-
Ο χρήστης chrisdr1 έγραψε:
Γειά σε όλους. Έχετε κάποια πρόταση για ελαστικα 205/55/16 για Focus 1600 115Hp (του 2006); Τα Michelin Primacy που φορούσε, έχουν πλέον αισθητά μειωμένη απόδοση. Έχει δοκιμάσει κανείς τα Continental Premium Contact 2 ή Sport Contact 2, Goodyear Eagle F1 GS-D3, Goodyear Excellence, σε αυτή τη διάσταση;
Eυχαριστώ προκαταβολικά όσους βοηθήσουν.Καλησπέρα,
Σε απαιτητικό BMW 320d έχω τα Continental Premium Contact 2 και είμαι πολύ ικανοποιημένος......τα επόμενα δεν ξέρω τι θα είναι μιας και δεν θέλω να είναι RunFlat
ΥΓ: Κοίτα και τα Yokohama C-Drive (ή S-Drive) ώς εναλλακτική λύση, εγώ τα συνιστώ καθώς τα είχα σε άλλο αυτ/το μου.
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
συνήθως το κάνουν μέσα στη τιμή (; )
Ευθυγράμμιση μέσα στην τιμή των ελαστικών; Όχι δα. Μόνο ζυγοστάθμιση.
εγώ εκεί που τα έβαλα μου είπε μόνος του πως είναι μέσα στην τιμή. Σε άλλους το έβαλα εγώ μέσα και κάποιοι δέχτηκαν κάποιοι όχι.
Πιο παλιά που είχα κάνει αλλαγή τα πίσω λάστιχα με τα εμπρός μου είχαν πει ότι σίγουρα θέλει.
Τελικά χρειάζεται; Έχει σχέση αν κατά την αλλαγή οι ζάντες επανέρχονται στην αρχική θέση που ήταν; -
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Γειά σε όλους. Έχετε κάποια πρόταση για ελαστικα 205/55/16 για Focus 1600 115Hp (του 2006); Τα Michelin Primacy που φορούσε, έχουν πλέον αισθητά μειωμένη απόδοση. Έχει δοκιμάσει κανείς τα Continental Premium Contact 2 ή Sport Contact 2, Goodyear Eagle F1 GS-D3, Goodyear Excellence, σε αυτή τη διάσταση;
Eυχαριστώ προκαταβολικά όσους βοηθήσουν.Καλησπέρα,
Σε απαιτητικό BMW 320d έχω τα Continental Premium Contact 2 και είμαι πολύ ικανοποιημένος......τα επόμενα δεν ξέρω τι θα είναι μιας και δεν θέλω να είναι RunFlat
ΥΓ: Κοίτα και τα Yokohama C-Drive (ή S-Drive) ώς εναλλακτική λύση, εγώ τα συνιστώ καθώς τα είχα σε άλλο αυτ/το μου.
τα c-drive πως ειναι στο βρεγμένο; Συνάδελφος κόντεψε να με κλειδώσει στο γραφείο για να με αποτρέψει να τα βάλω
Από την άλλη, για τα s-drive πολύ καλά λόγια από όσους τα έχουν. -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
.......
τα c-drive πως ειναι στο βρεγμένο; Συνάδελφος κόντεψε να με κλειδώσει στο γραφείο για να με αποτρέψει να τα βάλω
Από την άλλη, για τα s-drive πολύ καλά λόγια από όσους τα έχουν.Καλησπέρα,
Τα C-Drive τα είχα σε 195/60/15 σε Nissan Almera 1.5 sedan Challenge (115HP) και στα 2 έτη που τα είχα δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Στο βρεγμένο κρατούσαν αρκετά καλά, δεν το πίεζα και πολύ όμως το αμάξι (οικογενειάρχης γαρ), στο στεγνό που τα πίεζα ειδικά σε στροφές κρατούσαν πολύ καλά. Τα συνιστώ ανεπιφύλακτα στο Focus με την παραπλήσια δύναμη, σε μεγαλύτερη διάσταση όμως θα είναι και δεν ξέρω εάν θα είναι εξίσου αποδοτικά όπως ήταν τα 195άρια μου...
Τα δε S-Drive είναι πολύ καλύτερα, έτσι λέει ο παιδικό μου φίλος που δουλεύει στην εταιρία (ΥΟΚΟΗΑΜΑ) και μου τα προτείνει ανεπιφύλακτα για την επόμενη αλλαγή στο δικό μου (BMW). Kι αυτό που λέει δεν το λέει για να πουλήσει, είναι 'αδερφός'
-
Αποφάσισα τελικά να προχωρήσω στην αλλαγή των RFT (225/50/16) με συμβατικά.
- Κατέληξα στα παρακάτω ελαστικά MICHELIN PRIMACY HP - BRIDGESTONE RE050 A- GOODYEAR F1 GS-D3 .Ποιά απο τα 3 μου προτείνετε?Τώρα φορώ τα μαμά RFT BRIDGESTONE RE050
2.Υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας μπροστά να έχω συμβατικά και πίσω RFT?
Το αυτοκίνητο είναι E90 320i
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.
- Κατέληξα στα παρακάτω ελαστικά MICHELIN PRIMACY HP - BRIDGESTONE RE050 A- GOODYEAR F1 GS-D3 .Ποιά απο τα 3 μου προτείνετε?Τώρα φορώ τα μαμά RFT BRIDGESTONE RE050
-
απο οτι ειδα το MICHELIN PRIMACY HP που θες το βγαζει με δεικτη ταχυτητας V που ειναι καλο αυτο ενω αντιθετα το exalto μονο σε W για κοιτα λιγο και τα sport contact 2 ή 3.
τωρα το RE050 και το F1 GS-D3 δεν ειναι στην ιδια κατηγορια με το PRIMACY τα προηγουμενα δυο ειναι πιο σπορτ ειδικα το F1 GS-D3.οποτε εξαρταται τι θες ανεση σε ταξιδια και τα λοιπα λιωνεις στο στριψημο τη μπεμπα ??
η MICHELIN ή το GOODYEAR.αλλα κοιτα και τα continental που σου ειπα και βλεπεις.
-
Με ενδιαφέρει κύριως το κράτημα.Εχω ακούσει καλά λόγια για το F1 GS-D3 αλλά 'τελειώνει' γρήγορα. Στις διαστάσεις τις δικές μου βγαίνει μόνο contact 2 και οχι 3.Για το RE050-Α τι λές?
-
θα προτειμουσα το contact 2 απο οσα εχουν αναφερθει αλλα η το MICHELIN PRIMACY εχει ενα πλεονεκτημα οτι εχει δεικτη ταχυτητας V στη διασταση που το θες εαν και το contact 2 βγαινε με δεικτη ταχυτητας V τοτε
contact 2.αλλιως το MICHELIN PRIMACY μονο και μονο για τον δεικτη ταχυτητας γιατι μετα αν πας σε δεικτη W θα κανει 10 ωρες να ζεσταθει ας ειναι βαρυ σαν αμαξι το E90 οποτε προτημησε οτι βγαινει σε V και το MICHELIN PRIMACY μαλλον εινα το μοναδικο απο οσα αναφερηκαν.γνωμη μου παντα με το RE050-Α δεν θα ασχολιομουν καν
-
Για τα RE050 έγραψα μερικές σελίδες πιο πίσω τις εντυπώσεις μου ύστερα από 8500km:
Απλά πριν αποφασίσεις, να σου πώ ότι τα RE050 (δεν ξέρω αν είναι asymmetric ή όχι) που φοράει το δικό μου αμάξι (Α3) σε διάσταση 225/40/18 είναι πολύ θορυβώδη σε σημείο που έχω σκεφτεί να τα αλλάξω αρκετά πριν την ώρα τους με κάτι άλλο (Pzero Rosso, F1 asymmetrico κτλ).
Να προσθέσω ότι ακόμα και στην Εθνική μέχρι τα 120-130-140km/h τα λάστιχα ακούγονται πολύ έντονα.Μετά ευτυχώς δεν ακούγονται (γιατί απλά ο αέρας κάνει περισσότερο θόρυβο και επισκιάζει τους υπόλοιπους θορύβους ).
Για να καταλάβεις επίπεδο θορύβου, επισκιάζει ακόμα και τον ήχο της μηχανής αν έχω ως (περίπου) 4000rpm.
Προσωπικά μου φαίνεται απαράδεκτο αυτό.anemosgr
Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι δε θα στα πρότεινα μόνο και μόνο λόγω του θορύβου .
κατά τα άλλα πιστεύω ότι είναι καλύτερο ως λάστιχο (κράτημα-φρενάρισμα σε στεγνό και βρεγμένο) από τα υπόλοιπα που κοιτάς. -
Καλησπέρα,
Έχω ακούσει ότι κάθε τύπος ελαστικού βγαίνει σε διάφορες «ποιότητες» (ανάλογα με το πόσο nylon περιέχει). Υπάρχει η ένδειξη Ε2 και η Ε4 (η οποία περιέχει περισσότερο nylon από την Ε2 άρα και «χειρότερο» ποιοτικά)
Ισχύει κάτι τέτοιο ? Αν όχι, τι σημαίνουν αυτές οι ενδείξεις (Ε2 , Ε4) ? -
Ο χρήστης dimitris fasoulis έγραψε:
Καλησπέρα,
Έχω ακούσει ότι κάθε τύπος ελαστικού βγαίνει σε διάφορες «ποιότητες» (ανάλογα με το πόσο nylon περιέχει). Υπάρχει η ένδειξη Ε2 και η Ε4 (η οποία περιέχει περισσότερο nylon από την Ε2 άρα και «χειρότερο» ποιοτικά)
Ισχύει κάτι τέτοιο ? Αν όχι, τι σημαίνουν αυτές οι ενδείξεις (Ε2 , Ε4) ?Χώρα κατασκευής σημαίνουν!
-
Ο χρήστης opc έγραψε:
Καλησπέρα,
Ισχύει κάτι τέτοιο ? Αν όχι, τι σημαίνουν αυτές οι ενδείξεις (Ε2 , Ε4) ?Χώρα κατασκευής σημαίνουν!
Χώρα πιστοποίησης σημαίνουν ...
Η χώρα κατασκευής υπάρχει στα πρώτα ψηφία του αριθμού DOT... -
+1
Μπορεί να γράφει e4, παρόμοιο είναι.
Πάλι χώρα πιστοποίησης είναι (πχ. Ε4 Netherlands) αλλά με άλλη πιστοποίηση.
Δεν είναι χώρα κατασκευής ούτε έχει σχέση με ποιότητα. -
Kαι αν θυμάμαι καλά την έχω ξαναπαντήσει αυτή την ερώτηση...Πολύ παραπληροφόρηση ρε παιδί μου οτι θυμάται χαίρεται ο καθένας και το περνάει και σαν αξίωμα. Ευτυχώς στην εποχή του Internet κάτι τέτοιες βλακείες γίνονται αντιληπτές ευκολότερα...
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ευτυχώς στην εποχή του Internet κάτι τέτοιες βλακείες γίνονται αντιληπτές ευκολότερα......όμως διαδίδονται και ευκολότερα....
-
Έφτασε ο καιρός ν' αλλάξω λάστιχα στο όπελ ζαφίρα μου.
Φοράει 225/40/18 και ο θόρυβος από το δρόμο είναι περισσότερος απ' ότι περίμενα. Ρώτησα τιμές και για 225/45/18, μήπως και βελτιωθεί η άνεση με το ψηλότερο προφίλ.
Τα 45άρια είναι + 110 Ε το κάθε λάστιχο!
Ντάνλοπ μου πρότεινε ο λαστιχάς, δεν τους έχω ιδιαίτερη εκτίμηση όμως. Καμιά πρόταση;
Και για την διάσταση, τι λέτε; Να μείνω στα 40άρια ή να περάσω στο 45; -
Να πεις τι λάστιχα (μάρκα, μοντέλο, δείκτη ταχύτητας) έχεις τώρα, μερικά λάστιχα είναι γνωστό ότι είναι φασαριόζικα οπότε ακόμα και χωρίς αλλαγή προφίλ θα έχεις βελτίωση. Επίσης καλό είναι να αναφέρεις χρήση και προτιμήσεις όπως πόσο σημαντικό είναι για σένα να μην κάνει θόρυβο και τι θυσιάζεις (ακρίβεια τιμονιού, τελευταίο 5% της πρόσφυσης κλπ) για να το πετύχεις.
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Καλησπέρα,
Χώρα πιστοποίησης σημαίνουν ...
Η χώρα κατασκευής υπάρχει στα πρώτα ψηφία του αριθμού DOT...Ευχαριστω
-
Ο χρήστης opc έγραψε:
Καλησπέρα,
Το θαυμαστκο θα μπορουσε να λειπει , αλλωστε , λανθασμενη απαντηση και θαυμαστικο (!) δεν πανε μαζι
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Να πεις τι λάστιχα (μάρκα, μοντέλο, δείκτη ταχύτητας) έχεις τώρα, μερικά λάστιχα είναι γνωστό ότι είναι φασαριόζικα οπότε ακόμα και χωρίς αλλαγή προφίλ θα έχεις βελτίωση. Επίσης καλό είναι να αναφέρεις χρήση και προτιμήσεις όπως πόσο σημαντικό είναι για σένα να μην κάνει θόρυβο και τι θυσιάζεις (ακρίβεια τιμονιού, τελευταίο 5% της πρόσφυσης κλπ) για να το πετύχεις.Continental sport contact 2, 225/40-18, 92 Y.
Επειδή το αυτοκίνητο χρησιμοποιείται κυρίως σε ταξίδια, η μείωση του θορύβου είναι σημαντική. Αν πρέπει να θυσιάσω κάτι, είναι το τελευταίο 5% της πρόσφυσης. Αν και είμαι διατεθειμένος να αλλάξω κ τμήματα της ανάρτησης, αν είναι βέβαιο το αποτέλεσμα.
(Κυρλαγκίτσης κ ξερό ψωμί)
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....