-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
H διάσταση είναι 185/60 R14. Τιμή δεν ξέρω ακομα, σήμερα μου είπαν για την έκπτωση, θα ρωτήσω μέσα στην εβδομάδα. Απλά δουλεύει ένας ξάδερφος στα κεντρικά στην Ιερά Οδό και έχει έκπτωση 45%.
Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση... Πάω να δω Ίντερ!!!!Πρέπει να λες για τα AVON ZV3. Επειδή το έχω ψάξει το θέμα σε αυτή τη διάσταση, να σε ενημερώσω ότι έχω ακούσει/διαβάσει μετριότατες κριτικές. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρόκειται και για 'άθλιο' λάστιχο. Προσωπικά αν είχα έκπτωση 45% (άρα θα τα έπαιρνα γύρω στα 150-160 ευρώ) θα τα δοκίμαζα.
Tα ΖV3 τα έχω δοκιμάσει ως τζάμπα μεταχειρισμένα για λιώσιμο στην πίστα, και δεν με απογοήτευσαν. Μπορεί να μην ειναι το κορυφαίο λάστιχο, αλλά είναι έντιμο προϊόν για την τιμή του. Αν έχεις και 45% έκπτωση, βουρ...
-
Εγώ από το ΖΖ3 ήμουν πολύ ευχαριστημένος και πολύ άνετα θα τα είχα ξαναβάλει (αν δεν έπρεπε να περιμένω να μου τα φέρουν στη σπάνια διάστασή μου). Ο καθένας βέβαια ζητάει άλλα πράματα.
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
H διάσταση είναι 185/60 R14. Τιμή δεν ξέρω ακομα, σήμερα μου είπαν για την έκπτωση, θα ρωτήσω μέσα στην εβδομάδα. Απλά δουλεύει ένας ξάδερφος στα κεντρικά στην Ιερά Οδό και έχει έκπτωση 45%.
Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση... Πάω να δω Ίντερ!!!!Πρέπει να λες για τα AVON ZV3. Επειδή το έχω ψάξει το θέμα σε αυτή τη διάσταση, να σε ενημερώσω ότι έχω ακούσει/διαβάσει μετριότατες κριτικές. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρόκειται και για 'άθλιο' λάστιχο. Προσωπικά αν είχα έκπτωση 45% (άρα θα τα έπαιρνα γύρω στα 150-160 ευρώ) θα τα δοκίμαζα.
(AVON ZV3)
εγω αυτα 'φοράω' ειναι καλά λάστιχα με πολύ ικανοποιητικό κράτημα θα έλεγα απλά μου φαγώθηκαν πολυ γρήγορα.. -
Ο χρήστης george_STi έγραψε:
(AVON ZV3)
εγω αυτα 'φοράω' ειναι καλά λάστιχα με πολύ ικανοποιητικό κράτημα θα έλεγα απλά μου φαγώθηκαν πολυ γρήγορα..Σε τι διάσταση τα έχεις; Από θόρυβο πώς πάνε;
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
(AVON ZV3)
εγω αυτα 'φοράω' ειναι καλά λάστιχα με πολύ ικανοποιητικό κράτημα θα έλεγα απλά μου φαγώθηκαν πολυ γρήγορα..Σε τι διάσταση τα έχεις; Από θόρυβο πώς πάνε;
195/50/15 . απο θόρυβο μια χαρα καμια σχεση με κατι firestone που φορούσε απο το εργοστάσιο.
-
καλησπερα το Α4 που πειρα προσφατος (μεταχιρισμενο) φοραει Michelin Pilot raddial XSE
195/65/15 91V . ειναι παλια του 04 και θελουν οπως δειποτε αλλαγη!!!τι προτινετε;;;;;;
ειναι καλα σαν μαρκα τα Michelin Pilot ;;;
δεν ξερω αλλα λαστιχα εκτος τα Yokohama!!στο Lancia δ που ειχα παντα εβαζα Yokohama τελευτεα ειχα τα AVS sport σαν λαστιχο μου αρεσε γιατι ηταν μαλακό και κρατουσε καλα,
Αλλα φθυροταν ευκολα!!!οι αποψεις σας θα μου ειναι χρισιμες !!
ευχαριστω εκ των προτερων !!
Φιλικα Προδρομος. -
Α!!!!! επισεις ειδα για αγορα απο εξωτερικο
Avon
Maragoni
Cooper
Fulda
Vredestein
Hankook
Kumho
Falken
Federal
NankangΕκτος τα Fulda ολα τα αλλα μου ειναι αγνωστα σαν ονομασια !!
ειναι καποιο απο αυτα καλα;;;;
τα γνωριζει κανεις;;; -
Ο χρήστης lioyfka έγραψε:
Ναι είναι μέσα στα 2-3 καλύτερα λάστιχα. Πρόσεξε όμως δεν αγοράζεις πατάτες να ρωτάς αν μια συγκεκριμένη μάρκα είναι καλή ή όχι. Πρέπει να μας πεις τί στυλ οδήγησης έχεις για να σου δώσουμε σωστή πληροφορία
Α!!!!! επισεις ειδα για αγορα απο εξωτερικο
Avon
Maragoni
Cooper
Fulda
Vredestein
Hankook
Kumho
Falken
Federal
NankangΕκτος τα Fulda ολα τα αλλα μου ειναι αγνωστα σαν ονομασια !!
ειναι καποιο απο αυτα καλα;;;;
τα γνωριζει κανεις;;;Ολες είναι γνωστές μάρκες αλλά σημασία αυτό που σου λέω παραπάνω (πχ στυλ οδήγησης)
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Ναι είναι μέσα στα 2-3 καλύτερα λάστιχα. Πρόσεξε όμως δεν αγοράζεις πατάτες να ρωτάς αν μια συγκεκριμένη μάρκα είναι καλή ή όχι. Πρέπει να μας πεις τί στυλ οδήγησης έχεις για να σου δώσουμε σωστή πληροφορία
και εσυ ποιος εισαι δλδ ο ειδικος για να του δωσεις την σωστη πληροφορια; .
ημαρτον -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
ημαρτονΓια να κάνει αυτή την πολύ σωστή ερώτηση μπορεί να έχει να του προτείνει κάτι από την εμπειρία του?
Εσυ πως τον υποτιμάς έτσι? -
δεν τον υποτιμησα απλως δεν μπορω αυτους που νομιζουν οτι ξερουν και δινουν και πληροφοριες.το να πεις σε καποιον οτι το μισλεν ειναι καλο λαστιχο επειδη ειναι γνωστο απο ολους οτι ειναι καλο δεν πειραζει,αλλα το να μπαινεις σε φαση να λες στον αλλον τι στυλ οδηγησης εχει για να του προτεινεις το αναλογο λαστιχο νομιζω οτι ειναι λιγο επικινδυνο
-
δεν τον υποτιμησα απλως δεν μπορω αυτους που νομιζουν οτι ξερουν και δινουν και πληροφοριες.το να πεις σε καποιον οτι το μισλεν ειναι καλο λαστιχο επειδη ειναι γνωστο απο ολους οτι ειναι καλο δεν πειραζει,αλλα το να μπαινεις σε φαση να λες στον αλλον τι στυλ οδηγησης εχει για να του προτεινεις το αναλογο λαστιχο νομιζω οτι ειναι λιγο επικινδυνοΜα τα Φόρουμ για αυτό είναι. Για να μπορούμε να λέμε την άποψή μας. Γνωρίζοντας ότι και οι άλλοι δεν είναι ειδικοί, αλλά, πολλές φορές, περισσότερο γνώστες του θέματος.
-
ημαρτονΔεν είπα ποτέ πως είμαι ειδικός στο θέμα των ελαστικών. Όμως μπορώ να καταθέσω την εμπειρία που έχω από διάφορα λάστιχα που έχω χρησιμοποιήσει μέσα στα χρόνια που οδηγώ. Αυτό μου επιτρέπει να καταλάβω κάποια πράγματα και όχι να πουλήσω γνώσεις ή να το παίξω έξυπνος.
δεν τον υποτιμησα απλως δεν μπορω αυτους που νομιζουν οτι ξερουν και δινουν και πληροφοριες.το να πεις σε καποιον οτι το μισλεν ειναι καλο λαστιχο επειδη ειναι γνωστο απο ολους οτι ειναι καλο δεν πειραζει,αλλα το να μπαινεις σε φαση να λες στον αλλον τι στυλ οδηγησης εχει για να του προτεινεις το αναλογο λαστιχο νομιζω οτι ειναι λιγο επικινδυνο
Σαφώς και η απάντησή σου είναι υποτιμητική και με ύφος.
Ο φίλος @lioyfka ρώτησε κάποια πράγματα μιας και δεν γνωρίζει αρκετά και όφειλα να τον ρωτήσω τί τύπος οδηγού είναι έτσι ώστε να του προτείνουμε το πιο κατάλληλο, κατά την γνώμη μας, λάστιχο. Τίποτε περισσότερο τίποτε λιγότερο. Τώρα αν αυτό εσύ το είδες 'κάπως' δεν φταίω εγώΕπειδή λοιπόν είπες ανοησίες, πάρτο πάλι από την αρχή
Αντε γιατί είμαστεΜα τα Φόρουμ για αυτό είναι. Για να μπορούμε να λέμε την άποψή μας. Γνωρίζοντας ότι και οι άλλοι δεν είναι ειδικοί, αλλά, πολλές φορές, περισσότερο γνώστες του θέματος.
Κουκ δεν έχω να προσθέσω τίποτε, με κάλυψες 100%. Αν δεν υπήρχαν τα φόρουμ δεν θα ξέραμε την τύφλα μας.
-
Ελατε τωρα ρε παιδια δεν θα μαλονουμε κιολας για τα λαστιχα!!!!!!
για τον φιλο bathan η οδηγιση που κανω δεν ειναι αγωνιστικη!!! αλλα και ουτε σαν 80χρονος που δεν βλεπει ουτε στο 1 μ και παει με 30χμ/ωρα !!
θα το θεσω αλλιως!!!!!
θελω ενα λαστιχο που να :
- εχει διαστασεις 195/65/15
- οριο ταχυτιτας 240χμ/ωρα
- να αντεχει -συκωνει ενα αμαξωμα Α4 18 lit
- μην ειναι σκληρο
- να βγαζει μετρια χιλιομετρα
- να μην ειναι ολυσθηρο
- να μην βγαζει καρουμπαλα στο πλαϊ
8 ) να μην κανει θορηβο - να σχιζει καλα τα νερα
- να ειναι οικονομικο
ΥΓ) ρωτησα σε:
- Michelin και μου ειπανε τα νουμερα που θελω 195/65/15 βγαζει μονο energy 91Η τιμη 340 ευρω
- Yokohama A Drive 91Τ 300 ευρω C Drive 91Η 340 ευρω
- Dunlop 91Η 290 ευρω
σε γενικες γραμες ενα λαστιχο καλο με καλο κρατιμα και καλη οδηγικη συμπεριφορα σε 91H ή 91V
οι εχωντες εμπυρια να πουν!!!!!
σας ευχαριστω!
-
απο ολα αυτα που ζητας το Michelin ειναι το καλυτερο.
-
Για ποιό λόγο θές όριο ταχύτητας 240??
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Για ποιό λόγο θές όριο ταχύτητας 240??Για να παω με ασφαλια οταν πιασω τα 180-190!!
και αυτα που φοραει τωρα 91 V ειναι!!! -
Επειδή μάλλον είναι διαφορετικοί οι συντελεστές ταχύτητας Α-Ζ, με τους συντελεστές βάρους 82 - 91 κλπ
δες εδώhttp://www.dualport.com/bustech/load_ti ... chor-speed
http://www.blackcircles.com/general/speedrating
http://www.blackcircles.com/general/sidewall
http://www.tyresite.com/tyrearticle.asp?page=1
http://www.kwik-fit.com/tyre-glossary.asp
Να έχεις υπ΄όψη σου ότι αν βάλεις ένα λάστιχο με δείκτη βάρους 91 ( 615 kg ανά λάστιχο Χ 4 = 2460 kg ) και δείκτη ταχύτητας V ( 240 χλμ ) για να πηγαίνεις 180-190 χλμ, δεν θα ζεσταίνεται ποτέ και το κράτημα σου θα είναι χειρότερο από ένα λάστιχο με δείκτη βάρους 82 ( 475 Χ 4 = 1900 kg ) και ταχύτητας Η ( 210 χλμ )
Μελέτησε τους πίνακες, ρώτα και κανένα σοβαρό λαστιχά και προχώρα, ένα Michelin ή Conti 2 - Conti 3, καλύπτει τις ανάγκες σου.
-
φίλος δημοσιογράφος στο χώρο των περιοδικών αυτοκινήτου, είχε ρωτήσει μηχανικό εταιριάς κατασκευής ελαστικών της hankhook στο περιθώριο μιας παρουσίασης ελαστικών , σχετικά με το θέμα του δείκτη ταχύτητας. Του είχε πει, ότι μπορείς να βάλεις μεγαλύτερο δείκτη ταχύτητας λάστιχο. Tα 2 λάστιχα με διαφορετικό δείκτη ταχύτητας, όταν τρέχουν με μια κοινή ταχύτητα, θα έχουν την ίδια θερμοκτασία και το ίδιο επίπεδο πρόσφυσης. Απλά σε αυτά με τον μεγαλύτερο δείκτη, κινδυνεύεις λιγότερο σε πιθανή αποκόλιση πέλματος σε μεγάλες ταχύτητες. Δεν μπορώ να κρίνω την άποψη του, απλά την μεταφέρω.
πάντως στο δικό μου αυτοκίνητο V50 1.8, με βάρος 1385kg και φορτωμένο 2000kg. Ο κατασκευαστής του έχει βάλει λάστιχα 205/55/16 91w. Η μέγιστη ταχύτητα του είναι μόνο 200χαω , ενώ τo V50 T5 έχει τελική ταχύτητα 240χαω.
-
Απ ό,τι έχω καταλάβει μέχρι στιγμής, ο δείκτης ταχύτητας παίζει ρόλο στο πόσο γρήγορα έρχεται ένα ελαστικό στην θερμοκρασία λειτουργιάς του, οπότε αυτό που λές johnkyr με προβληματίζει
Αν ήταν θα έβαζαν όλοι λάστιχα για v και δεν θα ασχολούνταν οι εταιρίες να βγάζουν 7 κατηγορίες
Τέλος πάντων για αυτοκίνητο που κινείται σε ελληνικούς δρόμους με τελική που καλά καλά δεν φτάνει τα 200 είναι τελείως άχρηστο να ανέβεις σε αυτή την κατηγορία.
Τόσα χρόνια έχω λάστιχα με δείκτη 210, και ποτέ δεν είχα κλατάρισμα απο υπερθέρμανση, ακόμα και όταν οδηγάω ώρες στην αούτομπαν με ταχύτητες 180-200.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....