-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
τι γνωμη εχετε γιαυτα?yokohama c.drive
μικρή φωτό έβαλες ....δεν βλέπουμε την χάραξη
-
Ο χρήστης dinosech έγραψε:
Πολύ καλά στο στεγνό, όχι όμως και στο βρεγμένο, απ'ότι λένε τα διάφορα test. Σε ποια διάσταση τα θες;195/50/15''
εχουμε αλλη καλυτερη προταση?
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Μετά από επικοινωνία με κατάστημα ελαστικών για τα Bridgestone Potenza Re050A σε 225/45/R17 91V σε ερώτησή μου για εβδομάδα παραγωγής μου απάντησαν ότι θα είναι μεταξύ 18ης και 24ης του 2008, δηλαδή περίπου 6 με 7 μηνών παλιά. Να το ψάξω περαιτέρω για την παλαιότητα, ή είναι ΟΚ? Πάντως τα μαμά (ίδιου τύπου) που φοράω ακόμα είχαν παραγωγή Ιουλίου 2005 (μεταξύ 22 και 28 αν θυμάμαι καλά) και το αμάξι παροδόθηκε τον Αύγουστο του 2005, δηλαδή ήταν κάτω από δίμηνο παλιά...Για την ιστορία, για τα εν λόγω μου δώσαν τιμή 660 ευρώ με τοποθέτηση και νέες βαλβίδες.
H παλαιότητα που αναφέρεις είναι μια χαρά. Συνήθως 2-3 μήνες θα βρείς το μικρότερο, οπότε 6-7 μήνες είναι οκ. Τα λάστιχα στα εργοστάσια παραγώγης των αυτοκινήτων είναι σχεδόν πάντα φρέσκα (σε συνάρτηση και με τη ζήτηση φυσικά του αυτοκινήτου). Σαν ιδιώτης όμως δεν είναι τόσο 'Εύκολο' να έρθουν πολύ γρήγορα στα χέρια σου. 6 μήνες +- όμως είναι οκ.
Η τιμή όμως που αναφέρεις είναι κάπως τσιμπημένη με αυτά που έχω δεί. Θα πρότεινα να ρωτήσεις και σε άλλα βουλκανιζατέρ. Και καλύτερα από κοντά αν έχεις χρόνο και διάθεση και όχι από το τηλέφωνο.
Εdit : μίλησα με το λαστιχά μου. 580 τελική τιμή με όλα για τα Re050. Άσχετο όμως με την τιμή. Είσαι φούλ ευχαριστημένος με τα 050? Αν ναι πάω πάσο, αλλά αν κάτι δεν σου αρέσει (εμένα δεν με ενθουσίαζαν λόγω θορύβου. Γενικά όμως είναι καλά λάστιχα πιστεύω) γιατί δεν δοκιμάζεις και κάτι άλλο για να έχεις μια σφαιρική εξ' ιδίων άποψη? Και αφού πας στα 'καλά' λάστιχα, π.χ. τα Κοντινενταλ ΣΚ3 είναι από τα 'δυνατά' της αγοράς στα 600Ε.
Ααα και να μη ξεχάσω, βάλε ότι σου αρέσει αλλά ΡΟΣΟ ΜΗΝ βάλεις !
Σε άλλον έμπορο που είχα ρωτήσει προ 3μήνου, μου είχε πει για 650 ευρώ για potenza RE050A και 700 ευρώ για Continental SC3.
Από τα 050Α είμαι αρκετά ευχαριστημένος...Σύμφωνοι, δεν είναι τα πιο αθόρυβα της αγοράς, ούτε τα πιο άνετα (αν και με 45άρι προφίλ η άνεση πάει περίπατο έτσι κι αλλιώς), αλλά...πατάνε πολύ καλά σε στεγνό και κρατάνε καλά το αμάξι, έχουν σκληρά πλαινά και δε φθείρονται ιδιαίτερα εύκολα. προσωπικά χαλαρά πέρασα τις 40000χλμ χωρίς ουσιαστική διαφορά στην απόδοση. Είμαι ήδη στις 45350χλμ και αποδίδουν ικανοποιητικά, αν και σαφώς η γόμα έχει σκληρύνει (το κατάλαβα καλύτερα αυτές τις μέρες με τα κρύα). Από κει και πέρα, όντως δε ζεσταίνονται αμέσως (κι έχω και δείκτη V=240χαω), στο δε βρεγμένο δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, αλλά και σε καμιά περίπτωση δε με προβλημάτισαν. Φυσικά μιλάμε για σχετικά συνετή οδήγηση και αμάξι μόλις 125 εργοστασιακών ίππων. Δε ζητώ κάτι παραπάνω, οπότε, δε θέλω να ρισκάρω περαιτέρω...Και να σκεφτείς ότι μιλάμε για τα μαμά, που κατά την άποψη αρκετών συνήθως είναι υποδεέστερα των aftermarket αντίστοιχων (αν και προσωπικά δεν το πολυπιστεύω αυτό).
Όσο για την τιμή, ξέρω ότι γενικά υπάρχουν τέτοιας τάξης αποκλίσεις σε τιμές 4άδας, πλην όμως, από ότι κατάλαβα αν αγοράσεις από εξουσιοδοτημένο της Ελαστράκ (αντιπροσωπείας Ελλάδας δηλ.), οι τιμές παίζουν +/- στα 650 ευρω, οπότε για 50-60 ευρώ στην 3ετία δε βρίσκω λόγο να το ρισκάρω, καθώς κάθε 3 και λίγο διαβάζω για παραεισαγωγές, παρεμφερή έως προβληματικά/μειωμένης ποιότητας προιόντα κλπ...
Τα Sportcontact 3 τα έχω αποκλείσει κυρίως λόγω μαλακών πλαινών (συνάδελφος με Golf V 2.0Fsi που τα φοράει έχει ήδη φθαρμένα πλαινά μετά από ένα χρόνο χρήσης) αλλά και κακής εμπειρίας με παλιότερα Ecocontact III σε 175/65/R14. Τα τελευταία, μέσα σε 2,5 χρόνια και μόλις 22000 ήπια χλμ γλυστράγανε αρκετά. -
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
[....] αλλά και κακής εμπειρίας με παλιότερα Ecocontact III σε 175/65/R14. Τα τελευταία, μέσα σε 2,5 χρόνια και μόλις 22000 ήπια χλμ γλυστράγανε αρκετά.Αυτά τι τα λες τώρα; Σύγκρινέ τα με τα σαπούνια ονόματι Bridgestone Turanza
-
Δε θα είχα κανένα πρόβλημα να τα συγκρίνω, εφόσον τα είχα δοκιμάσει αγαπητέ
-
Δε θα είχα κανένα πρόβλημα να τα συγκρίνω, εφόσον τα είχα δοκιμάσει αγαπητέαγαπητέ; Με σκλαβώνεις!
Η ένσταση μου είναι εδώ:
Τα Sportcontact 3 τα έχω αποκλείσει κυρίως λόγω μαλακών πλαινών (συνάδελφος με Golf V 2.0Fsi που τα φοράει έχει ήδη φθαρμένα πλαινά μετά από ένα χρόνο χρήσης) αλλά και κακής εμπειρίας με παλιότερα Ecocontact III σε 175/65/R14. Τα τελευταία, μέσα σε 2,5 χρόνια και μόλις 22000 ήπια χλμ γλυστράγανε αρκετά.
Βγάζεις συμπεράσματα για ένα πολύ καλό ελαστικό όπως το Conti SportC3 από την κακή σου εμπειρία με τα φτηνά και για άλλη δουλειά Eco. Για αυτό και σου λέω να τα συγκρίνεις με τα Turanza.
A και το ότι φθείρονται δεν σημαίνει ότι δεν δουλεύουν. Αν δεν φθειρονταν τότε να ανησυχούσες. -
Σε άλλον έμπορο που είχα ρωτήσει προ 3μήνου, μου είχε πει για 650 ευρώ για potenza RE050A και 700 ευρώ για Continental SC3.
...
Όσο για την τιμή, ξέρω ότι γενικά υπάρχουν τέτοιας τάξης αποκλίσεις σε τιμές 4άδας, πλην όμως, από ότι κατάλαβα αν αγοράσεις από εξουσιοδοτημένο της Ελαστράκ (αντιπροσωπείας Ελλάδας δηλ.), οι τιμές παίζουν +/- στα 650 ευρω, οπότε για 50-60 ευρώ στην 3ετία δε βρίσκω λόγο να το ρισκάρω, καθώς κάθε 3 και λίγο διαβάζω για παραεισαγωγές, παρεμφερή έως προβληματικά/μειωμένης ποιότητας προιόντα κλπ...
...Δεν διαφωνώ με τα λεγομένα σου αλλά και στους δύο λαστιχάδες που πάω μπορεί να μην είναι στο επίσημο ή στους αποκλειστικούς (δεν νομίζω άλλωστε ότι υπάρχουν πολλοί αποκλειστικοί. Απλά οι περισσότεροι επιλέγουν 3-4 μάρκες να συνεργάζονται) αλλά και πάλι από την αντιπροσωπεία τα φέρνουν (σε περιπτωση που δεν τα έχουν στο κατάστημα) τα λάστιχα. Τα δικά μου συγκεκριμένα που έβαλα πριν λίγο καιρό τα έφερε από Θεσσαλονίκη η αντιπροσωπεία γιατί αυτά που είχε Αθήνα ήταν ενός έτους (και να πω την αλήθεια με εντυπωσίασε που ρώτησε το λαστιχά αν τα ήθελα τα 'παλιά'. Θα περίμενα να στείλει χωρίς ερώτηση τα παλιά, όπως μου είπες και ο λαστιχάς !). Συμφωνώ επίσης για τη μικρή διαφορά του ποσού σε βάθος χρόνου αλλά και πάλι ένα 80αρι-100αρι στην τσέπη ρέστα εφόσον μιλάμε για το ίδιο λάστιχο θα μου άρεσε!
Όπως και να έχει όμως επιμένω ρώτησε και αλλού. Η διαφορά συνήθως έχει να κάνει με το τι κέρδος ζητάει κάθε λαστιχάς και φυσικά θα γνωρίζεις ότι πολλοί είναι ψυχροί δολοφόνοι. Όποτε έχεις χρόνο κάνε αυτοπροσώπως ερώτηση σε 2-3 διαφορετικά βουλκανιζατέρ, αφού φυσικά από το τηλέφωνο έχεις απορρίψει τους 'εξωφρενικούς'.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Πολύ καλά στο στεγνό, όχι όμως και στο βρεγμένο, απ'ότι λένε τα διάφορα test. Σε ποια διάσταση τα θες;
195/50/15''
Εξαρτάται τι ψάχνεις και για πιο αυτοκίνητο μιλάμε (βάρος, άλογα, χρήση). Αν θες λάστιχο υψηλών επιδόσεων και σε καλύπτουν αυτά που γράφω, τότε ασυζητητί τα Continental ContiPremiumContact 2 (δείκτης Η). Αν θες πιο σκληρά πλαϊνά, ίσως όμως και πιο σκληρή γόμα (πάρε και γνώμες από άλλους που τα έχουν βάλει ή δες τα διάφορα test στο internet και τα περιοδικά. Αν ισχύει, τότε θα έχεις λιγότερη πρόσφυση λόγω της σκληρότερης γόμας, αλλά μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και πιο άμεσες αντιδράσεις λόγω των σκληρότερων πλαϊνών ), τότε τα Dunlop SP Sport Fast Response (δείκτης Η) ή τα Pirelli P7 (σε δείκτη V όμως, που σημαίνει ότι θα αργούν περισσότερο να ζεσταθούν). Σε υπερυψηλών επιδόσεων λάστιχο, θα σου πρότεινα να δεις τα Hankook Ventus V12 Evo (σε δείκτη V όμως). Κρίνοντας όμως από το αυτοκίνητο στο avatar σου (Seat Ibiza 100HP?), πιστεύω ότι τα Continental θα σε ικανοποιήσουν απόλυτα.
-
Ο χρήστης dinosech έγραψε:
Πολύ καλά στο στεγνό, όχι όμως και στο βρεγμένο, απ'ότι λένε τα διάφορα test. Σε ποια διάσταση τα θες;
195/50/15''
Εξαρτάται τι ψάχνεις και για πιο αυτοκίνητο μιλάμε (βάρος, άλογα, χρήση). Αν θες λάστιχο υψηλών επιδόσεων και σε καλύπτουν αυτά που γράφω, τότε ασυζητητί τα Continental ContiPremiumContact 2 (δείκτης Η). Αν θες πιο σκληρά πλαϊνά, ίσως όμως και πιο σκληρή γόμα (πάρε και γνώμες από άλλους που τα έχουν βάλει ή δες τα διάφορα test στο internet και τα περιοδικά. Αν ισχύει, τότε θα έχεις λιγότερη πρόσφυση λόγω της σκληρότερης γόμας, αλλά μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και πιο άμεσες αντιδράσεις λόγω των σκληρότερων πλαϊνών ), τότε τα Dunlop SP Sport Fast Response (δείκτης Η) ή τα Pirelli P7 (σε δείκτη V όμως, που σημαίνει ότι θα αργούν περισσότερο να ζεσταθούν). Σε υπερυψηλών επιδόσεων λάστιχο, θα σου πρότεινα να δεις τα Hankook Ventus V12 Evo (σε δείκτη V όμως). Κρίνοντας όμως από το αυτοκίνητο στο avatar σου (Seat Ibiza 100HP?), πιστεύω ότι τα Continental θα σε ικανοποιήσουν απόλυτα.
θελω για το ιμπιζα οπως λες, και θελω και αλλη μια 4αδα για A class 140, με σαφως λιγοτερες απαιτησεις για γρηγορη οδηγηση.
-
Έχετε να προτείνετε κάποιο καλό 'ημι-χιονολάστιχο' που να αντέχει τις θερμοκρασίες και του υπόλοιπου χρόνου? Είναι για ένα Ibiza 1.4 τετραετίας που κατοικοεδρεύει στη Μαλακάσα και το οδηγεί κοπελίτσα που έχει πρόβλημα με το βάλε-βγάλε αλυσίδες και κάνει 60-70 χλμ τη μέρα κατά μέσο όρο.
[edit]
Δεν την ενδιαφέρει καθόλου ο θόρυβος ή το πόσο 'σκληρά' θα τα αισθάνεται. Μόνο να προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια στις δύσκολες συνθήκες χωρίς να αναγκάζεται να βάζει άλλα για το καλοκαίρι για να μη χαλάσουν πριν την ώρα τους. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
θελω για το ιμπιζα οπως λες, και θελω και αλλη μια 4αδα για A class 140, με σαφως λιγοτερες απαιτησεις για γρηγορη οδηγηση.Λόγω του ότι έχεις 50άρι προφίλ, θα έχει οπωσδήποτε πιο ενισχυμένο πλαϊνό, οπότε προτείνω τα Continental. Θα σε ικανοποιήσουν και στις δύο περιπτώσεις. Στην δική μου περίπτωση, αν και 60άρι το προφίλ, δεν παρατήρησα οδηγικά μαλακό πλαϊνό (σε απότομες αλλαγές πορείας να διπλώνει το πλαϊνό και να χάνει σε αμεσότητα και ακρίβεια), πέραν του τεστ του 'ζουλήγματος' με το χέρι. Με +0.1bar, από την προτεινόμενη από την Alfa Romeo πίεση, όλα είναι ΟΚ. Αυτό το έκανα γιατί η Alfa Romeo στην διάσταση 205/60/15 προτείνει 91V, δεν το φέρνουν όμως και έβαλα το 91Η το οποίο έχει λιγότερο ενισχυμένο πλαϊνό και σκελετό από το V, αλλά ζεσταίνεται πιο γρήγορα. H Seat τι δείκτη ταχύτητας προτείνει για την δική σου διάσταση και το δικό σου αυτοκίνητο;
-
απο το εργοστασιο ειxε 195/55/15 σε V, αλλα θελω να παω σε Η για να ζεσταινονται πιο γρηγορα και θα βαλω 195/50/15.
η Α140 φοραει 195/50/15.
-
-
ασχετε, ε ασχετε
-
δεν βγαινουν για την διασταση σου!
-
Καλησπέρα,
Κανένα Online site εξωτερικού για ζάντες κανείς?
Έχω 750€ - από τα κάλαντα - για δώρο στο αμαξάκι μου.....
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Καλησπέρα,
Κανένα Online site εξωτερικού για ζάντες κανείς?
Έχω 750€ - από τα κάλαντα - για δώρο στο αμαξάκι μου.....Καλή χρονιά !!
Αυτό μου έρχεται πρόχειρα στο μυαλό. Αλλά στον πολιτισμό που ζεις τώρα, όλο και κάποιον θα βρεις πιο κοντά σε σένα... -
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Το C-drive ειναι ένα καλό 'comfort' λάστιχο στην κατηγορία του Premiumcontact 2Oπότε θα το συνιστούσες σε Audi A3 Sportback του 2006 FSI με τα 115 άλογα,
225/45/17
που θέλω κάτι μαλακό και αθόρυβο και να ζεστένεται γρήγορα για καθημερινή χρήση πόλης.... ?Ο λαστιχάς μου τα δίνει με 100€ έκπτωση λέει, γύρω στα 550€ δηλαδή και επειδλη δεν θέλω να ξεπεράσω αυτό το ποσό, το σκέφτομαι σοβαρά....έχεις κάποια άλλη πρόταση για αυτό που ζητάω?
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Έχετε να προτείνετε κάποιο καλό 'ημι-χιονολάστιχο' που να αντέχει τις θερμοκρασίες και του υπόλοιπου χρόνου? Είναι για ένα Ibiza 1.4 τετραετίας που κατοικοεδρεύει στη Μαλακάσα και το οδηγεί κοπελίτσα που έχει πρόβλημα με το βάλε-βγάλε αλυσίδες και κάνει 60-70 χλμ τη μέρα κατά μέσο όρο.[edit]
Δεν την ενδιαφέρει καθόλου ο θόρυβος ή το πόσο 'σκληρά' θα τα αισθάνεται. Μόνο να προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια στις δύσκολες συνθήκες χωρίς να αναγκάζεται να βάζει άλλα για το καλοκαίρι για να μη χαλάσουν πριν την ώρα τους.Θέλεις all weather. Το πρόβλημα είναι ότι ακόμα και με το all weather δεν πρόκειται να γλυτώσει τις αλυσίδες και το καλοκαίρι θα ταλαιπωρείτε χωρίς λόγο.
Προσωπικά 4 σιδερένιες ζάντες με ένα καλό χειμερινό για τους μήνες από Νοέμβριο ως και Μάρτιο.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Τα Sportcontact 3 τα έχω αποκλείσει κυρίως λόγω μαλακών πλαινών (συνάδελφος με Golf V 2.0Fsi που τα φοράει έχει ήδη φθαρμένα πλαινά μετά από ένα χρόνο χρήσης) αλλά και κακής εμπειρίας με παλιότερα Ecocontact III σε 175/65/R14. Τα τελευταία, μέσα σε 2,5 χρόνια και μόλις 22000 ήπια χλμ γλυστράγανε αρκετά.
Βγάζεις συμπεράσματα για ένα πολύ καλό ελαστικό όπως το Conti SportC3 από την κακή σου εμπειρία με τα φτηνά και για άλλη δουλειά Eco. Για αυτό και σου λέω να τα συγκρίνεις με τα Turanza.
A και το ότι φθείρονται δεν σημαίνει ότι δεν δουλεύουν. Αν δεν φθειρονταν τότε να ανησυχούσες.τα sport contact ειναι πολυ μαλακα και φθειρονται σχετικα γρηγορα,αλλα εχουν θεικο κρατημα!!
τα δικα μου παντως παρολο που θελουν αλλαγμα και γλιστρανε καποιες φορες δε με προβληματιζουν ιδιαιτερα αν αναλογιστω τη φθορα τους...το σκεφτομαι να παω σε πιο σκληρη γομα,αλλα φοβαμαι μηπως χασω σε κρατημα..
σε πιο σκληρο ποιες ειναι οι εναλλακτικες???
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....