-
-
Ήρθαν και οι πετσέτες , οι κίτρινες φαίνονται αφράτες πολύ αν και δεν έχουν μακρύ πέλος , η γκρι είναι λίγο ποιο ψιλή!
διαστάσεις 4080 η κίτρινη (3.72ε) , 3575 η γκρι (2.99ε), 30*30 οι μικρές (5,79ε - 3 τμχ)! με μηδενικά μεταφορικά
https://www.aliexpress.com/item/33040564990.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dlm7Frj
https://www.aliexpress.com/item/1005001678354405.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dlm7Frj
Στο πρώτο πλύσιμο θα πω εντυπώσεις !
@mastoras78: Με το σύρμα στο τζάμι ανατρίχιασα μάλλον θα πάρω κανένα φτηνό πηλό να δοκιμάσω μόνο για το τζάμι . Με τον πηλό δεν νομίζω να κάνω κατά λάθος καμιά λαλακία στο τζάμι ε?
-
Ωραίες φαίνονται, ειδικά την μεγάλη σκέφτομαι να τη χτυπήσω και από τιμές σκάνδαλο ! Το Σαββάτο πήγα σε self service πλυντήριο αυτοκινήτων στο Ελληνικό. Έβλεπα να χρησιμοποιούν την βούρτσα / σκούπα (που βγάζει νερό με αφρό) και να στεγνώνουν αμάξια χιλιάδων ευρώ με πανάκια 40χ40cm τρίβοντας και ξανατρίβοντας τις ίδιες επιφάνειες πολλές φορές αντί για ένα μόνο πέρασμα. Σκεφτόμουν να τους πιάσω την κουβέντα ανταλλάζοντας καμιά συμβουλή αλλά το άφησα μην παρεξηγηθούμε για εξυπνάκηδες. Μόνο οι ταρίφες έκαναν σωστή δουλειά.
Υ.Γ. θυμήθηκα πριν χρόνια αυτοκίνητο γεμάτο άμμο και σκόνη στη γειτονιά αφού είχε γυρίσει από καλοκαιρινές διακοπές σε νησί να του έχουν γράψει στο καπό 'Θέλω πλύσιμο', το βλέπει ο ιδιοκτήτης και συμπλήρωσε από κάτω 'Αρέσω και άπλυτος' !
-
Όταν μπορέσω θα το ψάξω το προιόν 'με γραφίνη' δεν υπάρχει χρόνος τώρα. Κρατώ μικρό καλάθι πάντως..
Yem καλορίζικες, καλές φαίνονται και θα κάνεις τη δουλειά σου. Καλά έκανες και πήρες πολλές. Πηλό αν πάρεις βρές bilt hamber που έχει καλό vfm να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και να τον έχεις για μελλοντικές χρήσεις. Εγώ και σύρμα θα έβαζα στο τζάμι σε συνδιασμό με καλή λίπανση (σαπουνόνερο). Μη το φοβάσαι τόσο, αντέχει. Απο το τζάμι μάλιστα νωπεύω το δεύτερη πετσέτα στεγνώματος ακριβώς επείδη είναι safe σε σχέση να την ακουμπήσω απευθείας σε σχεδόν στεγνή λαμαρίνα... είπαμε, πλυστική αντίληψη!!! Ο πηλός θέλει λίγο διάβασμα και βίντεο στην λαμαρίνα μη κάνει ζημιά στο βερνίκι, δεν είναι για κάθε μέρα. Τα έχουμε ξαναπεί.
tesa άστο με αυτά που βλέπεις γύρω σου δακρύζεις ώρες ώρες.
Αν με το καλό καλοκαιριάσει και στρώσει το πράμα με το ιό να κάνουμε μια ομαδική μαλ.... πλύσιμο !
-
Ομαδική μαλ... Χαχαχαχχααχ κλαίω χαχαχαχ
Πηλό μόνο για το τζάμι, δεν θα κάνω στο χρώμα. Για αυτό και μόνο είπα κανένα φτηνό! Κάτσε να μάθω να περνάω τα γυαλιστικα σωστά και μετά βλέπουμε!
@tesa καλά έκανες και δεν μίλησες... Είναι περίεργοι οι καιροί τώρα με την κλεισούρα και όλοι αρπάζουν με το καλημέρα!
-
Ήρθαν χθες και τα σφουγγαράκια μικροίνας , ωραία αγορά και αυτά 2,02ε (5 τμχ) , πήρα και ένα γάντι που μοιάζει με τον Fido Dido αλλά μικρό πολύ για τα 2,23 ... έπαιρνα 2 από τα jumbo!Και αυτά χωρίς μεταφορικά !
Έβαλα και άλλο ένα γάντι σφουγγάρι για να βγουν τσάμπα τα μεταφορικά αλλά ο Κινέζος δεν το έβαλε!
https://www.aliexpress.com/item/4001332829586.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4diORtJ9
-
Το έψαξα με το γραφένιο ή όπως το λένε. Δε προσφέρει κάτι παραπάνω απο τα προιόντα που υπάρχουν ήδη στην αγορά. Μάρκετινγκ τρικ για δημιουργία καταναλωτικής ανάγκης. Πολύ προσοχή στους youtubers που προμοτάρουν προιόντα. Η τραγική πλειοψηφία τους είναι πληρωμένη διαφήμιση...
-
Μαπα δηλαδη το καρπούζι... Θενξ.
-
Υπάρχει project που πρέπει να γίνει για άλατα που έχω στον πίσω προφυλακτήρα. Δύσκολο πράγμα και θέλει ψάξιμο. Υπήρχε ένα μπεκ στον κήπο που όποτε φύσαγε μου γύρναγε νερό στο αμάξι και δεν είχε νόημα να ασχοληθώ μιας και θα τα ξαναμάζευε. Τώρα που άλλαξα τον χώρο και δεν υπάρχει το φάκεν μπεκ θα ασχοληθώ να τα βγάλω. Δε φαίνονται, μόνο εγώ τα βλέπω μιας και είναι λευκό το αμάξι..
Αν τα άλατα είναι φρέσκα φεύγουν πιο εύκολα και έχω και ανάλογο προιόν που μου επιτρέπει να πλύνω ακόμα και στον ήλιο χωρίς white spots. Στα 'παλιά' άλατα όμως οι λύσεις που διαβάζω είναι για καθαριστικά τύπου viakal, ξύδι, πηλός μέχρι και κανονικό γυάλισμα με αλοιφαδόρο. Είδωμεν
Γύρισα νωρίς και με αφορμή τον καλό καιρό σήμερα είχα κουράγιο να ασχοληθώ με τα άλατα στον πίσω προφυλακτήρα που είχα για μήνες. Πρώτη προσέγγιση με προιόν detailing. Δεν έκανε διαφορά μιας και είναι αρκετά ήπιο και στην ουσία είναι ένα απλό quick detailer για φρέσκα white spots και πλύσιμο στον ήλιο.
Δεύτερη απόπειρα με λευκό ξύδι σε αναλογία 50/50 με απιονισμένο νερό. Ψέκασμα και δέκα λεπτά μετά που σκούπισα, ένα μεγάλο χαμόγελο ξεκίνησε να σχηματίζεται. Τα άλατα που είχαν 'ποτίσει' και δε φεύγαν με τίποτα δε φαινόντουσαν πια. Έκανα και ένα δεύτερο χέρι με το μίγμα και τέλος ξέπλυνα με νερό και στέγνωσα.
Απαλάχθηκα από δαύτα και ήμουν αρκετά τυχερός θα έλεγα. Δεν είχανε κάνει bond στο βερνίκι και γλιτώσαμε το τοπικό γυάλισμα. Φαντάζομαι αν το αμάξι πλενόταν μια φορά το χρόνο ή το χτύπαγε σε εκείνο το σημείο ο ήλιος το κακό θα είχε γίνει.
Όλα καλά και το φχαριστήθηκα. Το μόνο που μετάνιωσα είναι που ξέχασα να βγάλω φωτογραφίες πρίν και μετά...
-
Εε η αλήθεια είναι ένα φωτορεπορταζ θα το θέλαμε!
Well done bro Και Ας μην είδαμε το πριν και το μετά
-
Wow δεν το ειχα σκεφτεί.
Αυτο με τα αλατα κανει και για τα μαυρα πλαστικα που ξεθωροαζουν ή καμια σχεση;
Αν οχι τι κανω για τα μαυρα πλαστικα. Δοκιμασα με πιστολακι.... Δεν τα πολυ κατάφερα
-
Αν τα μαύρα πλαστικά έχουν άλατα θα δουλέψει το ξύδι αλλά θέλει λιγότερο χρόνο και προσοχή μην τα αλλοιώσει και βγάλουν ασπρίλα.
Τα πολυκαιρισμένα πλαστικά που έχουν ξεθωριάσει είναι αρκετά δύσκολη υπόθεση και ευτυχώς δεν έχει χρειαστεί ως τώρα να ασχοληθώ εντατικά.
Απ'όσο διαβάζω υπάρχουν κάποια coatings που με αρκετό χρόνο και προετοιμασία μπορούν να τα επαναφέρουν σε καλό βαθμό.
Επειδή όμως είμαι σίγουρος οτι δεν υπάρχει μόνιμη λύση και ότι με τον καιρό η 'ασπρίλα' επανέρχεται θα δοκίμαζα να τα ενυδατώνω με κάποιο καλό και εύκολο προιόν όσο πιο συχνά μπορώ.
-
Καταλαβα.... Ναι για πλαστικα 20 ετων αυτοκινήτου παρκαρισμενο στον ήλιο. Καταλαβαίνεις.....
Ακομα και σε c suv 3 ετων που εχει παντου μαυρα πλαστικα αρχιζεις και βλεπεις πως το πλαστικα ανοιγουν το χρωμα τους.
Ενας απο του λογους που ενω μ αρεσεουν τα crossover με τις ποδοες τους, δεν τα βρισκω πρακτικά. Χιλιες φορες βαμενη επιφάνεια με βερνίκι
-
Μιας και με ξανάπιασε το μικρόβιο τελευταία, αποφάσισα να αγοράσω αλοιφαδόρο. Περιμένω να έχει ξανά στοκ ο προμηθευτής απο το εξωτερικό και να βάλω παραγγελία. Τελικά αν το δείς σα hobby είναι όλα πιο απλά στο μυαλό μας..
Για όποιον γενικά ενδιαφέρεται να ασχοληθεί λίγο παραπάνω υπάρχει το http://www.cardetailing.gr/phpBB3/index.php που με έχει βοηθήσει αρκετά και έχει πολύ αξιόλογα μέλη πρόθυμα να βοηθήσουν.
Μιας και πιάσαμε κουβέντα για προιόντα τελευταία και επειδή τα έχω 'περάσει' και εγώ ισχύει το εξής. Κοστίζουν, πέφτει πολύ promo και είναι δύσκολο να τα προμηθευτείς ειδικά αν βάλεις τα μεταφορικά κτλ κτλ. Παραθέτω το παρακάτω link απο detailer που προτείνει αποτελεσματικά **ελληνικά **προιόντα. Πολύ πιο εύκολο να τα προμηθευτείς και σε πολύ λογικές τιμές. Έχει βάλει και άλλα video στη σελίδα του κάτι που με χαροποιεί μιας και τα βρήκα όλα χρήσιμα εναρμονισμένα με την ελληνική πραγματικότητα.
Το video είναι δύο μέρη, έβαλα το πρώτο
-
Ωραιος... Θα το δω ολόκληρο.
Απο αυτα ποιο αξιζει;
https://www.skroutz.gr/c/1915/Aloifes-Katharistika-Aytokinitou/m/21457/Sonax.html?keyphrase=κερι
-
Ωραιος... Θα το δω ολόκληρο.
Απο αυτα ποιο αξιζει;
Το sonax brilliant shine detailer πολυ καλο προιον αν και ειναι λιγο μπελαδιδικο στην εφαρμογη.
Εξαρταται τι θες να πετυχεις.
Αν σε ενδιαφερει μονο η προστασια θα προτεινα merzena powerlock.
Αν θες να κρυψεις και ψιλοατελειες οπως αραχνη η πολυ ψιλες γραντζουνιες πρεπει να πας σε all in one προιον οπως το sonax polish and wax 2. Mε αυτου του τυπου τα προιοντα βεβαια η διαρκεια της προστασιας ειναι μικροτερη.
-
Sonax bsd είμαι στο τρίτο μπουκάλι, πάει παντού ακόμα και στη σαλάτα. Το powerlock εξαιρετικό αν και θέλει λίγο πιο advanced εφαρμογή, κανονικό sealant πάντως από τα καλύτερα, με εξαιρετική διάρκεια.
Στα κεριά με fillers εκτός του sonax polish and wax 2 να προσθέσω το Auto Finesse triple, Autoglym srp
-
Τυπική ανάγνωση των χαρακτηριστικών ενός προϊόντος κερώματος:
Το προϊόν της εταιρείας μας γυαλίζει κλπ.... και αποτελεί το ενδιάμεσο στάδιο μεταξύ του άλλου μας προϊόντος και του παράλλου.Και καταλήγεις τελικά να βλέπεις ένα σωρό προϊόντα κερώματος που το καθένα λέει ότι αποτελεί μόνο ένα στάδιο από το κέρωμα και ότι τελικά χρειάζεται να περάσεις εκατό προϊόντα προκειμένου να το πετύχεις. Η αρπαχτή έχει και τα όριά της. Και να σας πω τι υποψιάζομαι; Ενίοτε μπορεί να το κάνουν επειδή τα προϊόντα τους είναι τελείως άχρηστα και θέλουν να δικαιολογηθούν που δεν βλέπεις αποτέλεσμα. Για να σου πουν δηλαδή μετά:
...βέβαια δεν είχε αποτέλεσμα, αφού δεν ακολούθησες όλα τα στάδια του κερώματος.Να σας πω την αλήθεια, όταν τα βλέπω όλα αυτά μου έρχεται να αφήσω το αυτοκίνητο τελείως άπλυτο.
Τέλος πάντων, ας κάνω μια ερώτηση: αυτά τα προϊόντα που έχουν κερί το οποίο απλώνεται μετά το πλύσιμο, ενώ το αυτοκίνητο είναι υγρό, κατά πόσο αποτελεσματικά είναι;
Συγκεκριμένα έχω στο μυαλό μου το Quik Wax της Meguiars -
Καλησπέρα Αλέξανδρε. Σε ποιό προιόν αναφέρεσαι που γράφει ότι το κέρωμα έχει πολλά στάδια ? Αυτό είναι εξαίρεση και όχι ο κανόνας.
Τα πράγματα είναι απλά. Πλένεις-στεγνώνεις-προστατεύεις. Ένα προιόν αρκεί για να προστατέψεις. Κερί/συνθετικό κερί/sealant πές το όπως θές. Υπάρχουν εξειδικευμένα προιόντα που κάνεις stack διάφορα layers αν θέλεις αλλά αυτά αφορούν τους enthusiasts και ψυχαναγκαστικούς.
Για να σε βοηθήσω τα πράγματα είναι απλά. Όσο πιο δύσκολη και εξειδικευμένη είναι η εφαρμογή ενός προιόντος προστασίας τόσο μεγαλύτερη διάρκεια έχει. Αν δείς να προτείνουμε 3-4 προιόντα δε σημαίνει οτι τα χρησιμοποιόυμε όλα μαζί, ή στο ίδιο αμάξι.
Αυτό που ανέφερες δε το έχω χρησιμοποιήσει και δεν έχω γνώμη. Εγώ πάντως όταν θέλω να μελετήσω νέα προιόντα μπαίνω σε εξειδικευμένα forum και δε στέκομαι στις κριτικές του Σκρούτζ.
Τα κριτήρια μου για ένα κερί είναι αποτελεσματικότητα,διάρκεια,ευκολία χρήσης,καταλληλότητα για το συγκεκριμένο όχημα, τιμή και διαθεσιμότητα.
-
Καλησπέρα Αλέξανδρε. Σε ποιό προιόν αναφέρεσαι που γράφει ότι το κέρωμα έχει πολλά στάδια ? Αυτό είναι εξαίρεση και όχι ο κανόνας.
Δες μερικά:
https://www.skroutz.gr/s/11704568/Meguiar-s-Ultimate-Compound-G17216-450ml.html#description
....Ασφαλής χρήση σε όλα τα χρώματα. Προετοιμάζει τέλεια την επιφάνεια πριν από το κέρωμα. ...https://www.skroutz.gr/s/25392209/Meguiar-s-Κεραμικό-Σπρέι-Hybrid-Ceramic-Detailer-768ml.html
...(από την περιγραφή ενός site) Αποτελεί το ενδιάμεσο στάδιο ανάμεσα στο πλύσιμο και το κέρωμα για υβριδική κεραμική προστασία....https://www.skroutz.gr/s/22820601/Meguiar-s-Hybrid-Ceramic-Liquid-Wax-473ml.html
...Κατάλληλο ως βασικό ή ως τελικό στρώμα προστασίας.https://www.skroutz.gr/s/11704790/Meguiar-s-Deep-Crystal-Carnauba-Wax-Step-A2216-473ml.html
...Εφαρμόστε σε επιφάνεια αφού έχει καθαριστεί με την Deep Crystal Paint Cleaner Step 1 και γυαλιστεί με την Deep Crystal Polish Step 2.
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ