-
είχα ρωτήσει φίλο μου λαστιχά γενικά διαστάσεις τότε που ψαχνόμουν...κοιτάω τα κιτάπια μου κ βλέπω :
δείκτη V 177 ευρώ/τεμ.
δείκτη W 186 ευρώ/τεμ. -
Όχι Bridgestone, είναι θέμα μόδας και αυτόν τον καιρό είναι τελείως out.
-
Και τα Exalto πολύ ακριβά...
Δες και τα Τοyo T1-R (~600 ευρώ). Αποκλειστικά για άσφαλτο βέβαια. -
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Προτάσεις για διάσταση 225/45/17; Το αυτοκίνητο γράφει 12-15000 χλμ ετησίως, κάνει περίπου 3 μεγάλα ταξίδια το χρόνο (1000 χλμ πήγαινε έλα ανά ταξίδι) συν καμιά δεκαριά ταξίδια των 150-250 χλμ το χρόνο. Τα υπόλοιπα γίνονται μέσα στην Αττική, κυρίως στη διαδρομή δουλειά-σπίτι και τούμπαλιν που περιλαμβάνει αρκετά χιλιόμετρα Κηφισού. Σε ταξίδια σπάνια πηγαίνω για ώρα με πάνω από 140 χαω, αλλά στιγμιαία μπορεί και να το σκίσω κομματάκι (εφόσον η κατάσταση-διάθεσή μου και οι συνθήκες του δρόμου το επιτρέπουν ). Βασικό ζητούμενο τα καλά κρατήματα, μικρές κατά το δυνατό αποστάσεις φρεναρίσματος κι επίσης η αντοχή στο χρόνο. Επίσης να μην αργεί υπερβολικά να ζεσταθεί. Το αμάξι είναι ένα Astra GTC 1.8 125 ίππων και τα τωρινά ελαστικά (μαμά) τα Bridgestone Potenza RE050A με δείκτη ταχύτητας W (ήτοι μέχρι 270χαω). Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος στα 2,5 χρόνια και 34000 χλμ που έχω κάνει, πέρα ίσως από το γεγονός ότι αργούν κάπως να ζεσταθούν, χωρίς βέβαια κιόλας να έχω πειστεί 100% ότι για το συγκεκριμένο αμάξι και τις συνθήκες οδήγησης που προανέφερα δεν υπάρχουν καλύτερα σε κράτημα ελαστικά.
Βασικά από κάποιες πρόχειρες γνώμες εδώ μέσα έχω αρχίσει να σκέφτομαι τα Continental SportContact 3 με δείκτη V. Τι λέτε; Ακούω προτάσεις...Με βάση τα παραπάνω:
Αν μπορείς, βάλε Pirelli Pzero Rosso.Ελάχιστος δείκτης ταχύτητας V.Αρκετά μαλακό πελμα.Είτε κρύο είτε ζεστό, έχει πολύ κοντυνή συμπεριφορά.
Προσωπική μου άποψη, ίσως (αν όχι από τα καλύτερα) το καλύτερο λάστιχο που έχω οδηγήσει σε διάφορα μοντέλα με ποικίλες υποδυνάμεις. (από 75 ίππους ως 240). Πολύ καλό κράτημα και φρενάρισμα.
Χάνουν λίγο στο βρεγμένο σε σχέση με Sport Cont 3 και Pilot Sport αλλά κερδίζουν το αίμα τους (και με το παραπάνω) στο στεγνό.ΥΓ:αρνητικό σημείο τους: είναι αρκετά ακριβά από το μέσο όρο...Στο 225/45/17 θα τα βρεις από ~800€ ως 1000€ (ανάλογα με τις ορέξεις του λαστιχά )
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
lazarefa225-45-17 για 125 άλογα ; ...πωπω...θα σέρνεται.
spike, τα ζαντολάστιχα αυτά έρχονται από τη μαμά Opel σαν εξτρά στα στάνταρ 16άρια διάστασης 205/55/16. Συμφωνώ πως από πλευράς επιδόσεων κόβουν λίγο από την όποια σπιρτάδα του αυτοκινήτου, σε καμιά περίπτωση ωστόσο υπερβολικά...Θυμάμαι σε πρόσφατο τεύχος των 4Τ όταν πρωτοτεστάρανε το νέο Opel Copsa 1.4 ότι φόραγε από την αντιπροσωπεία 17άρια, νομίζω 215/50/17 Και μιλάμε για 90 άλογα... Το περιοδικό τότε εκθείαζε τα κρατήματα του νέου Corsa που όπως έλεγε οφείλονταν και στα μεγάλα ελαστικά (σώπα, εκπλήσσομαι ). Για να μη μιλήσουμε και για τα 17άρια που η Fiat προσφέρει ως στάνταρ στη σπορτίφ (έως πρότινος) έκδοση του Grande Punto 1.4 με τα 95 αφηνιασμένα άλογα:ysterical: Σε κάθε περίπτωση πάντως, συμφωνώ πως για τέτοιας ιπποδύναμης και βάρους/μεταξονίου αυτοκίνητο (εννοώ το δικό μου), ιδανική επιλογή με όρους καθαρά τεχνοοικονομικούς είναι τα 16άρια 205/55.
-
Υπάρχει κάποια σελίδα με αποτελέσματα από τεστ στην διάσταση αυτή??
-
Nαι
http://www.adac.de/Tests/Reifentests/So ... ageID=8772 -
Θα ήθελα τα φώτα σας.Αλλάζουμε λάστιχα στο αμάξι του πατέρα μου.Είμαστε ανάμεσα σε:
1)Michelin pilot sport
2)Pirelli Pzero Rosso
3)Goodyear Eagle F1 Asymmetric (βγήκαν τώρα- μας το πρότεινε ο λαστιχάς).--->http://eu.goodyear.com/gr_el/tires/repository/Eagle_F1AS/index.jspΘα μπουν πάνω σε αμάξι με 225/45/17 (εμπρός), 245/40/17 (πίσω) με ιπποδύναμη γύρω στα 240PS.Σε περίπτωση που αυτό επηρεάζει την επιλογή σας, το αμάξι είναι χαμηλωμένο αρκετά και με σκληρή ανάρτηση και μικρότερος δείκτης που μπορεί να μπει είναι Υ (για 270km/h δεν είναι ή θυμάμαι λάθος?).
Προς το παρόν το αμάξι έχει φορέσει τα 2 πρώτα και από τα (2) ο ιδιοκτήτης/οδηγός του ήταν απόλυτα ευχαριστημένος, ενώ από τα (1) απλά ικανοποιημένος.
Θα βάζαμε σίγουρα Pzero Rosso, αλλά τα πιο φρέσκα που βρίσκουμε είναι φεβρουάριος 2007( ).
Εσείς τι προτείνετε?ΥΓ:Κάτι που ξέχασα να πω:επειδή τα λάστιχα βγαίνουν καραφλά στα 2 χρόνια, ψάχνουμε ένα λάστιχο με σκληρό πέλμα που να μην αργεί όμως να ζεσταθεί.Τα Rosso ζεσταίνονται γρήγορα αλλά τρώγονται και πάρα πολύ γρήγορα (στα 2 χρόνια βγαίνουν οι ίνες ) ενώ τα pilot sport αργούν πολύ να ζεσταθούν.
ΥΓ2:Αν έχετε να προτείνετε καποιο άλλο λάστιχο (γράφοντας εντυπώσεις), κάντε το.Είμαστε ανοιχτοί σε 'νέες' προτάσεις.
-
Αν το F1 Asymetric θεωρείται καλύτερο από το F1 GSD-3 εγώ θα το επέλεγα αλλιώς F1 GSD-3. Goodyear στα υψηλών επιδόσεων μου αρέσει πολύ!!!! όταν φοράς Υ λάστιχο μην περιμένεις ζεστάματα στα 80 χλμ!!! Πρέπει να παίξεις καμια στροφούλα με 150 να ανέβουν οι θερμοκρασίες
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Αν το F1 Asymetric θεωρείται καλύτερο από το F1 GSD-3 εγώ θα το επέλεγα αλλιώς F1 GSD-3. Goodyear στα υψηλών επιδόσεων μου αρέσει πολύ!!!! όταν φοράς Υ λάστιχο μην περιμένεις ζεστάματα στα 80 χλμ!!! Πρέπει να παίξεις καμια στροφούλα με 150 να ανέβουν οι θερμοκρασίεςδεν μπορώ να πω ότι είμαι περήφανος με αυτό που θα πω, αλλά ο πατέρας μου δεν πάει και πολύ νορμάλ στο δρόμο...Να σου δώσω να καταλάβεις, Φάληρο-Ναύσταθμος Σαλαμίνας με άδειο δρόμο (πιάνει δουλειά στις 6:30 ) έχει κατανάλωση 15,5-17lt/100km.
Μιλάμε για λιώσιμο
Τα προηγούμενα F1 τα έβαλε για 1,5 βδομάδα και τα γύρισε πίσω...Αν σπινιάρει 1 φορά για πλάκα με τα Pilot Sport, τα F1 σπίνιαραν 3.(και χωρίς να βυθίζεις απότομα το γκάζι, ούτε σηκώνοντας στροφές (αυτόματο γαρ)
Είναι σκεπτικός ως προς τα νέα F1, γιατι στην goodyear λένε ότι έχουν καλύτερο πέλμα και grip από τα GSD-3 (αυτά με το V σχήμα) και καλύτερο πάτημα και στο βρεγμένο.Επίσης είναι κορυφαίο ελαστικό και σχεδιασμένο το 2007-2008, όταν τα Rosso είναι σχεδίαση ~2001 και τα Pilot Sport ~2004Έψαχνα ένα site που έβγαζε συγκριτικό ελαστικών με αστεράκια(?) και γνώμες + βαθμολογίες από χρήστες σε διάφορες διαστάσεις ελαστικών
Το είχα (το είχε δώσει κάποιος εδω μέσα) αποθηκεύσει, αλλά έκανα format, άλλαξα υπολογιστή και το έχασα. -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Θα ήθελα τα φώτα σας.Αλλάζουμε λάστιχα στο αμάξι του πατέρα μου.Είμαστε ανάμεσα σε:
1)Michelin pilot sport
2)Pirelli Pzero Rosso
3)Goodyear Eagle F1 Asymmetric (βγήκαν τώρα- μας το πρότεινε ο λαστιχάς).--->http://eu.goodyear.com/gr_el/tires/repository/Eagle_F1AS/index.jspΥΓ2:Αν έχετε να προτείνετε καποιο άλλο λάστιχο (γράφοντας εντυπώσεις), κάντε το.Είμαστε ανοιχτοί σε 'νέες' προτάσεις.
Vredestein Ultrac Sessanta
No1 στο: http://www.vredestein.com/Media_Nieuwsberichten.asp?NieuwsID=8&HerkomsttabelID=2&UserSessionID=73
&
Νο2 στο:http://alfaowner.com/Forum/general-alfa-discussion/92864-tyre-test-2007-evo-autocar-autoexpress-best-and-worst-tyres.html -
Έψαχνα ένα site που έβγαζε συγκριτικό ελαστικών με αστεράκια(?) και γνώμες + βαθμολογίες από χρήστες σε διάφορες διαστάσεις ελαστικών
Το είχα (το είχε δώσει κάποιος εδω μέσα) αποθηκεύσει, αλλά έκανα format, άλλαξα υπολογιστή και το έχασα.Μήπως αυτό;
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Έψαχνα ένα site που έβγαζε συγκριτικό ελαστικών με αστεράκια(?) και γνώμες + βαθμολογίες από χρήστες σε διάφορες διαστάσεις ελαστικών
Το είχα (το είχε δώσει κάποιος εδω μέσα) αποθηκεύσει, αλλά έκανα format, άλλαξα υπολογιστή και το έχασα.Μήπως αυτό;
Ευχαριστώ!!!!!
-
άμα δεν του κάνουν Rosso και F1 υπάρχει πρόβλημα!!!!
Βεντούζα με σκληρό πέλμα δεν υπάρχει. Δεν μπορεί να τα έχει όλα!!
Επιπλέον 6:00 - 6:30 δεν τρέχουμε ποτέ γιατί γυρνάνε από τα ξενυχτάδικα οι τελευταίοι
-
1)Michelin pilot sport
2)Pirelli Pzero Rosso
3)Goodyear Eagle F1 Asymmetric (βγήκαν τώρα- μας το πρότεινε ο λαστιχάς).--->http://eu.goodyear.com/gr_el/tires/repository/Eagle_F1AS/index.jsp
Θα μπουν πάνω σε αμάξι με 225/45/17 (εμπρός), 245/40/17 (πίσω) με ιπποδύναμη γύρω στα 240PS.Σε περίπτωση που αυτό επηρεάζει την επιλογή σας, το αμάξι είναι χαμηλωμένο αρκετά και με σκληρή ανάρτηση και μικρότερος δείκτης που μπορεί να μπει είναι Υ (για 270km/h δεν είναι ή θυμάμαι λάθος?).
Προς το παρόν το αμάξι έχει φορέσει τα 2 πρώτα και από τα (2) ο ιδιοκτήτης/οδηγός του ήταν απόλυτα ευχαριστημένος, ενώ από τα (1) απλά ικανοποιημένος.
Θα βάζαμε σίγουρα Pzero Rosso, αλλά τα πιο φρέσκα που βρίσκουμε είναι φεβρουάριος 2007( ).
Εσείς τι προτείνετε?ΥΓ:Κάτι που ξέχασα να πω:επειδή τα λάστιχα βγαίνουν καραφλά στα 2 χρόνια, ψάχνουμε ένα λάστιχο με σκληρό πέλμα που να μην αργεί όμως να ζεσταθεί.Τα Rosso ζεσταίνονται γρήγορα αλλά τρώγονται και πάρα πολύ γρήγορα (στα 2 χρόνια βγαίνουν οι ίνες ) ενώ τα pilot sport αργούν πολύ να ζεσταθούν.
ΥΓ2:Αν έχετε να προτείνετε καποιο άλλο λάστιχο (γράφοντας εντυπώσεις), κάντε το.Είμαστε ανοιχτοί σε 'νέες' προτάσεις.
Μάλλον υπερβολικός ο δείκτης Υ (=300 km/h). Κοιτάξτε και τα Potenza RE 050A, Michelin Exalto και Primacy HP σε δείκτη W
. -
Γιωργο τα SportContact3 γιατι δεν τα σκεφτεστε?
Εγω αυτα εχω και ειναι μια χαρα!
Govus νομιζω σε αυτη την κατηγορια ελαστικου πας υποχρεωτικα σε δεικτη Υ γιατι δεν υπαρχει μικροτερος
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Γιωργο τα SportContact3 γιατι δεν τα σκεφτεστε?
Εγω αυτα εχω και ειναι μια χαρα!
Govus νομιζω σε αυτη την κατηγορια ελαστικου πας υποχρεωτικα σε δεικτη Υ γιατι δεν υπαρχει μικροτεροςΥπάρχει και ZR και W και Υ ...
-
Μαλιστα..ο λαστιχας μου μου ειπε οτι δεν εβρισκε ZR!
-
Όλα αυτά και άλλα sites με σχόλια επί ελαστικών δυστυχώς δεν μπορούμε να τα εμπιστευτούμε απόλυτα γιατί γίνονται σε ασφάλτους που δεν έχουν καμία σχέση με την τυπική ελληνική. Ακόμα και οι εν Ελλάδι δοκιμασίες γίνονται σε πίστες με καλύτερη άσφαλτο.
Τα σχόλια του καθενός εδώ μέσα μπορεί να είναι πιο σημαντικά αφού είναι σε πραγματικές ελληνικές συνθήκες αλλά όσο και να το θέλουμε είναι υποκειμενικά και εξαρτώνται από την προηγούμενη εμπειρία μας, τον τρόπο οδήγησης, το αυτοκίνητο κλπ (λίγες σελίδες πιο πριν φάνηκε η διαφορά μεταξύ εμού και άλλου στα σχόλιά μας για το ίδιο μοντέλο). Προκειμένου να πάψουν να μετράνε τόσο αυτά θα πρέπει να μαζευτεί ένας ικανός αριθμός σχολίων που καλό είναι να είναι τουλάχιστον 20 ανά μοντέλο. Τότε ο υποκειμενικός παράγοντας αρχίζει να εξουδετερώνεται και ο μέσος όρος έχει κάποια αξία....
Μπορεί κάποιος να στήσει κάτι τέτοιο εδώ μέσα θα ήταν πολύ ενδιαφέρον. Αντίστοιχο με αυτά που χρησιμοποιεί το http://www.tyretest.com και χρησιμοποιώντας τα ίδια πεδία αλλά για την Ελληνική άσφαλτο. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Όλα αυτά και άλλα sites με σχόλια επί ελαστικών δυστυχώς δεν μπορούμε να τα εμπιστευτούμε απόλυτα γιατί γίνονται σε ασφάλτους που δεν έχουν καμία σχέση με την τυπική ελληνική. Ακόμα και οι εν Ελλάδι δοκιμασίες γίνονται σε πίστες με καλύτερη άσφαλτο.
Τα σχόλια του καθενός εδώ μέσα μπορεί να είναι πιο σημαντικά αφού είναι σε πραγματικές ελληνικές συνθήκες αλλά όσο και να το θέλουμε είναι υποκειμενικά και εξαρτώνται από την προηγούμενη εμπειρία μας, τον τρόπο οδήγησης, το αυτοκίνητο κλπ (λίγες σελίδες πιο πριν φάνηκε η διαφορά μεταξύ εμού και άλλου στα σχόλιά μας για το ίδιο μοντέλο). Προκειμένου να πάψουν να μετράνε τόσο αυτά θα πρέπει να μαζευτεί ένας ικανός αριθμός σχολίων που καλό είναι να είναι τουλάχιστον 20 ανά μοντέλο. Τότε ο υποκειμενικός παράγοντας αρχίζει να εξουδετερώνεται και ο μέσος όρος έχει κάποια αξία....
Μπορεί κάποιος να στήσει κάτι τέτοιο εδώ μέσα θα ήταν πολύ ενδιαφέρον. Αντίστοιχο με αυτά που χρησιμοποιεί το http://www.tyretest.com και χρησιμοποιώντας τα ίδια πεδία αλλά για την Ελληνική άσφαλτο.Για το tyretest.com δεν ξέρω τι να πω... Καμμιά φορά βλέπω τύπους να κάνουν πλάκα, βάζοντας επίτηδες άθλιες βαθμολογίες (ή το αντίθετο), κάποιοι βρίζουν, κάποιοι δεν δηλώνουν αυτοκίνητο, πολλοί γράφουν στη γλώσσα τους (από γερμανικά, μέχρι ...ουγγρικά βλέπεις εκεί μέσα!), ενώ άλλοι βαθμολογούν ...ανάποδα (αντί να βάλουν π.χ. καλή βαθμολογία, βάζουν από λάθος τη χείριστη) κ.ο.κ. Άρα τα 'αστεράκια' δεν ξέρω αν βοηθούν γενικά...
Οι διάφοροι οργανισμοί (τύπου ADAC) που διεξάγουν ανάλογες δοκιμασίες, άσχετα αν είναι στο 'εξωτερικό' ή όχι, είναι η μόνη πηγή ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ πληροφόρησης για κάποιες διαστάσεις ελαστικών. Αφού κανένας στην Ελλάδα (ακόμη κι ο 'ειδικός τύπος' ) δεν μπορεί να μας ενημερώσει για τη συμπεριφορά των ελαστικών στις ιδιαίτερες συνθήκες του πραγματικού (και άθλιου) ελληνικού 'οδικού δικτύου', τότε πιστεύω πως οι παραπάνω δοκιμές πρέπει να αποτελούν τον οδηγό αγοράς 'μας'.
Κατά τα άλλα, συμφωνώ απόλυτα, μακάρι να υπήρχε (σ' αυτό το φόρουμ ή σε άλλο 'σάιτ') κάποιο μόνιμο θέμα με κριτικές διαφόρων ελαστικών (μόνο και μόνο, για να μην διαβάζει κάποιος εκατοντάδες σελίδες προκειμένου να βρει κάποια άκρη...
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....