-
Καλησπέρα σε όλους....!!
Ο λόγος που θέλω να ανοίξω αυτό το topic είναι για να ρωτήσω την άποψή σας σχετικά με το πώς μπορούμε να καθαρίζουμε όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται το εσωτερικό και το εξωτερικό του αγαπημένου μας αυτοκινήτου. Είτε μόνοι μας είτε να δίνουμε το τουτού μας για καθαρισμό. Ζητάω δηλαδή να συγκρίνουμε τρόπους καθαρισμού που μας προσφέρονται στην αγορά για το εξωτερικό (π.χ. με βούρτσες, με πιστόλι, στο χέρι κ.λ.π.) και για το εσωτερικό (π.χ. ηλεκτρική σκούπα, αφροί και φάρμακα για τις ταπετσαρίες κ.λ.π.).Εγώ προσωπικά δίσταζα στην αρχή να δώσω σε πλυντήριο το ραλακι μου μέχρι που άνοιξε ένα που έχει αντί για βούρτσες πανιά που δεν χαράζουν το χρώμα κοντά στο σπίτι μου. Μετά το πλύσιμο το μηχάνημα βάζει και γυαλιστικό αφρό που δίνει ένα πολύ ωραίο χρώμα.
Για το εσωτερικό όμως δεν είμαι ικανοποιημένος γιατί βάζουν μόνο σκούπα, φυσάνε με αέρα τα πατάκια και ξεσκονίζουν με πανιά και πινέλο το ταμπλό. Υπάρχει βέβαια και ένα πακέτο που κοστίζει 80ευρώ και διαρκεί 4-5 ώρες όπου περνάνε όλο το εσωτερικό με καθαριστικό αλλά βρίσκω την τιμή υπερβολική.Εσείς αγαπητοί φορουμάδες τί κάνετε για να λάμψει το τουτού σας?
Και όσοι τέλος έχουν δέρματα πώς τα περιποιούνται? -
Καλησπέρα σε όλους....!!
Ο λόγος που θέλω να ανοίξω αυτό το topic είναι για να ρωτήσω την άποψή σας σχετικά με το πώς μπορούμε να καθαρίζουμε όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται το εσωτερικό και το εξωτερικό του αγαπημένου μας αυτοκινήτου. Είτε μόνοι μας είτε να δίνουμε το τουτού μας για καθαρισμό. Ζητάω δηλαδή να συγκρίνουμε τρόπους καθαρισμού που μας προσφέρονται στην αγορά για το εξωτερικό (π.χ. με βούρτσες, με πιστόλι, στο χέρι κ.λ.π.) και για το εσωτερικό (π.χ. ηλεκτρική σκούπα, αφροί και φάρμακα για τις ταπετσαρίες κ.λ.π.).Εγώ προσωπικά δίσταζα στην αρχή να δώσω σε πλυντήριο το ραλακι μου μέχρι που άνοιξε ένα που έχει αντί για βούρτσες πανιά που δεν χαράζουν το χρώμα κοντά στο σπίτι μου. Μετά το πλύσιμο το μηχάνημα βάζει και γυαλιστικό αφρό που δίνει ένα πολύ ωραίο χρώμα.
Για το εσωτερικό όμως δεν είμαι ικανοποιημένος γιατί βάζουν μόνο σκούπα, φυσάνε με αέρα τα πατάκια και ξεσκονίζουν με πανιά και πινέλο το ταμπλό. Υπάρχει βέβαια και ένα πακέτο που κοστίζει 80ευρώ και διαρκεί 4-5 ώρες όπου περνάνε όλο το εσωτερικό με καθαριστικό αλλά βρίσκω την τιμή υπερβολική.Εσείς αγαπητοί φορουμάδες τί κάνετε για να λάμψει το τουτού σας?
Καλησπέρα σε όλους....!!
Ο χρήστης kitrino_rallye έγραψε:
μέχρι που άνοιξε ένα που έχει αντί για βούρτσες πανιά που δεν χαράζουν το χρώμα κοντά στο σπίτι μου.
Τα πανιά χαράζουν πιο πολύ από τις βούρτσες γιατί συσσωρεύουν πάνω τους όλη τη βρώμα από τα προηγούμενα αυτοκίνητα.
Πάνος
-
Σε παλιότερη συζήτηση για τον καθαρισμό του αυτοκινήτου είχε δοθεί σχετικό και πολύ καλό site που έδινε με φωτογραφίες αναλυτικά τι πρέπει να γίνει για τον καθαρισμό κάθε τμήματος του αυτοκινήτου. Δυστυχώς δεν θυμάμαι ποιο. Αν θέλεις ψάξε λίγο ή αν κάποιος φίλος το ξέρει ας το γνωστοποιήσει. Αν θυμάμαι καλά το θέμα ήταν «Παράξενο αλλά με καίει»
-
http://www.redliners.gr/data/forum/topi ... PIC_ID=258
Sto redliners to exoume eksantlish to 8ema. Na merika apospasmata apo to topic.
Ego pantos dustixos pernao drama me to mauro xroma. Drama giati eimai teliomanhs. Oute ena Swirl Mark den preph na exei.
PLISIMO.
ulika:
-Rain X shampoo
-Ganti apo gouna arnisio
-Pentaka8aro koubadaki
-Petseta stegnoma Simonize Quick Dry
-Petseta Miquires Super Microfiber
Gemizo to koubadaki me poli Rain X sampouan. Na einai poli pikno. Mexi to nero na exei to xroma tou saboun kai poli afro.
Me poli elafries kunishs. Arxizo me ton ourano, portpagage kai teleutaio kapo mhxanhs dioti an exeis balh mpros to motor einai zesto kai stegnonh grigora kai afinh simadakia nerou. Meta kseplima.Meta sunexiso me ta plagia, piso kai mprosta. Edo palh kseplhma.
Allazo tora edo sfougaraki. Pleno podies xamila, zantolastixa kai eksatmish kai opou alou xreiazete sto kato merios tou amaksomatos me allo sfougkaraki kai pote me to kalo ganti pou exh thn gouna giati mporh na mazepsi skaridia kai sto epomeno plisimo na sou to gratsounish. Edo kseplima palh olo to autokinito.
Stegnoma oso grigora ginete me thn Petseta SImonize Absorber quick dry. Etsi den 8a afisi to nero kuklakia kai ante na ta bgalhs meta.
Meta ena teliko perasma me thn petsata Miquires Microfiber.
Gia simia kato apo tous katreftes pou stazh sunexos bazo aplos xartinh petseta na mazepsh to nero gia kamia ora oso stegnono to upolipo oxhma.
GIALISMA:
3 stadia. Mou efige h magkia. To egrapsa prota sto TPC. Kano ena Copy paste giati barieme.
*Originally posted by OUZO Power *
**I just got in from waxing and polishing the car. It was a 10 hr process but well worth it.I'm dead now.
I sware that 3M stuff is da bomb. I don't have one single swirl on the car. It was searched with a high intenstity flash light.
For black cars 3M rocks. It's the solution to all our problems.
I then followed the swirl removing process with Miquires stage 2 polish.
After thaty I buffed on the wax. I used Miguires Classic Gold. I love that stuff. The car is so shinny and once it was time to put it to bed the freaken car cover kept on slidding off. Thats how smooth the finish is.
I also used a 10' WIEN buffer to get all this done. I did it once by hand. It took me 3 days. Never going back to the manual method again. **
ESOTERIKOS XOROS:
Gia dermatina ka8ismata bazo aplos Mothers Leather care 1 fora to xrono kai oxi parapano. Ths alles aplos to Miguires Microfiber Towel.
Tablo mono bregmeno Miguires Microfiber Towel.
Mia fora to xrono bgazo kai ta ka8ismata kai kano ka8arisma ths moketas me mixanima atmou. hahaha eimai psonaras. Kai bebaia to ka8ieromeno Vacume esoterikou xorou me ka8e plisimo.
KSESKONISMA:
Ama einai ka8aro kai aplos exei ligh skonh to pernao me to Califorinia Duster.... OLA TA LEUTA. H kaluterh lush pou exo dh pote. Kai h ines mesa exoun kai kairi. Den afini outa thn paramikrh skoni piso. Ola ta mazeuh. To latreuo. Me exei sosh apo pola swirl marks pou afinoun petsetes.
-
υπαρχουν πολλα site που εχουν καλα υλικα για οδηγιες για να περι περιπιεται κανεις το αυτοκινητο του.
Να μια:
http://www.autopia-carcare.com/
Γενικα το εχω κοιταξει το θεμα μια και ειμαι λιγακι κολημμενος με τον καθαρισμο.
Αυτοματα πλυντηρια ειναι εκτος. Βουρτσες οι λωριδες με τα πανια γρατζουνανε το clear coat των μοντερνων αυτοκινητων. Επισης εχω παει και σε ημιαυτοματα που περνας στο πλυντηριο και μετα πεφτουν 2-3 ατομα και το σκουπιζουν με πετσετες κτλ. Και αυτο ειναι κακο γιατι εχει γρατζουνιες απο τα πανια και μετα βρωμα απο τις πετσετες που χρησιμοποιουνται ξανα και ξανα.
Ο καλυτερος τροπος ειναι ο δια χειρος. Εγω προσπαθω να το καθαριζω μια φορα το μηνα και κερι μια φορα στους 4 με 6 μηνες. Χρησιμοποιω μονο ειδικο σαπουνι για αυτοκινητα ποτε υγρο για το πλυσιμο πιατων (πολυ σκληρο για το clear coat). Πρεπει να ξεπλυθει το εξωτερικο με αφθονο νερο. Δεν ειναι απαραιτιτο με πολυ (μηχανικη) πιεση. Με το μαλακο αν πραγματι χρησιμοποιειται μηχανακι μια και η υψηλη πιεση μπορει να πειραξει το clear coat. Μετα χρησιμοποιω το ειδικο γαντι απο μαλι για το αμαζωμα με σαπουνι με μπολικο αφρο. Εχω δυο κουβαδες ενα με το σαπουνι αφρο και ενα με καθαρο νερο. Καθε φορα που περναω με το σαπουνι το ξεπλενω στο καθαρο νερο και ετσι η βρωμα/σκονη δεν παει μεσα στο σαπουνι και μετα παλι στο αυτοκινητο. Αφου το τελειωσω χρησιμοποιω τεχνιτο πετσι για τα πολλα νερα και μετα ειδικη πετεσετα απο microfiber που ειναι πολυ αποροφητικη και δεν αφηνει λεκεδες και γραμμες. Επισης Τα τζαμια τα καθαριζω με ενα ειδος σαπουνιου (BonAmi) που καθαριζει σε βαθος και βγαζει το λιπαρα αποθεματα απο εντομα και βρωμα του δρομου. Απισης δεν ξεχανω να καθαρισω τους υαλοκαθαριστηρες με το ιδιο σαπουνι μια και αν μεινουν βρωμικοι παλι θα το βαλουν στο παρμπριζ. Μετα το στεγνωμα εχω πιο μικρες πετσετες απο microfiber που τα χρησιμοποιω για τα νικελ. Τα φωτα μπροστα και πισω. Αν εχεις πεπιεσμενος αερα τοτε μπορει να διωξεις το νερο απο τα διαφορα ανοιγματα μεταξυ φωτων κτλ
Μετα απο αυτο αν θελεις να βαλεις κερι (wax) προτεινω zaino bros (http://www.zainostore.com/Merchant2/merchant.mvc). Εχουν καλα υλικα και πολλες οδηγιες για περιποιηση των αυτοκινητων.
Επισης παντα μιλαμε για αυτοκινητα καθημερινης χρσησης μια και αν εχεις αυτοκινητο συλλεκτικο τοτε πρεπει να αποφευγεις σκονες και να το σκεπαζεις η να εχεις κλειστο γκαραζ με φιλτραρισμενη ανακυκλωση αερα και πολλα αλλα υπερβολικα πραγματα.
Ολα αυτα ειναι πολυ χρονοβορα αλλα συνηθως τα αποτελεσματα αξιζουν το κοπο και το εξοδο.
Νικος
-
Πολύ αναλυτικές οι εξηγήσεις που δίνετε αλλά που
τα βρίσκετε αυτά τα πανιά από microfiber και όλα τα
υπόλοιπα ειδικά προιόντα που αναφέρετε? (ειδικά ο οuzo power) -
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Μετα απο αυτο αν θελεις να βαλεις κερι (wax) προτεινω zaino bros (http://www.zainostore.com/Merchant2/merchant.mvc). Εχουν καλα υλικα και πολλες οδηγιες για περιποιηση των αυτοκινητων.
Nai kai to Zainos einai korifh. Auth thn eudomada 8a mph monima to oxhma sthn apo8ikh. Opote 8a exo 4 mhnes na asxoli8o me waxing. Skeftomai na dokimaso to Glare Polish
http://www.autopolish.net/
http://www.webbikeworld.com/r2/glare-po ... polish.htmgramacar dustixos o Nikos kai ego menoume ektos Elladas. Opote na sou poume pou 8a ta brhs den mporoume.
-
Πωπώ κάτι ψωνάρες που υπάρχουν! Αν ποτέ θελήσω να αγοράσω μεταχειρισμένο αυτοκίνητο θα ήθελα να έχει τέτοιο ιδιοκτήτη!
Αναρωτιέμαι αν αξίζει τον κόπο αλλά υποπτεύομαι ότι είναι από τους μαζοχισμούς που ευχαριστιέται κανείς! Απλά ο βαθμός τελειότητας που επιτυγχάνουν μερικοί με τρομάζει!
Όταν είχα καλό μαύρο αυτοκίνητο κάτι έκανα, πλύσιμο με ειδικό σαμπουάν, διώξιμο του νερού με πετσί (γνήσιο όχι συνθετικό...που μάλλον είναι καλύτερο) και κέρωμα (με κερί που πιάνεται το χέρι σου όχι με τα άλλα τα ζουμιά τα εύκολα!) και το αυτοκίνητο έδειχνε αλλιώς, άξιζε τον κόπο. Τώρα με ένα σαραβαλάκι-εργαλείο μετακίνησης τίποτα! Έχει να πλυθεί πάνω από χρόνο νομίζω! Αφού έχει τόσους λεκέδες από πουλιά, δέντρα, μυστήριες ουσίες που δεν είναι πια άσπρο!!
Πάντως από την παλιότερη εμπειρία μου μετά από καλό κέρωμα είναι εντυπωσιακό το πως γλυστράει η κουκούλα και πέφτει από το αυτοκίνητο όταν πας να την βάλεις! Σταγόνες νερό τις φυσάς και κυλάνε χωρίς να αφήνουν σημάδια! Μαγικό! -
Μπα τα πουλανε στο Δυκτιο. Αν συμφερει το εξοδα μεταφορας δεν ειναι ασχημα. Επισης τα πλενω ολα αυτα στο πλυντηριο και στεγνωμα στο σχοινακι. Τα microfiber δεν πρεπει να πλενονται με αλλα ρουχα μια και μαζευουν ολες τις ινες απο τα αλλα ρουχα. Το μυστικο ειναι να τα βρεχετε καλα και μετα πολυ στιψιμο. Μετα περναμε τα ταμπλο και μεσα το αυτοκινητο και μαζευει την σκονη σαν μαγνητης.
Μετα ενα πλυσιμο χωρις καν σαπουνι και κρεμαστε το να στεγνωσει και ειναι ετοιμο ξανα.
Το ειδος κεριου ειναι προσωπικη εκτιμηση και σηκωνει πολυ κουβεντα οποτε δε το ανοιγω καν. Εχω χρησιμοποιησει Zymol (για 50 δολ το κουτακι) και ειναι φοβερο αλλα πρεπει να το περνας καθε βδομαδα. Επισης αυτο που λενε multi-step process εχει βαση γιατι πρεπει το αυτοκινητο να προετοιμασθει πριν το κερι.
Επισης καμμια φορα χρησιμοποιω ειδικο σπρευ αφου το πλενω αν το κερι δεν εχει φυγει.
Επισης το καυσαεριο και ο κακος καιρος/αλατια ειναι κακο για το αυτοκινητο. Βγαζει το κερι πιο γρηγορα και φυσικα αν ειναι πολυ κρυο αντε να βγεις να πλυνεις το αυτοκινητο
Να ενα μερος που πουλαει microfiber πετεστες.http://secure.cartsvr.net/catalogs/catalog.asp?prodid=1791547
Νικος
-
Επισης καμμια φορα χρησιμοποιω ειδικο σπρευ αφου το πλενω αν το κερι δεν εχει φυγει. ΝικοςPio kanhs use? Exo dokimash kai to Show and Shine apo thn Mothers CALIFORNIA GOLD
SHOWTIME INSTANT DETAILER kai to Meguiars Quik Detailer. Brhsko to Meguiars polh anotero. Exo akoush poli kala logia kai gia to Detailer pou exei h Harley Davidson. 8a to dokimaso otan teliosh to Meguiars. -
Ta apotelesmata enos teliou Wax Job. No Swirls on my car baby.
http://www.imagestation.com/album/?id=4 ... ode=invite -
Τα σκουρα αυτοκινητα ειναι μπελας να τα κραταει κανεις πολυ καθαρα. Αλλα οταν τα καθαρισεις πω πω φαινονται φοβερα. (μια και ειχα 3 μαυρα αυτοκινητα μεχρι τωρα - μπορει και τεταρτο κατα την ανοιξη)
Χρησιμοποιω το Μeguiars και εγω, επισης και ενα απο τα σπρευ κερια. Επισης σκεφτομαι να χρησιμοποιησω το Z-6 Ultra Clean Gloss Enhancer Spray απο τους Ζαινο.
Νικος
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Πωπώ κάτι ψωνάρες που υπάρχουν! Αν ποτέ θελήσω να αγοράσω μεταχειρισμένο αυτοκίνητο θα ήθελα να έχει τέτοιο ιδιοκτήτη!
Αναρωτιέμαι αν αξίζει τον κόπο αλλά υποπτεύομαι ότι είναι από τους μαζοχισμούς που ευχαριστιέται κανείς! Απλά ο βαθμός τελειότητας που επιτυγχάνουν μερικοί με τρομάζει!
Όταν είχα καλό μαύρο αυτοκίνητο κάτι έκανα, πλύσιμο με ειδικό σαμπουάν, διώξιμο του νερού με πετσί (γνήσιο όχι συνθετικό...που μάλλον είναι καλύτερο) και κέρωμα (με κερί που πιάνεται το χέρι σου όχι με τα άλλα τα ζουμιά τα εύκολα!) και το αυτοκίνητο έδειχνε αλλιώς, άξιζε τον κόπο. Τώρα με ένα σαραβαλάκι-εργαλείο μετακίνησης τίποτα! Έχει να πλυθεί πάνω από χρόνο νομίζω! Αφού έχει τόσους λεκέδες από πουλιά, δέντρα, μυστήριες ουσίες που δεν είναι πια άσπρο!!
Πάντως από την παλιότερη εμπειρία μου μετά από καλό κέρωμα είναι εντυπωσιακό το πως γλυστράει η κουκούλα και πέφτει από το αυτοκίνητο όταν πας να την βάλεις! Σταγόνες νερό τις φυσάς και κυλάνε χωρίς να αφήνουν σημάδια! Μαγικό!Ψωνια δεν θα πει τιποτα. Και που να δεις ποσο κολημενος ειμαι με τα λιπαντικα και τις αλλαγες λαδιων και ολα αυτα.
Καθε φορα σκεφτομαι τι λεφτα πεταω αλλα δεν μου παει να παρω τιποτα αλλο.
Νικος
-
Πάντως από την παλιότερη εμπειρία μου μετά από καλό κέρωμα είναι εντυπωσιακό το πως γλυστράει η κουκούλα και πέφτει από το αυτοκίνητο όταν πας να την βάλεις! Σταγόνες νερό τις φυσάς και κυλάνε χωρίς να αφήνουν σημάδια! Μαγικό!Ψωνια δεν θα πει τιποτα. Και που να δεις ποσο κολημενος ειμαι με τα λιπαντικα και τις αλλαγες λαδιων και ολα αυτα.
Καθε φορα σκεφτομαι τι λεφτα πεταω αλλα δεν μου παει να παρω τιποτα αλλο.
Νικος
hahaha my lost brother. I finally found you.
-
Έτσι είμαι και εγώ το καλοκαίρι όμως που έχω καιρό και χώρο στο εξοχικό. Το χειμώνα πλυντήριο μόνο εξωτερικά και ένα κέρωμα για προστασία.
Ενιδαφέρουσα διεύθυνση που έχω δώσει παλίοτερα και μάλλον εννοεί ο Emmanouil είναι http://www.autoglym.co.uk πλήρης οδηγός προιόντων της κορυφαίας για μένα ευρωπαικής εταιρείας ( υπάρχουν και στην Ελλάδα αυτά του OUZO και του Νίκου νομίζω όχι αλλά δεν παίρνω και όρκο ) και αναλυτικές οδηγιές βήμα προς βήμα για πλύσιμο μέσα έξω γυάλισμα και αποκατάσταση ζημιών σε χρώμα ταπετσαρίες εσωτερικό. Επίσης http://www.sonax.de άλλη μια σειρά προιόντων που θα την βρείτε σχεδόν στο σύνολο της στο Praktiker και αλλού υποθέτω. Οι δύο αυτές εταιρείες έχουν καταστήμάτα σε Αθηνα και Θεσ/νίκη ( θα επισκεφτώ ένα τα Χριστούγεννα μάλλον και θα γραψω εντυπώσεις ) που προσφέρουν όλες τις υπηρεσίες καθαρισμού αναγέννησης και αποκατάστασης του αυτοκινήτου.
Αυτά ελπίζω να βοήθησα! Και κάτι ακόμα ποτέ υγρό για πίατα γιατί παεί το βερνίκι του χρώματος. ΄Αλλωστε ειναι για πιάτα -
Παιδια με το πλυσιμο της μηχανης τι γινεται??????
Κατι εχω ακουσει για βενζινη(βρεχεις ενα πινελο με βενζινη και περνας ολη την μηχανη) η για πετρελαιο(παρομοιος τροπος) και μετα περνας απο πανω ενα καθαρο πανι και η μηχανη γινεται σαν καινουργια.
Ξερει κανενας πως μπορουμε να καθαρισουμε αποτελεσματικα το μοτερ???
Ευχαριστω. -
Παιδιά ευχαριστώ για τις συμβουλές. Ο ouzo power και ο tsitsataki φαίνεται να κρατούν τα πρωτεία στην περιποίηση του αυτοκινήτου τους !
Θα διαβάσω και τα link σας και βλέπουμε. -
Ένα ερώτημα παραμένει όμως: αν ξέρει κανείς πού θα σου περιποιηθούν άλλοι το τουτού σου για σένα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο....
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ