-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Έχει κανείς να προτείνει μια καλή μέθοδο καθαρισμού της εσωτερικής επιφάνειας του παρμπρίζ; Έχω δοκιμάσει μαντηλάκια για τζάμια αλλά αφήνουν ίχνη που γίνονται ιδιαίτερα ενοχλητικά όταν έχω αυτοκίνητο με φώτα από απέναντι ή όταν οδηγώ κόντρα στον ήλιο...τα ίδια ίχνη αφήνει και καθαριστικό σπρέϋ της Michelin χρησιμοποιούμενο με micro-fiber ύφασμα καθώς και απλό azax με φανέλα, αν θυμάμαι καλά...Καμιά καλή ιδέα;
εφημερίδα, όπως έγραψαν και οι προηγούμενοι -παραδοσιακή συνταγή. Βάλε κανένα γάντι μόνο γιατι θα φτιάξεις χέρια καρβουνιάρη (μάλλον εφημεριδοπώλη) μετά.
ΙΜΟ, πάντως την καλύτερη δουλειά κάνουν οι μικροϊνες, ΑΛΛΑ όταν χρησιμοποιείς τέτοια πανάκια/σφουγγαράκια (εγώ έχω τα μπλε της Vileda) ΔΕΝ χρειάζεται απορρυπαντικό, άζαξ ή κάτι παρόμοιο. Σκέτο βρεγμένο-στιμμένο πανάκι κάνει άψογη δουλεια ΣΥΝ του ότι αφαιρεί -με λίγο κόπο- και πιθανά άλατα που έχει πιάζει το τζάμι. Για ακόμη καλύτερη δουλειά, βάζεις και λίγο ξίδι στο πανάκι. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αζαξ με εφημεριδα,δεν αφηνει καθολου ιχνη στο τζαμι.το καλυτερο αποτελεσμα, και στα τζαμια του σπιτιου.
-
Ευχαριστώ πολύ για τις ιδεές...θα δοκιμάσω σύντομα τη μέθοδο της εφημερίδας Πάντως έχω την εντύπωση ότι τα τελευταία χρόνια οι εφημερίδες δε μαυρίζουν τα χέρια τόσο πολύ όσο πριν καμιά δεκαετία...βελτιώθηκαν ποιοτικώς τα φύλλα φαίνεται...
-
Καλησπέρα παιδιά,
σε αυτοκίνητο 2.5 ετών έχει αρκετά άλατα η πλάτη του κάθισματος του οδηγού. Προφανώς από ιδρώτα τους καλοκαιρινούς μήνες, παρόλο που στις ζέστες χρησιμοποιώ κλασσική πετσετούλα. Είναι οι κλασσικοί άσπροι λεκέδες σε σκούρο κάθισμα. Σκέφτομαι κάποιο καθαριστικό απο Praktiker, αλλά φοβάμαι μην πάρω τπτ και μου τα κάνει χειρότερα. Έχετε κάποια δοκιμασμένη λύση ??
Ευχαριστώ. -
Αυτός ο έγχρωμος αφρός(ροζ,μωβ,μπλε) που ρίχνουν με πιεστικό σε πλυντήρια, ξέρει κανείς που μπορούμε να τον βρούμε?
-
Ο χρήστης tzs έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά,
σε αυτοκίνητο 2.5 ετών έχει αρκετά άλατα η πλάτη του κάθισματος του οδηγού. Προφανώς από ιδρώτα τους καλοκαιρινούς μήνες, παρόλο που στις ζέστες χρησιμοποιώ κλασσική πετσετούλα. Είναι οι κλασσικοί άσπροι λεκέδες σε σκούρο κάθισμα. Σκέφτομαι κάποιο καθαριστικό απο Praktiker, αλλά φοβάμαι μην πάρω τπτ και μου τα κάνει χειρότερα. Έχετε κάποια δοκιμασμένη λύση ??
Ευχαριστώ.Το καθαριστικο εσωτερικων χωρων της Sonax (ασπρο διαφανες μπουκαλι-σπρει) εβγαλε απο τα καθισματα ολα τα αλατα που ειχαν. Και το καλο ειναι οτι φαινεται πως εχει αρκετα ηπεια δραση. Περιπου 6-7 Ευρω κοστιζει.
-
Ο χρήστης IBIZA1_0 έγραψε:
Αυτός ο έγχρωμος αφρός(ροζ,μωβ,μπλε) που ρίχνουν με πιεστικό σε πλυντήρια, ξέρει κανείς που μπορούμε να τον βρούμε?http://www.voulis.com/products.asp?id=242
Δέν έχω προσωπική εμπειρία, πάντως απο συναδέλφους που έχουν δουλέψει τέτοιους αφρούς έχω ακούσει πολλά προβλήματα. Το βασικό είναι οτι δέν ξεβγάζεται εύκολα και αφήνει υπολείματα. Επίσης υπάρχει μια πιθανότητα να αφήσει χρώμα σε ορισμένα είδη πλαστικών.
Είναι καθαρά για θέμα εφέ, δέν έχει καμία πρακτική αξία
-
ξερει κανεις αυτη την εταιρια http://www.percenta.com/gr/index.php εχει διαφορα προιοντα καθαρισμου και για αυτοκινητα το θεμα ειναι αξιζουν τα προιοντα η οτι λεει ειναι μουφες?
-
-
το ίδιο είχα πάθει στο Σάξο. Δεν ξέρω τι ήταν....αλλά το έπαθα όταν έφτιαχναν την Μαραθώνος.
εκεί που πήγα να το πλύνω μου είπε ότι συνέχεια τέτοια του έρχονταν. For the record δεν κατάφερα να το βγάλω. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
For the record δεν κατάφερα να το βγάλω. -
Τσιμεντο;Ασβεστης;Χρωμα διαγράμμισης;
-
Σαν τσιμέντο ήτανε....το ξύνα λίγο με το νύχι κι έφευγε. Αλλά δεν άντεξα να κάτσω να το κάνω όλο γιατί μπορεί να έκανα ζημιά στο χρώμα. Μετά βέβαια του έκανα μια κ καλή ζημιά (στούκα) οπότε no hard feelings
-
Πολλές φορές τέτοια στίγματα δυστυχώς δεν φεύγουν με 1-2 πλυσίματα. Γι' αυτό και δεν πρέπει να επιμένεις και να τα τρίβεις γιατί θα καταστρέψεις χειρότερα το χρώμα.
Πέρνα και από ένα εξειδικευμένο κατάστημα με προϊόντα καθαρισμού (τα γνωστά επώνυμα) μήπως έχουν κάτι που θα βοηθήσει στην αφαίρεσή του.
-
για δέρμα δοκίμασα το προιόν της 1z και αρκετά ως πολύ ευχαριστημένος.
δεν γυαλίζει, μαλάκωσε το δέρμα ΙΜΗΟ αλλά δεν μυρίζει και πολύ ευχάριστα στην αρχή (1-2 μέρες) -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Σαν τσιμέντο ήτανε....το ξύνα λίγο με το νύχι κι έφευγε. Αλλά δεν άντεξα να κάτσω να το κάνω όλο γιατί μπορεί να έκανα ζημιά στο χρώμα.elteo, με σκοτώνεις! Τα ίδια χαρακτηριστικά και το δικό μας!
Που να πάω? Προτείνετε...
-
Για δοκίμασε πετρέλαιο με ένα μαλακό πινελάκι ή και σφουγγαράκι.
Εντάξει μη με φάτε.Μια ιδέα έριξα.
Στη σκληρή βρώμα βοηθάει.
-
Μουλιασμα με πετρελαιο θα ελεγα και εγω.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μουλιασμα με πετρελαιο θα ελεγα και εγω.To πετρελαιο:
ι) διαλύει το τσιμέντο? (γιατι μοιάζει να είναι)
ιι) το χρώμα το επηρεάζει?
-
Τις ίδιες πιτσιλιές(μάλλον από τσιμέντο)είχα αρπάξει και γω,σε κάποια σημεία στους μαρσπιέδες.
Τις έβγαλα με το turbo του πλυστικού.
Βέβαια χρειάστηκα να πυροβολάω κανά τέταρτο,αλλά τη δουλειά μου την έκανα.
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ