-
@__SILVESTER__
Μία σημείωση μόνο να κάνω.Τα Rosso δε βγαίνουν στη διάστασή σου (αφού έχουν μικρότερη διάσταση το 205/55/16), οπότε μιλάμε καθαρά για τα neroΑπό τα λάστιχα που προτίνεις, έχω εμπειρία μόνο για το exalto, όπου έχει αποδειχθεί πολύ καλό λάστιχο και ίσως πάνω από τις προσδοκίες μου.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
@__SILVESTER__
Μία σημείωση μόνο να κάνω.Τα Rosso δε βγαίνουν στη διάστασή σου (αφού έχουν μικρότερη διάσταση το 205/55/16), οπότε μιλάμε καθαρά για τα neroορθων. ευχαριστω
-
Έχω βάλει στην ίδια διάσταση με δείκτη w τα pirelli nero εδώ και ένα χρόνο στους μπροστινούς τροχούς και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Πληροφοριακά, το ζευγάρι μου πήγε 230 ευρώ Επίσεις, σημαντικό και αυτό , τα λάστιχα αυτά και προς τιμήν τους, δεν έχουν φορά.
Τι εννοείς όταν λες ότι αυτά που έχεις σου φαίνονται λίγα ? θες ποιο άκαμπτα πλαινά, ποιο αποτελεσματική γόμα, καλύτερη αίσθηση στο γλίστρημα, τί από όλα? ή όλα!
-
τα ρεην σπορτ που εχω ειναι τα 2,και εχουν κατι λιγοτερο απο 10000 χλμ.
στο βρεγμενο τα θεωρω πολυ καλα,
εχουν πολυ μαλακη γομα πραγμα που τα κανει ενδιαφεροντα στο στεγνο,
μαλακα πλαινα που δινουν σχετικη ανεση, αυτα σε νορμαλ οδηγηση
αλλα οταν αρχιζω να οδηγω πιο γρηγορα, οχι καγκουρικα, τα νιωθω σαν ζελε, σαν να σαπουνιαζουν
ενα πραγμα, τα λαστιχα αρχιζουν να γλυστρανε ενω το αμαξι δειχνει οτι δεν εχει φτασει τα ορια του,
ειδικα σε επαρχκο δικτιο μετα απο λογα φρεναρισματα τα λαστιχα εκτιδινται απο τα φρενα...
δεν ξερω εαν εγινα κατανοητος...
επειδη φετος το χειμωνα τα σαββατοκυριακα σκοπευω να κανω πολλα χιλιομετρα σε εκδρομες θελω να βαλω κατι καλυτερο. -
Στους τελευταίους 4τροχούς, έχει μια σύντομη δοκιμή της C180 BlueEfficiency, που για να είναι...οικολογικότερη, έχει στενότερα λάστιχα από τις υπόλοιπες με πλάτος 195 αν θυμάμαι σωστά και είναι τα Michelin Energy Saver...
Αποτέλεσμα; 5+ μέτρα μεγαλύτερη απόσταση φρεναρίσματος από τα 120 χλμ!!Κοινώς; Μείνετε μακριά από τέτοια λάστιχα αν μπορείτε!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Στους τελευταίους 4τροχούς, έχει μια σύντομη δοκιμή της C180 BlueEfficiency, που για να είναι...οικολογικότερη, έχει στενότερα λάστιχα από τις υπόλοιπες με πλάτος 195 αν θυμάμαι σωστά και είναι τα Michelin Energy Saver...
Αποτέλεσμα; 5+ μέτρα μεγαλύτερη απόσταση φρεναρίσματος από τα 120 χλμ!!
Κοινώς; Μείνετε μακριά από τέτοια λάστιχα αν μπορείτε!+5 μέτρα σε σχέση με ποιό ...φρενάρισμα εννοούν ...;
-
καποια καποια καλη προσταση για ελαστικα σε corsa OPC?
τωρα φοραει conti sport contact 3.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
καποια καποια καλη προσταση για ελαστικα σε corsa OPC?
τωρα φοραει conti sport contact 3.Στη διάσταση 215/45/17 με τον δείκτη V, που συνιστά η εταιρεία, δεν υπάρχουν και περιθώρια επιλογής...
Είναι σα να σου λένε να ξαναβάλεις τα Continental !
Με W δείκτη κάτι παραπάνω μπορείς να επιλέξεις, δηλ. τα Potenza RE 050A και τα Vredestein Ultrac... -
Αποτέλεσμα; 5+ μέτρα μεγαλύτερη απόσταση φρεναρίσματος από τα 120 χλμ!!Κοινώς; Μείνετε μακριά από τέτοια λάστιχα αν μπορείτε!
Α ναι Γρηγόρη!
**Ένερτζυ και τώρα... Ένερτζυ Σέιβερ **(τρομάρα τους!!!): οι τσιχλόφουσκες της Μισλέν...
Μακρυά λέμε...
Αν δεν κάνω λάθος +5 m από το αντίστοιχο φρενάρισμα του καινούργιου VW A4.
-
Ο χρήστης SILVESTER έγραψε:
τα ρεην σπορτ που εχω ειναι τα 2,και εχουν κατι λιγοτερο απο 10000 χλμ.
στο βρεγμενο τα θεωρω πολυ καλα,
εχουν πολυ μαλακη γομα πραγμα που τα κανει ενδιαφεροντα στο στεγνο,
μαλακα πλαινα που δινουν σχετικη ανεση, αυτα σε νορμαλ οδηγηση
αλλα οταν αρχιζω να οδηγω πιο γρηγορα, οχι καγκουρικα, τα νιωθω σαν ζελε, σαν να σαπουνιαζουν
ενα πραγμα, τα λαστιχα αρχιζουν να γλυστρανε ενω το αμαξι δειχνει οτι δεν εχει φτασει τα ορια του,
ειδικα σε επαρχκο δικτιο μετα απο λογα φρεναρισματα τα λαστιχα εκτιδινται απο τα φρενα...
δεν ξερω εαν εγινα κατανοητος...
επειδη φετος το χειμωνα τα σαββατοκυριακα σκοπευω να κανω πολλα χιλιομετρα σε εκδρομες θελω να βαλω κατι καλυτερο.Τα πιρέλι δεν μου εμφανίζουν τέτοια φαινόμενα . Βέβαια το αυτοκίνητο είναι πισωκίνητο οποτε τα μπροστά δεν ζορίζονται πολύ. φίλος με γκολφ 2.0 τφσι όταν από τα μπρίτζεστον πήγε στα μισελεν έχει τα ίδια παράπονα. Δεν ξέρω αν βγαίνουν τα RE 050 Α στη διάστασή σου ίσως όμως να είναι αυτό που ζητάς.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
καποια καποια καλη προσταση για ελαστικα σε corsa OPC?τωρα φοραει conti sport contact 3.
Δέν νομίζω οτι υπάρχει κάτι καλύτερο απο άποψη κρατήματος απο το SC3. Μετά πας για ημισλίκ.
-
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
Αν δεν κάνω λάθος +5 m από το αντίστοιχο φρενάρισμα του καινούργιου VW A4.
και είναι μέτρο σύγκρισης αυτό; (αν όντως ισχύει)
-
Η σύγκριση αφορούσε τις δύο C180: την 'κανονική' και την BlueEfficiency. Η 'κανονική' έχει και φαρδύτερα ελαστικά υπόψιν, αλλά νομίζω όχι παραπάνω από 20χιλιοστά. Πάντως, η διαφορά, οφείλεται κυρίως στα Saver...
Σε όσα αυτοκίνητα έχουν δοκιμαστεί, ΠΑΝΤΑ τα Energολάστιχα έχουν μεγαλύτερες αποστάσεις φρεναρίσματος!
Και τα 5 μέτρα είναι μια αιωνιότητα...Γενικά, τέτοιες μετρήσεις είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες και αξίζει μόνον γι'αυτό ν'αγοράσεις τους 4τροχούς, αφού μπορεί μεν τα κείμενα να είναι κάπως 'επίπεδα' γιατί δεν θέλουν να στεναχωρούν τις αντιπροσωπείες, αλλά οι μετρήσεις λένε την αλήθεια και επαφίεται σ'εμάς να κρίνουμε...
Μεγάλες διαφορές στο φρενάρισμα παρατήρησα και στα μικρά πυραυλάκια (Mito, Mini κλπ...), όπου η MiTo διαλύει τον συναγωνισμό και με κάποια οι διαφορές είναι ...χαώδεις!
Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι λοιπόν και μπράβο στους Ιταλούς!
Σε ό,τι αφορά εμάς, όταν γίνεται, ΜΑΚΡΙΑ από λάστιχα οικονομίας, χαλάλι λίγη βενζίνη παραπάνω, η ασφάλειά μας είναι σημαντικότερη!
-
Eγώ θα πρότεινα μακριά: από ελληνικούς δρόμους
-
@hifi: όσον αφορά την ΜιΤο, επειδή το τεστ είναι με 18αρες, τι πέλμα φοράει; Δεν θυμάμαι.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
@hifi: όσον αφορά την ΜιΤο, επειδή το τεστ είναι με 18αρες, τι πέλμα φοράει; Δεν θυμάμαι.Νομίζω πως οι 18άρες με τις 17άρες έχουν ίδιο πλάτος, αλλά τώρα είμαι στο γραφείο και δεν μπορώ να το δω. Επιφυλάσσομαι για το βράδυ όμως...
Όπως και να χει, νομίζω είναι άνευ λόγου να βάλει κάποιος τα Saver αντί των Exalto, αφού η διαφορά τιμής είναι ελάχιστη!
-
Εννοείται, εκτός αν τον νοιάζει να βγάζει χιλιόμετρα. Η διαφορά είναι αστεία για την ασφάλεια που προσφέρει ένα σωστό λάστιχο στον ελληνικό τάπητα.
-
@hifi: όσον αφορά την ΜιΤο, επειδή το τεστ είναι με 18αρες, τι πέλμα φοράει; Δεν θυμάμαι.
Νομίζω πως οι 18άρες με τις 17άρες έχουν ίδιο πλάτος, αλλά τώρα είμαι στο γραφείο και δεν μπορώ να το δω. Επιφυλάσσομαι για το βράδυ όμως...
Όπως και να χει, νομίζω είναι άνευ λόγου να βάλει κάποιος τα Saver αντί των Exalto, αφού η διαφορά τιμής είναι ελάχιστη!Σωστά, έχουν το ίδιο πλάτος (215/45/17 και 215/40/18) .
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Eγώ θα πρότεινα μακριά: από ελληνικούς δρόμουςKαλά ρε! Θα παραγγείλω απ το ebay λίγη γαλλική άσφαλτο
-
Με ίδιο πλάτος και ίσως διάμετρο αλλά χαμηλότερο προφίλ κερδίζει στο φρενάρισμα το χαμηλότερο προφίλ... Για να είναι δίκαια η σύγκριση΄και άξια λόγου τα αποτελέσματά της πρέπει αν είναι ίδιο αυτοκίνητο με ίδιες ζάντες και ίδιες διαστάσεις ελαστικού άλλης μάρκας/μοντέλου
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....