-
Φίλε μην το ψάχνεις...το τι παπά έχω ακούσει από εγκαταστάτες όταν τους ζητάς συγκεκριμένες σειρές που δεν είναι οι βασικές που δουλεύουν (προφανώς γιατί έχουν μεγαλύτερο κέρδος) δεν λέγεται...
Σε έναν άλλο που του ζήταγα Crystalline μπροστά για να είναι νόμιμη (>70% διαπερατότητα) ενώ η απλή έβγαινε από 50% και κάτω μου έλεγε οτί καμία δεν είναι νόμιμη και οτί παρόλλα αυτά δεν γράφουν για μεμβράνες και μην ανησυχώ...
Ότι να ναι! -
Αν το αμάξι έχει εργοστασιακά φιμέ κρύσταλλα στα πίσω πρέπει να μπούν και εκεί για να είναι ομοιόμορφα?
@strom (μιας και είσαι ο πιο πρόσφατος) έβαλες σε όλα ή μόνο μπροστινά;
-
Γεια χαρά σας!
Έβαλα στα πλαϊνά παράθυρα και πίσω.
Στο μπροστινό παρμπρίζ έβαλα μία φάσα.Χθες βγήκα Εθνική οδό προς Εύβοια, εκδρομούλα. Βγάλαμε και μερικές φωτογραφίες του Fabia με τις αντιηλιακές.
Κάποια στιγμή θα ανεβάσω καμιά.
Πάντως οι μεμβράνες αξίζουν πολύ. Ειδικά η φάσα μπροστά. Κόβει ήλιο και αντηλιά. -
Καλημέρα,χρονια πολλά!
Σε απάντηση φίλου που είχε ρωτήσει πιο πριν, έβαλα τις Crystalline της 3Μ, τον τύπο CR40, στον Νικήτα στην Χαμοστέρνας.
Σε Ateca το κόστος ήταν 380 € (με ΦΠΑ), αλλά όπως καταλαβαίνεις το κόστος έχει να κάνει και με το τι αυτοκίνητο είναι.
Η αλήθεια είναι πως τα χρήματα είναι αρκετα (τις απλές της 3Μ τις έβαζα με 200 €) αλλά η διαφορά που νιώθω είναι τεράστια. Σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, πέραν της σκίασης, η θερμότητα δεν μεταφέρεται!
Μου δώσανε γραπτή εγγύηση εφ ορου ζωής.
Σχετικά με την νομιμότητα, μου είπαν ξεκάθαρα πως το μόνο νόμιμο για τα τζάμια οδηγού-συνοδηγού είναι απο 70 και πάνω (δηλαδή με ελάχιστη σκίαση) αλλά πολύ σπάνια, ως ποτέ δεν θα φας κλήση με 35αρες και πάνω. -
O 'Νικήτας' είναι πολύ παλιός στα κρύσταλλα και μεμβράνες αυτοκινήτων.
Ακόμη θυμάμαι την εποχή του 1990 που έπαιρνε μέρος στις εκθέσεις αυτοκινήτων και από τότε έβαζε αντιηλιακές. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ειδικά η φάσα μπροστά. Κόβει ήλιο και αντηλιά.Εμένα αντίθετα με ενοχλούσε πολύ κάποτε που είχα, καθώς τα μάτια έβλεπαν μπροστά ένα πεδίο μοιρασμένο σε 2 φωτεινότητες. Εξαρτάται βέβαια και από θέση οδήγησης, ύψος οδηγού ...
Γενικά με ενοχλεί οτιδήποτε περιορίζει την ορατότητα στη θέση οδήγησης, ειδικά για γρήγορες βόλτες. Η ευκρίνεια όσων βλέπουμε είναι ανάλογη της έντασης του φωτος, κάθε καθυστέρηση να αντιληφθείς/διακρίνεις κάτι έχει εξαιρετική σημασία για την ασφάλεια όλων στο δρόμο.
Αν βγάλω άκρη θα βάλω στα εμπρός παράθυρα μια καλή και νόμιμη με >70% ορατό αλλά με απορρόφηση της υπέρυθρης. Στα πίσω αρκεί 40 ορατό κι ας είναι απλές.Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
-
Χωρις να θέλω να σε επηρρεάσω, επειδή είχα καταλήξει και εγώ σε >70% μπροστά και πιο σκούρες πίσω, μόλις το είδα αλλαξα γνώμη για αισθητικούς και μόνο λόγους.
Δεν μ αρεσε καθόλου στο μάτι η 'διχρωμία' στα παράθυρα.
Γούστα είναι αυτά όμως... -
Ούτε εμένα αρέσει η 'διχρωμία', αλλά δίνω προτεραιότητα σε χρηστικότητα κι ασφάλεια. Θα δω, αν με ενοχλεί πολύ αισθητικά δεν θα βάλω τίποτα.
-
Με τις 40 πάντως η αίσθηση είναι πολύ καλή.Δεν σου φαίνεται σκοτείνό το τζάμι δηλαδή, ενώ δεν πέφτεις στο μάτι κανενός αστυνομικού αφού απ έξω φαίνεσαι.
Ζήτα να τις δεις σε κάποιο αυτοκίνητο για να είσαι σίγουρος.
Στο λέω επειδή το έψαξα πάρα πολύ, το έκανα επιστήμη... -
@gratipa:
Και εγώ παλιά είχα θέμα με τη δυχρωμία αλλά με τόσα εργοστασιακά που κυκλοφορούν πλέον με private glass πίσω το συνήθισα! -
Καλησπέρα σε όλους!
θέλω να ρωτήσω εάν από την εμπειρία σας ,εάν πρώτα από ολα είμαι επίφοβος για να με γράψουν με μεμβράνη LLumar - > Εμφάνιση, στυλ και μείωση της ζέστης-> Style Medium. από εδώ, http://llumar.gr/car_simulator . Η εγκατάσταση θα γίνει στη LLumar Γλυφάδας.
Επίσης θέλω να ρωτήσω εάν για Vw Polo 5d τα 150 € τελική αξίζουν για τη συγκεκριμένες μεμβράνες.
Γιατί η άλλη επιλογή θεωρώ ειναι η CarGlass λογικά. Τώρα μπήκα στο χορό και θέλω μερικές κατευθυντήριες. -
To medium το βλέπω μια χαρά, αλλά κανένας δεν μπορεί να σου υπογράψει πως δεν θα δεχτείς κλήση (αν είναι «παράνομες» οι μεμβράνες) ή αν θα κοπείς ΚΤΕΟ (πιο απίθανο)
-
Τα φιμέ κρύσταλα πίσω εμπειρικά σε ποιά κατηγορία ανήκουν? Εννοώ σαν βάση τι έχουμε το 40% πχ;
-
Καλησπερα θελω να βαλω σε golf mk6 μεμβρανες,στην Θεσσαλονικη.
Πηγα paintbull μου φανηκαν αναξιοπιστοι στη δουλεια τους(aswf στα 100 ευρω)
Η carglass μου εδωσε μια προσφορα στα 135 ευρω για madico black pearl μπροστα και onyx πισω, αξιζει ?
Γενικα απο οσο διαβασα εδω η carglass στα μπροστινα τζαμια παρεχει αρκετα ανοιχτοχρωμες μεμβρανες σε σχεση με αλλους ?
Εχει να προτεινει καποιος για θεσσαλονικη αξιοπιστη λυση ? -
Ο χρήστης nikxat έγραψε:
Τα φιμέ κρύσταλα πίσω εμπειρικά σε ποιά κατηγορία ανήκουν? Εννοώ σαν βάση τι έχουμε το 40% πχ;Τι εννοείς «κατηγορία»;Επιτρέπεται και η πιο σκούρα μεμβράνη.
-
Ρε παιδιά, καθίστε λίγο να διαβάσετε το θέμα, 170 σελίδες έχει, και έχουμε γράψει τα πάντα αναλυτικότατα καμιά 20αρια φορές, ήμαρτον δηλαδή
Νόμιμες είναι αυτές που υπερκαλύπτουν τα ποσοστά VLT που αναφέρει η ΚΥΑ, όλες οι άλλες είναι παράνομες. Επίσης πρέπει να έχετε όλα τα απαραίτητα προβλεπόμενα έγγραφα, είτε για έλεγχο από αστυνομία είτε για το ΚΤΕΟ. Η 'διχρωμία' είναι αναγκαίο 'κακό', τη στιγμή που δεν επιτρέπεται στα μπροστινά παράθυρα ίδιος συντελεστής VLT με τα πίσω. Από όσο γνωρίζω, μόνο η MADICO έχει πλήρως σύννομες μεμβράνες για τα μπροστινά παράθυρα, όλοι οι άλλοι είναι περίπου, αλλά όχι ακριβώς. Τα εργοστασιακά fume είναι περίπου στο 50% VLT, αλλά τα περισσότερα δεν έχουν καμία προστασία UVA/UVB, οπότε εκεί πρέπει να βάλουμε μεμβράνη, και συνήθως βάζουμε την ίδια με τα μπροστά για να μην σκουρύνουν πολύ. Επίσης οποιαδήποτε μεμβράνη με συντελεστή VLT πολύ μικρότερο του 50% (κάτι 20αρες και 10αρες που έχουν κάποιες εταιρείες) είναι επικίνδυνη, γιατί πολύ απλά δεν βλέπουμε έξω, ειδικά το βράδυ, με κακές συνθήκες κλπ.
-
Έλα ντε, τι είναι 170 σελιδούλες
-
Επειδή τα έχω ψάξει τελευταία, νόμιμες για μπροστά είναι:
3M Crystalline CR 90
3M Crystalline CR 70
Llumar Air 80 BL SR
Madico-Lyntec Wincos 90
Madico-Lyntec Wincos 70
Madico-Lyntec Wincos 75 GR
Madico Black Pearl NC 75 IRλογικά θα υπάρχουν και από άλλες εταιρίες αντίστοιχες...
-
Μπροστά εννοώ οδηγό-συνοδηγό, όχι παρμπριζ!
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Έλα ντε, τι είναι 170 σελιδούλεςΕίναι '170 σελιδούλες' με όλες τις πληροφορίες που θέλει κάποιος που ενδιαφέρεται να μάθει τα σχετικά με 'ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ', και άρα αντί να ρωτάνε όλοι τα ίδια και τα ίδια συνεχώς, μπορούν απλά να αφιερώσουν 10 λεπτά για να κάτσουν να ψάξουν, να βρουν αν υπάρχει αυτό που θέλουν να μάθουν, και αν δεν το βρουν τότε να ρωτήσουν. Εγώ αντιθέτως το μοναδικό που βλέπω είναι συνεχώς νέους χρήστες να ρωτάνε με το 1ο post πράγματα που μπορεί να έχουν απαντηθεί ακόμα και στην ίδια σελίδα του thread, χωρίς δηλαδή να αφιερώσουν 5' να ψάξουν να μάθουν αυτό που θέλουν!
ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ