-
Εγώ στο polo της φιλενάδας μου έβαλα σε 175/65/15 τα energy. Tα προτίμησα τότε από τα exalto παρόλο που τα είχα δοκιμάσει και ήμουν υπέρ-ευχαριστημένος. Θεώρησα ότι δε χρειάζεται να πάει σε πιο φαρδύ (άλλωστε 165/70/14 ήταν η μαμά διάσταση) οπότε και βάλαμε το energy. Θεωρώ ότι κάναμε τη σωστή επιλογή μιας και όπως είπα πιο πάνω το αυτοκίνητο το οδηγάει η κοπέλα μου.
Όμως επειδή έχω κάνει πάρα πολλά χιλιόμετρα με exalto έχω να πω ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι καλύτερα στη βροχή τα energy από τα exalto και επιπλέον ενώ στρίβεις δεν έχεις το ενοχλητικό στρίγκλιμα... -
Τελική αναμέτρηση για εμένα: PE2 ή yokohama s drive σε fiesta με 195/45/15?
-
Λέω σιγά σιγά να αρχίσω να ψάχνω χιονολάστιχα για το sx4. Προβληματίζομαι ωστόσο στο αν είναι καλό να αγοράσω σιδερένιες ζάντες για να τα βάλω ή να τα περάσω στις ζάντες αλουμινίου. Λεωνίδα τί λες?
-
Δεν με λένε Λεωνίδα αλλά επειδή έχω πείρα ελέω Γερμανικού χειμώνα... ...το καλύτερο είναι να τα βάλεις σε σιδερένιες. Ετσι κάνουν εδώ. Γλυτώνεις τον κόπο του ξεζανταρίσματος. Απλά βάζεις τους τρόχους κ είσαι έτοιμος.
-
Μεταξυ MICHELIN EXALTO PILOT και CONTINENTAL SPORTCONTACT 2 σε διασταση 205/55/16 σε OPEL VECTRA τι διαλεγουμε;
Τωρα φοραω ηδη τα MICHELIN και ειμαι ευχαριστημενος εκτος απο το φρεναρισμα με πολυ ζεσταμενο το λαστιχο εχεισ μια αισθηση οτι μαλακωνουν πολυ τα πλαινα του. Κατα τ' αλλα πολυ καλο στισ στροφες με σαφη προειδοποιηση. -
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Λέω σιγά σιγά να αρχίσω να ψάχνω χιονολάστιχα για το sx4. Προβληματίζομαι ωστόσο στο αν είναι καλό να αγοράσω σιδερένιες ζάντες για να τα βάλω ή να τα περάσω στις ζάντες αλουμινίου. Λεωνίδα τί λες?Κωνσταντίνε άρχισε να ψάχνεις στην αντιπροσωπεία για ζάντες που κάποιος άφησε για να αναβαθμιστεί. Μπορεί να χρειαστεί αρκετός καιρός μέχρι να βρεις καλές.
Ελπίζω να χρειάζονται χιονολάστιχα τα Χριστούγεννα.Να πάρεις ζάντες, αν μπορείς καλές γιατί 4 μήνες αυτές θα βλέπεις. Επειδή τα λάστιχα θα μοιράζονται το χρόνο στο αμάξι θα αντέχουν 4-5 χρόνια και δεν συμφέρει να τα βγάζεις από τις ζάντες και να τα ζυγοσταθμίζεις 10 φορές. Εγώ αφήνω τα ζαντολάστιχα στην αποθήκη του λαστιχά.
-
Λεωνίδα όταν λές καλές ζάντες τί εννοείς? Την τελευταία φορά που έβαλα χιονολάστιχα στο προηγούμενο αυτοκίνητο είχα πάει σε ένα λαστιχά στην Τούμπα. Στο υπόγειο λοιπόν είχε αποθήκη όπου αποθήκευε τα λάστιχα κάθε πελάτη του. Έρχεται λοιπόν ένας φίλος του με tuareg και ήθελε ένα συγκεκριμένο χιονολάστιχο. Επειδή δεν το είχε εκείνη τη στιγμή του έδωσε λάστιχα από έναν άλλο πελάτη επειδή ήθελε το ΣΚ να πάει Βασιλίτσα . Μόλις το είδα αυτό την έκανα...
-
konstantinosV
μη μου πεις ότι φοράς ζάντες 4*98, σαν τα φιατ...n_olympios, περιμένουμε εντυπώσεις από κεινα τα parada!
-
charmak66
Τί είναι αυτό το νούμερο?Συγνώμη που δεν γνωρίζω -
charmak66
Τί είναι αυτό το νούμερο?Συγνώμη που δεν γνωρίζωτεσσερα μπουλόνια ανα τροχο,με 98 χιλιοστα καρε
-
Δεν το ξέρω αυτό παιδιά. Τί ρόλο παίζει αυτο?
-
charmak66
Τί είναι αυτό το νούμερο?Συγνώμη που δεν γνωρίζωΙιιιιι, αύριο με τον κηδεμόνα σου!
4=ο αριθμός των μπουλονιών
98=καρέ, δηλαδή η απόσταση των μπουλονιών μεταξύ τουςΦαντάζομαι πως είναι και 15άρες οι ζάντες σου, σωστά;
Αν είναι όντως 4*98 (όπως των φιατ), τότε θα δυσκολευτείς να βρεις κάτι οικονομικό μεταχειρισμένο.Εντιτ: πότε με προλάβατε ρε;
-
Δεν το ξέρω αυτό παιδιά. Τί ρόλο παίζει αυτο?Ειναι οι διαστασεις της ζαντας που την προσδιοριζουν (μαζι με το όφσετ) σε τι αυτοκίνητα ταιριαζει.
-
16άρες είναι. Πώς μπορώ να βρω ποιά είναι η απόσταση των μπουλονιών?
-
Τι αυτοκίνητο εχεις Κωνσταντίνε;
-
suzuki sx4
-
suzuki sx4Δεν το βρίσκω στο συνηθισμενο μου 'ψαχτηρι',οπότε μαλλον θα πρεπει να μας ενημερωσει κάποιος αλλος κατοχος,ή να ρωτησεις σε κανενα σουζούκι-κλάμπ αν υπάρχει
ΕΝΤΙΤ: σιγουρα θα υπάρχει γραμμενο στο τεχνικο εγχειρίδιο του αυτοκινήτου
-
Παιδιά σας ευχαριστώ για την ενημέρωση!
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ούτε εγώ ήθελα να ανοίξω κουβέντα, αλλά δεν μπορούσα να ακούω έτσι απλά τις μπούρδες που έλεγε στον φίλο μου που δεν ξέρει από αυτά.
Γιατί να μπαίνεις στη διαδικασία αυτή ; Αλλοι λαστιχάδες δεν υπάρχουν άραγε και κάθεσε και ακούς το μακρύ και το κοντό του καθενός ;
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Με τον αριθμό αυτόν δεν δηλώνεται η ημερομηνία, απλά μια πιστοποίηση ανάλογα με τη χώρα της Ε.Ε. (Ε1, Ε2,....Εν)....
Θα τα τσεκάρω σήμερα το απόγευμα
Τα 'τουρκικά' πιστοποιούνται με την ένδειξη E ή e 37, για να κυκλοφορήσουν στην Ε.Ε. Δες όλον τον πίνακα εδώ. Επίσης, αν βρεις τον αριθμό DOT (πρέπει να υπάρχει...) θα δεις εδώ εκτός της ημερομηνίας και το πραγματικό εργοστάσιο κατασκευής (επιλέγεις αριθμό ή γράμμα ΚΑΤΩ ΑΚΡΙΒΩΣ-εκεί που το χρώμα είναι μπλέ σκούρο-από το σχεδιάκι που φαίνεται στη σελίδα που σου λέω).
Λοιπόν δεν έχει πουθενά dot, τουλάχιστον δεν μπόρεσα να το βρώ πουθενά. Αντ'αυτού έχει κάτι JJC 020260 & 1507 (να υποθέσω πως αυτό δηλώνει το dot και είναι 15η εβδομάδα του 2007 ; ). Επίσης έχουν κωδικό πιστοποίησης E37
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....