-
Καλησπέρα σε όλους,
μόλις μίλησα με Carglass και μου είπε πως δεν βάζουν πλέον την Wincos 70 αλλά μόνο την νέα Black Pearl (στα πλαϊνά μπροστινά).Βλέπω στον επισημο πίνακα (http://www.madico.com/wp-content/uploads/Madico-Automotive-Spec-Sheet.pdf) όμως πως η Wincos έχει TSER (total solar energy rejected) 89% ενώ η Black Pearl 29%.
Ξέρει κανείς
α) αν έχει μεγάλη σημασία η διαφορά στο TSER στην πράξη (θερμοκρασία)
β) μπορώ να τους πιέσω για να βάλουν την Wincos αφού είναι από την ίδια εταιρία
γ) ποιος άλλος επίσημος εγκαταστάτης βάζει Wincos 70(β-γ αν το α τελικά έχει σημασία)
Ευχαριστώ για όποια πληροφορία.
-
- η Black Pearl έχει 22% (τυπογραφικό σφάλμα το 29)
-
Ο χρήστης nick-sport έγραψε:
@Nikos Golf:
Οι CTX είναι Signal-Enabling αλλά οι πιο αποδοτικές σειρές όχι...
Μήπως έχεις αυτές;Δε θυμάμαι ποιες ακριβώς έχω. Παλιά την ονόμαζε alu light τώρα αντιστοιχεί στη μεσαία βαθμονόμηση στο 49% νομιζω
-
@gaby:
Νομίζω κάτι κοιτάς λάθος...
Το TSER είναι 45% και 22% σε Wincos 70 και Black Pearl NR 70 - PS SR αντίστοιχα (σύμφωνα με το madico.com)!Βέβαια η Carglass βάζει:
Wincos 75GR (TSER 42%) και Black Pearl NC 75 IR (TSER 45%) -
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Ωραίο το αποτέλεσμα. Θυμάσαι ποια μεμβράνη είναι;
Η μεσαία είναι Νίκο. Έχει δύο νούμερα. Το 48 και το 49. Δε θυμάμαι ποιο είναι αλλά από τα δύο ειναι το σκουροτερο
Σκεφτομαι μηπως παω και βάλω τη διαφανή μπροσταΤελικά το επιβεβαίωσα και εγώ σήμερα στο μαγαζί. Είναι το 49%. Είναι το σκουρότερο και πράγματι είναι η AluLight.
H επόμενη είναι 48% και είναι η Titanium. Εγώ θα βάλω (σήμερα) την Alu Light.Όσο θυμάμαι ότι κάποτε είχα βάλει στο Hyundai Coupe την AluDark απορώ πως έβλεπα έξω...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ωραίο το αποτέλεσμα. Θυμάσαι ποια μεμβράνη είναι;
Η μεσαία είναι Νίκο. Έχει δύο νούμερα. Το 48 και το 49. Δε θυμάμαι ποιο είναι αλλά από τα δύο ειναι το σκουροτερο
Σκεφτομαι μηπως παω και βάλω τη διαφανή μπροσταΤελικά το επιβεβαίωσα και εγώ σήμερα στο μαγαζί. Είναι το 49%. Είναι το σκουρότερο και πράγματι είναι η AluLight.
H επόμενη είναι 48% και είναι η Titanium. Εγώ θα βάλω (σήμερα) την Alu Light.Όσο θυμάμαι ότι κάποτε είχα βάλει στο Hyundai Coupe την AluDark απορώ πως έβλεπα έξω... [emoji38]
Ρώτα για διαφανή μπροστά πόσο παει
-
Το απόγευμα που θα πάω να το πάρω θα ρωτήσω...
-
Εγώ από LLUMAR & συγκεκριμένο τοποθετητή σε Πάτρα δεν έχω μείνει καθόλου ευχαριστημένος. Η μια μεμβράνη εμφάνισε μια κιτρινίλα σε ένα σημείο και παράλληλα ξεκόλλησε διαγώνια στις 2 γωνίες. Η άλλη μεμβράνη έχει ξεκολλήσει και έχει κάνει 300 φουσκάλες... Αυτός που τις έβαλε δεν συνεργάζεται πλέον με τη LLUMAR και η εφ' όρου ζωής εγγύηση πάει περίπατο...
-
Ο χρήστης andreasp έγραψε:
Εγώ από LLUMAR & συγκεκριμένο τοποθετητή σε Πάτρα δεν έχω μείνει καθόλου ευχαριστημένος. Η μια μεμβράνη εμφάνισε μια κιτρινίλα σε ένα σημείο και παράλληλα ξεκόλλησε διαγώνια στις 2 γωνίες. Η άλλη μεμβράνη έχει ξεκολλήσει και έχει κάνει 300 φουσκάλες... Αυτός που τις έβαλε δεν συνεργάζεται πλέον με τη LLUMAR και η εφ' όρου ζωής εγγύηση πάει περίπατο...Εγώ έβαλα μέσα στη Λουμαρ και όχι από τοποθετητη.θα σου έλεγα να μιλήσεις με τη Λουμαρ. Από λουμαρ δε μπορεί να έχεις παράπονο αφού είναι καθαρά θέμα μάστορα
-
Εγώ έβαλα μέσα στη Λουμαρ και όχι από τοποθετητη.θα σου έλεγα να μιλήσεις με τη Λουμαρ. Από λουμαρ δε μπορεί να έχεις παράπονο αφού είναι καθαρά θέμα μάστοραΔεν υπήρχε τότε , ούτε και τώρα νομίζω LLUMAR επίσημη εδω. Η LLUMAR μου ειπε να επικοινωνήσει μαστορας μαζί τους να του στείλουν άλλες μεμβράνες να μου τις αλλάξει, αλλά αυτός βρίσκει 1000 δικαιολογίες και δεν μου τις αλλάζει τώρα δωρεάν... Το ζήτημα που κιτρίνισε η μεμβράνη δεν είναι θέμα μαστορα...
-
Ο χρήστης andreasp έγραψε:
Εγώ έβαλα μέσα στη Λουμαρ και όχι από τοποθετητη.θα σου έλεγα να μιλήσεις με τη Λουμαρ. Από λουμαρ δε μπορεί να έχεις παράπονο αφού είναι καθαρά θέμα μάστορα
Δεν υπήρχε τότε , ούτε και τώρα νομίζω LLUMAR επίσημη εδω. Η LLUMAR μου ειπε να επικοινωνήσει μαστορας μαζί τους να του στείλουν άλλες μεμβράνες να μου τις αλλάξει, αλλά αυτός βρίσκει 1000 δικαιολογίες και δεν μου τις αλλάζει τώρα δωρεάν... Το ζήτημα που κιτρίνισε η μεμβράνη δεν είναι θέμα μαστορα...
Το κιτρίνισμα φτιάχνεται γι αυτό έχει εγγύηση.
Τι να σου πω. Δεν υπάρχει άλλος μάστορας ή να σου πει η Λουμαρ που να πας? -
Άμα μπλέξεις με 'ξεκάρφωτους' μαστόρους, άστα-βράστα. Έχει γεμίσει η Ελλάδα από μεταπωλητές μεμβρανών παντός τύπου.
-
Το κιτρίνισμα φτιάχνεται γι αυτό έχει εγγύηση.
Τι να σου πω. Δεν υπάρχει άλλος μάστορας ή να σου πει η Λουμαρ που να πας?Αυτό μου απάντησε η LLUMAR όταν ρωτησα αν μπορεί να γίνει αντικατάσταση σε άλλο συνεργαζόμενο κατάστημα :
Η εγγύηση καλύπτεται από το κατάστημα στο οποίο έγινε η τοποθέτηση. Σε περίπτωση που δεν ανήκει πλέον στο δίκτυο συνεργαζόμενων επιχειρήσεων και δεν διαθέτει ανάλογο υλικό, μπορεί να το παραγγείλει από εμάς και να του το στείλουμε χωρίς χρέωση.
Θα παω και απο τον αλλο συνεργαζομενο κάποια μέρα μήπως και είναι σωστός επαγγελματίας αυτός...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Άμα μπλέξεις με 'ξεκάρφωτους' μαστόρους, άστα-βράστα. Έχει γεμίσει η Ελλάδα από μεταπωλητές μεμβρανών παντός τύπου.Τότε ήταν συνεργαζόμενος, μετά από χρόνια όμως διακόπηκε η συνεργασία του με τη LLUMAR. Λογικά θα έπρεπε να καλύπτουν και από άλλο κατάστημα, γιατι αν αυτός κλείσει εντελώς, τί γίνεται; Χάνεται η εγγύηση; Κανείς όμως δε θέλει να φορτωθεί την απλήρωτη εργασία της αντικατάστασης...
-
Ωραία. Την εργασία ποιος θα τη πληρώσει? Εννοείται πρέπει η λουμαρ να πληρωσει
-
Την εγγύηση για την εργασία ποιός την δίνει...ο αντιπρόσωπος που διανέμει τις μεμβράνες ή οι εγκαταστάτες-μεταπωλητές;
Φαντάζομαι το πρώτο εφόσον ο αντιπρόσωπος εγγυάται και την ποιότητα του υλικού καθώς επίσης είναι και υπεύθυνος να χρίσει επίσημους εγκαταστάτες (που είναι εκπαιδευμένοι θεωρητικά για το πως γίνεται η δουλειά) και τους παρέχει και τις αντίστοιχες βεβαιώσεις... -
Ο χρήστης nick-sport έγραψε:
Την εγγύηση για την εργασία ποιός την δίνει...ο αντιπρόσωπος που διανέμει τις μεμβράνες ή οι εγκαταστάτες-μεταπωλητές;
Φαντάζομαι το πρώτο εφόσον ο αντιπρόσωπος εγγυάται και την ποιότητα του υλικού καθώς επίσης είναι και υπεύθυνος να χρίσει επίσημους εγκαταστάτες (που είναι εκπαιδευμένοι θεωρητικά για το πως γίνεται η δουλειά) και τους παρέχει και τις αντίστοιχες βεβαιώσεις...Λογικό.
-
Το αυτοκίνητο που είχα (και τώρα του πατέρα) φοράει 10 χρόνια της llumar titanium, κανένα απολύτως πρόβλημα μέχρι στιγμής. Ούτε φουσκάλες, ούτε γρατζουνιές, ούτε ξεθωριάσματα. Η τοποθέτηση έγινε από επίσημο συνεργάτη της εταιρείας και έκανε πράγματι άριστη δουλειά με μια εξαίρεση. Όταν έβαλε τις μεμβράνες ξεκούμπωσε λίγο τα πλαστικά σε όλες τις πόρτες. Δεν είχα καταλάβει τίποτα μέχρι που πήγα να αλλάξω τα ηχεία. Όταν ο τεχνικός έλυσε τις πόρτες βρήκαμε μέσα τουλάχιστον 2 κλιπσάκια σπασμένα από την κάθε πόρτα. Βέβαια τριγμούς δεν έχει ακόμα το αμάξι, μπήκε και μονωτικό της dynamat, αλλά αν μου το έλεγε εξαρχής θα πήγαινα σε άλλον εγκαταστάτη.
-
Μπήκαν λοιπόν και οι Alu Light.
Πλαστικά δεν βγήκαν. Μόνο οι τσιμούχες χαμηλά στα παράθυρα για να μπει ποιο χαμηλά η μεμβράνη.
Κατά τα άλλα τα κλασσικά. LLUMAR.
Το μόνο που μου έκανε εντύπωση σε σύγκριση με την προηγούμενη φορά είναι ότι μου έδωσαν πιστοποιήσεις νομιμότητας για όλα τα τζάμια.
Αυτό που τα σπάει κυριολεκτικά είναι η φάσα μπροστά. Μεγάλη υπόθεση η φάσα...Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Ρώτα για διαφανή μπροστά πόσο παειΦίλε δεν ρώτησα. Πήγα την ώρα που μάζευαν για να κλείσουν το μαγαζί και πάνω στον πανικό μου να ελέγξω το αυτοκίνητο το ξέχασα εντελώς. Σόρυ...
-
Δώρο η φάσα? Τι μέγεθος? Εμένα μου έδωσαν μόνο για πίσω χαρτί, σίγουρα πήρες για όλα?
ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ