-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
where in hell τρεχεις μεσα στο κεφαλοχωρι ρε?
3 δρομοι ολο και ολο ειναι και με το ζορι χωρανε ενα 'τριδυμο'...spike κανε με τρελο οτι εχεις 17αρα ζαντα σε 307...εκει φορας το 205?
κοίτα δεν θέλω να μπω στην διαδικασία αυτή...άσε με στον πόνο μου σε παρακαλώ.
-
δε τα λυπασαι τα λεφτακια..
-
Ο χρήστης Mr.S15 έγραψε:
Γεια σας παιδια!Μεσα στο 3ημερο λοιπον ειναι να βαλουμε λαστιχα στο αμαξι μας (Ford mondeo 1.8 - για οικογενειακη χρηση 90%) διαστασεων 205/55/16, και ειμαστε αναλογα σε 2 μαρκες...Τα Toyo Proxes CF 1 (H) που τα βρηκα με 400ευρω ή τα Michellen Pilot HP (Η) με 470ευρω.Τι λετε λοιπον??Στα χρήματα που παίρνεις τα Michelin, προτίμησε τα Continental PremiumContact 2 (έχουν γίνει ΠΟΛΛΕΣ θετικές αναφορές γι' αυτά σ' αυτό το θέμα...) και στα χρήματα που βρίσκεις τα Proxes CF1, προτίμησε τα Dunlop SP Fast Response (πάντα για δείκτες Η μιλώντας) ...
-
Michelin Pilot Exalto vs Continental Sport Contact2 σε 16' ;
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Γεια σας παιδια!Μεσα στο 3ημερο λοιπον ειναι να βαλουμε λαστιχα στο αμαξι μας (Ford mondeo 1.8 - για οικογενειακη χρηση 90%) διαστασεων 205/55/16, και ειμαστε αναλογα σε 2 μαρκες...Τα Toyo Proxes CF 1 (H) που τα βρηκα με 400ευρω ή τα Michellen Pilot HP (Η) με 470ευρω.Τι λετε λοιπον??
Στα χρήματα που παίρνεις τα Michelin, προτίμησε τα Continental PremiumContact 2 (έχουν γίνει ΠΟΛΛΕΣ θετικές αναφορές γι' αυτά σ' αυτό το θέμα...) και στα χρήματα που βρίσκεις τα Proxes CF1, προτίμησε τα Dunlop SP Fast Response (πάντα για δείκτες Η μιλώντας) ...
Τα ΗP είναι άγνωστη ποσότητα, βάλτα για να μας πείς εντυπώσεις λογικά πρέπει να είναι καλό λάστιχο
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Michelin Pilot Exalto vs Continental Sport Contact2 σε 16' ;τι εννοεις??
-
Ο χρήστης Mr.S15 έγραψε:
Michelin Pilot Exalto vs Continental Sport Contact2 σε 16' ;
τι εννοεις??
Εννοώ τι να προτιμήσω
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
υπάρχει περίπτωση να φταίει το ελαστικό;έβαλα ένα κωλFulda ...
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Υποψιάζομαι πως αν είχα τίποτα potenza σήμερα θα χα σφάξει στεγνά ένα φανάρι (άναψε ξαφνικά το άτιμο )
Έτσι λένε όλοι...
Πάντως, εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος από την αλλαγή σε 195/50/15 (από 195/55/15). Το αυτοκίνητο έγινε αισθητά πιο άμεσο (πιο πολύ απ' ότι περίμενα - όχι και Rallye βεβαίως...) και αναρωτιέμαι γιατί η Peugeot δεν έβαζε από την αρχή αυτή τη διάσταση... Ίσως η απάντηση να βρίσκεται στο τεράστιο κενό στο θόλο και στη μειωμένη (αν και όχι ιδιαίτερα) άνεση...
Με 1-2 γεμίσματα όμως έχω μια υποψία περί αυξημένης ελαφρώς κατανάλωσης (εντάξει το δείγμα είναι απελπιστικά μικρό... θα ξαναμιλήσω σε 1-2 μήνες...)
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
υπάρχει περίπτωση να φταίει το ελαστικό;
έβαλα ένα κωλFulda ...
υποψιάζομαι την κρεμαγιέρα...θα δω το Σαββάτο στο τσεκ του μάστορα.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Γεια σας παιδια!Μεσα στο 3ημερο λοιπον ειναι να βαλουμε λαστιχα στο αμαξι μας (Ford mondeo 1.8 - για οικογενειακη χρηση 90%) διαστασεων 205/55/16, και ειμαστε αναλογα σε 2 μαρκες...Τα Toyo Proxes CF 1 (H) που τα βρηκα με 400ευρω ή τα Michellen Pilot HP (Η) με 470ευρω.Τι λετε λοιπον??
Στα χρήματα που παίρνεις τα Michelin, προτίμησε τα Continental PremiumContact 2 (έχουν γίνει ΠΟΛΛΕΣ θετικές αναφορές γι' αυτά σ' αυτό το θέμα...) και στα χρήματα που βρίσκεις τα Proxes CF1, προτίμησε τα Dunlop SP Fast Response (πάντα για δείκτες Η μιλώντας) ...
Τα ΗP είναι άγνωστη ποσότητα, βάλτα για να μας πείς εντυπώσεις λογικά πρέπει να είναι καλό λάστιχο
Έχω την εντύπωση, πως ο φίλος εννοεί τα Pilot Primacy HP, που δε λένε και πολλά πράγματα (τα 'χει ο αδελφός μου ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΑΣΤΑΣΗ, στο Scenic II του) ...
-
Αυτά εννοώ και εγώ απλά δεν είχα ακούσει κάτι στο forum ούτε από φίλο-γνωστό. Τότε παει για Premium Contact II χωρίς πολλές σκέψεις
-
Ζητούνται ελαστικά 185/65/14 ή 195/60/14 για Peugeot 306 1.4 του 2000...
Τα τρέχοντα Yokoτσοκο C-Drive ενώ ήταν πολύ καλά στην αρχή (μέχρι τα 10.000 χλμ), στην πορεία άρχισαν να μην κρατάνε τόσο καλά, αλλά το κυριότερο, να 'τελειώνουν' πολύ γρήγορα μετά από πιεσμένο στροφιλίκι. Τώρα πλέον τα λάστιχα είναι 'κουρεμένα' και η αλλαγή τους είναι απαραίτητη θέλω δε θέλω.Μία σκέψη είναι να φορέσω 15άρες και Parada που σε 15'' μπορούμε να τα βρούμε πολύ φτηνά... Ξέρω πως το εν λόγω λάστιχο για το μοτέρ του 306 είναι υπερβολικό αλλά αν πάω να βάλω κάτι κατηγορίας S-Drive θα βγει πιο ακριβά...
Επειδή όμως δυστυχώς δεν είμαι ανεξάρτητος οικονομικά και επειδή ο σπόνσορας δεν αντιλαμβάνεται την διαφορά μεταξύ (π.χ.) Energy και Parada για να σπονσοράρει αγορά μεγαλύτερης διαμέτρου ζαντών προκειμένου να μπει αξιοπρεπές λάστιχο (-Τι τα θες τα σπορ λάστιχα; Μήπως τρέχεις στους δρόμους ρε;;; ), ζητείται το καλύτερο δυνατό λάστιχο στην διάσταση που ανέφερα στην αρχή μέχρι το πολύ 350
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Αυτά εννοώ και εγώ απλά δεν είχα ακούσει κάτι στο forum ούτε από φίλο-γνωστό. Τότε παει για Premium Contact II χωρίς πολλές σκέψειςTα φοράει το Α4 του πατέρα.
Μια χαρά, μη-σπορ ελαστικό. Άνετο, ήσυχο, αντοχή έχει ( αν και αν δεν οδηγάω συστηματικά εγώ δεν βγάζω ασφαλές συμπέρασμα γι αυτό). Κρατάει μια χαρα και όταν ξεπερνάς το όριο είναι πολύ προοδευτικό. Αρκετά μαλακό πλαϊνό. Φυσικά, κρατάει μια χαρά χωρίς ζέσταμα (μισλέν είναι ).Αυτά τα ολίγα. Υπ' όψιν πως προέρχονται από περιστασιακή και όχι συστηματική χρήση τους και δεν έχω δοκιμάσει άλλα λάστιχα σ αυτό το αυτοκίνητο.
Μάλλον πρέπει να πετάξουμε και τις εκοΒλακείες του Πάντα. Μαθαίνω πως γλιστράει αρκετά, ακόμη και σε απλά βρεγμένο οδόστρωμα.
-
Ποιά φοράει το Α4;
-
primacy hp (εκτός και αν έχει primacy χωρίς hp και κάνω λάθος )
-
πείτε μου λίγο κάτι...
το αμάξι φοράει 175/65/13.
έχω βρει μια 4αδα χιονολάστιχα kleber με 100 ευρώ με 5.000 χλμ (λέει τώρα...) αλλά οι διαστάσεις τους είναι 175/70/13. αυτό το 5% παραπάνω έχει ως αποτέλεσμα το προφίλ από 113,75mm να γίνεται 122,5mm . τί πρόβλημα υπάρχει αν αντί 175/65/13 βάλω 175/70/13 ?ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
πείτε μου λίγο κάτι...το αμάξι φοράει 175/65/13.
έχω βρει μια 4αδα χιονολάστιχα kleber με 100 ευρώ με 5.000 χλμ (λέει τώρα...) αλλά οι διαστάσεις τους είναι 175/70/13. αυτό το 5% παραπάνω έχει ως αποτέλεσμα το προφίλ από 113,75mm να γίνεται 122,5mm . τί πρόβλημα υπάρχει αν αντί 175/65/13 βάλω 175/70/13 ?ευχαριστώ.
Κανονικά δεν πρέπει να ξεφύγεις απο το +-3%
Αν είναι τα kleber HP τα έχω δοκιμάσει και με ικανοποίησαν πολύ. Κοίταξε να έχουν το σηματάκι με την νιφάδα στο βουνό καθώς και να έχουν αρκετά βαθυ πέλμα. (αν δεν είναι τα Krislap HP τότε πρέπει να έχουν 1,2 ή 3 νιφάδες)
Θα μακρύνουν οι σχέσεις σου ελαφρώς και υπάρχει αρκετά μικρή πιθανότητα να βρίσκουν στους θόλους. Επίσης θα ψηλώσει ελάχιστα το αυτοκίνητο.Αυτά από μένα, ας γράψουν και άλλοι επειδή μπορεί κάτι να μου διαφεύγει...
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
έχω βρει μια 4αδα χιονολάστιχα kleber με 100 ευρώ με 5.000 χλμ (λέει τώρα...)Πρέπει να είναι σαν καινούρια, αλλιώς έχουν παραπάνω χιλιόμετρα.
Δες το τετραψήφιο νούμερο στο πλαϊνό του ελαστικού (πχ 1406 είναι 14η εβδομάδα του 2006).
Αν χωράνε είναι φτηνή λύση για το χειμώνα, δεν θα χρειαστείς αλυσίδες, θα τις έχεις μαζί σου - μόνο να μπαίνουν στα μεγαλύτερα λάστιχα.
Είναι αισθητή η διαφορά στο τράβηγμα (θα έχεις μακρύτερες σχέσεις) και το κοντέρ σου θα γράφει λιγότερο από το πραγματικό.
-
mesastou
leonpευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια!!!
θα το σκεφτώ κ θα δω τί θα πράξω!
ειλικρινά αυτό με τις αλυσίδες το είχα ξεχάσει. μου φαίνεται πως δε θα κάνουν στα νέα λάστιχα...ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας!
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....