-
Σχετικα με το στρωσιμο:
Διαβασα στο site της Uniroyal και της Continental οτι θελουν περιπου 200-300χλμ για να 'στρωσουν'. Ηπια οδηγηση, χωρις εντονα φρεναρισματα, επιταχυνσεις κτλ.
Θα ηταν σκοπιμο να εχουν και λιγο παραπανω πιεση? (οπως παραλαμβανουμε τα καινουργια αμαξια με 40psi...)
-
[quote='adis4gr'][quote='kouk']:lipsealed:
245/45/17 650
-
Οτι πιέσεις προτεινει ο κατασκευαστης,αυτες πρεπει να εχουμε.Μπορεις να ψιλοπαίξεις μαζι τους για να αλλαξεις λίγο τη συμπεριφορα του αυτοκινητου,αλλα όχι και 40psi ρε αδερφε.Δεν ξερω για ποιό λόγο εχουνε τετοια πίεση οταν σου το παραδινουν,αλλα το αποκλειω να ειναι σωστότερο απο αυτο που προτεινει ο κατασκευαστης στα βιβλία του (η στην πόρτα του αυτοκινητου)
-
Ευχαριστω για τις οδηγιες.Μιλαω φυσικα για Premium2 Contact kai gia Exalto2.Δεν υπαρχει συγκριση κοστους αναμεσα στο Καντετ και το κλιο,το καντετ πρακτικα δεν συντηρειται,αντεχει τα παντα και επισκευαζεται με φθηνα μεταχειρισμενα ανταλλακτικα οταν χαλαει,να φανταστειες οτι 27 χρονια μετα ακομη δεν το εχουμε καν βαψει(οχι οτι δεν το χρειαζεται αλλα απο τη στιγμη που ηρθαν καινουρια αμαξια στην οικογενεια...)
-
-
Μεσα στην τρυπα,φαινονται συρματακια ή λινα;Εξωτερικα,εχεις παρατηρησει να εχει μπαλονιάσει γυρω απο το χτυπημα;Εαν οχι,δε χρειαζεται να κανεις τίποτα.Ειναι επιφανιακο το χτυπημα και δεν εφτασε στο σκελετο (τοτε θα σου πρότεινα να το αντικαταστησεις και όχι να το κρυψεις κατω απ'το χαλι )
-
Ο χρήστης konv έγραψε:
Θεωρείτε ότι πρέπει να αλλαχτεί το μπροστινό ελαστικό του αυτοκινήτου με το πίσω ή δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας; (Στη φωτό παραθέτω το μπροστινό ελαστικό)
Προκαταβολικά ευχαριστώMάλλον ναί, είναι επίφοβο με τις πιέσεις στις στροφές να κλατάρει.....κατά τη γνώμη μου βέβαια. Καλύτερα πίσω βάλτο, λιγότερες ατρεβλώσεις στις στροφές....
-
'Οχι συρματάκια δεν φαίνονται και ούτε έχει μπαλονιάσει... Δεν είναι επικίνδυνο όμως που είναι μπροστα;
-
δεν παίζουμε με τα λάστιχα .... αν μπορείς αντικατέστησε το ... άποψη μου
-
@konv
Κατά την ταπεινή μου άποψη το λάστιχο θέλει αλλαγή. Ναι μεν το κομμάτι που λείπει δεν είναι τόσο βαθύ ώστε να σκάσει μία κι έξω το λάστιχο, είναι όμως τόσο κοντά στο πέλμα που μπορεί σε συνθήκες πίεσης του ελαστικού να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για τοπική αποκόλληση του πέλματος που θα οδηγήσει και σε ολική ρήξη του.
Αν δεν κάνω λάθος δε το αμάξι είναι Golf GT που σημαίνει πολλά άλογα και συνήθως και περισσότερη πίεση του ελαστικού. -
[quote='kouk'][quote='adis4gr'][quote='kouk']:lipsealed:
245/45/17 650
-
Τελικα αποφασισα να βαλω τα Premium 2 Contact σε διασταση 185/55/15Η.Ξερω οτι ολοι λετε να παω στα 195/50/15 αλλα ο λαστιχας μου επιμενει οτι θα μαγουλιαζουν και μου το εδειξε πανω στις ζαντες μου.Επιπλεον θελω να ειμαι σιγουρος οτι θα παιρνει αλυσιδες.Μου τα δινει σε πολυ καλη τιμη (360 ευρω) αλλα θα πρεπει να περιμενω 2 εβδομαδες περιπου για να τα φερει απο Γερμανια.Στα γιαννενα τα Exalto2 κανουν 320 ευρω οποτε δεν ειναι τοσο μεγαλη η διαφορα τιμης ωστε να παραβλεψω την πιθανοτητα εμφανισης προβληματων απο την αλλαγη διαστασης
-
Ο λαστιχας που επειμένει σε αυτη την ιστορια,απλά ειναι λάθος.Πάνε ρωτα και σε κανεναν ακομα,γιατι με αυτον που εμπλεξες τον μπελά σου θα βρεις.
-
Ο χρήστης ioannina27 έγραψε:
Τελικα αποφασισα να βαλω τα Premium 2 Contact σε διασταση 185/55/15Η.Ξερω οτι ολοι λετε να παω στα 195/50/15 αλλα ο λαστιχας μου επιμενει οτι θα μαγουλιαζουν και μου το εδειξε πανω στις ζαντες μου.Επιπλεον θελω να ειμαι σιγουρος οτι θα παιρνει αλυσιδες.Μου τα δινει σε πολυ καλη τιμη (360 ευρω) αλλα θα πρεπει να περιμενω 2 εβδομαδες περιπου για να τα φερει απο Γερμανια.Στα γιαννενα τα Exalto2 κανουν 320 ευρω οποτε δεν ειναι τοσο μεγαλη η διαφορα τιμης ωστε να παραβλεψω την πιθανοτητα εμφανισης προβληματων απο την αλλαγη διαστασηςΗ τιμή είναι όντως πολύ καλή, αλλά η αναμονή είναι κάπως μεγάλη... Το 'από Γερμανία' μην το λαμβάνεις και πολύ σοβαρά υπ' όψιν, πριν δεις με τα μάτια σου τον κωδικό του εργοστασίου κατασκευής!
Υ.Γ.: 'μαζί σου' για τη διάσταση !!
-
Ο χρήστης ioannina27 έγραψε:
Τελικα αποφασισα να βαλω τα Premium 2 Contact σε διασταση 185/55/15Η.Ξερω οτι ολοι λετε να παω στα 195/50/15 αλλα ο λαστιχας μου επιμενει οτι θα μαγουλιαζουν και μου το εδειξε πανω στις ζαντες μου.Επειδή απ' ό,τι κατάλαβα μιλάς για Clio με ζάντες 6x15, να πω ότι φίλος μου άλλαξε τα μαμά 185/55/15 με 195/50/15 χωρίς κανένα πρόβλημα. Λίγο πιο άμεση απόκριση στη στροφή, ελάχιστα χειρότερη άνεση αλλά, το κυριότερο αρκετά πιο φθηνά.
-
Την ίδια ακριβώς άποψη έχω και εγώ και το έχουμε κάνει στο Clio της ξαδέρφης μου. Για αλυσίδες να ρωτήσεις στην αντιπροσωπεία αν και δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα
-
Στο φιατάκι μου πάντως από τα εργοστασιακά 165/70-13 πήγα σε 185/55-14 και οι αλυσίδες μπαίνουν κανονικά, παρότι μάλιστα είναι χαμηλωμένο 3,5 πόντους
-
http://www.carbibles.com/tyre_bible_pg2.html
Εδω υπάρχει ενας 'An ideal rim-width calculator',ο οποίος για 195/50-15 μας δινει φαρδος ζαντας απο 5,5' μεχρι 7'
Ειναι στη δευτερη σελίδα του σαιτ,στο ενα τριτο της απόστασης περιπου μεχρι το τελος της.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Για αλυσίδες να ρωτήσεις στην αντιπροσωπεία αν και δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημακαι δεν παίρνει αυτά τα πάνια που κάνουν μια χαρά την δουλειά τους;
-
Ήρθε ο καιρός να αλλάξω ελαστικά στο Puntάκι μετά από 3.5 χρόνια με τα εργοστασιακά Pirelli 3000 185/60/R14 με τα οποία ήμουν πολύ ευχαριστημένος.
Ακούω προτάσεις
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....