-
Ο χρήστης nkaragou έγραψε:
Δοκίμασε τα DUNLOP SP SPORT 01...
Τα εχεις δοκιμασει μηπως εσυ?
Τι λενε?
Ενδιαφερομαι για το δικο μου (σε 205/50/16)...
Σε τι τιμες περιπου παιζουν αυτα???Καλημέρα.
Τα έχω 'φορέσει' 2 συνεχόμενες φορές σε FIAT PUNTO GT (185/55/14) και τώρα τα ξαναέβαλα (πρίν 3 μήνες) στο νέο μου αμάξι NISSAN ALMERA CHALLENGE (195/60/15) και είμαι αρκετά ικανοποιημένος.
Πολύ καλό κράτημα στο βρεγμένο, άριστο φρενάρισμα στο βρεγμένο, απλώς καλά στο στεγνό (& βρεγμένο). Overall, ένα πολύ καλό ελαστικό που το προτείνω ανεπιφύλακτα!'Οσο για τιμή, σε 185/55/14 ήταν 310
-
Ο χρήστης ata έγραψε:
Μάλλον θα πάω να αυξήσω λίγο την πίεση να δω πως θα πάει.Θα πάει καλύτερα...
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Δοκίμασε τα DUNLOP SP SPORT 01...
Τα εχεις δοκιμασει μηπως εσυ?
Τι λενε?
Ενδιαφερομαι για το δικο μου (σε 205/50/16)...
Σε τι τιμες περιπου παιζουν αυτα???Καλημέρα.
Τα έχω 'φορέσει' 2 συνεχόμενες φορές σε FIAT PUNTO GT (185/55/14) και τώρα τα ξαναέβαλα (πρίν 3 μήνες) στο νέο μου αμάξι NISSAN ALMERA CHALLENGE (195/60/15) και είμαι αρκετά ικανοποιημένος.
Πολύ καλό κράτημα στο βρεγμένο, άριστο φρενάρισμα στο βρεγμένο, απλώς καλά στο στεγνό (& βρεγμένο). Overall, ένα πολύ καλό ελαστικό που το προτείνω ανεπιφύλακτα!'Οσο για τιμή, σε 185/55/14 ήταν 310
-
πρέπει κι εγώ ν'αλλάξω λάστιχα στο civic, τώρα φοράει 175/70/13 νομίζω τα 2 τουλάχιστον θέλουν οπωσδήποτε άλλαγμα, αλλά σκέφτομαι να τ'αλλάξω όλα. Λέτε να βάλω μεταχειρισμένα αντί για καινούρια; Να κοιτούσα σε πιο φαρδιά χαμηλότερου προφίλ; Θα βελτιωθεί το κράτημα; Θα επηρεαστεί αρνητικά η αίσθηση στο μη υδραυλικό τιμόνι; `Ενας φίλος που πήγε σε μεγαλύτερη ζάντα και χαμηλότερου προφίλ φαρδύτερο ελαστικό το τιμόνι είναι καλύτερο από πριν!
και τι τιμές παίζουν; κανά online να πάρω καμιά ιδέα καινούριων-μεταχειρισμένων; Τι να προσέξω αν πάω στη 2η λύση;
Ευχαριστώω
-
Γνώμη μου είναι να τα αλλάξεις όλα. Σε οριακή κατάσταση η διαφορά πρόσφυσης ανάμεσα στους δυο άξονες θα σου δημιουργήσει σίγουρα πρόβλημα. Έχω δυσάρεστες αναμνήσεις από τέτοια πειράματα , φαντάζομαι δε θα ήθελες να αποκτήσεις και εσύ...
-
Άλλαξε και τα τέσσερα καλύτερα, έχει δίκιο ο 'mousatos', υπάρχουν απρόοπτα που μπορεί να κοστίσουν περισσότερο από δύο λάστιχα.
Προτίμησε την επιλογή των καινούργιων ελαστικών, μια και δε ξέρεις τι έχουν 'τραβήξει' τα μεταχειρισμένα. Σε θέματα ασφαλείας δε νομίζω ότι σηκώνει παραχωρήσεις.Για να αλλάξεις από το 175/70/13 έχεις τις εξής επιλογές
195/65/13 αν μπορεί η ζάντα που ήδη έχεις να δεχτεί αυτό το πλάτος, λογικά ναι.
205/60/13 εδώ είναι που δε μπορεί με τίποτα175/65/14 αλλαγή ζάντας υποχρεωτικά
185/60/14 αλλαγή ζάντας υποχρεωτικά, αλλά με μικρότερο κόστος από το παραπάνω μια και τα 'μισά' νουμερα 65/55 κ.λ.π έχουν μεγαλύτερο κόστος από τα άλλα 60/70/50 .Υπάρχει και η επιλογή 205/55/14 αλλά δε στη λέω γιατί θα με κράξεις
Δική μου πρόταση είναι, αν φυσικά μπορείς, να βάλεις τα 185/60/14 δε θα αλλάξει και πολύ η συμπεριφορά του αυτοκινήτου σε σχέση με την τωρινή επιλογή.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
πρέπει κι εγώ ν'αλλάξω λάστιχα στο civic, τώρα φοράει 175/70/13 νομίζω τα 2 τουλάχιστον θέλουν οπωσδήποτε άλλαγμα, αλλά σκέφτομαι να τ'αλλάξω όλα. Λέτε να βάλω μεταχειρισμένα αντί για καινούρια; Να κοιτούσα σε πιο φαρδιά χαμηλότερου προφίλ; Θα βελτιωθεί το κράτημα; Θα επηρεαστεί αρνητικά η αίσθηση στο μη υδραυλικό τιμόνι; `Ενας φίλος που πήγε σε μεγαλύτερη ζάντα και χαμηλότερου προφίλ φαρδύτερο ελαστικό το τιμόνι είναι καλύτερο από πριν!και τι τιμές παίζουν; κανά online να πάρω καμιά ιδέα καινούριων-μεταχειρισμένων; Τι να προσέξω αν πάω στη 2η λύση;
Ευχαριστώω
Αν θέλεις ντε και καλά ν' αλλάξεις διάσταση, προσωπικά μάλλον σε 185/60/14 θα πήγαινα. Οι (βασικές) διαφορές που θα έχεις:
- Καλύτερο τιμόνι
- Πιο άμεσο στρίψιμο
- Καλύτερο κράτημα
- Λιγότερη άνεση
- Αυξημένη κατανάλωση και θόρυβος
- Πιο απότομο στο όριο
Βέβαια, μην περιμένεις και τεράστιες διαφορές!
Όλα σχετικά είναι βέβαια και δεν είναι καθόλου απίθανο να μην παρατηρήσεις τίποτα το ιδιαίτερο ή οι παρατηρήσεις σου να είναι τελείως διαφορετικές! (σε φώτισα τώρα... , αλλά τ' αμάξια δεν είναι 1+1=2! )
Ένα site με τιμές ελαστικών (Ελληνικό) είναι το http://www.elastika-online.gr , αλλά ακόμα περιμένω την απάντηση σ' ένα e-mail που τους είχα στείλει πριν από 5 μήνες... Οι τιμές πάντως πρέπει να είναι αυτές που κυκλοφορούν στην αγορά!
Α! Εννοείται και τα 4 θα τ' αλλάξεις!
Για να σου κρατήσουν περισσότερο (και τα 4), μία λύση είναι το μπρος - πίσω κάθε 10-15 χιλ. χλμ! Και πάλι έχεις το ανομοιόμορφο κράτημα, αλλά σε πολύ λογικότερα πλαίσια!
-
σ'ευχαριστώ μαρκ
η ιστοσελίδα όμως δε λειτουργεί
δε νομίζω πάντως ν'ανέβω σε ζάντα, άρα προφανώς θα μείνω σε 13 και θα παίξω με το φάρδος και το προφίλ -
δε νομίζω πάντως ν'ανέβω σε ζάντα, άρα προφανώς θα μείνω σε 13 και θα παίξω με το φάρδος και το προφίλΔεν υπάρχουν πολλές επιλογές στις 13 ίντσες. Πρόσεξε λίγο παραπάνω μην αλλάξεις κατά πολύ τη διάμετρο του ελαστικού προς τα επάνω ή προς τα κάτω. 5 το πολύ 10 χιλιοστά.
-
σ'ευχαριστώ μαρκ
δε νομίζω πάντως ν'ανέβω σε ζάντα, άρα προφανώς θα μείνω σε 13 και θα παίξω με το φάρδος και το προφίλhttp://www.elastika-online.gr/start.html
Δοκιμασε τωρα! -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
σ'ευχαριστώ μαρκ
δε νομίζω πάντως ν'ανέβω σε ζάντα, άρα προφανώς θα μείνω σε 13 και θα παίξω με το φάρδος και το προφίλhttp://www.elastika-online.gr/start.html
Δοκιμασε τωρα!ωχ δεν πρόσεξα καθόλου την ύπαρξη του κόμματος στην παραπάνω δημοσίευση
ε ρε γκαβομάρα που χω
-
175/75/13 200€ η 4άδα
185/60/14 230-240 η 4άδαάρα τώρα πρέπει να βρω 14ρες σιδερένιες ζάντες που να κουμπώνουν στο δικό μου (πόσο να κάνουν);
-
[quote='dmitspan']175/75/13 200
-
[quote='tazio'][quote='dmitspan']175/75/13 200
-
ωχ δεν πρόσεξα καθόλου την ύπαρξη του κόμματος στην παραπάνω δημοσίευση
ε ρε γκαβομάρα που χω
Ούτε κι εγώ (που την έκανα)...
-
τελικά πέταξα τα 2 pirelli που είχα πίσω,έβαλα τα 2 yokohama που είχα τοποθετήσει πρόπερσυ πίσω (το ένα είναι με σαμπρέλα εν τω μεταξύ) και έβαλα μπροστά 2 καινούρια bridgestone της 12ης εβδομάδας του έτους. `Ολα είναι 175/70/13. Στην επόμενη πληρωμή, γιατί τώρα φυλάω και έξοδα για τις διακοπές, λέω να σουτάρω και τα πίσω και να βάλω καινούρια.
Δεν ανέβηκα σε ζάντα όχι μόνο για το οικονομικό αλλά κ ότι δε συμφέρει να ρίξω λεφτά σ'αυτό τ'αμάξι για φτιάξιμο
-
Λαστιχα 205/55/16 για C4 τι προτεινετε γιατι τα energy που εχει πανω αποτι ξερω ειναι αχρηστα. Ξερω οτι πολυ καλα ειναι τα continental premium που ειχα σε αλλο αυτοκινητο και εχω ακουσει καλυτερα για sport contact 2. Επισης ξαδερφος μου φοραει goodyear eagle f1 πολυ καλα αλλα αργουν λιγο να ζεσταθουν μου λεει οπως και τα Bridgestone s02 ή 03 (δε θυμαμαι καλα) που φοραει σε αλλο. Εχετε να προτεινετε κατι αλλο;
-
Μακριά από τα S03. Δεν μπορούσα να τα ζεστάνω μέσα στα Μέγαρα με τετρακίνητο 190 ίππων, οπότε φαντάζεσαι τι πανηγύρι θα γίνεται με την C4 σου. Εξαιρετική απόδοση έχουν τα Toyo T1R, αλλά είναι μακελειό στο πόσο γρήγορα φθείρονται. Με λίγη εμπνευσμένη οδήγηση, δε θα σου αντέξουν ούτε εξάμηνο (εμένα κράτησαν ένα μήνα ). Θα σου πρότεινα τα Michelin Pilot Exalto 2. Γνωστή ποσότητα και εγγυημένη απόδοση, τόσο σε γλιστερό όσο και σε καλή άσφαλτο. Go for them
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Μακριά από τα S03. Δεν μπορούσα να τα ζεστάνω μέσα στα Μέγαρα με τετρακίνητο 190 ίππωνΑπό την άλλη έχουμε το Ν.Ζάχο ο οποίος είχε γράψει χωρίς ιδιαίτερο ζέσταμα 1:15.1' με το συγκεκριμένο λάστιχο (σε 205/40R17) στα Μέγαρα με μπροσθοκίνητο ατμοσφαιρικό 177 ίππων (best of 3 laps) το οποίο σε προηγούμενη δοκιμή με τα μαμά Pirelli P7000 δεν είχε πέσει κάτω από 1:16'.
Οπότε μου κάνει εντύπωση αυτό που λες πιο πάνω, Σάββα (ίσως βέβαια να έπαιξαν ρόλο και οι συνθήκες της πίστας τη συγκεκριμένη μέρα ). Προσωπικά πάντως από φίλο που τα είχε φορέσει σε τετρακίνητο (Audi S3) έχω ακούσει τα καλύτερα.
-
Οσο για τα sport contact 2 οταν πηγα να τα βαλω πριν κανα 2 χρονια σε αυτοκινητο μου ελεγε ο λαστιχας οτι το Premium ειναι καλυτερο επειδη στο sport contact 2 ειναι πιο παλια η γομα και κατι τετοια και εγω παραξενευτηκα γιατι ειχα δει και σε δοκιμες οτι ειναι το sp2 ειναι καλυτερο. Ξερετε τιποτα και γι'αυτο;
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....