-
Μιας που αναφέρθηκε το θέμα με τα χειμερινά λάστιχα, πιστεύετε ότι αξίζει τον κόπο να βάλω στο 206; Εξηγώ:
Μένω Καλαμαριά και δουλεύω στο νομό Κιλκίς. Καθημερινά κάνω περίπου 45χλμ να πάω κι άλλα τόσα να γυρίσω Στη διαδρομή αντιμετωπίζω το Δερβένι (κατηφόρα/ανηφόρα ανοιχτή στο βοριά που πάντα είναι το πρώτο σημείο που έχει πρόβλημα σε τυχόν κακοκαιρία) + περίπου 8(+8 η επιστροφή)χλμ επαρχιακού δρόμου, ενώ γενικά η περιοχή έχει αρκετή ψύχρα...
Αν κινούμουν όπως πριν πιάσω δουλειά εκεί, δεν θα το συζητούσα να βάλω, γιατί ο χειμώνας εδώ δεν είναι και τόσο βαρύς... Μήπως όμως να το σκεφτώ;;;
-
Μάρκο είχες αρκετές φορές πρόβλημα με το συγκεκριμένο σημείο? Αν ναι τότε βάλε χιονολάστιχα απλά το θέμα είναι ότι η συμπεριφορά του αυτοκινήτου σου θα αλλάξει λιγάκι καθόσον το χιονολάστιχο είναι πολύ πιο μαλακό από το κανονικό ελαστικό με αποτέλεσμα να πλέει λίγο το αμάξι και να αναγκάζεσαι στις στροφές να μην πηγαίνεις με πολλά καθόσον το όριο έρχεται πιο γρήγορα λόγω ιδιαίτερα μαλακής γόμας.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Ενδιαφέρουσες οι παρατηρήσεις σου!
Έχεις κάποιες ενδείξεις για την αντοχή τους στο χρόνο, συγκριτικά με τα Εξάλτο; Στην βροχή γλιστράνε προοδευτικά; Έχουν πολύ χαμηλά όρια;
Τα εξάλτο ήταν εξαιρετικά στο βρεγμένο, δυστυχώς.Βασικά δεν έχω αμάξι με μεγάλη ιπποδύναμη για να φθείρει τόσο πολύ τα λάστιχα σε γρήγορους ρυθμούς, αλλά τα βλέπω ότι θα κρατήσουν περίπου όσο και τα εξάλτο2. Τα πλαινά τους δεν φθείρονται τόσο πολύ, στα Εξάλτο2 το τελείωμα του πέλματος προς το μάγουλο του ελαστικού είχαν είχε εξαφανιστεί. Στο S drive φαίνεται πιο ανθεκτικό.
Στη βροχή το λάστιχο έχει αρκετό πρόβλημα στην υδρολίσθηση, όπως έχει γραφτεί. Στο γλίστρημα σε τρομάζει λίγο αλλά γλιστράει σταθερά θα έλεγα και κάπως ελέγξιμα. Όπως έγραψα με σταθερά inputs στο γκάζι και στο τιμόνι κατά τη διάρκεια στροφής είναι αρκετά προβλέψιμα. Χαμηλά όρια δεν θα τα χαρακτήριζα στο όριο στο βρεγμένο, αλλά απλώς μέτρια..
-
Σε 195/45/15 είμαι πλέον μεταξύ sportcontact2 και F1. Τα sportcontact2 τα έχω τώρα και μου αρέσουν πάρα πολύ απλώς ακούω κριτικές για τα F1 και νομίζω ότι χάνω κάτι που δεν τα βάζω! Από την άλλη θα δουλέψουν καλά στο fiesta μου?
-
Έχω 195/65/15 Michelin Energy στο TSi και δεν είμαι ευχαριστημένος ούτε από το πάτημα που προσφέρουν στο δρόμο αλλά κυρίως από το θόρυβο κύλισης. Παράγουν απίστευτο βουητό τα ρημάδια
Σύντομα θα βάλω 16' ζάντες και 205/55 λάστιχο. Τι μάρκα προτείνετε για αυτή τη διάσταση; -
Michelin Pilot EXALTO PE2 91W
Pirelli P ZERO NERO 91Y
Continental SportContact 2 94VΝομίζω ότι καλύτερο σε αυτή τη διάσταση.
-
Να προσθέσω :
Dunlop Sport Maxx
Fulda Exelero -
με τη βοηθεια του Ανδρεα(hunter) φορεσα πριν λιγη ωρα konti premium 2 contact
σe διασταση 195-50-15 με 260 Ε
Εντυπωσεις αφου στρωθουν για κανα 500 αρια χιλιομετρα
Ευχαριστω Ανδρεα για την βοηθεια και την παρεα
-
Και καλά έκανες!!
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Έχω 195/65/15 Michelin Energy στο TSi και δεν είμαι ευχαριστημένος ούτε από το πάτημα που προσφέρουν στο δρόμο αλλά κυρίως από το θόρυβο κύλισης. Παράγουν απίστευτο βουητό τα ρημάδια
Σύντομα θα βάλω 16' ζάντες και 205/55 λάστιχο. Τι μάρκα προτείνετε για αυτή τη διάσταση;Αν νομίζεις ότι τα energy βουίζουν ΠΟΛΥ, δύσκολα θα βρεις πιο ήσυχα λάστιχα
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Σύντομα θα βάλω 16' ζάντες και 205/55 λάστιχο. Τι μάρκα προτείνετε για αυτή τη διάσταση;Αν νομίζεις ότι τα energy βουίζουν ΠΟΛΥ, δύσκολα θα βρεις πιο ήσυχα λάστιχα
Eτσι πιστεύω και εγώ. Βέβαια υπάρχουν και τα Michelin Primacy τα οποία είναι εξίσου ήσυχα ( ίσως και λίγο καλύτερα ) και με καλύτερο πάτημα
-
Δεν ξέρω γιατί, ίσως να φταίει το 65άρι προφίλ. Πάντως σε σύγκριση με Mini Cooper που φοράει P Zero Nero 55άρι και με Fabia με Pilot Primacy 45άρια έχω σίγουρα περισσότερο θόρυβο...
-
Ο πατέρας μου αγορασε μια 4αδα ελαστικά 200 ευρώ φτηνότερα....τέλος 2005 έτος κατασκευής, τι συνέπειες μπορεί να έχει;
-
Για την ωρα ελάχιστες.Πόσα χρόνια περίπου κρατανε τα λαστιχα του πατερα σου;Αν κρατανε τρια χρονια,δεν εχεις κανενα προβλημα.Αν τα κραταει πέντε χρονια,ίσως τα τελευταια δυο να ξεραθούν υπερβολικα
-
3 χρονάκια είναι καλά!
να σαι καλά!
-
Θεωρούμε ότι εννοείς ότι αγόρασε αχρησιμοποίητα λάστιχα....
Υποτίθεται ότι εφόσον διατηρούνται στις σωστές συνθήκες δεν υπάρχει πρόβλημα.... θεωρείτε λοιπόν εσείς ότι ο λαστιχάς σας τα φύλαγε στο σκοτεινό κλπ κλπ υπόγειο στη σωστή θέση κλπ κλπ;; Αν ναι έχει καλώς, πετύχατε ευκαιρία και δεν θα έχετε πρόβλημα. Αν όχι τότε τα 200 ευρώ δικαιολογούν την παλαιότητα και δεν αποτελεί ευκαιρία... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Θεωρούμε ότι εννοείς ότι αγόρασε αχρησιμοποίητα λάστιχα....
Υποτίθεται ότι εφόσον διατηρούνται στις σωστές συνθήκες δεν υπάρχει πρόβλημα.... θεωρείτε λοιπόν εσείς ότι ο λαστιχάς σας τα φύλαγε στο σκοτεινό κλπ κλπ υπόγειο στη σωστή θέση κλπ κλπ;; Αν ναι έχει καλώς, πετύχατε ευκαιρία και δεν θα έχετε πρόβλημα. Αν όχι τότε τα 200 ευρώ δικαιολογούν την παλαιότητα και δεν αποτελεί ευκαιρία...α. μιλάω για καινούρια
β. δεν το έκανε λόγω ευκαιρίας...λόγω τσιγγουνιάς. -
Ο χρήστης Spike έγραψε:
...
β. δεν το έκανε λόγω ευκαιρίας...λόγω τσιγγουνιάς.Χωρις να το παιζω εξυπνος ή λεφτας σε μερικα πραγματα δεν σηκωνει τσιγκουνια.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
...
β. δεν το έκανε λόγω ευκαιρίας...λόγω τσιγγουνιάς.Χωρις να το παιζω εξυπνος ή λεφτας σε μερικα πραγματα δεν σηκωνει τσιγκουνια.
το ξέρω...αλλά το λάστιχο από το λίγο που το οδήγησα είναι πολύ καλό.
Σε καμία περίπτωση δεν είναι ξερό.μιλάω για ένα VW Passat 2.0 TDi (168hp) 2005 με 205/55 R 16 V.
-
Σε καθε περίπτωση,ειναι πολύ νωρις για να αρχίσεις να ανησυχεις απο τωρα που το λαστιχο βρισκεται σε εξαιρετική κατασταση.Εαν δεις εσυ ή ο πατερας σου ανησυχητικά σημαδια νωριτερα απ'όσο υπολογίζατε,τοτε το ξανασυζηταμε.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....