-
Ένα λάστιχο δεν είναι πιο επιρρεπές σε ζημιά στην ζάντα και στο ίδιο σε χτύπημα λακούβας όταν έχει πολύ χαμηλή πίεση;
-
Ο χρήστης mario boni έγραψε:
τι προτείνετε για ciquecento?145/70/13 φοράει
για Β330 μου είπανε και Yokohama Α drive
γύρω στα 160 και τα 2Αν και από κάποιους ίσως φάω κράξιμο, θα το πω!
Michelin Energy! Χαμηλή αντίσταση κύλισης (σημαντικό στις πολύ χαμηλές ιπποδυνάμεις) και χαμηλός θόρυβος (επίσης σημαντικό σε αμάξια με περιορισμένη ηχομόνωση).
Δεν έχουν το 'τρελό' κράτημα, αλλά το Cinque δεν είναι των ορίων ούτως ή άλλως.
Ήρεμο & 'χαλαρωτικό' λάστιχο, λίγο ακριβό αλλά με μεγάλη διάρκεια σε χιλιόμετρα & χρόνο. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ένα λάστιχο δεν είναι πιο επιρρεπές σε ζημιά στην ζάντα και στο ίδιο σε χτύπημα λακούβας όταν έχει πολύ χαμηλή πίεση;Για ζημιά στη ζάντα ναι. Τώρα για το ίδιο το λάστιχο δεν είμαι σίγουρος, πάντως σίγουρα η φθορά τους είναι σημαντικά πιο γρήγορη όταν έχουν χαμηλή πίεση.
Αν και από κάποιους ίσως φάω κράξιμο, θα το πω!
Michelin Energy! Χαμηλή αντίσταση κύλισης (σημαντικό στις πολύ χαμηλές ιπποδυνάμεις) και χαμηλός θόρυβος (επίσης σημαντικό σε αμάξια με περιορισμένη ηχομόνωση).
Δεν έχουν το 'τρελό' κράτημα, αλλά το Cinque δεν είναι των ορίων ούτως ή άλλως.
Ήρεμο & 'χαλαρωτικό' λάστιχο, λίγο ακριβό αλλά με μεγάλη διάρκεια σε χιλιόμετρα & χρόνο.Κι εγώ πιστεύω ότι τα Energy είναι καλά για μικρής ιπποδύναμης και βάρους αυτοκίνητα. Μέχρι και στο Golf μια χαρά λειτουργούσαν αν δεν ζητούσες πολλά. Έχουν κακή συμπεριφορά στο βρεγμένο δυστυχώς αλλά είναι αρκετά αθόρυβα, δεν μεταφέρουν κουραστικούς κραδασμούς στο τιμόνι γιατί είναι μαλακά και αντέχουν πολύ στο χρόνο (το αυτοκίνητο του πατέρα μου έχει βγάλει 5 χρόνια και 80.000 χλμ με αυτά και δεν είναι καν στα τελευταία τους ακόμα!!!).
-
5 χρόνια με το ίδιο λάστιχο..... για πολυμερισμό δεν έχεις ακούσει?
-
Εγώ του λέω να τα αλλάξει εδώ και 2 χρόνια αλλά είναι μεγάλη κουβέντα Το θέμα πάντως είναι ότι δουλεύουν ακόμα οκ. Ο λαστιχάς του είπε ότι μέχρι και 7 χρόνια και
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
5 χρόνια με το ίδιο λάστιχο..... για πολυμερισμό δεν έχεις ακούσει?Και μένα πολλά μου φαίνονται τα 5 χρόνια, ένας 'θείος' μου είχε σπάσει το ρεκόρ. Είχε κάτι Michelin Energy σε μια Mercedes 220 του 70 για 10+ χρόνια. Περιττό να πω ότι είχαν αρχίσει να φεύγουν κομμάτια. Ευτυχώς ζήτημα ήταν να κινούσε το αυτοκίνητο 1-2 φορές το μήνα.
-
Υπήρχαν και άλλοι με 8 χρόνια Energy και ταξιδάκια οικογένειας σε δύσβατες περιοχές...και μετά φυσικά, θα έφταιγε 'η κακιά η ώρα'...
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Υπήρχαν και άλλοι με 8 χρόνια Energy και ταξιδάκια οικογένειας σε δύσβατες περιοχές...και μετά φυσικά, θα έφταιγε 'η κακιά σκάλα'... -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Υπήρχαν και άλλοι με 8 χρόνια Energy και ταξιδάκια οικογένειας σε δύσβατες περιοχές...και μετά φυσικά, θα έφταιγε 'η κακιά η ώρα'...Η υπερβολική ταχύτητα.Είναι πιο must.
-
Μπα, με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, η 'υπερβολική ταχύτητα' δεν στέκει!
Αν και μια φορά, λέει, τους σταμάτησαν γιατί πήγαιναν με 180 (40 περίπου πάνω από την ανακοινωμένη τελική).
Απάντηση οδηγού στον τροχονόμο: 'Πάρ'το και αν μπορέσεις να πιάσεις τα 180, σου το χαρίζω'.
-
Εγώ που κατάφερα να λιώσω ένα σετ Energy μετά από 2.5 χρόνια και 'μόλις' 40000km κερδίζω τίποτα; [ ]
Σχετικο-άσχετο: Είναι κάτι απροσδιόριστο που δεν μ'αρέσει με τα Goodyear Eagle που φοράει το swift από το εργοστάσιο. Αλλά δεν δικαιολογείται αλλαγή αυτή τη στιγμή... Τέλος πάντων, θα δείξει.
-
Προτάσεις για διάσταση 225/45/17; Το αυτοκίνητο γράφει 12-15000 χλμ ετησίως, κάνει περίπου 3 μεγάλα ταξίδια το χρόνο (1000 χλμ πήγαινε έλα ανά ταξίδι) συν καμιά δεκαριά ταξίδια των 150-250 χλμ το χρόνο. Τα υπόλοιπα γίνονται μέσα στην Αττική, κυρίως στη διαδρομή δουλειά-σπίτι και τούμπαλιν που περιλαμβάνει αρκετά χιλιόμετρα Κηφισού. Σε ταξίδια σπάνια πηγαίνω για ώρα με πάνω από 140 χαω, αλλά στιγμιαία μπορεί και να το σκίσω κομματάκι (εφόσον η κατάσταση-διάθεσή μου και οι συνθήκες του δρόμου το επιτρέπουν ). Βασικό ζητούμενο τα καλά κρατήματα, μικρές κατά το δυνατό αποστάσεις φρεναρίσματος κι επίσης η αντοχή στο χρόνο. Επίσης να μην αργεί υπερβολικά να ζεσταθεί. Το αμάξι είναι ένα Astra GTC 1.8 125 ίππων και τα τωρινά ελαστικά (μαμά) τα Bridgestone Potenza RE050A με δείκτη ταχύτητας W (ήτοι μέχρι 270χαω). Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος στα 2,5 χρόνια και 34000 χλμ που έχω κάνει, πέρα ίσως από το γεγονός ότι αργούν κάπως να ζεσταθούν, χωρίς βέβαια κιόλας να έχω πειστεί 100% ότι για το συγκεκριμένο αμάξι και τις συνθήκες οδήγησης που προανέφερα δεν υπάρχουν καλύτερα σε κράτημα ελαστικά.
Βασικά από κάποιες πρόχειρες γνώμες εδώ μέσα έχω αρχίσει να σκέφτομαι τα Continental SportContact 3 με δείκτη V. Τι λέτε; Ακούω προτάσεις... -
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Εγώ που κατάφερα να λιώσω ένα σετ Energy μετά από 2.5 χρόνια και 'μόλις' 40000km κερδίζω τίποτα; [ ]Και στο Clio τα ίδια. 40Κ χιλιόμετρα τη μια φορά και 35Κ την επόμενη σε Energy 185/60/14.
-
Λιώσιμο; Δλδ φαγώθηκε ομοιόμορφα και έφτασε στους δείκτες φθοράς;
-
Έχω και εγώ μια περίπτωση ενός C2 με λιωμένα Energy μετά απο 60Κ και ένα μπρος πίσω. Δεν είχε φτάσει στους δείκτες φθοράς το λάστιχο αλλά σε κάθε περίπτωση είχε αρκετή ορατή φθορά.
-
Καταπληκτικό.
-
lazarefa αν και νομιζω οτι η διασταση ειναι υπερβολικη για αμαξι και ιπποδυναμη το κοντι σπορτ3 ειναι αρκετα καλο...
και το παιλοτ σπορτ αλλα ψαξε λαστιχα που θα ζεσταινονται γρηγορα...
-
lazarefa
225-45-17 για 125 άλογα ; ...πωπω...θα σέρνεται.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Λιώσιμο; Δλδ φαγώθηκε ομοιόμορφα και έφτασε στους δείκτες φθοράς;Δυο χιλιοστά πριν το δείκτη στα εμπρός.
-
Ξέρουμε τιμή για sportcontact3 σε 215/45/17;
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....