-
Ο χρήστης christaras73 έγραψε:
ουτε εμενα μου ειπαν καποιο συγκεκριμενο. απλα μου ανεφεραν την μαρκα. κοιταξα στο σαιτ της εταιρειας και εχει 2 μοντελα το ΖΖ3 91W
και το ZV3 91H/V/W. δεν ξερω ουτε το ενα ουτε το αλλο.Δεν ξέρω σε τι αμάξι θες να τα βάλεις πάντως σου συνιστώ να μην βάλεις με τίποτα W δείκτη...
Τα ΖΖ3 τα έχω ακουστά.Δεν ξέρω τι να σου προτίνω όμως γιατί δεν τα έχω βάλει ποτέ στο αμάξι μου ούτε κάποιος γνωστός έχει άποψη για τα ΖΖ3.Θεωρείται σπορ λάστιχο πάντως (από αυτά που έχω ακούσει).
Γενικά όμως πρέπει να δεις και με τα χρήματα που έχεις να διαθέσεις, τι επώνυμο μπορείς να βάλεις που έχεις ακούσει καλά λόγια από αξιόπιστα πρόσωπα και άτομα που κάνουν παρόμοια οδήγηση με σένα.
Ελπίζω να βοήθησα. -
Θέλω να τα βάλω σε Mondeo S/W 1.8. Αυτά που φοράω είναι τα michelin primacy τα οποια κοστίζουν γύρω στα 470 με 500. Τα avon μου τα είπαν για 410. Για Bridgestone δεν το πολυβλέπω γιατι είχα βάλει στο Corolla που είχα ( potenza ) και απογοητεύτηκα. Καλά λόγια άκουσα και για τα pirelli 6000 που είναι και σε κάποια λογική τιμή. Προσπαθώ να βρω κάτι οικονομικό και καλό γιατί 500Ε για λάστιχα είναι πολλά γαμώτο μου.
Αν φυσικά δεν μάθω κάτι στα σίγουρα βλέπω να τα σκάω χοντρά και να βάζω michellin. Καλά λάστιχα αλλά πανάκριβα τα ρημάδια...
Α, και αν μπορεί κάποιος να μου πει τι σημαίνουν τα γράμματα W,V κλπ -
continental prenium contact 2 με δεικτη H , τιμη 430 ευρο.....
-
Τα W,V είναι δείκτες ταχύτητας.Το κάθε γράμμα αντιστοιχεί σε μια μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα που δέχεται να 'τρέξει' το ελαστικό...κάνε ένα search στο forum στο ευρετήριο των τεχνικών και βελτιώσεων...θα βρεις πολλά πράγματα γι'αυτά που θέλεις και άλλα πράγματα που δεν ήξερες καν ότι μπορείς να τα ξέρεις-γνωρίζεις για το λάστιχό σου...
-
Τα ΖV3 στη διάσταση για την οποία μιλάμε, με δείκτη ταχύτητας V, με είχαν εκπλήξει πολύ ευχάριστα ως 'πρόχειρα' για λιώσιμο στην πίστα.
Τζάμπα τα πήρα, μεταχειρισμένα, πάνω στο δεύτερο σετ ζάντες που έχω.Έκανα καλούς γύρους στα Μέγαρα με αυτά τα λάστιχα (που είχαν ήδη πολλά χιλιόμετρα πάνω τους), ο δε gvala ως συνοδηγός με ρώταγε 'τι λάστιχα φοράει το αμάξι'.
Το ΖΖ3 θα είναι λογικά ακόμα καλύτερο, ως το κορυφαίο της γκάμας, αν και μάλλον περιττό για Μοντέο.
-
Εγώ έχω βάλει AVON ZZ3 225/45/17 91Υ (680 ευρώ) σε αντικατάσταση των σούπερ ντούπερ ContiSportContact II (230 ευρώ το 1) και σώθηκα. Δεν ξέρω αντικειμενικά τις διαφορές, λογικά τα Continental ήταν καλύτερα λόγω μαλακού προφίλ, αλλά όχι σε βαθμό που να το διαπιστώσω μόνος μου με την χρήση που κάνω στο αυτοκίνητο.
Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι το ευαίσθητο προφίλ των Continental με είχε σκίσει. Μου καταστράφηκαν 3 λάστιχα σε λιγότερο από 2,5 χρόνια σε λακκούβες και απλή επαφή του προφίλ με πεζοδρόμιο.
Φέτος έπεσα σε λακκούβα-χαράδρα με τα AVON, στράβωσαν και οι δύο ζάντες μπροστά - πίσω και τα λάστιχα δεν πάθανε τίποτα. -
Ο χρήστης christaras73 έγραψε:
Θέλω να τα βάλω σε Mondeo S/W 1.8. Αυτά που φοράω είναι τα michelin primacy τα οποια κοστίζουν γύρω στα 470 με 500. Τα avon μου τα είπαν για 410. Για Bridgestone δεν το πολυβλέπω γιατι είχα βάλει στο Corolla που είχα ( potenza ) και απογοητεύτηκα. Καλά λόγια άκουσα και για τα pirelli 6000 που είναι και σε κάποια λογική τιμή. Προσπαθώ να βρω κάτι οικονομικό και καλό γιατί 500Ε για λάστιχα είναι πολλά γαμώτο μου.
Αν φυσικά δεν μάθω κάτι στα σίγουρα βλέπω να τα σκάω χοντρά και να βάζω michellin. Καλά λάστιχα αλλά πανάκριβα τα ρημάδια...
Α, και αν μπορεί κάποιος να μου πει τι σημαίνουν τα γράμματα W,V κλπΥπαρχουν και τα TOYO PROXES T1R που τα βρηκα με 400 ευρω για την ιδια διασταση κ ειναι καλο λαστιχο με σκληρη γομα.
-
Στο ibiza πάντως (195-50-15) η μετάβαση από Goodyear F1 σε Dunlop SP Sport 01 με απογοήτευσε σε κάθε σημείο
-
ερωτηση: αξιζει λετε να αλλαξω ελαστικα τωρα (ειχε ερθει ο καιρος τους απο το καλοκαιρι, δεν τα αλλαξα επειδη εφυγα εξωτερικο και προσθεστε και 4μηνη ακινησια) για κανα 10ημερο που θα μεινω ελλαδα ακομα ή να τα αφησω για καλοκαιρι;
-
Ο χρήστης jn έγραψε:
Εχω Citroen Xsara 1.6/110 hp. Φοράει 195/55-15.Πρέπει να τα αλλάξω.
Εχω καταλήξει στα εξής (η σειρά είναι τυχαία και όχι σειρά προτίμησης):
Toyo Proxes CF1
Toyo Proxes T1-R
Continental Premium Contact2
Michelin Pilot Exalto 2
Goodyear Excellence
Yokohama C-DriveΔιάσταση: ή η 'μαμά' (195/55-15) ή 195/**50-16 **(από όσο ακούω σε άλλα clubs/sites τα 205/50-15 βρίσκουν πίσω όταν είναι φορτωμένο - αν το ξέρει κάποιος ας το επιβεβαιώσει/διαψεύσει) μιας και από όσα διαβάζω τα 50άρια φαίνεται να είναι αρκετά φθηνότερα από τα 55άρια.
Θέλω: Καλό κράτημα στο στεγνό και στο βρεγμένο, καλά φρένα, όχι θόρυβο.
Υπάρχει καποια εμπειρία;
Κάποια πρόταση;Εχω μπερδευτεί τελείως κοιτάζοντας τις προδιαγραφές / διαβάζοντας διάφορα.
Στην ίδια Xsara με την δικιά σου που έχει ο πατέρας μου, έβαλα πριν λίγο καιρο τα Pilot 2 σε 195/50/15. H διαφορά τιμής ήταν...τραγική (140
-
Μετά απο Uniriyal, 2xMischelin δοκίμασα τα RE 720. με ενθουσίασαν σούπερ φρένο, κράτημα σε στεγνό και ΒΡΕΓΜΕΝΟ. Τα εβαλα 2 φορές. φθείρονται στα άκρα (στροφές). τώρα εβαλα τα RE 300 λογω τιμής και το μετάνιωσα.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Το Conti πρέπει να έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με το Pilot, είναι και ουσιαστικά η ίδια εταιρεία..
Ουσιαστικά η ίδια εταιρεία? Απο πότε?
-
Η δικη μου εμπειρια απο Michelin Pilot 2 195/50 R15 σε XSARA 1.4 ειναι θετικη, τα φοραω απο αρχες Οκτωβρη και ειμαι ευχαριστημενος, φυσικα εχω κανει 5500χιλ., ζεσταινονται γρηγορα παρ' ολα τον V δεικτη, με καλα χαρακτηριστικα και στο βρεγμενο.
Νομιζω πως θα ειναι μια καλη επιλογη για το συγκεκριμενω αυτοκινητο, παρ'οτι και εγω ειχα αμφιβολιες στην αρχη για το αν θα δουλεψει το ελαστικο με δεικτη V και 75 αλογακια και ομως ολα μια χαρα.
Επισης τοσο μαλακα οσο πρεπει χωρις να φοβασε τα πεζοδρομια ( σε λογικα πλαισια). -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Το Conti πρέπει να έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με το Pilot, είναι και ουσιαστικά η ίδια εταιρεία..
Λάθος κάνω ε; Νόμιζα πως η Michelin έχει αγοράσει Uniroyal και Continental...Αν κάνω λάθος, συγνώμη!
-
Προ μηνών είχα αγοράσει κάτι 14άρες ζάντες αλουμινίου και αποφάσισα να τις τοποθετήσω στο Φιατάκι μου μιας και τα λάστιχα που έχει αυτή τη στιγμή φορεμένα μου προκαλούν τεράστια ανασφάλεια σε δρόμους μειωμένης πρόσφυσης. Τα λάστιχα είναι διάστασης 175/65-13 Yokohama S306 και έχουν κάνει περίπου 15000 χλμ σε 1,5 χρόνο, νοιώθω όμως ότι παίρνω ρίσκο κάθε φορά που βγαίνω στο δρόμο όταν βρέχει.
Το αυτοκίνητο από το εργοστάσιο φορούσε 165/70-13, η σωστή αλλαγή σε 14άρα λοιπόν είναι τα 185/55-14. Η πιο αξιόλογη επιλογή που βρίσκω σ' αυτή τη διάσταση είναι τα Bridgestone Potenza RE720, τα οποία απ' ότι έχω δει συνεχίζουν να παράγονται κανονικά. Γνωρίζει κάποιος αν ισχύει αυτό; Μήπως ξέρετε και κάποια ενδεικτική τιμή; Στο νετ τα βρήκα ~340 ευρώ, μια τιμή που τη θεωρώ κάπως τσιμπημένη. Τα ίδια λάστιχα σε 185/60-14 έκαναν περίπου ~230 ευρώ, απ' ότι έχω δει όμως σταμάτησε η παραγωγή τους. Μήπως έχει κάποιος κάποια άλλη πληροφορία;
Τέλος, θα ήθελα να μου πείτε αν έχετε υπ' όψιν σας κάποιο άλλο λάστιχο σε διάσταση 185/60-14 ή 185/55-14 με πολύ καλή απόδοση στο φρενάρισμα συγκριτικά με τα υπόλοιπα ελαστικά της κατηγορίας αυτής. Τα exalto από τη σύντομη εμπειρία που έχω φορεμένα στο αυτοκίνητο του αδερφού μου δε με έχουν ικανοποιήσει στον τομέα του φρεναρίσματος, τουλάχιστον στα λίγα χιλιόμετρα/ώρα. Ίσως βέβαια φταίει η ρύθμιση του ABS, δεν επιθυμώ όμως να πάρω το ρίσκο αυτό.Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
-
Εγω παντως ειχα το RE720 στο punto μου και ηταν πολυ καλα!
Τα ειχα σε αλλη διασταση βεβαια (195/50/15) αλλα πιστευω οτι θα σε ικανοποιησουν και με το παραπανω.(σε σχεση και με τα exalto)
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Λάθος κάνω ε; Νόμιζα πως η Michelin έχει αγοράσει Uniroyal και Continental...Αν κάνω λάθος, συγνώμη!
To pragma einai aplo i Michelin exei agorasei tin Uniroyal to idio kai i Continental. I proti diathetei ta lastixa me sima Uniroyal stin Ameriki kai ston ipoloipo kosmo eno i Conti mono stin Europi. Milame gia 2 diaforetikes Uniroyal me mono koino to onoma kai tipota allo.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
To pragma einai aplo i Michelin exei agorasei tin Uniroyal to idio kai i Continental. I proti diathetei ta lastixa me sima Uniroyal stin Ameriki kai ston ipoloipo kosmo eno i Conti mono stin Europi. Milame gia 2 diaforetikes Uniroyal me mono koino to onoma kai tipota allo.
Απλό είναι αυτό; Ποιος...νοσηρός εγκέφαλος σκέφτηκε αυτό το πράγμα! Δηλαδή ...κόψανε την Uniroyal στα δύο ε; Και μεταξύ τους δεν έχουν καμία σχέση, εννοώ η Michelin και η Conti;
Ευχαριστώ πάντως, πιάστηκα αδιάβαστος εδώ! Συγνώμη και από τους υπόλοιπους για την παραπληροφόρηση!και μια δημόσια δήλωση:
Η Continental ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ στην Michelin!
-
Για να ρωτήσω και εδώ...
Για 307 1,6, σε 195/65/15 τι θα προτείνατε; Σε όλο το εύρος τιμών...
-
Kλασσικά, michelin exalto. Αυτά ξέρουμε, αυτά εμπιστευόμαστε!
Να ξέρεις όμως ότι έχουν σχετικά μαλακά πλαΐνά. Το προηγούμενο σετ μου, ενώ είχε αρκετό πέλμα ακόμα, είχε αρκετά φθαρμένα πλαϊνά. Τα άλλαξα στα περίπου 25.000 χλμ όχι λόγω φθοράς, αλλά λόγω χτυπήματος (στο 1, οπότε έφαγε σουτ όλη η 4άδα). Βέβαια τους πίνω το αίμα σε ιδιαίτερα λαστιχοβόρες διαδρομές.
Το καλό τους είναι ότι έχεις πάντα λάστιχο, ακόμα και όταν ξεκινάς μές τον χειμώνα μέσα στην πόλη.
Εγώ θα έλεγα να αλλάξεις λίιιγο τη διάσταση βάζοντας 60άρια. Πιστεύω πως θα χουν αρκετή διαφορά στην τιμή (και θα ναι λιγότερο μπαλόνια).
Για άλλα λάστιχα, ας πουν κάποιοι που χουν δοκιμάσει.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....