Καλημέρα.
Έχω κάνει 32.000 χλμ με το Ateca 1.6 TDI και ως τώρα είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.
Η τιμή του στην Κύπρο είναι πάρα πολύ δελεαστική.
Νομίζω θα είναι μία πολύ καλή επιλογή.
Please enter occupation - Please enter your interests
Καλημέρα.
Έχω κάνει 32.000 χλμ με το Ateca 1.6 TDI και ως τώρα είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.
Η τιμή του στην Κύπρο είναι πάρα πολύ δελεαστική.
Νομίζω θα είναι μία πολύ καλή επιλογή.
Ο πολύ μεγάλος χώρος αποσκευών του, είναι ξεκάθαρα το πολύ δυνατό του σημείο.
Η πολύ καλή οδηγική συμπεριφορά επίσης.
Το έχω εγώ το Ateca 1.6 TDI σε καφέ (Mato brown)
Το οδηγώ από τον Ιανουάριο του 2018 και έχω ήδη κάνει 16.000 χλμ.
Οι εντυπώσεις μου μέχρι στιγμής είναι σχεδόν άριστες, αλλά είναι όλα και θέμα γούστου του καθενός.
Εγώ πχ δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις σε τεχνολογικά θέματα με οθόνες κλπ. Δεν θα επέλεγα ποτέ αυτοκίνητο με κριτήριο κάτι τέτοιο. Μου αρκεί που μπορώ να μιλάω στο τηλ με ανοιχτή ακρόαση και που έχω έναν στοιχειώδη έλεγχο μέσω της οθόνης.
Οδηγικά, ο κινητήρας με έχει εκπλήξει ευχάριστα. Δεν με έχει απογοητεύσει σε κανένα σημείο και έχω ανέβει και σε βουνά και έχω κάνει και πολύ μεγάλα ταξίδια σε αυτοκινητόδρομο.
Ο ημιάκαμπτος άξονας πίσω στις αρχές γινόταν αισθητός με μικρά χτυπήματα (όχι κάτι ενοχλητικό), αλλά στην πορεία είτε τον συνήθισα, είτε μαλάκωσε και δεν ενοχλεί καθόλου.
Οι χώροι είναι εξαιρετικά καλοί, πίσω κάθεται ανετότατα άνθρωπος ύψους 1.85 ενώ και η θέση οδήγησης είναι super αρκεί να ρυθμίσεις σωστά και την θέση του καθίσματος.
Το πιο δυνατό σημείο του αυτοκινήτου είναι το πορτ παγκάζ. Ο χώρος είναι υπερβολικά ικανοποιητικός και χωράει μέσα κυριολεκτικά τα πάντα. Ειδικά αν υπάρχει παιδί, με καρότσι κλπ θα το εκτιμήσει κάποιος.
Στις διακοπές μεταφέραμε τα πράγματα μας και όλα τα αξεσουάρ μωρού και χώρεσε τα πάντα.
Η κατανάλωση του μέσα στην πόλη παίζει απο 6.5 ως 7.3 lit/100km (με κλασσική κίνηση και φυσιολογική οδήγηση), ενώ σε ταξίδια με ταχύτητα κατά μέσο όρο 130 km είναι γύρω στα 6.0 lit/100km.
Γενικά είναι πολύ άνετο και ευχάριστο στην οδήγηση, η ηχομόνωση είναι συμπαθητική (θα μπορούσε να είναι καλύτερη) και νομίζω πως αν κάποιος ψάχνει χώρους θα μπορούσε να είναι μία καλή επιλογή, αν βέβαια του γινόταν μία καλή προσφορά από την Seat.
Η ανάρτηση του Ateca είναι ολόιδια σε αίσθηση με την ανάρτηση του Karoq.
Είμαι απόλυτος σε αυτό. Έχω οδηγήσει πολλές ώρες και τα 2 αυτοκίνητα.
Επίσης και η ηχομόνωση είναι ίδια και στα 2 αυτοκίνητα. Θα την έλεγα ικανοποιητική σε γενικές γραμμές.
Σίγουρα πάντως δεν ειναι το δυνατό τους σημείο η ηχομόνωση.
Καλησπέρα
Έχω κάνει 15.000 χλμ με το Ateca μου, αλλά δεν μπορώ να σε βοηθήσω σε θέματα κινητήρα, γιατί έχω το 1.6 TDI.
Προσωπικά είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με το αυτοκίνητο.
Έχει πολύ χαμηλή κατανάλωση, ο κινητήρας ειναι πολύ ικανοποιητικός και το βασικότερο οι χώροι είναι υπεραρκετοί.
Ειδικά αν υπάρχει παιδί, θα το εκτιμήσεις. Το καρότσι π.χ. μπαίνει στο πορτ παγκάζ ανοιχτό (αν βγάλεις την εταζέρα βέβαια), ενώ χωράνε σχετικά άνετα αποσκευές που δεν θα το φανταζόσουν ποτέ ότι θα χωράγανε.
Από άποψη διαστάσεων, δεν μου έχει δημιουργήσει ποτέ κάποιο πρόβλημα αφού είναι αρκετά μαζεμένο.
Πρόβλημα δεν έχει εμφανίσει κανένα, αλλά νομίζω πως μέσα σε 10 μήνες δεν μπορεί καποιος να έχει εικόνα. Είναι πολύ νωρίς.
Για εμένα, δες το, πάρε καλή προσφορά (οι τιμές του έπεσαν αρκετά) και κρίνε μόνος σου.
Παίζει ρόλο και η εμφάνιση. Εμένα πχ το Ateca εξωτερικά μου άρεσε πάρα πολύ και για αυτό πήγα και το είδα και τελικά το αγόρασα.
Καλή έρευνα!
Πάρε τηλ οπωσδήποτε πριν πας, γιατί ξέρω σίγουρα πως εδώ και καιρό δεν έχουν test drive στο ateca.
Θα ξαναφέρουν όμως σίγουρα αυτοκίνητα για test drive γιατί έχουν καταλάβει και οι ίδιοι την ζημιά που παθαίνουν αφού πολύς κόσμος ζητάει και δεν βρίσκει.
Στο Γαλάτσι συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο θυμάμαι πως ήταν οι τελευταίες μέρες του test drive και μόλις ολοκλήρωσα την αγορά μετά από 2-3 μέρες το σταματήσανε!
Εμένα μου είχε συμβεί πριν μερικά χρόνια σε Α3 επίσης και η αιτία ήταν μία στραβωμένη ζάντα.
Παρόλα αυτά πήγαινε να το δούνε, γιατί μπορεί να φταίει κάτι άλλο.
Εγώ μεμβράνες της 3Μ, έβαλα στον Νικήτα στην Χαμοστέρνας και έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος.
Το 21.900 στον 1.6 tdi παραείναι καλό...
Τι να πω...ίσως αποφάσισαν να πουλήσουν λίγο γιατί κατάλαβαν πως κάτι κάνουν λάθος στην SEAT σχετικά με το Ateca
Εμένα πάντως που αρχικά η γυναίκα μου γκρίνιαζε για το μέγεθος, τελικά το οδηγεί μια χαρά και αισθάνομαι δικαιωμένος που δεν με επηρέασε στην επιλογή μου!!
Οπότε προσπάθησε να την πείσεις πως όλα είναι θέμα συνήθειας και οι δυσκολίες στην οδήγηση θα είναι μόνο για 2-3 φορές (λογικά...)