-
Μετά από αρκετή συμβιώση με αντηλιακές μεβράνες καιρός να γράψω τις εντυπώσεις μου.
Έβαλα στη llumar τις UV99 εμπρός παράθυρα οδηγού-συνοδηγού και UV visual πίσω μαζί με τα απαραίτητα συνοδευτικά αυτοκόλλητα. Αν είχα δεν ήταν παράνομες θα έβαζα τις visual και μπροστά καθώς είχα την εντύπωση πως και αυτές θα ήταν πρακτικά διαφανείς. Είχα περάσει και από την Paintbull (μετά από καλή εμπειρία με φανοποιία) που βάζαν τις global οι οποίες ήταν πιο γκρί τόνο σε σχέση με τις πρασινωπές llumar και ήταν σημαντικά φτηνότερες, αλλά δεν φαινόντουσαν και τόσο σχετικοί με το αντικείμενο κατά την ενημέρωση που μου έκαναν, οπότε σε συνδυασμό με μία χ βιασύνη λόγω μεγάλου επικείμενου ταξιδιού, προτίμησα τις llumar που ασχολούνταν αποκλειστικά με το θέμα. 3Μ και Vcool παράηταν ακριβές από ότι διάβαζα εδώ οπότε δεν ασχολήθηκα καν...
Εντυπώσεις:
α) Καταρχάς η διαφορά στην μείωση θερμοκρασίας είναι εμφανής. Χαρακτηριστικά ακόμα και με την UV99 μπορεί κάποιος να κάνει το εξής πείραμα: Σε μία καλοκαιρινή λιακάδα, κατεβάστε το παράθυρο μέχρι τη μέση και βάλτε το χέρι σας ώστε το φως του ηλίου να φωτίζει κατευθείαν το μισό σας χέρι και το άλλο μισό του χεριού σας να φωτίζεται μέσω της μεμβράνης. Η διαφορά στη θερμοκρασία είναι αισθητή. Ακόμα και το καλοκαίρι πλέον δεν ανοίγω παράθυρο εν κινήσει καθώς ξέρω πως έτσι θα ανέβει η θερμοκρασία. Όσο για τη στάθμευση, με μία εξωτερική ηλιοπροστασία στο παρμπρίζ το αμάξι ποτέ δεν καίει όπως πριν ακόμα και με ντάλα ήλιο!
β) Η UV visual από την UV99 διαφέρουν σε φωτεινότητα και απόχρωση. Αποτέλεσμα? Τα μπροστινά παράθυρα να έχουν μία ελαφρώς πράσινη απόχρωση και τα πίσω μία αρκετά πιο σκούρα προς το μαύρο. Σίγουρα οι διαφορές δεν είναι μεγάλες αλλά η UV visual είναι πιο σκούρα από όσο περιμένει κανείς έως ελαφρά καγκουρίζοντα βαθμο. Ακόμη οδηγώντας τζάμι με πολύ σκούρα εργοσιακά φυμε τζάμια το απόγευμα υπήρχε σαφής μείωση της ορατότητας προς τα πίσω (οδηγού συνοδηγού ήταν αρκετά πιο ακοικτά). Συμπέρασμα: Αποφύγετε συνδυασμούς διαφορετικών μεβράνων αν είστε 'ψείρες' ενώ και ακόμα πολύ ανοικτές μεβράνες μπορεί να δώσουν καγκουρίστικα αποτελέσματα. Προτιμήστε την πιο ελαφριά που υπάρχει και βάλτε την σε όλα τα τζάμια
γ) Ψειρίσματος συνέχεια και αξίζει να αναφερθεί ότι η μεμβράνη έχει ένα πρόβλημα. Δεν μπορεί να ακολουθήσει ακριβώς την παραμικρή ανωμαλία που υπάρχει σε ένα τζάμι. Μα αφού δεν υπάρχει ανωμαλια σε τζάμι σωστα? Λάθος!
Υπάρχει στα εξής σημεία:
- Στα αυτοκόλλητα σηματάκια για την αστυνομία και το ΚΤΕΟ που μπαίνουν κατ' επιλογήν
- Σε κάτι 'μπιμπικάκια' που υπάρχουν συνήθως σε μη κινούμενα τζάμια των σχετικά σύγχρονων αυτοκινήτων
- Στις αντιστάσεις πίσω τζαμιού
Αποτέλεσμα: Στα 1) και 2) φαίνεται ένα κενό μεταξύ ανωμαλίας και τζαμίού. Τα αυτοκόλλητα σηματάκια είναι αρκετά μεγάλα (μλκια ότι μεγαλύτερο μέρος του σήματος γράφει φαρδιά πλατιά 'ΚΙΝΔΗΡΟΓΛΟΥ', από τη στιγμή που δεν υπάρχουν προδιαγραφές για το μέγεθος γραμματοσειράς θα μπορούσαν να ήταν μικρότερα) και με το κενό αυτό γίνονται κάτι παραπάνω από εμφανή. Τα μπιμπικάκια σχηματίζουν ένα πλέγμα μεταξύ τους όντας πυκνά κατανεμημένα με αποτέλεσμα αλλού να πατάει η μεβράνη κάτω και αλλού όχι. Μάλιστα για καμία εβδομάδα+ μετά την τοποθέτηση όπου η κόλλα δεν έχει στεγνώσει πλήρως (εμένα μου είπαν 1-2 μέρες να μην ανοίγω παράθυρα αλλά εγώ καλού κακού τα κράτησα κλειστά μία εβδομάδα) πατώντας την μεβράνη σε αυτό το σημείο θα δείτε να κολλάει στο τζάμι προσωρινά.
Συμπέρασμα? Αν βάλετε τις 99 και δεν έχετε τζάμια με 'μπιμπικάκια', μη βάλετε αυτοκόλλητα καθώς είναι πρακτικά αόρατες. Το κόψιμο στη llumar τουλάχιστον ήταν πολύ καλό και αυτό βοηθάει την κατάσταση σε αστυνομία και ΚΤΕΟ.
Τα 1) και 2) είναι αισθητικής φύσεως όμως το 3) έχει και πρακτικό πρόβλημα. Τι? Επειδή οι μεβράνες κάνουν αυτό το κενό που λέγαμε, το βράδυ τα πίσω φώτα των οχημάτων αντανακλώνται στις τονισμένες από τις μεμβράνες αντιστάσεις του τζαμιού. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ακόμα και ένα αμάξι να έχετε πίσω σας τη νύχτα, φαίνεται σαν να υπάρχουν 3-4 αφού αντί για ένα φαίνονται 3-4 ζευγάρια φώτα. Στην αρχή είναι αρκέτα ενοχλητικό αλλά σιγά σιγά συνηθίζεται, χωρίς ωστόσο το πρόβλημα να εξαλείφεται οριστικά. Όσοι ωστόσο κάνουν πολλά αστικά χιλιόμετρα νύχτα ας το ξανασκεφτούν...
δ) Οι μεμβράνες ακόμα και οι 99 δεν είναι τελείως διαφανείς μιας και έχουν μια αισθητή σκουρότητα. Ακόμα η επιφάνεια τους δεν είναι 100% λεία, μιας και υπάρχουν μικροσκοπικές αυλακώσεις οι οποίες είναι εμφανείς με το μάτι και περίορίζουν έστω και απειροελάχιστα την ορατότητα ειδικά σε μεγάλες ταχύτητες. Ακόμα με γυαλιά με πολωτικους φακούς (απαραίτητα στο αμάξι!) διαγράφονται αρκετά έντονοι ιριδισμοί.
Συμπέρασμα: Ορθά απαγορεύονται στο μπροστινό αλεξηνέμιο και είναι πιθανόν επικίνδυνες εφόσον μιλάμε για οδήγηση με πολωτικά γυαλιά!
ε) οι UV visual προσφέρουν αρκετά καλή προστασία από τα αδιάκριτά βλέμματα. Αποτέλεσμα: Αφήνεις μαύρο χαρτοφύλακα ή τσάντα στα πίσω καθίσματα τη νύχτα και παρκάρεις οπουδήποτε
- Θα τις ξαναέβαζες λοιπόν?
- Σίγουρα ναι, με μόνη διαφορά ότι θα έβαζα την πιο ψιλή που μπορούσα να βρω και χωρίς να βάλω τα προβλεπόμενα αυτοκόλλητα. Το κόστος είναι παράλογα μεγάλο δεδομένου ότι μιλάμε για 1-2 τ.μ. μαζικά παραγόμενου συνθετικού φύλλου που έχει εργατικά τοποθέτησης 2-3 ανθρωποώρες και δεν απαιτεί ακριβό σχετικά εξοπλισμό. Ωστόσο το καλοκαίρι στην Ελλάδα είναι τουλάχιστον απαραίτητες...
Το ξέρω ότι μισοί θα κοιμούνται τώρα, αλλά τουλάχιστον έλυσα αρκετές απορίες σε όσους κατάφεραν να φτάσουν ως εδώ!
-
Ο χρήστης Sofarsogood έγραψε:
Eγω μολις σημερα εβαλα σε Alfa GT μεμβρανες μπρος-πισω της 3M με κωδικο CS35 (παρανομες αλλα χεστηκα) με 180 ευρω.
Αψογη δουλεια.Στο προηγουμενο αμαξι μου ειχα llumar.Ημουνα αρκετα ευχαριστημενος.Ειναι must.Τωρα θα βαλω και στο παρμπριζ μπροστα μια ανοιχτοχρωμη της madicoπιλοτε εβαλα και εγω χθες τα ιδια σε Τοyota IQ ειμαι πολυ ευχαριστημένη, αλλα ψιλοφοβαμαι με τους μπατσους. Τα προστιμα πονανε λιγο, αλλα περισσοτερο ποναει η αφαιρεση πινακιδων και διπλωματος για τις 10 μερες... Ειπαν οτι μονο με χαρτι γιατρου μπορω να τα δικαιολογησω...Εσυ εχεις χαρτι ή μπα?
Οχι..
Δεν εχω χαρτι.
Μονο για κτεο νομιζω! -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Εχει διαβασει τιποτα για αυτες τις μεμβρανες που μπορει καποιος να αγορασει απο την llumar???Ειδα αυτο το http://www.youtube.com/watch?v=PVeUmUx925k και εμεινα με το στομα ανοιχτο!Eχει βαλει κανεις τιποτα τετοιο?
Ενα σιτε http://www.llumar.com
Έχω στείλει mail σχετικά με αυτές τις μεμβράνες στην ελληνική αντιπροσωπεία της Llumar για να μάθω αν τις εισάγουν/τοποθετούν.
Απάντηση δεν πήρα ποτέκαλησπέρα φίλε μου το video που είδες είναι γενικά για τις llumar μεμβράνες δεν είναι κάποιο ειδικό υλικό όποια μεμβράνη της llumar και να τοποθετήσεις έχεις αυτό το αποτέλεσμα σε σπασίματα. όσο για της μεμβράνες που υπάρχουν ανάμεσα σε 2 τζάμια όπως ανέφερε κάποιος φίλος πιο πάνω είναι μεμβράνες απλές διάφανες όπου εάν τοποθετηθούν με αυτόν τον τρόπο αποτρέπετε τελείως το σπάσιμο τον τζαμιών είναι τα λεγόμενα τριπλεχ αντιτρομοκρατικά τζάμια.
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
γ) Ψειρίσματος συνέχεια και αξίζει να αναφερθεί ότι η μεμβράνη έχει ένα πρόβλημα. Δεν μπορεί να ακολουθήσει ακριβώς την παραμικρή ανωμαλία που υπάρχει σε ένα τζάμι. Μα αφού δεν υπάρχει ανωμαλια σε τζάμι σωστα? Λάθος!
Υπάρχει στα εξής σημεία:
- Στα αυτοκόλλητα σηματάκια για την αστυνομία και το ΚΤΕΟ που μπαίνουν κατ' επιλογήν
- Σε κάτι 'μπιμπικάκια' που υπάρχουν συνήθως σε μη κινούμενα τζάμια των σχετικά σύγχρονων αυτοκινήτων
- Στις αντιστάσεις πίσω τζαμιού
Αποτέλεσμα: Στα 1) και 2) φαίνεται ένα κενό μεταξύ ανωμαλίας και τζαμίού. Τα αυτοκόλλητα σηματάκια είναι αρκετά μεγάλα (μλκια ότι μεγαλύτερο μέρος του σήματος γράφει φαρδιά πλατιά 'ΚΙΝΔΗΡΟΓΛΟΥ', από τη στιγμή που δεν υπάρχουν προδιαγραφές για το μέγεθος γραμματοσειράς θα μπορούσαν να ήταν μικρότερα) και με το κενό αυτό γίνονται κάτι παραπάνω από εμφανή. Τα μπιμπικάκια σχηματίζουν ένα πλέγμα μεταξύ τους όντας πυκνά κατανεμημένα με αποτέλεσμα αλλού να πατάει η μεβράνη κάτω και αλλού όχι. Μάλιστα για καμία εβδομάδα+ μετά την τοποθέτηση όπου η κόλλα δεν έχει στεγνώσει πλήρως (εμένα μου είπαν 1-2 μέρες να μην ανοίγω παράθυρα αλλά εγώ καλού κακού τα κράτησα κλειστά μία εβδομάδα) πατώντας την μεβράνη σε αυτό το σημείο θα δείτε να κολλάει στο τζάμι προσωρινά.
Συμπέρασμα? Αν βάλετε τις 99 και δεν έχετε τζάμια με 'μπιμπικάκια', μη βάλετε αυτοκόλλητα καθώς είναι πρακτικά αόρατες. Το κόψιμο στη llumar τουλάχιστον ήταν πολύ καλό και αυτό βοηθάει την κατάσταση σε αστυνομία και ΚΤΕΟ.
Τα 1) και 2) είναι αισθητικής φύσεως όμως το 3) έχει και πρακτικό πρόβλημα. Τι? Επειδή οι μεβράνες κάνουν αυτό το κενό που λέγαμε, το βράδυ τα πίσω φώτα των οχημάτων αντανακλώνται στις τονισμένες από τις μεμβράνες αντιστάσεις του τζαμιού. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ακόμα και ένα αμάξι να έχετε πίσω σας τη νύχτα, φαίνεται σαν να υπάρχουν 3-4 αφού αντί για ένα φαίνονται 3-4 ζευγάρια φώτα. Στην αρχή είναι αρκέτα ενοχλητικό αλλά σιγά σιγά συνηθίζεται, χωρίς ωστόσο το πρόβλημα να εξαλείφεται οριστικά. Όσοι ωστόσο κάνουν πολλά αστικά χιλιόμετρα νύχτα ας το ξανασκεφτούν...
δ) Οι μεμβράνες ακόμα και οι 99 δεν είναι τελείως διαφανείς μιας και έχουν μια αισθητή σκουρότητα. Ακόμα η επιφάνεια τους δεν είναι 100% λεία, μιας και υπάρχουν μικροσκοπικές αυλακώσεις οι οποίες είναι εμφανείς με το μάτι και περίορίζουν έστω και απειροελάχιστα την ορατότητα ειδικά σε μεγάλες ταχύτητες. Ακόμα με γυαλιά με πολωτικους φακούς (απαραίτητα στο αμάξι!) διαγράφονται αρκετά έντονοι ιριδισμοί.
Συμπέρασμα: Ορθά απαγορεύονται στο μπροστινό αλεξηνέμιο και είναι πιθανόν επικίνδυνες εφόσον μιλάμε για οδήγηση με πολωτικά γυαλιά!
φίλε travelman δεν υπάρχει μεμβράνη που να ακολουθεί ακριβώς της ανωμαλίες του τζαμιού καθώς δεν το επιτρέπει το υλικό. για να γίνει αυτό θα έπρεπε να υπάρχει μια μεμβράνη η οποία θα ήταν ελαστική αυτό όπως δεν γίνετε γιατί δεν θα μπορούσε πρακτικά να δουλευτεί .τα αυτοκόλλητα δεν μπορούν να γίνουν ποιο μικρά καθώς έχει οριστεί προκαθορισμένο μέγεθος όσο για την γραμματοσειρά που λες υπάρχει αυτό το πρόβλημα γιατί εάν μπει πιο μικρή δεν θα φαίνετε καθαρά το όνομα την εταιρίας που έχει κάνει την τοποθέτηση .τα αυτοκόλλητα δεν μπαίνουν κατ επιλογή όπως λες είναι απαραίτητα από την νομοθεσία εάν δεν υπάρχουν αυτά η βεβαίωση δεν ισχύει!!! τα μπιμπίκια όπως λες πρέπει να το διευκρινίσουμε καθώς με τον όρο μπιμπίκι οι περισσότεροι που το διαβάζουν καταλαβαίνουν πως υπάρχουν μικρά σωματίδια ανάμεσα στην μεμβράνη και το τζάμι από την μη καλή τοποθέτηση των μεμβρανών όμως δεν είναι έτσι αυτά τα μπιμπίκια όπως λες είναι η μεταξοτυπία η οποία είναι ανάγλυφη πάνω στο τζάμι και για τον λόγο αυτό δεν είναι εφικτή η τέλεια τοποθέτηση πάνω σε αυτή!! το ίδιο ισχύει και με το πίσω παρμπρίζ όπου υπάρχουν οι αντιστάσεις όσο πιο χοντρές είναι αυτές τόσο πιο πολύ θα φαίνετε ανάγλυφη η μεμβράνη πράγμα που δεν μπορεί να αποφευχθεί. ελπίζω να βοήθησα στην απορίες σου
-
Ο χρήστης llumar έγραψε:
Εχει διαβασει τιποτα για αυτες τις μεμβρανες που μπορει καποιος να αγορασει απο την llumar???Ειδα αυτο το http://www.youtube.com/watch?v=PVeUmUx925k και εμεινα με το στομα ανοιχτο!Eχει βαλει κανεις τιποτα τετοιο?
Ενα σιτε http://www.llumar.com
Έχω στείλει mail σχετικά με αυτές τις μεμβράνες στην ελληνική αντιπροσωπεία της Llumar για να μάθω αν τις εισάγουν/τοποθετούν.
Απάντηση δεν πήρα ποτέκαλησπέρα φίλε μου το video που είδες είναι γενικά για τις llumar μεμβράνες δεν είναι κάποιο ειδικό υλικό όποια μεμβράνη της llumar και να τοποθετήσεις έχεις αυτό το αποτέλεσμα σε σπασίματα. όσο για της μεμβράνες που υπάρχουν ανάμεσα σε 2 τζάμια όπως ανέφερε κάποιος φίλος πιο πάνω είναι μεμβράνες απλές διάφανες όπου εάν τοποθετηθούν με αυτόν τον τρόπο αποτρέπετε τελείως το σπάσιμο τον τζαμιών είναι τα λεγόμενα τριπλεχ αντιτρομοκρατικά τζάμια.
Σε ευχαριστώ για την απάντηση!
Το μόνο που με εμποδίζει απ το να βάλω μεμβράνες προς το παρόν (έχω καταλήξει στις titanium) είναι η θραύση κρυστάλλων της ασφάλειας. Ο ασφαλιστής μου είπε ότι αν υπάρχει μεμβράνη η ασφάλεια δικαιούται να μη σε καλύψει σε τέτοια περίπτωση οπότε ok γλιτώνεις την κλοπή αφού το τζάμι δε σπάει, αλλά πληρώνεις εσύ το σπασμένο τζάμι και είναι σα να σε κλέψανε -
Ο χρήστης llumar έγραψε:
τα αυτοκόλλητα δεν μπαίνουν κατ επιλογή όπως λες είναι απαραίτητα από την νομοθεσία εάν δεν υπάρχουν αυτά η βεβαίωση δεν ισχύει!!!όχι ότι δεν ισχύει η βεβαίωση αλλά ότι δεν μπορεί κάποιος (αστυνομικός) να επιβεβαιώσει ότι αυτή η μεμβράνη που γράφεται στη βεβαίωση είναι κι αυτή που έχεις βάλει πάνω στο αμάξι.Άρα πρακτικά μπορεί να σε γράψει.
Πάντως οι UV99 (llumar) και CR70 (3Μ) μια χαρά 'αόρατες' είναι και δεν αντιμετωπίζεις προβλήματα με το νόμο.Δεν μπαίνουν ΚΑΝ στη διαδικασία να σου ζητήσουν τη βεβαίωση κτλ.
Προσωπικά (όπως έχω γράψει αρκετές σελίδες πιο πίσω) φοράω της 3Μ τις CR70 και με έχουν σταματήσει 4 φορές σε μπλόκο (είτε για απλό έλεγχο στοιχείων είτε γιατί έψαχναν για να με γράψουν για κάτι ).Και τις 4 φορές 'πέρασα' ανέπαφος το μπλόκο.
Ξέχασα να αναφέρω ότι ζήτησα να μην μπουν τα αυτοκόλλητα στα τζάμια. (δε μου αρέσει σχεδόν το οτιδήποτε μη-ΟΕΜ έχω στο αμάξι να έχει και τη στάμπα του πάνω και να κάνει 'κρα' για το τι έχω επιλέξει να βάλω πάνω). Επίσης βεβαίωση έχω πάρει από κει που τις τοποθέτησα αλλά ξέρω ότι δεν με καλύπτει νομικά.απλώς κι εγώ εκείνη την (κακιά) ώρα (που θα πετύχω κολλημένο μπάτσο) θα το παίξω χαζός και θα δηλώνω πλήρη άγνοια. (χωρίς να τα ρίχνω βέβαια και στο συνεργείο )Η αποτελεσματικότητα των μεμβρανών (τουλάχιστον γι'αυτές που εγώ χρησιμοποιώ και χαίρομαι κάθε μέρα ) είναι απίστευτη!
Σίγουρα θα μπουν και στο επόμενο αμάξι μου. -
μάλλον εκεί που σου έβαλαν τις μεμβράνες δεν στα είπαν καλά φίλε μου!!! η βεβαίωση μόνη της είναι εντελώς άχρηστη για να ισχύει θα πρέπει απαραίτητα να υπάρχουν τα αντίστοιχα αυτοκόλλητα!!!
-
Ο χρήστης pilotos έγραψε:
Eγω μολις σημερα εβαλα σε Alfa GT μεμβρανες μπρος-πισω της 3M με κωδικο CS35 (παρανομες αλλα χεστηκα) :μπράβο ...
-
http://llumar.lighthouse.gr/photoGallery.asp?ITMID=35
στις φωτογραφίες αυτοκινήτων έχει φωτογραφία απο τον κατάλογο της αλφα ρομέο...
ούτε καν μπήκαν στον κόπο να βάλουν δική τους δουλεία... -
Ο χρήστης llumar έγραψε:
μάλλον εκεί που σου έβαλαν τις μεμβράνες δεν στα είπαν καλά φίλε μου!!! η βεβαίωση μόνη της είναι εντελώς άχρηστη για να ισχύει θα πρέπει απαραίτητα να υπάρχουν τα αντίστοιχα αυτοκόλλητα!!!το ίδιο πράμα λέμε
-
Ο χρήστης llumar έγραψε:
φίλε travelman δεν υπάρχει μεμβράνη που να ακολουθεί ακριβώς της ανωμαλίες του τζαμιού καθώς δεν το επιτρέπει το υλικό. για να γίνει αυτό θα έπρεπε να υπάρχει μια μεμβράνη η οποία θα ήταν ελαστική αυτό όπως δεν γίνετε γιατί δεν θα μπορούσε πρακτικά να δουλευτεί .τα αυτοκόλλητα δεν μπορούν να γίνουν ποιο μικρά καθώς έχει οριστεί προκαθορισμένο μέγεθος όσο για την γραμματοσειρά που λες υπάρχει αυτό το πρόβλημα γιατί εάν μπει πιο μικρή δεν θα φαίνετε καθαρά το όνομα την εταιρίας που έχει κάνει την τοποθέτηση .τα αυτοκόλλητα δεν μπαίνουν κατ επιλογή όπως λες είναι απαραίτητα από την νομοθεσία εάν δεν υπάρχουν αυτά η βεβαίωση δεν ισχύει!!! τα μπιμπίκια όπως λες πρέπει να το διευκρινίσουμε καθώς με τον όρο μπιμπίκι οι περισσότεροι που το διαβάζουν καταλαβαίνουν πως υπάρχουν μικρά σωματίδια ανάμεσα στην μεμβράνη και το τζάμι από την μη καλή τοποθέτηση των μεμβρανών όμως δεν είναι έτσι αυτά τα μπιμπίκια όπως λες είναι η μεταξοτυπία η οποία είναι ανάγλυφη πάνω στο τζάμι και για τον λόγο αυτό δεν είναι εφικτή η τέλεια τοποθέτηση πάνω σε αυτή!! το ίδιο ισχύει και με το πίσω παρμπρίζ όπου υπάρχουν οι αντιστάσεις όσο πιο χοντρές είναι αυτές τόσο πιο πολύ θα φαίνετε ανάγλυφη η μεμβράνη πράγμα που δεν μπορεί να αποφευχθεί. ελπίζω να βοήθησα στην απορίες σου
Προφανώς δεν γίνεται η μεμβράνη να ακολουθήσει πλήρως τις ανωμαλίες του τζαμίου με την υπάρχουσα ελαστικότητα ενώ πιο ελαστική μπορεί να αντιμετώπιζε προβλήματα αντοχής. Απλά φροντίζω να ενημερώνω τους πιο ψείρες φορουμίτες για το πως θα φαίνεται το αμάξι μετά την τοποθέτηση.
Επίσης ξέρω ότι τα αυτοκόλλητα είναι υποχρεωτικά (αν και εγώ νόμιζα ότι είναι υποχρεωτικά μόνο για μπροστά) απλά εάν βάλεις ψιλή μεμβράνη όπως ο κάβουρας και χωρίς 'μπιμπίκια' στα πίσω τζάμια, είναι πρακτικά απίθανο να εντοπιστούν...
-
Προφανώς δεν γίνεται η μεμβράνη να ακολουθήσει πλήρως τις ανωμαλίες του τζαμίου με την υπάρχουσα ελαστικότητα ενώ πιο ελαστική μπορεί να αντιμετώπιζε προβλήματα αντοχής. Απλά φροντίζω να ενημερώνω τους πιο ψείρες φορουμίτες για το πως θα φαίνεται το αμάξι μετά την τοποθέτηση.
καλά έκανες και το ανέφερες.εγώ δεν ήμουν υποψιασμένος και αρχικά με ενόχλησε αρκετά που δεν κόλλησε σε εκείνα τα σημεία.βασικά με πείραξε που κανείς δεν το ανέφερε αυτό το πράμα στα μαγαζιά που βάζουν τις μεμβράνες.Ακόμα κι όταν ρώτησα πού φαίνεται ότι θα φοράω μεμβράνες (πέρα από την όποια σκουρότητα επιλέξω να βάλω στο αμάξι), η απάντηση ήταν 'μόνο όταν θα κατεβάζω το τζάμι'.κάτι δηλαδή που είναι ψευδές γιατί στα σημεία αυτά (μπιμπίκια, γράμματα στα παράθυρα, αυτοκόλλητα, αντιστάσεις πίσω τζαμιού) είναι ολοφάνερο για κάποιον υποψιασμένο ότι φοράς μεμβράνες (αρκεί μόνο να κοιτάξει προσεκτικά ).
Επίσης ξέρω ότι τα αυτοκόλλητα είναι υποχρεωτικά (αν και εγώ νόμιζα ότι είναι υποχρεωτικά μόνο για μπροστά)
Δεν χρειάζεσαι βεβαίωση (σκουρότητας) για τα τζάμια εκτός οδηγού-συνοδηγού (αφού μπορείς να βάλεις όσο σκούρα 'γουστάρεις'), οπότε δεν χρειάζεται να βάλεις στα πίσω τζάμια αυτοκόλλητο.
Δεν ξέρω αν τα χρειάζεσαι βέβαια για το κτεο το αυτοκόλλητο*, αν και δεν έχω δει ή ακούσει ποτέ να υπάρχει πρόβλημα στο κτεο για τις μεμβράνες ακόμα και για κατάμαυρες μεμβράνες σε όλα τα τζάμια (και παρμπρίζ).Από όσο ξέρω, μία απλή βεβαίωση (χωρίς αυτοκόλλητα στα τζάμια) από αυτόν που στα τοποθέτησε είναι αρκετή.
Αν έχω άδικο ας με διορθώσει κάποιος.*είπαμε ότι το αυτοκόλλητο ανάμεσα στη μεμβράνη και στο τζάμι είναι για να μπορεί να γίνει αυτό που λέμε 'αντίστοιχη στοιχείων', ότι δηλαδή αυτά που γράφει το χαρτί είναι αυτά που φοράει το αμάξι.
απλά εάν βάλεις ψιλή μεμβράνη όπως ο κάβουρας και χωρίς 'μπιμπίκια' στα πίσω τζάμια, είναι πρακτικά απίθανο να εντοπιστούν...
Η CR 70 είναι θεόχοντρη μεμβράνη (σε σχέση με τις 'απλές' και πιο σκούρες που είναι κυριολεκτικά σαν τσιγαρόχαρτο) και γι'αυτό αν το τζάμι (πίσω κυρίως) κάνει μεγάλη κούρμπα στις άκρες, η μεμβράνη αναγκαστικά κάνει κάποιες μικρο-τσακίσεις και δεν κάθεται 100% ολόισια, κάτι που φαίνεται πχ και στα γράμματα που λένε 'Ε4' κτλ στα πλαϊνά τζάμια ή στα 'μπιμπίκια' του τζαμιού (μιλάμε για απίστευτο ψείρισμα όμως που στην πράξη είναι κάτι πραγματικά ανούσιο ).
Και είναι λογικό να είναι θεόχοντρη ως μεμβράνη (όπως και η UV99 πχ) γιατί πρέπει να έχει τόσα φίλτρα η μεμβράνη ώστε να ανακλά πολύ θερμότητα χωρίς να είναι σκούρα. Επιπλέον...η πόλωση του φωτός δεν γίνεται-επιτυγχάνεται πολύ εύκολα και χρειάζονται πολλές στρώσεις για να γίνει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο => επιπλέον λόγος για να 'χοντρύνει' η (όποια) μεμβράνη (χρησιμοποιεί αυτή την τεχνική).
ΥΓ:παιδιά...απλώς χρήστης μεμβρανών είμαι. (καλά...όσοι με ξέρουν προσωπικά το γνωρίζουν )
-
Βασικά όταν είπα ψιλή εννοούσα όχι πολύ σκούρα όχι λεπτή σε πάχος
Όντως ακόμα και οι πιο 'φωτεινές' είναι αρκετά χοντρές σε πάχος αν και δεν νομίζω να υπάρχει ιδιαίτερη διαφοροποίηση στο πάχος αναλόγως της φωτεινότητας. Ωστόσο εάν δεν είναι πολύ σκούρα και δεν συναντά ανωμαλίες (τα αυτοκόλλητα και τα μπιμπίκια είναι τα πιο εμφανή, όχί τόσο οι αντιστάσεις) είναι δύσκολο να το καταλάβει κανείς. Το καλό είναι πως τα άκρα της μεμβράνης φαίνονται αρκετά δύσκολα ενώ στο χείλος των ανοιγόμενων παραθύρων δεν φαίνεται τίποτα (αν και σε μεμβρανες llumar 6ετίας έχω δει αρκετά φαγωμένα άκρα στα ανοιγόμενα παράθυρα)
-
Βασικά όταν είπα ψιλή εννοούσα όχι πολύ σκούρα όχι λεπτή σε πάχοςΌντως ακόμα και οι πιο 'φωτεινές' είναι αρκετά χοντρές σε πάχος αν και δεν νομίζω να υπάρχει ιδιαίτερη διαφοροποίηση στο πάχος αναλόγως της φωτεινότητας. Ωστόσο εάν δεν είναι πολύ σκούρα και δεν συναντά ανωμαλίες (τα αυτοκόλλητα και τα μπιμπίκια είναι τα πιο εμφανή, όχί τόσο οι αντιστάσεις) είναι δύσκολο να το καταλάβει κανείς. Το καλό είναι πως τα άκρα της μεμβράνης φαίνονται αρκετά δύσκολα ενώ στο χείλος των ανοιγόμενων παραθύρων δεν φαίνεται τίποτα (αν και σε μεμβρανες llumar 6ετίας έχω δει αρκετά φαγωμένα άκρα στα ανοιγόμενα παράθυρα)
άξιο λόγου είναι το γεγονός ότι έβαλα ένα φίλο που μετακινώ σχετικά συχνά με το αμάξι μου.Μόλις το περασμένο σ/κ που τον πήρα από το σπίτι του με ρώτησε για τις μεμβράνες που έβαλα (πόσο τις έβαλα κτλ) κι αυτό γιατί όντας 1,90m ύψος και υπό συγκεκριμένη γωνία το βράδυ τα τζάμια ψιλο-καθρεφτίζουν και δεν φαίνεται τίποτα μέσα.
Το αστείο είναι ότι εγώ τις φοράω τις μεμβράνες εδώ και 1,5 χρόνο σχεδόν (καλοκαίρι του 2008 τις έβαλα) -
Θέλω να βάλω μεμβράνες 3Μ αλλά είδα σε ένα αυτοκίνητο την επιγραφή 3Μ στη μέση του παραθύρου. Αυτό με χάλασε λίγο..μήπως ξέρει κάποιος αν αφαιρείται αυτό? Ευχαριστώ..
-
Nαι.
Με λιγο οινοπνευμα.Δεν φαινεται τπτ μετα -
Δε θα αφήσει όμως θαμπάδα με το οινοπνευμα σε εκείνο το σημείο?
-
Ο χρήστης notios7 έγραψε:
Δε θα αφήσει όμως θαμπάδα με το οινοπνευμα σε εκείνο το σημείο?όχι φίλε μου.
και σε μένα έγραφε 3Μ σε όλα τα τζάμια.Μου είπαν στο μαγαζί ότι είναι σα σφραγίδα γνησιότητας ότι βάζεις τη μεμβράνη που πληρώνεις και όχι κάποια άσχετη-άκυρη.
Φεύγει αμέσως με οινόπνευμα και μπαμπάκι και δεν αφήνει τίποτα -
ok, euxaristw
-
Όπως λέει ο παραπάνω...
ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ