-
Λοιπόν
Goodyear F1 made in china . Tα έχει συναντήσει κανείς?
Τα Dunlop Sport maxx ? Γνώμες?
Πάντα σε 205/55/16
-
κωτσο εξαλτο
-
Τα προηγούμενα λάστιχά μου ήταν τα Dunlop Sport Maxx.
Φθείρονται εύκολα, αν έχει από 25-30 βαθμούς ζέστη και πάνω δεν κρατάνε με ΤΙΠΟΤΑ, στο βρεγμένο είναι τρομερά και σε συγκεκριμένες θερμοκρασίες(κάτω από 15-20 βάθμους) είναι πολύ καλά στο στεγνό.
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
κωτσο εξαλτοTo ξέρω, αλλά κοιτάζω εναλλακτικές. Τα F1?
-
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Τα προηγούμενα λάστιχά μου ήταν τα Dunlop Sport Maxx.Φθείρονται εύκολα, αν έχει από 25-30 βαθμούς ζέστη και πάνω δεν κρατάνε με ΤΙΠΟΤΑ, στο βρεγμένο είναι τρομερά και σε συγκεκριμένες θερμοκρασίες(κάτω από 15-20 βάθμους) είναι πολύ καλά στο στεγνό.
Σε τι δείκτη τα είχες?
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
κωτσο εξαλτο
To ξέρω, αλλά κοιτάζω εναλλακτικές. Τα F1?
βγαινουν με W δεικτη ,αν θυμαμαι καλα......
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
[βγαινουν με W δεικτη ,αν θυμαμαι καλα......
Ναι...
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
[
βγαινουν με W δεικτη ,αν θυμαμαι καλα......
Ναι...
λεει???
δεν λεει....
-
Πολυ καλα τα f1 αλλα θελουν ζεσταμα...
-
205-55-16 w
-
abc
-
Ο χρήστης Argyrismm έγραψε:
Πληροφορίες για ελαστικά από αντικειμενικά και έγκυρα τεστ του ADAC μπορείτε να βρείτε στο ιντερνετ στην σελίδα http://www.adac.deΆμα είστε γερμανοαγράμματοι (σαν εμένα) το babelfish θα κάνει την μετάφραση http://babelfish.altavista.com στα αγγλικά. Μπορείτε να βάλετε την σελίδα και μετά να κάνετε browsing μέσα από το βαβελόψαρο.
Argyrismm
Eυχαριστούμε -
Καλημέρα.
Μετά από ψάξιμο που έκανα, βρήκα & ξέθαψα αυτό το θέμα περί ελαστικών στη διάσταση 196/60/15.
Έχω αυτή τη στιγμή στο Nissan Almera 1.5 Challenge (115PS) ένα σετ Dunlop SP Sport 01 & δεν έχω ιδιαίτερα παράπονα από το λάστιχο αυτό.
Επειδή πρόκειται να τα αλλάξω σε κάποιο χρόνο, έως το τέλος του έτους, βρήκα το Falken Ziex ZE-512, ένα σχετικά νέο ελαστικό στην Ελληνική αγορά με αρκετά καλές κριτικές στο εξωτερικό.
Περισσότερα για το λάστιχο αυτό εδώ:
http://www.1010tires.com/tirereviews/Falken_Ziex_ZE-512_tire_reviews.html
Η τιμή που τα βρίσκω είναι 284 Euro, χωρίς περαστικά & ζυγοστάθμιση και αναρωτιέμαι εάν κάποιος το έχει δοκιμάσει εδώ στην Ελλάδα & μπορεί να μοιραστεί τις απόψεις του περί του ελαστικού αυτού.
-
Δοκιμασμένα σε Astra 1.4 για 2,5 χρόνια τα Potenza είναι απίστευτα καλά λάστιχα (δες και το αντίστοιχο θέμα Potenza ή Turanza). Είναι αρκετά σκληρά και αργούν να ζεσταθούν. Μετά από κάποια χρόνια η φθορά είναι αναμενόμενη, αλλά ελάχιστη (ως προς σκλήρυνση). Κατά τα άλλα το πέλμα ήταν πολύ καλά, ακόμα και όταν τα άλλαξα. Όσο το πίεζες το αυτοκίνητο και ζεσταίνονταν τόσο κράταγαν καλύτερα. Το θέμα είναι ότι είναι σχετικά παλιάς σχεδίασης, με διπλά πλαϊνά, ενισχυμένους σκελετούς κτλ οπότε αν το δεις το ελαστικό είναι πιο τετραγωνισμένο σε σχέση με άλλα (πχ το Turanza). Αυτό το κάνει πιο απόλυτο στο όριο, δεν σε προειδοποιεί εύκολα ότι θα φύγεις, οπότε μπορεί να πάθεις και καμιά ζημιά (δύσκολο όμως). Από πλευράς άνεσης είναι σίγουρα χειρότερο από το Turanza. Το καταλαβαίνεις όταν πέφτεις στα αντανακλαστικά των δρόμων που με το Potenza άκουες γκουπ-γκουπ-γκουπ και τώρα ακούω έναν μικρό ήχο ανεπαίσθητο σε σχέση με το παρελθόν.
Τα Turanza που φοράω τώρα, είναι μαλακά λάστιχα, με πιο στρογγυλεμένα πλαϊνά, πιο άνετα στο ταξίδι, αλλά καμία σχέση με το κράτημα των Potenza. Είναι απλά για άνετο ταξίδι και όχι για χώσιμο σε στροφές. Και αυτά αργούν σχετικά να ζεσταθούν, αλλά δεν είναι Potenza που δεν άναβαν με τίποτε.
Γενικά, και από προσωπική εκτίμηση, αν ήμουν σήμερα στη θέση να αγοράσω, θα αγόραζα πάλι τα Potenza λόγω κρατήματος και μόνο.
Ευχαριστώ.
ΥΓ. Πάντως, αν δεν ανεβάζεις το αυτοκίνητο σε πεζοδρόμια, δεν το ρίχνεις σε λακούβες κτλ, η πίο σύγχρονη γόμα σήμερα είναι τη Michelin. Και καλά κρατήματα και ειδοποιεί στο όριο και ήσυχο λάστιχο ταυτόχρονα.
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Δοκιμασμένα σε Astra 1.4 για 2,5 χρόνια τα Potenza είναι απίστευτα καλά λάστιχα (δες και το αντίστοιχο θέμα Potenza ή Turanza). Είναι αρκετά σκληρά και αργούν να ζεσταθούν. Μετά από κάποια χρόνια η φθορά είναι αναμενόμενη, αλλά ελάχιστη (ως προς σκλήρυνση). Κατά τα άλλα το πέλμα ήταν πολύ καλά, ακόμα και όταν τα άλλαξα. Όσο το πίεζες το αυτοκίνητο και ζεσταίνονταν τόσο κράταγαν καλύτερα. Το θέμα είναι ότι είναι σχετικά παλιάς σχεδίασης, με διπλά πλαϊνά, ενισχυμένους σκελετούς κτλ οπότε αν το δεις το ελαστικό είναι πιο τετραγωνισμένο σε σχέση με άλλα (πχ το Turanza). Αυτό το κάνει πιο απόλυτο στο όριο, δεν σε προειδοποιεί εύκολα ότι θα φύγεις, οπότε μπορεί να πάθεις και καμιά ζημιά (δύσκολο όμως). Από πλευράς άνεσης είναι σίγουρα χειρότερο από το Turanza. Το καταλαβαίνεις όταν πέφτεις στα αντανακλαστικά των δρόμων που με το Potenza άκουες γκουπ-γκουπ-γκουπ και τώρα ακούω έναν μικρό ήχο ανεπαίσθητο σε σχέση με το παρελθόν.Τα Turanza που φοράω τώρα, είναι μαλακά λάστιχα, με πιο στρογγυλεμένα πλαϊνά, πιο άνετα στο ταξίδι, αλλά καμία σχέση με το κράτημα των Potenza. Είναι απλά για άνετο ταξίδι και όχι για χώσιμο σε στροφές. Και αυτά αργούν σχετικά να ζεσταθούν, αλλά δεν είναι Potenza που δεν άναβαν με τίποτε.
Γενικά, και από προσωπική εκτίμηση, αν ήμουν σήμερα στη θέση να αγοράσω, θα αγόραζα πάλι τα Potenza λόγω κρατήματος και μόνο.
Ευχαριστώ.
ΥΓ. Πάντως, αν δεν ανεβάζεις το αυτοκίνητο σε πεζοδρόμια, δεν το ρίχνεις σε λακούβες κτλ, η πίο σύγχρονη γόμα σήμερα είναι τη Michelin. Και καλά κρατήματα και ειδοποιεί στο όριο και ήσυχο λάστιχο ταυτόχρονα.
Χμ, ενδιαφέροντα αυτά που αναφέρεις αλλά εγώ ζήτησα αυτό:
'.....βρήκα το Falken Ziex ZE-512.....'και ζητούσα αυτό:
'......αναρωτιέμαι εάν κάποιος το έχει δοκιμάσει εδώ στην Ελλάδα & μπορεί να μοιραστεί τις απόψεις του περί του ελαστικού αυτού.' -
Δυστυχως δεν εχω εμπειρια απο το συγκεκριμενο λαστιχο αλλα θα σε ρωτησω γιατι θελεις να βαλεις ενα τοσο αγνωστο(τουλαχιστον σε εμενα...) λαστιχο; Το εχεις δει φορεμενο σε κανενα αυτοκινητο; Απο τις κριτικες δε διαφωνω οτι φαινεται αψογο για τα λεφτα του αλλα και παλι ουτε η μανα του δεν το ξερει. Αν θελεις να παρεις ενα καλο λαστιχο και γνωστο δωσε ακομα αλλα 100 ευρω και θα παρεις κατι δοκιμασμενο και πιο σιγουρο...
-
Απότι βλεπω ομως δεν εχει νεα λαστιχα...
Για yokohama c και s drive τι λετε; Εγω πιστευω καλυτερα premium2... -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Εγώ έχω RE720 (185/60-14),καί τό μόνο αρνητικό πού έχω δεί είναι ότι αργούν υπερβολικά νά ζεσταθούν.Τά φοράω τώρα κοντά στά 20.000χλμ. καί δέν έχω δεί νά πέφτει η απόδωσή τους(φυσικά θά περιμένω λίγο ακόμα γιά ασφαλές συμπέρασμα),καί έχει φοβερό κράτημα στό βρεγμένο.Τό ίδιο καί στό στεγνό από τήν ώρα πού θά ζεσταθούν καλά(υπ'όψην ότι είναι -H,πού σημαίνει ότι ζεσταίνεται καί γρηγορώτερα από τά -V)Ανδρέα, πόσο ζέσταμα θέλουν δηλαδή;
Γιατί τα εξάλτο μου (δείκτης ξέρω-γω , μεγαλύτερος από την τελική μου, αλλά ίδιος με αυτόν των μαμά ελαστικών) δεν έχω σχεδόν ποτέ πρόβλημα. Τα πρώτα χιλιόμετρα πάω χαλαρα, έτσι κι αλλιώς, όμως...
Παίζει να μη ξέρω πως είναι τα πραγματικά ζεστά λάστιχα...
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Δυστυχως δεν εχω εμπειρια απο το συγκεκριμενο λαστιχο αλλα θα σε ρωτησω γιατι θελεις να βαλεις ενα τοσο αγνωστο(τουλαχιστον σε εμενα...) λαστιχο; Το εχεις δει φορεμενο σε κανενα αυτοκινητο; Απο τις κριτικες δε διαφωνω οτι φαινεται αψογο για τα λεφτα του αλλα και παλι ουτε η μανα του δεν το ξερει. Αν θελεις να παρεις ενα καλο λαστιχο και γνωστο δωσε ακομα αλλα 100 ευρω και θα παρεις κατι δοκιμασμενο και πιο σιγουρο...Καλημέρα.
Κατ'αρχήν δεν είναι θέμα χρημάτων αγαπητέ μου διότι εγώ προσωπικά αλλάζω ελαστικά κάθε 30-40.000χλμ ή 2-3 έτη.
Ενδιαφέρομαι για το συγκεκριμένο διότι θέλω να 'ξεφύγω' από την πεπατημένη του 'Michellin - Dunlop - Bridgestone-κτλ...'. Ήδη έχω δοκιμάσει τα BF Goodrich Profiler & τα θεωρώ value for money.
Eπειδή μου άρεσαν οι κριτικές (από 650+ άτομα παρακαλώ ) είπα να τα δοκιμάσω.....μαλακά τα είδα στο μαγαζί & με βρόχινο πέλμα (χάραξη).
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
...εγώ προσωπικά αλλάζω ελαστικά κάθε 30-40.000χλμ ή 2-3 έτη.
Ενδιαφέρομαι για το συγκεκριμένο διότι θέλω να 'ξεφύγω' από την πεπατημένη του 'Michellin - Dunlop - Bridgestone-κτλ...'. Ήδη έχω δοκιμάσει τα BF Goodrich Profiler & τα θεωρώ value for money.
Eπειδή μου άρεσαν οι κριτικές (από 650+ άτομα παρακαλώ ) είπα να τα δοκιμάσω.....μαλακά τα είδα στο μαγαζί & με βρόχινο πέλμα (χάραξη).
Μιας και αναφέρεσαι (και πολύ καλά κάνεις...) σε 'άγνωστα' (μάλλον μόνο στη Μπανανία...) ελαστικά, μήπως είδες/έψαξες καθόλου ή έχεις ακούσει κάτι για τα Bravuris της Barum, τα Ventus Prime της Hankook, τα Kumho Ecsta (ΚΗ11) ή ακόμη για τα 1-2 μοντέλα της Vredestein σ' αυτήν (; ) την κατηγορία; Και επί τη ευκαιρία (και συγγνώμη για τις απανωτές ερωτήσεις...), τα Profiler ήταν απλά αξιοπρεπή ή και κάτι παραπάνω; Μήπως θυμάσαι πόσο σου 'χαν κοστίσει; Τα ZE-512 πού τα βρήκες; Υπάρχουν και σε ταχύτητα 'Η';
Υ.Γ.: ξανά σόρρυ, αλλά 'ψάχνομαι' και 'γω βλέπεις σιγά-σιγά (σε 185/55/15 όμως...)
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....