-
Ο χρήστης Vasilis hatzopoulos έγραψε:
Geia sas leventes!
Yparxei kammia gnomi gia good year eagle f1 se diastasi 225/45/17?
Eimai naytikos kai girizo se liges meres kai prepei na allakso lastixa.Den einai toso oti exoyn ftharei(ligo sta plaina 36000km)oso oti exoyn perasei sxedon tesera xronia.Topothetisi se saab 2.0t vector.
i alithia einai oti eimai eyxaristimenos apo ta michelin primacy poy exo,alla akoysa edo stin Ameriki kala logia gia ta f1 kai moy aresei kai to pelma toys.
Sigoyra eseis ekei ekso,parakoloythite pio stena ola ta dromena kai exete pio olokliromeni gnomi.Sorry gia ta aglisti alla den yparxei elliniko keyboard.
Eyxaristo kai xairetismoys sti patrida apo tin omorfi Aruba(Carribean sea)Καπετάν-Βασίλη,δώσε χαιρετίσματα Ελληνικά,στίς όμορφες Αρουμπα-νέζες κατ'αρχήν
Το Φ-1 το είδα να το στροφάρει μία Μ3 στήν πίστα των Σερρών.Το πήγαινε γαμιώντας και προς μεγάλη μου έκπληξη (και δική του ΄΄εκπληξη) το λάστιχο φθειρότανε ελάχιστα.
Πολύ καλό αυτό.Εμένα με κέρδισε σε αυτόν τόν τομέαΑπό εκεί και έπειτα,δέν έχω άλλη εμπειρία.
Αιντε και καλή πατρίδα
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Φίλε μου το σχόλιο μου αφορά την σύγκριση δυο διαστάσεων που μπορεί η φίλη μ;ας να φορέσει και όχι σε όλες τις διαστάσεις που έχουν ίδια διάμετρο!!!! Η διάσταση που αναφέρεις δεν ταιριάζει στο αμάξι της. Είναι υπερβολικά φαρδύ για τις δυνατότητες του αυτοκινήτου!!!
Είναι αυτό που πάντα λέμε, αν απομονώσεις ένα κομμάτι από τα λεγόμενα κάποιου μπορείς να δήξεις ότι είπε ότι μπορείς να φανταστείς.Σορρι εχεις δικιο. Σε συγκριση των 2 διαστασεων που αναφερεις.
Πραγματι παντως στην 185/55/15 ΔΕΝ εχει πολλες επιλογες σε σχεση με αλλες διαστασεις και ειναι πανακριβα. Αυτο ειναι γεγονος
-
Ο χρήστης teo_3 έγραψε:
Έχω ένα φιλαράκι με Golf IV (205-55/R16) και είρθε η ώρα αλλαγής των ελαστικών.
Μετά απο αναζήτηση και μιά 'φόλα' που φάγαμε απο έναν που πήγε να μας δώσει ένα Kumho Ecsta Supra 712 (κορυφαίο) με 300 ευρώ, ανακαλύψαμε πως ήταν 4703 η ημερομηνία του. Κοινώς λάστιχο πιό παλιο και απο το αμάξι!!!
Οι υπόλοιπες τιμές που βρήκαμε ήταν οι εξής:Goodyear F1 W 430euro
Goodyear Hydragrip/Excellence H 420euro
Bridgestone ER 300 H 450euro
Michelin Primacy H 480euro
Continental Premium H 460euro
Falken 425 W 460Απο αυτά η λογική επιλογή είναι τα Bridgestone μια που είναι και Η αλλά μου αρέσοθν και τα F1 και ούτως ή άλλος απο την μάνα του είχε τα Bridgestone ER 30 W και δεν το χαλάσανε.
Τι προτείνετε?
Ξέρετε κανέναν που να έχει Kumho στην Θεσσαλονίκη με φυσιολογικές τιμές?Το κορυφαιο λαστιχο σε αυτη την κατηγορια ειναι το P-ZERO ROSSO, αλλα κοστιζει 560-580 ευρω.
Επισης πολυ καλα (δοκιμασμενα) τα Conti Sport Contact 2
Εγω φοραω τα Goodyear F1 (στην ιδια διασταση). Σκληρο ελαστικο με μαλακα πλαινα. Δεν κραταει καλα κρυο αλλα αν ζεσταθει ειναι τρενο. Επισης πολυ καλο στο βρεγμενο.
Αν ησουν Αθηνα παντως θα σου ελεγα ενα μαγαζι που εχει πολυ καλες τιμες. Φαντασου εγω τα δικα μου Goodyear F1 τα εβαλα 380 ευρά εκει που ολοι οι αλλοι ζηταγανε απο 430-480. Και μιλαμε για φρεσκα ελαστικα. -
Ο χρήστης medos έγραψε:
Μετά απο αναζήτηση και μιά 'φόλα' που φάγαμε απο έναν που πήγε να μας δώσει ένα Kumho Ecsta Supra 712 (κορυφαίο) με 300 ευρώ, ανακαλύψαμε πως ήταν 4703 η ημερομηνία του. Κοινώς λάστιχο πιό παλιο και απο το αμάξι!!!
Falken 425 W 460Απο αυτά η λογική επιλογή είναι τα Bridgestone μια που είναι και Η αλλά μου αρέσοθν και τα F1 και ούτως ή άλλος απο την μάνα του είχε τα Bridgestone ER 30 W και δεν το χαλάσανε.
Τι προτείνετε?
Ξέρετε κανέναν που να έχει Kumho στην Θεσσαλονίκη με φυσιολογικές τιμές?Το κορυφαιο λαστιχο σε αυτη την κατηγορια ειναι το P-ZERO ROSSO, αλλα κοστιζει 560-580 ευρω.
Εγω φοραω τα Goodyear F1 (στην ιδια διασταση). Σκληρο ελαστικο με μαλακα πλαινα. Δεν κραταει καλα κρυο αλλα αν ζεσταθει ειναι τρενο. Επισης πολυ καλο στο βρεγμενο.
Αν ησουν Αθηνα παντως θα σου ελεγα ενα μαγαζι που εχει πολυ καλες τιμες. Φαντασου εγω τα δικα μου Goodyear F1 τα εβαλα 380 ευρά εκει που ολοι οι αλλοι ζηταγανε απο 430-480. Και μιλαμε για φρεσκα ελαστικα.Το Rosso σε αυτή τη διάσταση είναι σε προσφορά αυτό το μήνα 500-530 ευρώ.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Το Rosso σε αυτή τη διάσταση είναι σε προσφορά αυτό το μήνα 500-530 ευρώ.Φαντάζομαι ότι αυτό οφείλεται στον τερματισμό της παραγωγής τους σε αυτή τη διάσταση, έτσι δεν είναι;
ΑΠ' ότι ξέρω η τελευταία παρτίδα βγήκε τον Αύγουστο... -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Το Rosso σε αυτή τη διάσταση είναι σε προσφορά αυτό το μήνα 500-530 ευρώ.
Φαντάζομαι ότι αυτό οφείλεται στον τερματισμό της παραγωγής τους σε αυτή τη διάσταση, έτσι δεν είναι;
ΑΠ' ότι ξέρω η τελευταία παρτίδα βγήκε τον Αύγουστο...Όλες οι εταιρίες κάνουν προσφορές σε συγκεκριμένες διαστάσεις κάθε μήνα. Σπάνια γίνεται για λόγους κατάργησης. Πχ. η Bridgestone έχει σε προσφορά αυτό το μήνα το B250 σε 175/70/13 και δέν έχει άλλο λάστιχο σε αυτή τη διάσταση οπότε αποκλείεται να καταργείται.
-
Traction
ευχαριστώ για το κατατοπιστικό ποστ. Οχι φίλε μου δεν έχω σπορ ανησυχίες ...πλέον...και θέλω μόνο Michelin και μαλακή γόμα για άνεση. Οπότε αυτό είναι το ελαστικό μου. Εφόσον είναι κ καλύτερο του Energy θα πάω σε αυτό. Σε τι τιμές παίζουν είπαμε?
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Τι προτείνετε?
Αν ησουν Αθηνα παντως θα σου ελεγα ενα μαγαζι που εχει πολυ καλες τιμες. Φαντασου εγω τα δικα μου Goodyear F1 τα εβαλα 380 ευρά εκει που ολοι οι αλλοι ζηταγανε απο 430-480. Και μιλαμε για φρεσκα ελαστικα.Το Rosso σε αυτή τη διάσταση είναι σε προσφορά αυτό το μήνα 500-530 ευρώ.
Σωστά, το Rosso είναι όντως πολύ καλό και το βρήκα στα 500ευρώ αλλά ξεφεύγει λίγο.
Τελικά επέλεξε το ER300 στα 420ευρώ (φιλική τιμή) σε διάσταση Η που είναι πιστεύω μνονόδρομος για το αμάξι αυτό. Και το F1 πολύ ωραίο αλλά δεν το βρήκαμε σε καλή τιμή μολονότι αποσύρεται σαν μοντέλο.
Παρεπιπτόντως δεν θα με χαλούσε ένα pm με τα στοιχεία του μαγαζιού στην Αθήνα που έχει καλές τιμές μιά που κατεβαίνω συχνά.
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. -
Με το ER300 δεν εχει προβλημα στο ζεσταμα;;;
elteo τα primacy τα ειχα βρει 470 (αν πας βεβαια σαν μελος του greekcitroenclub εχεις εκπτωση ) -
Η Τoyota Corolla Sedan που οδηγεί ο πατέρας μου θέλει επειγόντως ελαστικά μιας και τα εργοστασιακά Michelin Energy ύστερα από 35000 χλμ και 2,5 χρόνια έχουν παραδώσει το πνεύμα τους. Το αυτοκίνητο οδηγείται σε ήρεμους ρυθμούς και έτσι δε με ενδιαφέρουν οι απόλυτες επιδόσεις. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να έχουν ομοιογενή συμπεριφορά τόσο στο στεγνό, όσο και στο βρεγμένο και όσο το δυνατόν καλύτερο φρενάρισμα (αυτό χρειάζεται πάντα, τρέχεις δεν τρέχεις). Από όσα έχω διαβάσει έχω καταλήξει στα Continental Premium Contact 2 ή στα Yokohama C-drive, αναρωτιέμαι όμως μήπως κάποιος έχει να μου προτείνει κάτι καλύτερο. Τα Bridgestone Turanza ER300 έχουν απορριφθεί μιας και τα φοράει το αυτοκίνητο του αδερφού μου και δε ζεσταίνονται με τίποτα, παρουσιάζοντας άθλια ελκτική πρόσφυση.
Αλήθεια, μήπως ξέρει κάποιος πόσο περίπου κοστίζουν τα Premium Contact 2 σε αυτή τη διάσταση; Έχω δει τιμές online, αυτές όμως σπάνια ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. -
Ο χρήστης teo_3 έγραψε:
Παρεπιπτόντως δεν θα με χαλούσε ένα pm με τα στοιχεία του μαγαζιού στην Αθήνα που έχει καλές τιμές μιά που κατεβαίνω συχνά.
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.εχεις πμ.
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Με το ER300 δεν εχει προβλημα στο ζεσταμα;;;
elteo τα primacy τα ειχα βρει 470 (αν πας βεβαια σαν μελος του greekcitroenclub εχεις εκπτωση )Μπροστά στο ER30 με δείκτη W που είχε απο την μάνα του πιστεύω δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Και εγώ το F1 θα προτειμούσα αλλά το W νομίζω πως είναι υπερβολή για το αμάξι αυτό.
Και εγώ, που στο δικό μου έβαλα Bridgestone 720 σε Η απο τα απαράδεκτα Dunlop SP2000 σε V, είδα διαφορά προς το καλύτερο. Πιό πολύ γλιστρούσε, σαν καινούργιο, το μαλακό Dunlop παρά το σκληρό Potenza.
-
[quote='popol@ros'][quote='PuntoLord']Kαλημέρα.
Χμ, με τη δελεαστικότατη προσφορά που βρήκα για τα YOKOHAMA C-DRIVE ............ 225
-
Εχω Citroen Xsara 1.6/110 hp. Φοράει 195/55-15.
Πρέπει να τα αλλάξω.
Εχω καταλήξει στα εξής (η σειρά είναι τυχαία και όχι σειρά προτίμησης):
Toyo Proxes CF1
Toyo Proxes T1-R
Continental Premium Contact2
Michelin Pilot Exalto 2
Goodyear Excellence
Yokohama C-DriveΔιάσταση: ή η 'μαμά' (195/55-15) ή 195/**50-16 **(από όσο ακούω σε άλλα clubs/sites τα 205/50-15 βρίσκουν πίσω όταν είναι φορτωμένο - αν το ξέρει κάποιος ας το επιβεβαιώσει/διαψεύσει) μιας και από όσα διαβάζω τα 50άρια φαίνεται να είναι αρκετά φθηνότερα από τα 55άρια.
Θέλω: Καλό κράτημα στο στεγνό και στο βρεγμένο, καλά φρένα, όχι θόρυβο.
Υπάρχει καποια εμπειρία;
Κάποια πρόταση;Εχω μπερδευτεί τελείως κοιτάζοντας τις προδιαγραφές / διαβάζοντας διάφορα.
-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Στην Πατρα δεν υπαρχει ουτε για δειγμα 720.
Δεν ξερω μηπως το toyo Τ1R εχει σκληρα πλαινα σαν του 720.
Γνωριζει κανεις?Απ' όσο ξέρω η Bridgestone μάλλον έχει σταματήσει την παραγωγή του 720.
Οσα υπάρχουν ακόμα λέγεται ότι είναι από στοκατζίδικα, 1-2 ετών.
Ετσι αλλιώς είναι παλιάς τεχνολογίας λάστιχο, υπάρχει πολλά χρόνια στην αγορά χωρίς αλλαγή (όπως και το Michelin Pilot Primacy)
-
Exw ta Michelin Pilot Exalto II se diastash 195/50/15 kai meta apo 2 xronia, 30k km kai 3 trackdays exoun ftasei stous deiktes f8oras twra. Poly kalo lastixo se stegno kai vregmeno, panw apo ola proodeutiko alla sthn pista zestainetai eukola kai ta plaina einai f8armena mexri th mesh!
Lew na dokimasw ta RE720 twra, exw akousei kala logia gi'ayta.EDIT:>einai ontws palio lastixo to 720 kai den aksizei ton kopo na dokimasw? Enw sthn Agglia to Goodyear F1 8ewreitai poly kalo, sth Gallia o lastixas mou eipe oti de leei kati to idiaitero kai aksizei na valw ta 720. To idio exw akousei kai sthn Ellada. Gnwmes? 8elw kati pou na krata/frenarei poly kala sto stegno kai vregmeno, oso gia trackdays 8a krathsw ta f8armena michelin afou glistron wraia kai proodeutika twra
-
30Κ χιλιόμετρα και τρία τράκ-ντέις και τώρα έφτασαν στούς δείκτες φθοράς;
Εγώ τα είχα για πολύ μαλακώτερα λάστιχα,εκτός κι'άν οδηγείς πάρα πολύ στρωτά.
Πάντως είναι πολύ καλό νουμεράκι για χιλιόμετραΠές μου τί οδηγείς,και τί χρόνους γράφεις για να έχω μια εικόνα στο μυαλό μου.Μπορει να τα δοκιμάσω κι'εγώ
Τα ποτένζα έχουνε ένα μεγάλο μειονεκτημα.Αργούνε υπερβολικά να ζεσταθούνε.Ειδικά τώρα τό χειμώνα και σε μικρές διαδρομές να προσέχεις πάρα πολύ.Το φρενάρισμα είναι άσχημο
Στήν πίστα πιστεύω να σε ικανοποιήσουνε περισσότερο απο τα μισλέν.Υ.Γ πλαινά φθαρμένα μέχρι τα γράμματα,σημαίνει πολύ μαλακό πλαινό και πολύ χαμηλές πιέσεις.Δοκίμασε πολύ περισσότερη πίεση (+8 ή +10 ατμ) όταν πάς πίστα
-
fpan
trackdays στα Μέγαρα; Με τι αυτοκίνητο;Παίζει να βάλω και το δικό στις Σέρρες με τα Εξάλτο αλλά αναρωτιέμαι πως θα βγουν...
-
κάποιος καλός που να έχει TOYO?
και να φέρνει και 135x15 ε?
-
Hunter, odhgw ena 205 1.9 gti. Den kanw spinarismata kai ta xiliometra ayta epiteyxthkan meta apo 2-3stavrwmata. Na fantasteis prin ta trackdays eixan akoma ena dyo xiliosta pelma parapanw. Einai poly proodeutika lastixa opws eipa alla den ta synistw gia pista.
8a dokimasw pshloteres pieseis thn epomenh fora an kai zesta htan 30psi oso dhladh proteinei o kataskeuasths. Krya htan gyrw sta 26-27psi (ayta sto 2o mou trackday).
Thn prwth fora pou phga pista ta eixa sto 30krya kai zesta eftasan ta 36psi sxedon alla to autokinhto ypestrefe poly. Den kserw ti na pw, eixa kai gw thn entypwsh oti sthn pista xreiazetai ligo parapanw aeras alla mou eipan oti prepei na vriskontai stis swstes pieseis otan einai zesta. Exei logikh omws oti f8armena plaina shmainei oti xreiazetai perissoteros aeras.. 8elw na peiramatistw perissotero me tis pieseis alla an exete kapoia symvoulh, welcome!
Me provlhmatises legontas oti ta RE720 argoun na zesta8oun. 8elw kati kalo sto dromo kai skeftomai na krathsw ta f8armena michelin se ena deutero set zantwn gia thn pista. To provlhma einai oti exw hdh paraggeilei ta RE720
Charmak66, ta trackdays eginan sto Circuit de Luc, konta sthn Toulon.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....