-
Ο χρήστης thanos_astra έγραψε:
Πόσο 'φρέσκα' πρέπει να είναι τα λάστιχα που βάζουμε?Είχα τα exalto I σε διάσταση που δεν βγαίνουν τα exalto II και σκέφτομαι να βάλω πάλι τα Ι. Έχουν όμως ημερ. παραγωγής μέσα 2003 και με προβληματίζει..
Όσο πιο φρέσκο, τόσο το καλύτερο!
Ειδικά αν πρόκειται να τα κρατήσεις πάνω από 3ετία.
Πάντως αν πρόκειται να τα λιώσεις σχετικά γρήγορα δεν πολυπειράζει.Αρκεί να τα έχει αποθηκευμένα σωστά! Στην Ελβετία πολλές φορές μας δίνουν λάστιχα χιονιού προηγούμενης σεζόν, και είναι μια χαρά! Αρκεί όμως να μην τα έχει αποθηκεύσει κάπου που να φάγαν τα ψωμιά τους λόγω κλίματος...
-
Φίλε GeorgeTabs έχω ακριβώς τα ίδια σχόλια να κάνω όσο αφορά τα Exalto I. Αν και έπρεπε να τα έχω αλλάξει πιό νωρίς (60.000km σε 2 χρόνια) είχαν για τα δικά μου γούστα άψογη συμπεριφορά. Και αναφέρομαι σε επαρχιακούς δρόμους με στροφές (και τα γνωστά ελληνικά οδοστρώματα) και με διάφορες καιρικές συνθήκες αλλά και εθνική οδό με υψηλές ταχύτητες.
Για τον λόγο αυτό θέλω να βάλω τα ίδια μιας και τα exalto II δεν βγαίνουν στην διάσταση που θέλω. Απλά κόλησα στο θέμα της 'φρεσκάδας'!
-
60.000 km πάνω στο βέκτρα. Κορυφαίο λάστιχο, μόνο που κάνει θόρυβο όταν παλιώσει. Μετά από τοσα χλμ έχει αρκετό πέλμα πάνω και έχουν φάει σπινιαρισμα αβέρτα από τότε που άρχισα να οδηγώ. Πάντως θέλουν αλλαγή. Τα exalto ΙΙ δεν πιστεύω να είναι ακόμη καλύτερα.
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Σε 2-3 μήνες αμφιβάλλω αν θα έχουν φτάσει από το εργοστάσιο στην Ελλάδα. 6 μήνες είναι συνηθισμένο διάστημα. 1 χρόνος είναι εντάξει αν είναι αποθηκευμένα σωστά.Κι'ομως, εβαλα προχτες τα goodyear F1 και ειχαν dot 3204 , δηλαδη Αυγουστο '04
Not bad ετσι? -
Λοιπόν, με τις βροχές να έρχονται, ήρθε και ο καιρός να αλλάξω λάστιχα στο Κλιό. Οι προτιμήσεις μου είναι οι εξής:
Michelin Exalto (μάλλον το ΙΙ, αλλά μπορεί και το Ι)
Goodyear HydraGrip
Dunlop SP Sport 01Σε διάσταση 185/60/14. Τώρα έχω τα Bridgestone 720. Πολύ καλά σε στεγνό, αρκετά καλά σε βρεγμένο και τρομερή αίσθηση - αμεσότητα. Μόνο κάπως σκληρά τα βρήσκω, γι' αυτό ψάχνομαι για κάτι άλλο.
Πώς κρίνετε τα λάστιχα αυτά; Έχει κάποιος εμπειρίες από τα Goodyear / Dunlop; Μήπως να κοιτάξω για κάτι άλλο;
-
Bridgestone Re-720 σέ 185-60/14 φοράω γιά δεύτερη φορά συνεχόμενη στό δικό μου,καί η επόμενη αλλαγή πάλι μέ τά ίδια θά είναι.
Απ'ότι κατάλαβες,είμαι υπέρ-ευχαριστημένος.
Φυσικά τά ελλατώματά τους (αργούν νά ζεσταθούν) τά γνωρίζω,αλλά καί τά προτερήματά τούς τά εκτιμώ. -
Εγώ έχω τα 720 σε saxo vts με 14άρες και θέλω να τα αλλάξω, μου φαίνονται πολύ σκληρά. Τα exalto II ξέρω και έχω δει ότι είναι πάρα πολύ καλά, πολύ καλύτερα από τα exalto Ι. Κρίμα που βγαίνουν από 15' και πάνω...
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Bridgestone Re-720 σέ 185-60/14 φοράω γιά δεύτερη φορά συνεχόμενη στό δικό μου,καί η επόμενη αλλαγή πάλι μέ τά ίδια θά είναι.
Απ'ότι κατάλαβες,είμαι υπέρ-ευχαριστημένος.
Φυσικά τά ελλατώματά τους (αργούν νά ζεσταθούν) τά γνωρίζω,αλλά καί τά προτερήματά τούς τά εκτιμώ.Μία από τα ίδια
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Εγώ έχω τα 720 σε saxo vts με 14άρες και θέλω να τα αλλάξω, μου φαίνονται πολύ σκληρά. Τα exalto II ξέρω και έχω δει ότι είναι πάρα πολύ καλά, πολύ καλύτερα από τα exalto Ι. Κρίμα που βγαίνουν από 15' και πάνω...Φίλε taurus, τα Exalto II βγαίνουν σε 185/60/14, απλά με δείκτη ταχύτητας V αντί για Η. Μήπως εκεί που ρώτησες δεν τα φέρνουν;
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Λοιπόν, με τις βροχές να έρχονται, ήρθε και ο καιρός να αλλάξω λάστιχα στο Κλιό. Οι προτιμήσεις μου είναι οι εξής:Michelin Exalto (μάλλον το ΙΙ, αλλά μπορεί και το Ι)
Goodyear HydraGrip
Dunlop SP Sport 01Σε διάσταση 185/60/14. Τώρα έχω τα Bridgestone 720. Πολύ καλά σε στεγνό, αρκετά καλά σε βρεγμένο και τρομερή αίσθηση - αμεσότητα. Μόνο κάπως σκληρά τα βρήσκω, γι' αυτό ψάχνομαι για κάτι άλλο.
Πώς κρίνετε τα λάστιχα αυτά; Έχει κάποιος εμπειρίες από τα Goodyear / Dunlop; Μήπως να κοιτάξω για κάτι άλλο;
Καλησπέρα.
Εγώ 'φοράω' σε ένα Punto GT τα DUNLOP SP SPORT 01 (185/55R/14) και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Πολύ καλή πρόσφυση ειδικά στον βρεγμένο δρόμο.....δοκίμασέ τα! -
ClioDriver
Φίλε taurus, τα Exalto II βγαίνουν σε 185/60/14, απλά με δείκτη ταχύτητας V αντί για Η. Μήπως εκεί που ρώτησες δεν τα φέρνουν;
Πήρα την ίδια την αντιπροσωπεία της Michelin και μου είπε δεν τα φέρνουν σε αυτή τη διάσταση. Μην ξεχνάς ότι το saxo φοράει 185/55/14, που είναι μια περίεργη διάσταση και αρκετά σπάνια. Αυτό που δεν μπορώ να θυμηθώ τώρα είναι τι όριο ταχύτητας έχει το V και τι το H. Τα V δεν είναι πιο σκληρά? Αν είναι έτσι, να καταλήξω πάλι στα 720, πράγμα που δεν θέλω
Κρίμα δηλαδή, γιατί τα ΙΙ, έχουν όλα τα πλεονεκτήματα των Ι, με τα μειονεκτήματα αυτών (μικρή αντοχή πλαϊνών, θόρυβος, φθορά) λυμένα
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Αυτό που δεν μπορώ να θυμηθώ τώρα είναι τι όριο ταχύτητας έχει το V και τι το H. Τα V δεν είναι πιο σκληρά?Speed Index:
H = 210
V = 240 -
Οπότε όντως τα V είναι πιο σκληρά. Τι να το κάνω αν αργούν να ζεσταθούν, πράγμα πολύ κρίσιμο στην πόλη, όπου οι ταχύτητες είναι μικρές, οι δρόμοι γλιστεροί και ένα υποτιθέμενο φρενάρισμα πανικού μπορεί να χρειαστεί δίπλα στο σπίτι σου, λίγη ώρα αφότου ξεκίνησες?
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
ClioDriverΦίλε taurus, τα Exalto II βγαίνουν σε 185/60/14, απλά με δείκτη ταχύτητας V αντί για Η. Μήπως εκεί που ρώτησες δεν τα φέρνουν;
Πήρα την ίδια την αντιπροσωπεία της Michelin και μου είπε δεν τα φέρνουν σε αυτή τη διάσταση. Μην ξεχνάς ότι το saxo φοράει 185/55/14, που είναι μια περίεργη διάσταση και αρκετά σπάνια. Αυτό που δεν μπορώ να θυμηθώ τώρα είναι τι όριο ταχύτητας έχει το V και τι το H. Τα V δεν είναι πιο σκληρά? Αν είναι έτσι, να καταλήξω πάλι στα 720, πράγμα που δεν θέλω
Κρίμα δηλαδή, γιατί τα ΙΙ, έχουν όλα τα πλεονεκτήματα των Ι, με τα μειονεκτήματα αυτών (μικρή αντοχή πλαϊνών, θόρυβος, φθορά) λυμένα
Ναι, φίλε taurus, μπερδεύτηκα και νόμιζα ότι εννοούσες και εσύ 185/60/14.. όντως σε 55 δεν βγαίνει αυτή η διάσταση. Μάλιστα, η 185/60/14 είναι η μόνη διάσταση στην οποία βγαίνει το ExaltoII στις 14 ίντσες!
-
Αυτό είναι το άσχημο με την υπέρμετρη αύξηση των τροχών των σπορτίφ αυτοκινήτων τα τελευταια χρόνια ρε παιδιά. Ήδη σε 14άρια οι επιλογές έχουν μικρύνει δραματικά και σε λίγα χρόνια, όταν αντικατασταθούν και οι υπάρχουσες σειρές από νέες, κάτι κάτω από 15' δεν θα βρίσκεις.
Δυο επιλογές θα μου μείνουν: ή να βάλω 15άρες στο μέλλον ή να συμβιβαστώ με michelin energy ή κάτι σχετικό. Και δεν το θέλω αυτό ρε γμτ...
-
Ποια η γνώμη σας για αλλαγή απο 185/55/15 σε 195/50/15? Η αλλαγή γίνεται μόνο για λόγους κόστους ( τα 55αρια είναι ακριβότερα ) και η ενδιαφερόμενη θέλει να μην αλλάξει κατα το δυνατόν τίποτα στο στήσιμο του Renault Clio 1.4 16v που έχει. Ο λαστιχάς πρότεινε αυτή την δίασταση η διαφορά ειναι -1.5% σε διάμετρο που σημαίνει οτι το κοντέρ θα δείχνει μικρότερη ένδειξη θα αυξηθεί η κατανάλωση από το μεγαλύτερο πέλμα και θα μακρύνει η τελική σχέση μετάδοσης άρα μικρότερη τελικη σωστά? Οι ρεπρίζ επηρεάζονται λογικά αλλά προς το καλύτερο?
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ποια η γνώμη σας για αλλαγή απο 185/55/15 σε 195/50/15? Η αλλαγή γίνεται μόνο για λόγους κόστους ( τα 55αρια είναι ακριβότερα ) και η ενδιαφερόμενη θέλει να μην αλλάξει κατα το δυνατόν τίποτα στο στήσιμο του Renault Clio 1.4 16v που έχει. Ο λαστιχάς πρότεινε αυτή την δίασταση η διαφορά ειναι -1.5% σε διάμετρο που σημαίνει οτι το κοντέρ θα δείχνει μικρότερη ένδειξη θα αυξηθεί η κατανάλωση από το μεγαλύτερο πέλμα και θα μακρύνει η τελική σχέση μετάδοσης άρα μικρότερη τελικη σωστά? Οι ρεπρίζ επηρεάζονται λογικά αλλά προς το καλύτερο?Φίλε μου, 1.5% διαφορά στη διάμετρο δεν νομίζω ότι έχει ουσιαστική επίπτωση. Παρεπιπτόντως, το κοντέρ θα δείχνει μεγαλύτερη ένδειξη, αφού ο τροχός μικραίνει σε διάμετρο και θα πρέπει να γυρίζει περισσότερες φορές για να καλύπτει την ίδια απόσταση. Μεγαλύτερη επίπτωση θα έχει κατά τη γνώμη μου το πλατύτερο πέλμα κατά 5%.
-
Έχεις απόλυτο δίκιο για την ένδειξη του κοντέρ λάθος εκ παραδρομής...
-
Και για μενα ήρθε η ώρα να αλλάξω λάστιχα λόγω χειμώνα... Το αυτοκίνητο ειναι ενα 1300αρι Corolla του 93. Φοράει Energy 165/70/14 τα οποία ειναι τεσσάρων ετών!
Εψαχνα για τα Exalto I σε 185/60/14 αλλα ενώ μπορώ να τα βρώ, μου είπαν οτι δεν μπορουν να εγγυηθούν οτι θα υπάρχει λάστιχο για αντικατάσταση αν σκιστεί ενα απο αυτα που θα βάλω. Ετσι μένω με την ακριβότερη λύση των Exalto II στην ιδια διασταση αλλα με δεικτη V.
Εχω λοιπον δυο ερωτήσεις:
- Τι θα με συμβουλευατε να κανω, αν υπολογίσουμε οτι η διαφορα τιμής ειναι σχετικά μικρή (περιπου 30 euro)
- Εχει κανεις προσωπική γνώμη για τα Exalto II, ειδικα σε συγκριση με τα Exalto I? Αρκετοι γνωστοι φοράνε τα I αλλα δεν εχω δει τα ΙΙ στο δρομο, οποτε μια γνώμη απο κάποιον που τα εχει δει στο δρομο θα βοηθούσε πολυ!
Ευχαριστω!
-
Tα ΙΙ κρατάνε εξίσου καλά με τα Ι, ίσως και καλύτερα, κάνουν λιγότερο θόρυβο από τα Ι και είναι πιο ανθεκτικά στα πλαϊνά τους, αλλά και στη γόμα τους (μικρή φθορά), χωρίς να θέλουν δυο ώρες να ζεσταθούν. Α! Έχουν και 'νύχι' στο πλάι για προστασία της ζάντας, όπως τα 720. Τι άλλο θες? Το μόνο αρνητικό τους σχετικά με τα Ι (που εμένα ποσώς με ενδιαφέρει) είναι ότι έχουν λιγότερο φαντεζί σχεδιασμό στο πέλμα. Αλλά αυτό ποιον ενδιαφέρει εξάλλου?
Oπότε βάλτα!
ΥΓ: Πριν πέσετε να με φάτε, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΜΠΟΡΟΣ-ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ MICHELIN
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....