-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Ρε σεις μιας και μου ειναι αδυνατο να διαβασω 151 σελιδες,για πεστε.Ερχονται βροχες και σκεπτομαι να αλλαξω λαστιχα στο Φοκους .Επειδη το καβαλαει και ο γυιος θελω κατι καλο και ας ειναι ακριβο.(Τα φτηνα θα τα βαλω αργοτερα στη ΖΧ ).
Το φοκους ειναι της περασμενης γενιας περπαταει 90% στην ασφαλτο και φοραει παπουτσια 195/60/15.Νομίζω ότι σε 195/60-15 τα πιο ολοκληρωμένα είναι τα Continental PremiumContact 2. Τα φοράει η Corolla του πατέρα μου στην ίδια διάσταση και τουλάχιστον σε σχέση με τα εργοστασιακά Michelin Energy είναι κλάσεις ανώτερα!
Τα Exalto νομίζω ότι δε βγαίνουν σε 60άρι προφίλ. Αν δεν κάνω λάθος δηλαδή σε 15άρα βγαίνουν σε 195-50 και σε 195-55, όχι σε 195-60
-
φιλε nek ta toyo ειναι παντου αψογα αλλα πολυ μαλακα αν εισαι λιγο ανησυχος!τα φοραγα στο 206gti,παντα συγκριτικα με τα ποτενζα που εχω τωρα στο μιατα 1.8 και για το οποιο μολις βρηκα αλλη μια δυαδα σχεδον αμεταχειριστα για τον πισω αξονα!κοιταξε κ τα προξες 4 απο τογιο,τα εβαλα μπροστα,εχω κανει 10.000-λιγοτερη φθορα λογω σκληροτερου πλαινου,καλο φρενο,απιστευτη προσφυση στο βρεγμενο και καλη τιμη!στα μειον τους ειναι οτι δεν εχουν τα πολυ υψηλα ορια του τ1r στο στεγνο,οντας ομως ικανοποιητικα,και καποια ασαφεια σε υψηλες ταχυτητες σε ευθεια (150+)οταν το οδοστρωμα ειναι κατσαρο,που το t1r αγνοουσε επιδεικτικα, μαλλον λογω σχεδιασης προφιλ εξου, και η απιστευτη αποδοση τ στο βρεγμενο!!! συγκριτικα με τα πριμιουμ 1 που ειχα στο πεζο και τα 2 μοντελα της τογιο ειναι ανωτερα.αν σε ενδιαφερει το απολυτο κρατημα στεγνο-βρεγμενο,γρηγορο ζεσταμα κ ανεση βαλε τ τ1r αλλιως proxes4 για λιγοτερη φθορα,βρεγμενο κ καλυτερη τιμη
-
Παίδες ψάχνουμε λάστιχα για το Mondeo του father. Φοράει 195/60-15 και απ' όσο ξέρω συνήθως έβαζε παντός καιρού. Απ' ότι διαβάζω, όμως, σε ποστ του Hunter για Ελλάδα καλύτερα τα καλοκαιρινά...
Τι προτείνετε, ως κατηγορία αρχικά, και έπειτα σε μάρκα-μοντέλο? Ο 'οικογενειακός βουλκανιζατερας' του είπε για Toyo παντός καιρού. Λεπτομέρειες (μοντέλο κλπ) δεν ξέρω...
Κάθε πρόταση καλοδεχούμενη.....
-
Θα έλεγα Continental Premium Contact 2 ή Pirelli P7 εφόσον υπάρχουν σε αυτή την διάσταση
-
Thx για την απάντηση. Συμφωνείς και εσύ δηλαδή για καλοκαιρινά, απ' ότι καταλαβαίνω....
Μια επιπλέον πληροφορία, ότι καθ' ότι οικογενειακό το αυτοκίνητο, και ο πατήρ συντηρητικός οδηγός δεν έχει πάαααααρα πολλές απαιτήσεις σε θέμα επιδόσεων. Τον ενδιαφέρει αρκετά ο χαμηλός θόρυβος κύλισης και η άνεση.
Κάποιο σχόλιο για τα + και - ως προς τα παντός καιρού?
-
Ειναι μια ενδιαμεση λύση,την οποία την αξιοποιούνε όσοι εχουν αναγκη και για χρηση σε χιόνι,αλλα δεν εχουν χωρο να αποθηκευσουν μια δευτερη τετραδα με χιονολάστιχα για το χειμωνα.
Αυτη η ενδιαμεση λύση θα σου δωσει:
καλύτερη απόδοση στο χιόνι από τα καλοκαιρινα και καλύτερη απόδοση στο στεγνο απο τα χιονολάστιχα.
Αλλα επειδη τίποτα σε αυτον τον κόσμο δεν ερχεται δωρεαν,ότι κερδισεις απο εναν τομέα επιδρα βλαβερα σε εναν άλλον
Θα εχεις δηλαδη ταυτόχρονα και:
χειροτερη επίδοση στο στεγνο και βρεγμενο οδόστρωμα (φρενο/στροφη/διαρκεια) απο τα καλοκαιρινά ,και φυσικα χειροτερη επίδοση στο χιόνι ή πάγο απο τα χιονολάστιχα.Σταθμίζεις λοιπών ολους αυτούς τους επιμερους παραγοντες,τους αντιστοιχείς με τις συνθηκες που θα κληθεις να αντιμετωπίσεις οδηγωντας καθ'όλη τη διαρκεια του έτους,και εφ'όσων οδηγεις σπάνια σε χιονισμένους δρόμους,καταλήγεις στο οτι τα καλοκαιρινα ελαστικα θα σου προσφερουν πολύ περισσότερα απο τα all weather
-
Όταν ο θεός έφτιαξε το πρώτο ερμηνευτικό λεξικό για να δώσει στους ανθρώπους, στην λέξη συμβιβασμός είχε στο μυαλό του την αυτοκινητοβιομηχανία.
-
Ok Hunter ευχαριστώ.
Χιόνι-χιόνι δε βλέπω να πατάει το αυτοκίνητο. Συμφωνείς και εσύ για P7 ή Premium Contact 2?
ΥΓ: Μόλις έλεγξα ότι τώρα φοράει Μichelin Primacy....
-
Για τα P7 δεν εχω άποψη.Ποτε όμως δεν τα συμπάθησα τα πιρέλια.
Τα Premium Contact 2 φαίνεται πώς ικανοποιήσανε τους πάντες τελικα (εγω δε τα δοκίμασα) οπότε πιστευω οτι και εσενα θα σε ικανοποιήσουνε εξ'ίσου.Εαν δεν πατησεις χιόνι πάντως,μην οδηγηθεις σε λαστιχα παντος καιρού.Θα το μετανοιώσεις μολις ξαναανεβουν οι θερμοκρασιες
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Για τα P7 δεν εχω άποψη.Ποτε όμως δεν τα συμπάθησα τα πιρέλια.
Τα Premium Contact 2 φαίνεται πώς ικανοποιήσανε τους πάντες τελικα (εγω δε τα δοκίμασα) οπότε πιστευω οτι και εσενα θα σε ικανοποιήσουνε εξ'ίσου.Εαν δεν πατησεις χιόνι πάντως,μην οδηγηθεις σε λαστιχα παντος καιρού.Θα το μετανοιώσεις μολις ξαναανεβουν οι θερμοκρασιες
Ευχαριστώ και πάλι...
-
Ο χρήστης Gilles_27 έγραψε:
Ok Hunter ευχαριστώ.Χιόνι-χιόνι δε βλέπω να πατάει το αυτοκίνητο. Συμφωνείς και εσύ για P7 ή Premium Contact 2?
Tα primacy είναι μια χαρά για οικογενειακές καταστάσεις. Για τα συγκεκριμένα conti ούτε εγώ έχω ακούσει κακό λόγο. Με αυτές τις 2 επιλογές, ούτε καν θα κοιτούσα τα p7.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Ok Hunter ευχαριστώ.
Χιόνι-χιόνι δε βλέπω να πατάει το αυτοκίνητο. Συμφωνείς και εσύ για P7 ή Premium Contact 2?
Tα primacy είναι μια χαρά για οικογενειακές καταστάσεις. Για τα συγκεκριμένα conti ούτε εγώ έχω ακούσει κακό λόγο. Με αυτές τις 2 επιλογές, ούτε καν θα κοιτούσα τα p7.
Σύμφωνα με το tyretest.com τα continental είναι ανώτερα. Τώρα πρέπει να γίνει και έρευνα αγοράς για να δούμε και τα ....
Thx
-
Το ADAC τα βγάζει πρώτα τα P7 και η εμπειρία μου από αυτά σε Laguna λέει οτι είναι ένα ωραιότατο ελαστικό για οικογενειακές καταστάσεις. Τα Conti είναι εξίσου καλά. Τα παλιά Primacy ποτέ δεν μου κάτσανε καλά, για τα Primacy HP που είναι τα καινούργια δεν έχω άποψη.
-
έχουμε το 205/50/17.
Ερώτηση: χωράει το 225/45/17 ;
στα υπόλοιπα από ότι βλέπω είναι οκ και δεν υπάρχει σχεδόν καμία διαφορά.
κάποιο άνετο και με μαλακό πλαινό ελαστικό σε αυτή την διάσταση;
τι τιμές παίζουν;
-
Ti ακριβως ρωτας;Αν θα χωρεσουν χωρις να βρίσκουν στούς θόλους,ή αν θα χωρεσουν στις ζαντες;
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ti ακριβως ρωτας;Αν θα χωρεσουν χωρις να βρίσκουν στούς θόλους,ή αν θα χωρεσουν στις ζαντες;both of them
και τα δύο...
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
έχουμε το 205/50/17.Ερώτηση: χωράει το 225/45/17 ;
στα υπόλοιπα από ότι βλέπω είναι οκ και δεν υπάρχει σχεδόν καμία διαφορά.
κάποιο άνετο και με μαλακό πλαινό ελαστικό σε αυτή την διάσταση;
τι τιμές παίζουν;Για ποιο αυτοκίνητο και τι πλάτος ζάντας μιλάμε;
Έχω την εντύπωση, πως ό,τι και να βρεις σε 225/45, μπορεί να είναι φτηνότερο από τα 205/50 (ακριβή η συγκεκριμένη διάσταση...).
Σε 215/50/17 θα έψαχνες; -
Ο χρήστης Spike έγραψε:
both of them
και τα δύο...
Το αν χωρεσουνε στους θόλους,ουδεις θα σου το απαντησει,εκτος κι'άν εχει το ίδιο αυτοκίνητο,με την ίδια αναρτηση,και εχει κανει ηδη αυτη την αλλαγη.
Οπότε,μάλλον,θα χρειαστει να πάς να ζανταρεις ενα ελαστικο στη ζαντα,να το βαλεις μια φορα μπροστα,να το κατεβασεις απο το γρυλο και να στριψεις μεσα-εξω το τιμόνι μεχρι να τερματίσει,και μετα να το τοποθετησεις και πίσω και να ξανατσεκάρεις.Στη ζαντα,πρεπει να μας πείς το φαρδος της
-
Σε τι αμάξι αναρωτιέσαι αν θα χωράει το 225/45-17;
Μήπως δηλαδή κάποια άλλη έκδοση (εξοπλιστικά) χωρίς δομικές διαφορές στα φτερά, ψαλίδια, ανάρτηση, κτλ βγαίνει με αντίστοιχα φαρδιά ελαστικά; Αν ναι λογικά τότε δε θα έχεις πρόβλημα.
Όσον αφορά τη ζάντα όλα εξαρτώνται από το φάρδος της. Μπακαλίστικα για να χωράει αυτή τη στιγμή με τα 205 θα πρέπει το λάστιχο να φαίνεται στενό για τη ζάντα, να 'περισσεύει' ζάντα δηλαδή μιας και θα πρέπει το 205 και το 225 να είναι οι δύο ακραίες διαστάσεις της.
-
σε C4 VTS φίλου που μόλις άκουσε πόσο έχουν τα 205/50/17....κιτρίνισε.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....