-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
]Εκείνο που με έστειλε είναι το ότι μου είπαν επίσης ότι μαζί με το πρόστιμο αφαιρούν και το δίπλωμα για 10 μέρες...
Ισχύει κάτι τέτοιο ??????Θα πρέπει να διαβάσουμε τον ΚΟΚ.
_Βρήκα ένα βιβλίο με τον νέο ΚΟΚ εχθές και έκατσα και το έψαξα το θέμα.
**Τελικά όντως είχαν δίκιο σε ότι μου είπαν... ****Οι μεμβράνες πλέον χρεώνονται με 80 ευρώ πρόστιμο ΚΑΙ 10 μέρες αφαίρεση διπλώματος.
ΚΟΚ - άρθρο 81 παρ. 7Μόνο στα αυτοκίνητα με δεξιό καθρέπτη μπορούμε να βάλουμε.
Μόνο στα πίσω τζάμια μπορούν να μπούν.
ΔΕΝ υπάρχει αναφορά σχετικά με το ποσοστό σκουρότητας
**Σε καλή μεριά.
-
dpolal
επειδή έχω τον ΚΟΚ σε pdf ιδού τα επίμαχα screenshots για όσους έχουν φιμέ μεμβράνες:
άρθρο 81 παρ. 7
και η ποινή
ξεκάθαρα ΠΛΕΟΝ.
-
Όλα τα λεφτά είναι η παράγραφος που αναφέρει, οι περιπτώσεις εκείνες που για ιατρικούς λόγους επιτρέπεται η επικόλληση μεμβρανών σε όλα τα παράθυρα του αυτοκινήτου. Όσοι θέλετε λοιπόν να βάλετε μεμβράνες βρήτε φίλους οφθαλμίατρους να σας δώσουν χαρτί ότι για ιατρικούς λόγους π.χ περίπτωση χρόνιου επιπεφυκίτη που δακρύζουν συνεχώς τα μάτια, είναι απαραίτητο το όχημα του κατόχου μπλα...μπλα...μπλα να φέρει αντηλιακές μεμβράνες.
-
ιατρικούς λόγους απο δημόσιο νοσοκομείο? Ή μετράει και απο ιδιώτη??
-
Με κοινή απόφαση των Υπουργών Μεταφορών και Επικοινωνιών και Δημόσιας Τάξης καθορίζονται οι προδιαγραφές των μεμβρανών που επιτρέπεται να επικολλώνται στα παράθυρα πίσω από τη θέση του οδηγού - συνοδηγού, όταν το αυτοκίνητο διαθέτει δεξιό καθρέπτη, καθώς και οι περιπτώσεις εκείνες που για ιατρικούς λόγους επιτρέπεται η επικόλληση μεμβρανών σε όλα τα παράθυρα του αυτοκινήτου.
Έχει εκδοθεί η ανωτέρω Κοινή Απόφαση Υπουργών ή ακόμα;
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
dpolalεπειδή έχω τον ΚΟΚ σε pdf ιδού τα επίμαχα screenshots για όσους έχουν φιμέ μεμβράνες:
άρθρο 81 παρ. 7
και η ποινή
ξεκάθαρα ΠΛΕΟΝ.
ασχετο, η μεταφορα ρεζερβας οπως λεει εδω, ειναι η μονη υποχρεωτικη επιλογη? Το fix & go kit πχ που δινει αντι για ρεζερβα η FIAT στα Punto δεν καλυπτει την νομοθεσια?
ανεμοθωρακας ειναι το παρπριζ (windshield) καποιες μεμβρανες (ιδιως clima select που λεμε πιο πανω) καλυπτουν τις απαιτησεις που περιγραφουν τα χαρακτηριστικα του ανεμοθωρακα οπως φαινεται εδω .... Αυτο δεν καθιστα τον ανεμοθωρακα με τετοια μεμβρανη νομιμο?
τι μπαχαλο, οτι ναναι, οπως ναναι για οτι ναναι εκτος για αυτα που πρεπει και οπως πρεπει νομοι ....
-
Γιατί η παράγραφος που λέει μη εφοδιασμός οχήματος με σύστημα διεύθυνσης δηλαδή χωρίς τιμόνι τιμωρείται με 80 €, αυτό το ταχόμετρο πιά τι σου λέει ?
-
Γειά σας,
Με βάση τα γραφόμενα στον ΚΟΚ, η μεμβράνη στο παρμπρίζ (ανεμοθώρακα) θεωρείται παράνομη, με την έννοια οτι ο ανεμοθώρακας ΔΕΝ είναι παράθυρο.
Δεν είμαι νομικός, αλλά έτσι το ερμηνεύω. Θα μπορούσε σίγουρα ο ΚΟΚ να είναι πιό σαφής και ξεκάθαρος στο υπόψη θέμα και να αποκλείει πάνω από μία ερμηνείες.
Δυστυχώς, όμως οι νομοθέτες μας, έχουν πάρει μαθήματα από το Μαντείο των Δελφών και την Πυθία ...!! και έχουμε το μπάχαλο που έχουμε (γενικά) σε συνδυασμό και με την ανυπαρξία συστηματικού (και σωστού) ελέγχου.Φιλικά
Μάξιμος
-
Πώς βγαίνει η κόλλα των φιμέ από τα τζάμια;Γνωρίζει κανείς;
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Πώς βγαίνει η κόλλα των φιμέ από τα τζάμια;Γνωρίζει κανείς;Θεωρητικά, δεν αφήνουν κόλλα κατά την αφαίρεσή τους
Αν άφησαν, λογικά λίγο ασετόν θα κάνει τη δουλειά. ΠΡΟΣΟΧΗ: καθαρό ασετόν, αυτό για τα νύχια έχει λάδι μέσα και μπορεί να κάνει λεκέ σε πλαστικά-υφάσματα αν τρέξει.
-
Ευχαριστώ
-
Αν άφησαν πολύ κόλλα είναι πιο εύκολο να βγάλεις τη περισσότερη με ένα ξυράφι παρά να τη διαλύσεις. Αφού φύγει η κόλλα πλένεις το τζάμι με ασετόν, νερό ή ότι διαλύει τη κόλλα.
-
Σιγά μην τις βγάλω._
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Σιγά μην τις βγάλω._Κάγκουρα._
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Σιγά μην τις βγάλω._Γιατί να τις βγάλεις;
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Πώς βγαίνει η κόλλα των φιμέ από τα τζάμια;Γνωρίζει κανείς;είναι πονεμένη ιστορία....εγώ πήγα στο μάστορα που μου τις έβαλε.
και ΝΑΙ αφήνει πολύ κολλά...του πήρε 1,5 ώρα να την βγάλει τελείως.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Σιγά μην τις βγάλω._
Κάγκουρα._
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic. ... 167#931167
κι έχω πλέον χαρτί από δημόσιο νοσοκομείοΣιγά μην τις βγάλω._
Γιατί να τις βγάλεις;
Άλλοι τις έβγαλαν για να γλιτώσουν τα πρόστιμα. Αλλά με μωρό παιδί δεν τις βγάζω, όπως γράφω παραπάνω.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Σιγά μην τις βγάλω._
Γιατί να τις βγάλεις;
Άλλοι τις έβγαλαν για να γλιτώσουν τα πρόστιμα. Αλλά με μωρό παιδί δεν τις βγάζω, όπως γράφω παραπάνω.
το οποίο εκτός από χρηματικό (80 ευρώ) σου αφαιρούν και τα στοιχεία κυκλοφορίας και το δίπλωμα (όχι Αξεντ δηλ ) για 10 μέρες....
εάν θες για το μωρό παιδί ο ΚΟΚ σου επιτρέπει μόνο πίσω ούτως ή άλλως...εκτός και αν είσαι και εσύ μωρό...
-
Είναι και η ζέστη παράγοντας που επιβάλλει τις μεμβράνες.
Το καλοκαίρι το κατάλαβα με το παραπάνω.Αν μου πάρουν τις πινακίδες για τις μεμβράνες, τότε θα κινούμαι με το accent που δεν έχει.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Είναι και η ζέστη παράγοντας που επιβάλλει τις μεμβράνες.
Το καλοκαίρι το κατάλαβα με το παραπάνω.Αν μου πάρουν τις πινακίδες για τις μεμβράνες, τότε θα κινούμαι με το accent που δεν έχει.
το οποίο εκτός από χρηματικό (80 ευρώ) σου αφαιρούν και τα στοιχεία κυκλοφορίας και το δίπλωμα (όχι Αξεντ δηλ ) για 10 μέρες....
ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ