξι δεν ειναι ποτε δροσερο.
Απλα εχει μικροτερη θερμοκρασια.Τοτε δεν θα χρειαζοταν και κλιματισμο.Απλα με το που ανοιγεις το παραθυρο νιωθεις τον ηλιο οτι σου καει το χερι.ακριβώς!
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Να ρωτησω κατι...το αμαξι ειναι δροσερο σε ολες τις περιπτωσεις; Ακομα και οταν δεν υπαρχει μεμβρανη στο παρμπριζ; Χλωμο μου φαινεται.Πάσχο να περάσω ένα απόγευμα από τη γειτονιά σου να πάρεις μια ιδέα;
-
Ε σαφως και να περασεις... Απλα με απασχολει γιατι μπροστα δε θελω να βαλω και λογικα η θερμοτητα που θα μπαινει απο μπροστα θα εγκλωβιζεται..αν σκεφτεις οτι το αμαξι ειναι και μαυρο...παλι θα λιωσω καλοκαιριατικα...
Α!Να μου πεις και που τα βαλες οταν ερθεις.. Στο δρομο εισαι;
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Ε σαφως και να περασεις... Απλα με απασχολει γιατι μπροστα δε θελω να βαλω και λογικα η θερμοτητα που θα μπαινει απο μπροστα θα εγκλωβιζεται..αν σκεφτεις οτι το αμαξι ειναι και μαυρο...παλι θα λιωσω καλοκαιριατικα...Α!Να μου πεις και που τα βαλες οταν ερθεις.. Στο δρομο εισαι;
Μπροστά πλέον δε μπορείς να βάλεις Πασχάλη, τουλάχιστον 'νόμιμα'. Αυτό που έγραψε ο zeys13 γίνεται με τις μεμβράνες.
-
re paidia akousa oti apo ton ioulio to prostimo apo 30 euro paei sta 300..akousate kati???paidia apantiste sintoma giati exo kanonisei tin tetarti na pao gia fime....
-
εγω ξερω για 200 και μαλιστα οτι μαλλον θα αρχισουν να γραφουν πιο συχνα εχω ακουσει μπας και παρουν τιποτα παραπανω
-
α εντάξει...προλαβαίνω να τις ξηλώσω;
έλα ρε παιδιά τώρα...
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Ε σαφως και να περασεις... Απλα με απασχολει γιατι μπροστα δε θελω να βαλω και λογικα η θερμοτητα που θα μπαινει απο μπροστα θα εγκλωβιζεται..αν σκεφτεις οτι το αμαξι ειναι και μαυρο...παλι θα λιωσω καλοκαιριατικα...Α!Να μου πεις και που τα βαλες οταν ερθεις.. Στο δρομο εισαι;
Ο αδερφός μου που έχει ένα ibiza μαύρο πάντως και καταλιακού να το αφήσει δεν ζεσταίνεται πολύ ακόμα και ντάλα ήλιο να έχει.Αν μάλιστα βάλει και μία ηλιοπροστασία απο μέσα...λες και το άφησες στη σκιά με κουκούλα είναι.
Βεβαία ο αδερφός μου έχει βάλει τις πιο σκούρες μεμβράνες των 3Μ... -
Για βοηθήστε λίγο όσοι έχετε βάλει τις clima select. Κάνουν κάτι ή είναι τζάμπα λεφτά;
-
οτι κανουν, κανουν..
απλα δεν ειναι τοσο 'αποδοτικες' οσο οι πιο σκουρες
ειναι safe bet -
Λίγο καθρεφτίζουν απ' έξω - ανάλογα με το φως. Αν σε ενοχλεί αυτό θέλεις να βγάλω φωτογραφίες;
Το παρπρίζ που δεν έχει, ζεσταίνει το ταμπλό αρκετά περισσότερο από το πλαστικό στις πόρτες (ο ήλιος περνάει από το πλαϊνό τζάμι). Βέβαια είναι διαφορετική η γωνία του τζαμιού και πιο εύκολα διώχνει τον ήλιο η μεμβράνη αλλά πάλι έχει διαφορά.
Το αμάξι δύσκολα φαίνεται ότι έχει μεμβράνες. Αυτό άλλοι το θέλουν και άλλοι όχι.
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Να ρωτησω κατι...το αμαξι ειναι δροσερο σε ολες τις περιπτωσεις; Ακομα και οταν δεν υπαρχει μεμβρανη στο παρμπριζ; Χλωμο μου φαινεται.Δροσερό το αμάξι δεν είναι ΠΟΤΕ, αν είναι καλοκαίρι και το χτυπάει ο ήλιος. Το παρμπρίζ -χωρίς μεμβράνη- είναι αρκετό για να κάνει τη ζημιά.Το αλεξήλιο ή αντηλιακό -πωςτολένετεσπα- είναι απαραίτητο. Το αυτοκίνητο ανοίγοντας τις πόρτες, υπο τις παραπάνω προυποθέσεις, απλά δεν θα 'βράζει' οπως γίνεται στις περιπτώσεις που οι μεμβράνες απουσιάζουν εντελώς. Θα είναι ομως ζεστό και σίγουρα οχι δροσερό.
Απο κει και πέρα σύμφωνα με τη δική μου εμπειρία που έχω τις Alu Titanium, τα πλεονεκτήματα είναι τα εξής..**1.**Δουλεύει πιο ξεκούραστα ο κλιματισμός κατα τη διάρκεια του ταξιδιού σου, είτε παίρνεις το αυτοκίνητο απο σκιερό μέρος, είτε απο κάτω απο τον ήλιο. Απλά στη δεύτερη περίπτωση, εννοείται οτι στην αρχή ο κλιματισμός 'φουλάρει', αλλα σε σύντομο σχετικά διάστημα 'χαλαρώνει'.
**2.**Δεν έχεις το φαινόμενο της δροσερής καμπίνας και του ήλιου που ταυτόχρονα σου καίει τα χέρια.Αυτό ομως ισχύει για την περίπτωση που ο ήλιος βρίσκεται στο πλάι, γιατι απο μπροστά....
**3.**Το βράδυ δεν φαίνονται τυχόν αντικείμενα που έχεις μέσα στο αυτοκίνητο, πολύ περισσότερο οταν ακουμπήσεις κάτι (μια τσάντα πχ) στο πάτωμα. (ελπίζω να μη πριζώνω διαρρήκτες που διαβάζουν το φορουμ, να μπουν στη διαδικασία να ψάχνουν κι εκει που συναντούν μεμβράνες.... ).
**4.**Γυρίζεις απο κοψιδομαχία και το στομάχι έχει τιγκάρει μεζεδάκια. Το κουμπί του παντελονιού πάει να σπάσει και η δερμάτινη ζώνη κοντευει να κοπεί, σα ταλαιπωρημένος ιμάντας χρονισμού. Δε μασάς μία....Τα ξεκουμπώνεις όλα και γλυτώνεις και τα ρούχα και το κάζο απ΄τη γκόμενα δίπλα με το σκουτεράκι. Οι μεμβράνες σ΄έσωσαν !!
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
οτι κανουν, κανουν..
απλα δεν ειναι τοσο 'αποδοτικες' οσο οι πιο σκουρες
ειναι safe betΛίγο καθρεφτίζουν απ' έξω - ανάλογα με το φως. Αν σε ενοχλεί αυτό θέλεις να βγάλω φωτογραφίες;
Το παρπρίζ που δεν έχει, ζεσταίνει το ταμπλό αρκετά περισσότερο από το πλαστικό στις πόρτες (ο ήλιος περνάει από το πλαϊνό τζάμι). Βέβαια είναι διαφορετική η γωνία του τζαμιού και πιο εύκολα διώχνει τον ήλιο η μεμβράνη αλλά πάλι έχει διαφορά.
Το αμάξι δύσκολα φαίνεται ότι έχει μεμβράνες. Αυτό άλλοι το θέλουν και άλλοι όχι.
Δε με ενδιαφέρει να φαίνεται το αμάξι ότι έχει μεμβράνες αλλά να κόβει αυτό το κάψιμο από τον ήλιο. Από τι στιγμή που το πετυχαίνουν αυτό σε αυτές θα πάμε. Μιας και αν βάλουμε σκούρες στο 107 με το χρώμα που έχει το αυτοκίνητο μάλλον 'κίτσος' θα δείχνει. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Λεωνίδα αν και όποτε μπορέσεις βάλε κάποια φωτογραφία.
ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ