-
thanks για τις απαντήσεις.
Είμαι μευαξύ anakee & enduro sahara 3 (ήμουν έτοιμος να παραγγείλω τα 1α, αλλά ο λαστιχάς μου είπε οτι το ΧΤ είναι ελαφρύ και δεν θα ζεσταίνονται εύκολα και να προτιμήσω τα 2α) -
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Άρα ; Κοιτάζω τα Premium Contact 2 , τα ER300 και τα Exalto ή μόνο τα πρώτα δύο αφήνοντας έξω επίσης τα πιο σπορτίφ ελαστικά ; Να αφήσω και τα SportContact2 έξω λόγω παλαιότητας ίσως ;
Και από τα τρία - τέσσερα , τι προτείνουμε ως κορυφαίο ;Αν δεν σε 'ενοχλεί' ο δείκτης V (και τα πιθανά 30-40 ευρώ παραπάνω...) τότε βάλε τα Exalto 2.
Επαναλαμβάνω ότι από προσωπική εμπειρία θα πρότεινα τα PremiumContact 2, αλλά αφού και τα Turanza σε ικανοποίησαν τόσο, δεν ξέρω τι να σου προτείνω σαν κορυφαίο. Μπορείς να βάλεις τα Conti μόνο και μόνο για την εμπειρία ... Είναι ισάξια στο στεγνό (ίσως και στο βρεγμένο), έχουν πιο 'άνετα' πλαϊνά, αλλά από την άλλη είναι πιθανό να θορυβούν το ίδιο...Άρα να θεωρήσω ότι τα exalto2 είναι τα κορυφαία μεταξύ των επιλογών , σωστά ;
Για τι κόστος μιλούμε ;
Και τα δύο είναι πολύ καλά με τα Exalto να είναι πιό σπορτίφ όπως είπαν και οι προηγούμενοι. Κόστος έως 350-400 ευρώ τα premium 2 και έως 450 τα exalto
-
290 για Exalto II σε 185/60-14 είναι καλή τιμή;
-
Αν το ψάξεις λίγο παραπάνω μπορεί να τα βρείς και γύρω στα 270
-
Με έβαλες σε σκέψεις τώρα... Ρώτησα σε 2-3 ακόμα σήμερα και τα βρήκα μέχρι και με 310. Ενδεικτικά πάντως, για τα Turanza και τα Energy Saver που ρώτησα επίσης όλοι τα είχαν 250 ενώ τα Continental τα βρήκα με 290. Μάλλον θα πάω σε αυτόν με τα 290 για τα Exalto διότι πήγα και «συστημένος» από το μηχανικό μου.
-
Μεταξυ pilot exalto 2 και conti sc2 ψηφιζω υπερ των continental. Πολυ καλη συμπεριφορα σε στεγνο, ακομα καλυτερη σε βρεγμενο και απο διαρκεια ζωης επισης εμεινα ευχαριστημενος. Ειχα με τη σειρα goodyear f1, pilot exalto 2, sp2 σε 195/45/15 και το τελευταιο ηταν το καλυτερο κατα τη γνωμη μου.
-
Τα Continental δε νομίζω ότι ήταν τα Sport Contact αλλά τα Eco Contact. Γενικά, αυτός που μου τα πρότεινε με 290 ήταν γενικότερα ακριβός. Για τα Turanza υπάρχουν γνώμες;
-
Οκ το πήρα αποφαση. Από το να κάν\ω μεγαλύτερη ζημια θα αλλαξω τα ολοκαινυργια λαστιχα του μάζντα μου (Toyo) τα οποία δεν λειτουργουν και θα βάλω exalto.
Είμαι υπερβολικός; -
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Οκ το πήρα αποφαση. Από το να κάν\ω μεγαλύτερη ζημια θα αλλαξω τα ολοκαινυργια λαστιχα του μάζντα μου (Toyo) τα οποία δεν λειτουργουν και θα βάλω exalto.
Είμαι υπερβολικός;Ποιά Toyo φοράει ;
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Η έκδοση 'Touring Alloy' του Citastak έχει τροχούς 195/45/16 (αν θυμάμαι καλά) οπότε έχει τα Proxes 4 ή τα T1-R...
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Η έκδοση 'Touring Alloy' του Citastak έχει τροχούς 195/45/16 (αν θυμάμαι καλά) οπότε έχει τα Proxes 4 ή τα T1-R...
R32 ήταν...
Εβαλα τα Μισελεν. Σαν πρώτη εντύπωση ειναι πολύ πιο μαλακα και η ανάρτηση μου φαίνεται ότι διαβάζει καλύτερα τις ανωμαλίες. Καμία σχέση με τα Toyo.
Πρώτη φορά έβαλα σε ολοκαίνουργιο αμάξι λάστιχα (έχω 12.500κμ) και αυτό σίγουρα είναι ένα φάουλ της Μάζντα. Στην τελική νομίζω ότι τα 14.700 ευρώ που κάνει το αυτοκίνητο δεν το κατατάσσουν στα φτηνιάρικα, ώστε να δικαιολογεί τέτοια άθλια λάστιχα.Περιμένουμε το στρώσιμο και βλέπουμε.
-
έπρεπε να μπεις μια πίστα πρώτα να τα φας
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
έπρεπε να μπεις μια πίστα πρώτα να τα φαςΓια να φαγωθούν τα λάστιχα πρέπει και να δουλευουν. Και τα Τογιο, δεν δουλευουν...
Αν τα θέλει κανένας ας παει να τα παρει απο τον Καλογριτσα, τα έχω αφήσει εκεί. Τζάμπα εννοείται. -
R32 ήταν...
Μανούλα μου, πού τα βρήκαν οι αθεόφοβοι ;
Ούτε στον ευρωπαϊκό κατάλογο της Toyo δεν υπάρχουν ... -
Αυτό είπε και ο λαστιχάς. Δεν υπάρχουν προς πώληση. Εϊναι OEM λάστιχα...
Τελοσπάντων, κάτσε να δουμε αν ολα ειναι καλύτερα τώρα ή τζάμπα τα έβαλα. -
Αυτό είπε και ο λαστιχάς. Δεν υπάρχουν προς πώληση. Εϊναι OEM λάστιχα...
Τελοσπάντων, κάτσε να δουμε αν ολα ειναι καλύτερα τώρα ή τζάμπα τα έβαλα.Έχεις ένα αυτοκίνητο με από τα 'πιο κοφτερά' πλαίσια/κρατήματα στην κατηγορία.Και με μια ανάρτηση προσανατολισμένη εμφανώς προς τη sport οδήγηση.
Δε γίνεται λοιπόν να φταίει τίποτε άλλο.Ή του λάχιστον δε μου έρχεται κάτι πρόχειρο στο μυαλό.
Αφού διευθέτησες το θέμα των ελαστικών κι έβαλες μια απόλυτα δοκιμασμένη πρόταση (Pilot Exalto 2) η διαφορά ,που θα δεις θα είναι κάτι παραπάνω από ουσιαστική και θεαματική (τι να πω κι εγώ που πήγα από το παλιό Energοσκοτωστρολάστιχο στα Pilot Exalto 2 )!
Καλοπάτητα τα καινούργια σου ελαστικά και καλόστριφτο το αυτοκινητάκι σου!
-
Swift bpm, σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Ελπίζω και εύχομαι να έχεις δίκιο. Επειδή το αυτοκίνητο κάνει καθημερινά πολλά χιλιόμετρα πόλης (αλλά όχι σταμάτα ξεκίνα) ήθελα να είναι ασφαλές όσο περισσότερο γίνεται για να αποφύγω 'ταλαιπωρίες'.
Απλά δεν περίμενα σε καινούργιο αμάξι των 15.000 ευρώ να έχουν τέτοιες αηδίες για λάστιχα.
-
Εβαλα χειμερινα Dunlop winter response!
Παρα πολυ καλα δεν τα περιμενα ετσι!Πολυ καλο πατημα προσφυση και ανετα!100% ικανοποιημενος
Ενα μειον κανουν θορυβο! -
Στη Σουηδία που οδήγησα χειμερινό λάστιχο, το είδα και εγώ. Κάποιο ΝΟΚΙΑΝ είχα. Το μεγάλο μείον είναι ότι τρώγονται πάρα πολύ σε στεγνές συνθήκες... (Το λάστιχο είχε και μεταλλικά κεφαλάκια για πάγο και έτσι προξενούσε μεγάλο τρέμολο στο τιμόνι).
-
Ήρθε ο καιρός να αλλάξω λάστιχα και είμαι τώρα στο ψάξιμο.
Η διάστασή μου είναι 195/50/R15.Μέχρι τώρα είχα τα bridgestone potenza re720, με συνόδεψαν για περίπου 70.000 Km και σε γενικές γραμμές είμουν ευχαριστημένος. Για το αμάξι μου όμως μου φάνηκαν κάπως σκληρά (FIAT Bravo Steel 1.2).
Μέχρι στιγμής έχω καταλήξει στις εξής λύσεις :
- Goodyear Excellence στα 280€ (made in china?????)
- Continental Premium Contact 2
- Toyo
Κάπου διάβασα ότι τα goodyear είναι 'made in china' το οποίο και με προβλημάτισε, μετά έχω ακούσει και καλές κριτικές για τα continental.
Τι προτείνεται εσείς??? έχει εμπειρία κανείς απο τα πρώτα 2??????Thanks.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....