-
Εγώ τον Ακρίβου ξέρω και εμπιστεύομαι αρκετά χρόνια τώρα. Τιμές όμως ίσως να μην έχει τις καλύτερες. Σε λαστιχά που βάζει βασικά σε αυτοκίνητα θα απέφευγα να πάω, φοβάμαι για κακή / στραβή τοποθέτηση κάτι που προκαλεί έντονο πρόβλημα ζυγοστάθμισης.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Μπορεί να προτείνει κάποιος μαγαζί με ελαστικά για μοτοσυκλέτες? (μισελέν να χει και στις καλύτερες τιμές! )Έχω πάει σε ουκ ολίγους και θα σου συνιστούσα μόνο τον Περιστερά στη Μιχαλακοπούλου (δίπλα στη Ρενό) και τον Μπούκη στα Καμίνια. Κατά τη γνώμη μου, πολύ καλύτεροι από άλλους που αναφέρθηκαν και τους οποίους έχω επίσης επισκεφτεί.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
michelin anakee σε 90/90-21 54, 120/90/17 64 (αν θυμάμαι καλά)Ρίξε μια ματιά κι εδώ: http://www.moto-endisi.gr/
-
θα θεωρούσατε υπερβολή λαστιχα με δείκτη W σε 320 Ε90 που κινείται σχεδόν αποκλειστικά σε εθνική οδό με ταχύτητες 160-190 και με ιδιαίτερη συμπάθεια σε στροφές;
-
Ο χρήστης anemosgr έγραψε:
θα θεωρούσατε υπερβολή λαστιχα με δείκτη W σε 320 Ε90 που κινείται σχεδόν αποκλειστικά σε εθνική οδό με ταχύτητες 160-190 και με ιδιαίτερη συμπάθεια σε στροφές;Το βιβλίο κατασκευαστή τι προτείνει?
-
Ο χρήστης anemosgr έγραψε:
θα θεωρούσατε υπερβολή λαστιχα με δείκτη W σε 320 Ε90 που κινείται σχεδόν αποκλειστικά σε εθνική οδό με ταχύτητες 160-190 και με ιδιαίτερη συμπάθεια σε στροφές;Nαι...!
-
Τι να κάνω αναγκαστικά πηγαίνω σε W λόγω δύσκολης διάστασης.Αλλιώς πρέπει να βάλω RFT που δεν θα το ήθελα.Λετε το λάστιχο να μην έχει καθόλου αποδοση?
-
Σε τι διάσταση ψάχνεις?
-
Μπορείτε να βοηθήσετε και εμένα ;
Το Astra φοράει 205/55/R16 και έχει πάνω τα Bridgestone Turanza. Βγήκαν πολύ καλά λάστιχα , θορυβώδη μεν και λίγο σκληρά αλλά αφού ζεσταίνονταν ήταν εξαιρετικά. Ήρθε η ώρα τους όμως και σκεφτόμουν λίγο μαλακότερο λάστιχο ή καλλίτερο πιο αθόρυβο. Μου έχουν προταθεί τα Michelin. Εσείς τι λέτε ;
Προτείνετε κάτι άλλο ; Από Michelin τι προτείνετε ;
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Το Astra φοράει 205/55/R16 και έχει πάνω τα Bridgestone Turanza. Βγήκαν πολύ καλά λάστιχα , θορυβώδη μεν και λίγο σκληρά αλλά αφού ζεσταίνονταν ήταν εξαιρετικά. Ήρθε η ώρα τους όμως και σκεφτόμουν λίγο μαλακότερο λάστιχο ή καλλίτερο πιο αθόρυβο. Μου έχουν προταθεί τα Michelin. Εσείς τι λέτε ;
Προτείνετε κάτι άλλο ; Από Michelin τι προτείνετε ;Οι δοκιμές από το ADAC επιβεβαιώνουν τα γραφόμενά σου για την απόδοση των Turanza στο στεγνό, όπου είναι απλά κορυφαία...
Όταν αναφέρεσαι στα Michelin, εννοείς τα Energy Saver; Αν ναι, καλύτερα ρίξε και μια ματιά στα Pirelli (Cinturato) P6 και Ρ7, Dunlop SP Sport fast response και στα Continental PremiumContact 2. Τα τελευταία τα έβαλα προ 7μήνου στο αυτοκίνητό μου και, όπως έχουν επισημάνει κι άλλοι φίλοι στις προηγούμενες σελίδες, έχω πολύ καλές εντυπώσεις (σε χρήση πόλης κυρίως, όπου λειτουργούν 'κρύα'). Στο βρεγμένο δε είναι απλά άριστα !!Υ.Γ.: για δείκτη ταχύτητας Η μιλάμε, σωστά;
-
Γιώργο ποιά τουράνζα φοράς; Τα 30 ή τα 300; Για εμένα, δεν υπάρχει πιο άθλιο λάστιχο πάντως... Ούτε στην πίστα απέδωσε... Τα premium2 είναι μια πολύ καλή all-around επιλογή.
-
Από το πολυφορεμένο 300άρι δεν έχω εμπειρία, αλλά όντως το 30 είναι ελεεινό και τρισάθλιο!
-
Τα 300 έβαζε η opel. Πολύ καλά ήταν για την καθημερινή οδήγηση και ταξίδι. Δεν είχα πρόβλημα.
Δεν εννοώ τα energy saver φίλε Govus. Αναφέρομαι στα PilotSport ή στα Exalto. Τι διαφορές υπάρχουν ανάμεσα στα δύο , στην πράξη ; Προτιμώ μαλακή γόμα νομίζοντας , μπορεί και να έχω δίκαιο , ότι δίνει καλλίτερη πρόσφυση και κάνουν λιγότερη φασαρία. Βέβαια ακουμπάω και το πεζοδρομιάκι κατά το παρκάρισμα αλλά δεν καβαλάω πεζοδρόμια ποτέ.
Εάν θεωρήσουμε ότι τα δύο πιο πάνω δεν είναι καλά ή η καλλίτερη επιλογή , τι άλλα προτείνετε ; Είναι δυνατόν να ληφθεί υπ' όψιν ότι θα προτιμούσα μη θορυβώδη ελαστικά ;
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Προτείνετε κάτι άλλο ; Από Michelin τι προτείνετε ;Οι δοκιμές από το ADAC επιβεβαιώνουν τα γραφόμενά σου για την απόδοση των Turanza στο στεγνό, όπου είναι απλά κορυφαία...
Όταν αναφέρεσαι στα Michelin, εννοείς τα Energy Saver; Αν ναι, καλύτερα ρίξε και μια ματιά στα Pirelli (Cinturato) P6 και Ρ7, Dunlop SP Sport fast response και στα Continental PremiumContact 2. Τα τελευταία τα έβαλα προ 7μήνου στο αυτοκίνητό μου και, όπως έχουν επισημάνει κι άλλοι φίλοι στις προηγούμενες σελίδες, έχω πολύ καλές εντυπώσεις (σε χρήση πόλης κυρίως, όπου λειτουργούν 'κρύα'). Στο βρεγμένο δε είναι απλά άριστα !!Υ.Γ.: για δείκτη ταχύτητας Η μιλάμε, σωστά;
Δείκτη Ταχύτητας δεν θυμάμαι ακριβώς. Λογικά είναι 'Η'.
Τα Continental PremiumContact 2 με τα SportContact τι διαφορά έχουν ;
-
Όταν αναφέρεσαι στα Michelin, εννοείς τα Energy Saver; Αν ναι, καλύτερα ρίξε και μια ματιά στα Pirelli (Cinturato) P6 και Ρ7, Dunlop SP Sport fast response και στα Continental PremiumContact 2. Τα τελευταία τα έβαλα προ 7μήνου στο αυτοκίνητό μου και, όπως έχουν επισημάνει κι άλλοι φίλοι στις προηγούμενες σελίδες, έχω πολύ καλές εντυπώσεις (σε χρήση πόλης κυρίως, όπου λειτουργούν 'κρύα'). Στο βρεγμένο δε είναι απλά άριστα !!
Υ.Γ.: για δείκτη ταχύτητας Η μιλάμε, σωστά;Δείκτη Ταχύτητας δεν θυμάμαι ακριβώς. Λογικά είναι 'Η'.
Τα Continental PremiumContact 2 με τα SportContact τι διαφορά έχουν ;Τα ER300 και τα PremiumContact 2 είναι ίδιας φιλοσοφίας (πολύ καλά σε γενικής χρήσης απαιτήσεις) και με δείκτη Η. Τα SportContact 2 (το 3 δεν υπάρχει στη διάστασή σου) και το Michelin είναι περισσότερο 'σπορτίφ' προσανατολισμού και με δείκτη V (το Pilot Exalto 2, γιατί το Pilot Sport Cup, μάλλον δεν κάνει για την περίπτωσή σου...).
-
Άρα ; Κοιτάζω τα Premium Contact 2 , τα ER300 και τα Exalto ή μόνο τα πρώτα δύο αφήνοντας έξω επίσης τα πιο σπορτίφ ελαστικά ; Να αφήσω και τα SportContact2 έξω λόγω παλαιότητας ίσως ;
Και από τα τρία - τέσσερα , τι προτείνουμε ως κορυφαίο ;
-
Πολύ θετικά τα μέχρι τώρα συμπεράσματα από την οδήγηση με τα S-Drive στη βροχή (διάσταση 205/40R17). Κολλάνε κάτω σε ευθεία και στροφές κι όταν τελικά περάσεις τα όρια και τα αναγκάσεις να γλιστρίσουν το κάνουν ωραία και γλυκά. Αν αποδειχτεί ότι αντέχουν και στο χρόνο θα είναι καλύτερα παντού σε σχέση με τα μαμά Pirelli που φορούσε το RC (τα οποία ήταν επίσης πολύ καλά στη βροχή). Έχουν κι ένα αρνητικό πάντως - όταν περνάς από δρόμους στους οποίους το νερό έχει παρασύρει χαλίκι απ' το βουνό μαζεύουν αρκετά εύκολα μικρά πετραδάκια ανάμεσα στα αυλάκια τους, οπότε καλό είναι να προσέχεις λίγο περισσότερο πάνω από τι περνάς.
-
Άρα ; Κοιτάζω τα Premium Contact 2 , τα ER300 και τα Exalto ή μόνο τα πρώτα δύο αφήνοντας έξω επίσης τα πιο σπορτίφ ελαστικά ; Να αφήσω και τα SportContact2 έξω λόγω παλαιότητας ίσως ;
Και από τα τρία - τέσσερα , τι προτείνουμε ως κορυφαίο ;Αν δεν σε 'ενοχλεί' ο δείκτης V (και τα πιθανά 30-40 ευρώ παραπάνω...) τότε βάλε τα Exalto 2.
Επαναλαμβάνω ότι από προσωπική εμπειρία θα πρότεινα τα PremiumContact 2, αλλά αφού και τα Turanza σε ικανοποίησαν τόσο, δεν ξέρω τι να σου προτείνω σαν κορυφαίο. Μπορείς να βάλεις τα Conti μόνο και μόνο για την εμπειρία ... Είναι ισάξια στο στεγνό (ίσως και στο βρεγμένο), έχουν πιο 'άνετα' πλαϊνά, αλλά από την άλλη είναι πιθανό να θορυβούν το ίδιο... -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Και από τα τρία - τέσσερα , τι προτείνουμε ως κορυφαίο ;Αν δεν σε 'ενοχλεί' ο δείκτης V (και τα πιθανά 30-40 ευρώ παραπάνω...) τότε βάλε τα Exalto 2.
Επαναλαμβάνω ότι από προσωπική εμπειρία θα πρότεινα τα PremiumContact 2, αλλά αφού και τα Turanza σε ικανοποίησαν τόσο, δεν ξέρω τι να σου προτείνω σαν κορυφαίο. Μπορείς να βάλεις τα Conti μόνο και μόνο για την εμπειρία ... Είναι ισάξια στο στεγνό (ίσως και στο βρεγμένο), έχουν πιο 'άνετα' πλαϊνά, αλλά από την άλλη είναι πιθανό να θορυβούν το ίδιο...Άρα να θεωρήσω ότι τα exalto2 είναι τα κορυφαία μεταξύ των επιλογών , σωστά ;
Για τι κόστος μιλούμε ;
-
Για άνεση θα μπορούσες να δείς και τα Primacy HP
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....