-
@tesa54 Θύμισε μου τι αμάξι έχεις και αν είναι παλιό ή καινούργιο. Κάνεις διαδρομές εκτός δρόμου με χώματα και λάσπες ?
-
- Nissan X-trail του 2015 χρώμα ανθρακί, χώμα και λάσπη τον Δεκέμβριο στο χωριό για ελιές και το καλοκαίρι χωματόδρομοι για τις παραλίες. Τα χοντρά τα διώχνω πάντα αμέσως μετά με το πιστόλι του πιεστικού και σκέτο νερό αλλά πάντα η θαμπάδα εκεί κάτω μένει. Θέλει χημεία και βούρτσα; Δεν έχω παράπονο αλλά θέλω να το δω ξανά σαν καινούριο. Καλό βράδυ
-
Κάνει όλη τη διαφορά τελικά να ξέρουμε για τι αμάξια μιλάμε, τι χρήση κάνουν, τι επιθυμεί ο ιδιοκτήτης και πόση ενέργεια και μεράκι μπορεί να διαθέσει..
Ας πούμε αν είχες αμάξι που έκανε μόνο ήπια αστική χρήση και ενός έτους δε θα σου πρότεινα ένα χημικό δυνατό σα το Κ2, αλλά με αυτά που γράφεις μια φορά το χρόνο στην περίπτωση σου δεν είναι κακή ιδέα. Τέτοια προιόντα είναι ισχυρά χημικά και βρωμάνε πολύ. Έχω κάτι ανάλογο αλλά δε το έχω χρησιμοποιήσει ακόμα στο αμάξι μου, δε χρειάζεται. Σε άλλα της οικογένειας και αν μιλάμε για μάκα και επικαθήσεις που δε βγαίνουν με τρίψιμο το έχω χρησιμοποιήσει. Προληπτικά θα κάλυπτα και καμιά δαγκάνα αν είναι πολύ εκτεθειμένη μη πάει το προιόν, κάπου το είχα διαβάσει αυτό παλιότερα.. Αν θές κάτι όχι τόσο δυνατό και για πιο συχνή χρήση πάς στο δεύτερο link που παρέθεσες.
Για πλύσιμο απο κάτω αν μπορείς να το σηκώσεις και έχεις πιεστικό, αφροποιητή και μακριά σκληρή βούρτσα το κάνεις και μόνος σου. Στον αφροποιητή θα βάλεις δυνατό καθαριστικό πχ κάποιο APC σε χαμηλή αραίωση ανάλογα τις οδηγίες που αναγράφει. Ίσως είναι καλύτερα να το κάνεις όμως σε πλυντήριο/βενζινάδικο που θα είναι πολύ πιο εύκολο για αυτούς. Εγώ σκέφτομαι τι θα βγάλει απο κάτω και που θα πάνε όλα αυτά οπότε καταλαβαίνεις.. Θόλους και ότι πιάνει το μάτι χωρίς σήκωμα με βούρτσα και πιεστικό τα κάνεις ανα πάσα στιγμή αν θελήσεις.
Το γάντι του jumbo https://is.gd/PPzCQI είναι αυτό και έχει ποδαράκια. Είναι τόσο φτηνό(τσάμπα) επειδή μόνο η μια μεριά έχει μικροίνα η άλλη δεν έχει τίποτα. Το κάνει όμως πολύ εύκολο στο 'χέρι' και ιδανικό για να χώνεται παντού. Αγαπημένο προιόν ! Μου γυάλισαν πάντως και τα φτηνά γάντια μικροίνας που ανέβασες και θα 'χτύπαγα' δύο άνετα να είμαι καλυμμένος για όλα.
Αν βγάλεις ζάντες είναι καλή ευκαιρία για βαθύ καθαρισμό. Τα πλυντήρια έχουν **δυνατά **καθαριστικά γενικά. Εκεί ο χρόνος είναι χρήμα και η καλή πρόπλυση κάνει την δουλειά πιο εύκολη.
Το αμάξι το κερώνεις ? Όταν λές θαμπάδα χαμηλά τι εννοείς ? Μέχρι τώρα πώς το πλένεις ? ίσως έφτασε η ώρα του πηλού γι΄αυτό σε ρωτάω μιας και η χρήση του αυτοκινήτου είναι 'αντρική'
-
Καλημέρα Mastora και σ' ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Το αμάξι το πλένω 1 φορά το μήνα μόνος σε σκιά στο γκαράζ με βιομηχανικό δάπεδο (τα απόνερα μάλλον πάνε στον αγωγό ομβρίων και όχι λυμάτων) με χορηγό ως αρχάριος την Meguiar's, σαμπουάν Gold Class των 500 ml, πετσέτα στεγνώματος και 2 γάντια μικροϊνών άσπρα 19 ευρώ έκαστος για αμάξωμα / ζάντες ξεχωριστά. Τώρα έχουν φθαρεί και είμαι σε αναζήτηση για πετσέτα και γάντια. Χημικά για ζάντες δεν έχω βάλει ποτέ γιατί δεν χρειάστηκε και γιατί έχω δει ζάντα αλουμινίου να 'σκάει' ξεφλουδίζει, ίσως έφταιγαν και τα ούρα σκύλων ! Θαμπάδα αστόχως εννοούσα την σκόνη, ξεραμένη λάσπη, βρωμιά που μένει αν δεν τρίψεις ελαφρώς τους θόλους και την όλη ανάρτηση εκεί κάτω. Γυάλισμα κέρωμα δεν έχω κάνει και δεν πρόκειται να κάνω μόνος μου, θέλει ψάξιμο και τα λάθη κοστίζουν. Σκληρή βούρτσα και δυνατό APC με χαμηλή αραίωση φοβάμαι να βάλω μόνος μου. Έτσι κι αλλιώς έκλεισα πενταετία οπότε είναι προτιμότερο να το αφήσω για τον Μάρτιο σε έμπειρο μαγαζί detailing μαζί με πλύσιμο, θόλους ανάρτηση, πηλό, το πρώτο γυάλισμα και κεραμικό. Βέβαια κάποιοι λένε πως σ' ένα καινούριο αμάξι αυτό είναι καλύτερο να γίνεται από την αρχή για προστασία. Άλλη λένε μετά από 3-4 χρόνια ή αναλόγως τη χρήση, τη φθορά, το που παρκάρεις. Δεν έχω άποψη επ' αυτού. Έχω καταλήξει σε 2-3 εντός Αττικής σε Λυκόβρυση, Κορωπί, Φιλοθέη-Ψυχικό, Κερατσίνι, Αγία Παρασκευή. Ο γνωστός από βίντεο στο youtube στο Σχηματάρι πέφτει μακριά. Πάντως αξίζει η όλη διαδικασία για προστασία & συντήρηση και πάλι καλά που υπάρχει το ιντερνετ, facebook, youtube γιατί παλιά είχαμε μαύρα μεσάνυχτα και κατηγορούσαμε τον ήλιο.
-
Καλημέρα και σε εσένα tesa. Άνθρωπο που πλένει μόνος το αμάξι του τον νιώθω 'δικό' μου
Άν κάπου μπορώ να βοηθάω το κάνω με περίσσια χαρά λοιπόν. Από αυτά που γράφεις δεν είσαι αρχάριος, έχεις μια εμπειρία και τη 'δουλειά' την κάνεις. Σίγουρα έχεις αντιληφθεί ότι μεγαλύτερο ρόλο παίζει η γνώση και η τεχνική σε σχέση με τη μάρκα των προιόντων που χρησιμοποιούμε.
Όταν βλέπεις αμάξια δεκαετίας ή και λιγότερο με φθαρμένα σήματα , νίκελ , καπάκια ζάντας είναι από έκθεση στον ήλιο,αλάτι, χημικά πλυντηρίων αυτοκινήτου, ρύπους διαβρωτικούς που δεν απομακρύνονται εγκαίρως..
Apc είναι το all purpose cleaner που ανάλογα τη διαλυτότητα μπορείς να κάνεις από εσωτερικό εξωτερικό αυτοκινήτου μέχρι και κινητήρα. Για να μη σε μπερδεύω μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε καθαριστικό για τα σημεία που λές ακόμα και fairy για τα πιάτα.. Στο κάτω κάτω μιλάμε για επιφάνειες που σηκώνουν τρίψιμο όπως η ανάρτηση, οι θόλοι και από κάτω ότι πιάνει το μάτι, δε βρίσκω το λόγο να σε φοβίζει κάτι.. Ίσα ίσα χέρι θέλει και δύναμη.
Κεραμικό είναι πιο εύκολο και πιο οικονομικό να σου κάνουν όταν το αμάξι είναι νέο γιατί χρειάζεται λιγότερη 'προετοιμασία' . Τώρα στην 5ετία σίγουρα θα θέλει πηλό/γυάλισμα και για να γίνει σωστά δε θα είναι φτηνό. Ειδικά αν πάς σε σοβαρά μαγαζιά όπως της Λυκόβρυσης ή της Φιλοθέης που έγραψες. Όχι ότι δεν αξίζει η δουλειά τους να μην παρεξηγούμαι απλά, ότι πληρώνεις παίρνεις.
Γυάλισμα για να κάνεις μόνος θέλει διάβασμα, χώρο, χρόνο και εξοπλισμό. Κέρωμα όμως είναι πανεύκολο, ακόμα και κάποια σαμπουάν περιέχουν κερί. Εγώ στη θέση σου θα χάλαγα 15 έξτρα λεπτά να περάσω ένα κεράκι μόνος μου ανα δίμηνο και θα πάθαινες πλάκα με το πόσο πιο λίγο θα βρώμιζε και θα έδειχνε το χρώμα. Αν το βάλεις στο πρόγραμμα και αντιληφθείς τα οφέλη του θα μετανιώσεις που δε το είχες στην ρουτίνα σου όλο αυτό το διάστημα.
Κοίτα να έχεις 2 πετσέτες στεγνώματος, έχεις και μεγάλο όχημα και γενικά καλό είναι να έχεις μερικά παραπάνω πανάκια, όλο και κάπου χρειάζονται.
Αυτό που λές οτι πλέον είμαστε πιο ενημερωμένοι ισχύει, όρεξη θέλει και μεράκι
-
Έχω να πλύνω αμάξι πολύ καιρό λόγω κρύου και κάποιες εργασίες που έκανα στον κήπο μου. θα επανέλθω όμως δυναμικά μόλις στρώσει ο καιρός. Ψήνομαι να αλλάξω μέθοδο από τους δύο κουβάδες και να πάω στον ένα κουβά και πολλά σφουγγάρια του aliexpress . Το έχω περιγράψει λίγες σελίδες πίσω στο post #2839
Το έχεις ξαναπεί για αυτή την μέθοδο και το έψαξα λιγάκι , νομίζω για εσένα που έχεις αυλή και με άνεση έχεις εύκολα τα πιεστικά σου και τους κουβάδες σου και τα πάντα όλα γιατί να ζοριστείς με ενα κουβαδάκι και καμιά 30αριά σφουγγάρια ? Να πείς για εμένα πχ που πλένω στο δρόμο οκ...
-
Yem η μέθοδος είναι ακριβώς η ίδια με την παραδοσιακή. Δηλαδή τους δύο κουβάδες. Αυτό που περιγράφω είναι η αλλαγή ενός βήματος. Δεν έχει να κάνει με το χώρο μου, καμία σχέση.
Στην κλασσική μέθοδο έχεις ένα σφουγγάρι που το βουτάς στον κουβά με την σαπουναδα, περνάς την επιφάνεια, έπειτα το βουτάς στον άλλο κουβά με το νερό και το στυβεις για να φύγουν οι βρωμιές που έχει κρατήσει. Δλδ σου φεύγει η μέση σκυβοντας κάθε λεπτό και ζορίζεσαι να στύβεις. Προς το τέλος του πλυσίματος ο δεύτερος κουβάς είναι γεμάτος βρώμικο νερό που ξεπλένεις εκεί το σφουγγάρι για να το ξανακουμπήσεις στο αυτοκίνητο...
Αυτό που αλλάζει είναι ότι πλέον έχεις δέκα φτηνά σφουγγάρια. Βουτάς στην σαπουναδα, περνάς ένα panel και τέλος, μετά πετάς το σφουγγάρι σε έναν άδειο κουβά. Μετά παίρνεις νέο σφουγγάρι και συνεχίζεις. Πιο γρήγορα, πιο ξεκούραστα και με μεγαλύτερη ασφάλεια γιατί είσαι σίγουρος ότι δεν έχει μείνει τίποτα πάνω στο σφουγγάρι που παιδευοσουν να στύψεις!
Είναι πιο έξυπνο πιο αποδοτικό και πιο σύγχρονο. Οι εταιρείες θέλουν να μας πουλάνε μπουκαλάκια με μαγικό φίλτρο των 10-20 ευρώ έκαστο, σούπερ ντουπερ σφουγγάρια των 25 και κουβαδες των 30 ευρώ έκαστος με έξυπνη σιτα..
Τροφή για σκέψη λοιπόν.
Θα εκπλαγείς με το πόσο διαφορετικά προϊόντα δουλεύει ένα πλυντήριο αυτοκινήτων, ένας επαγγελματίας detailer και τι πλασάρεται ως mainstream στο consumer based κοινό όπως εμείς..
-
Μάστορα, αλλά αυτά τα 10 σφουγγάρια μετά πώς τα καθαρίζεις; Στο πλυντήριο θα χαλάσεις την απαλή τους επιφάνεια και με το χέρι θα σου πάρει πολλές ώρες.
-
Μάστορα, αλλά αυτά τα 10 σφουγγάρια μετά πώς τα καθαρίζεις; Στο πλυντήριο θα χαλάσεις την απαλή τους επιφάνεια και με το χέρι θα σου πάρει πολλές ώρες.
Καλησπέρα Αλέξανδρε,
Η αλήθεια είναι ότι η χειρότερη μου είναι το στήσιμο και μάζεμα/καθαρισμός του εξοπλισμού. Για αυτό πλέον οι αλλαγές που έκανα στον χώρο μου εκτός του να δημιουργηθεί επιπλέον χώρος στάθμευσης είναι και για να μειωθούν αυτοί οι χρόνοι. Όλα πλέον εύκολα και εργονομικά.
Κι όμως τα πανιά και τα σφουγγάρια στο πλυντήριο τα βάζω. Δε βάζω μαλακτικό, σκέτη λίγη σκόνη. Και χαμηλές στροφές και θερμοκρασίες. Ούτε τα βάζεις στεγνωτηριο. Μέχρι στιγμής όλα καλά γλιτώνω κόπο χωρίς να έχω παρατηρήσει επιπλέον φθορές
-
Θα το δοκιμάσω κάποτε αυτόμε τα πολλά σφουγγάρια !
-
Σήμερα ασχολήθηκα με το αυτοκίνητο (επιτέλους)..
Είχα να το πλύνω 2-3 μήνες όσο είχαμε καραντίνα. Παχύ στρώμα σκόνης αλλά όχι πολύ λάσπη.
Ξεκίνησα με σκούπα και εσωτερικό χωρίς να πλύνω τα πατάκια. Σκούπα, χτύπημα στα κάγκελα καλό και δε χρειάστηκαν βρέξιμο. Δεν μου αρέσει γενικά να βρέχω τα πατάκια, φθείρονται και πρέπει να μείνουν πολύ ώρα εκτός αυτοκινήτου για να μη φέρουν μυρωδιές στην καμπίνα. Πέρασα και τα πλαστικά με το ήπιο καθαριστικό.
Έπειτα πρόπλυση με αφροποιητή που έκανε πάρα πολύ καλή δουλειά και άφησε έυκολο έργο εφόσον και το αμάξι ήταν κερωμένο. Μετά δοκίμασα τη μέθοδο με τα πολλά σφουγγάρια και διακαιώθηκα. Γρηγορότερα, ευκολότερα, ασφαλέστερα. Το μόνο που με χάλασε στην αρχή και ήταν λίγο weird ήταν τα σφουγγάρια της πλάκας αλλά γρήγορα το ξεπέρασα.. Είναι μικρά σε μέγεθος, μίας όψης και δε κρατάνε σαπουνάδα. Έχουν και μικρό πέλος αλλά αρκετό για να είναι safe. Τη δουλειά πάντως την κάνανε και δούλευα με καθαρό νερό όλη την ώρα. Για ζάντες έκανα με το σφουγγάρι του Jumbo και τις τέσσερις με το νερό που είχε μείνει.
Το κέρωμα που είχα κάνει στο προηγούμενο πλύσιμο έδειξε τα δόντια και την αξία του.. Εκτός του ότι το αμάξι δε βρωμίζει εύκολα, όταν το πλένεις το νερό φέυγει πανεύκολα. Σήμερα έβαλα και κομπρεσέρ αέρα για να φύγουν τα νερά απο αρμούς και δύσκολα σημεία. Αυτό 'δουλέυει' μόνο σε κερωμένο όχημα. Πήρα ότι έμεινε με την πετσέτα στο τέλος η οποία δεν έγινε πολύ νωπή μιας και ο αέρας είχε διώξει το περισσότερο νερό.
Τέλος το ξανακέρωσα γρήγορα και το άφησα στην ησυχία του. Την άλλη φορά ίσως κάνω λεπτομέρειες όπως βαθύ καθαρισμό τζαμιών μέσα έξω και έξτρα φροντίδα στις ζάντες. Υπάρχει project που πρέπει να γίνει για άλατα που έχω στον πίσω προφυλακτήρα. Δύσκολο πράγμα και θέλει ψάξιμο. Υπήρχε ένα μπεκ στον κήπο που όποτε φύσαγε μου γύρναγε νερό στο αμάξι και δεν είχε νόημα να ασχοληθώ μιας και θα τα ξαναμάζευε. Τώρα που άλλαξα τον χώρο και δεν υπάρχει το φάκεν μπεκ θα ασχοληθώ να τα βγάλω. Δε φαίνονται, μόνο εγώ τα βλέπω μιας και είναι λευκό το αμάξι..
Αν τα άλατα είναι φρέσκα φεύγουν πιο εύκολα και έχω και ανάλογο προιόν που μου επιτρέπει να πλύνω ακόμα και στον ήλιο χωρίς white spots. Στα 'παλιά' άλατα όμως οι λύσεις που διαβάζω είναι για καθαριστικά τύπου viakal, ξύδι, πηλός μέχρι και κανονικό γυάλισμα με αλοιφαδόρο. Είδωμεν
Πρίν δούλευα γύρω απο γκαζόν που στο συγκεκριμένο σημείο και με τα νερά γινόταν λάσπη και με παίδευε. Σήμερα με τις αλλαγές το ευχαριστήθηκα, δούλεψα πιο άνετα. Πάντως οι χρόνοι δε μειώθηκαν.. ότι γλιτώνεις το χρησιμοποιείς για να κάνεις κάτι επιπλέον ανάλογα τις δυνάμεις, τον καιρό και την όρεξη.
-
... Είχα να το πλύνω 2-3 μήνες όσο είχαμε καραντίνα. Παχύ στρώμα σκόνης αλλά όχι πολύ λάσπη.
Ξεκίνησα με σκούπα και εσωτερικό χωρίς να πλύνω τα πατάκια. Σκούπα, χτύπημα στα κάγκελα καλό και δε χρειάστηκαν βρέξιμο.
AXXAAXaaxaxa Φαντάζομαι το χτύπημα στα κάγκελα σε στυλ χταπόδι ! Τελευταία φορά που είχα χτυπήσει τα πατάκια του Focus στα κάγκελα μετά από ένα καλοκαίρι και καιρό απλυσιάς σηκώθηκε νέφος , χαχαχαχαχα έβηχε η μισή Νίκαια!
Σου αρέσει αυτο που κάνεις και για αυτό εκεί που βρίσκεις έξτρα χρόνο κάνεις και κάτι άλλο !Τα φτηνά σφουγγάρια είναι αυτά του Jumbo που έλεγες πρίν ?
Τώρα που είπες για βαθύ καθαρισμό τζαμιών , στο μπροστά παρμπρίζ βλέπω όταν βραχεί κάτι σημάδια σαν τρεξίματα νερού , μόνο όταν βραχεί όμως και όχι όταν είναι στεγνό , το έχω σαπουνίσει 3 φορές και δεν φεύγει , δεν το νιώθεις με το χέρι ότι είναι κάτι εκεί αλλά με το που βραχεί το τζάμι βλέπεις 2-3 τρεξίματα ! Αυτά πως φεύγουν?
-
Mastoras78 wrote:
... Είχα να το πλύνω 2-3 μήνες όσο είχαμε καραντίνα. Παχύ στρώμα σκόνης αλλά όχι πολύ λάσπη.
Ξεκίνησα με σκούπα και εσωτερικό χωρίς να πλύνω τα πατάκια. Σκούπα, χτύπημα στα κάγκελα καλό και δε χρειάστηκαν βρέξιμο.
AXXAAXaaxaxa Φαντάζομαι το χτύπημα στα κάγκελα σε στυλ χταπόδι ! Τελευταία φορά που είχα χτυπήσει τα πατάκια του Focus στα κάγκελα μετά από ένα καλοκαίρι και καιρό απλυσιάς σηκώθηκε νέφος , χαχαχαχαχα έβηχε η μισή Νίκαια!
Σου αρέσει αυτο που κάνεις και για αυτό εκεί που βρίσκεις έξτρα χρόνο κάνεις και κάτι άλλο !Τα φτηνά σφουγγάρια είναι αυτά του Jumbo που έλεγες πρίν ?
Τώρα που είπες για βαθύ καθαρισμό τζαμιών , στο μπροστά παρμπρίζ βλέπω όταν βραχεί κάτι σημάδια σαν τρεξίματα νερού , μόνο όταν βραχεί όμως και όχι όταν είναι στεγνό , το έχω σαπουνίσει 3 φορές και δεν φεύγει , δεν το νιώθεις με το χέρι ότι είναι κάτι εκεί αλλά με το που βραχεί το τζάμι βλέπεις 2-3 τρεξίματα ! Αυτά πως φεύγουν?
Τα πατάκια τα περνάω μια γρήγορη όταν είναι μέσα στο αυτοκίνητο με σκούπα.. Τα βγάζω μετά για να κάνω τη μοκέτα απο κάτω και ακολουθείται η παρακάτω διαδικασία.. Αλύπητο κοπάνημα στην καγκελόπορτα με τις σκόνες να αναβλύζουν! Έπειτα τα βάζω κάτω και τα πατάω απο τη μία με το πόδι ενώ με τη σκούπα τα βεντουζώνω και τους δίνω και καταλαβαίνουν. Τα σηκώνω, τα ξαναχτυπώ λίγο φιλικά και με το χέρι και βγάζω και καμμιά τρίχα και ότι έχει μείνει πρίν ξαναμπούν στο αμάξι. Μια στο τόσο αναγκαστικά θα τα βρέξω και αν φάνε πολύ βρώμα κάποια στιγμή θα ρίξω και All purpose cleaner στην κατάλληλη διαλυτότητα.
Όσο περνάει ο καιρός αντιλαμβάνομαι ότι για να πλένεις το αμάξι μόνος είναι φάση που πρέπει να σου αρέσει σα χόμπυ.. Όταν σε βλέπουν οι γείτονες να κοπανιέσαι αναρωτιούνται γιατί δε πάς σε ένα πλυντήριο με 10 ευρά και σε περνάνε για ψυχαναγκαστικό μλκ. Είσαι σαν αυτούς που κοπανιούνται στο gym αλλά με λιγότερο benefit
Σκέφτομαι ότι αν δεν είχα το χώρο μου και μονοκατοικία, πλύσιμο θα έκανα μόνο σε self service πλυντήριο με κέρμα. Τα βλέμματα λύπησης από τους άσχετους περαστικούς είναι λίγο εκνευριστικά σύν ότι βλακεία/παράπονο ακούσεις..
Τα σφουγγάρια τα είχα πάρει απο aliexpress κοντά στο ευρώ το ένα. Σαν και αυτά https://is.gd/Koy5AT
Τα προτίμησα γιατί είναι πολύ απαλά και safe. Στις ζάντες θές πιο άγριο και μεγάλο σφουγγάρι, αντέχουν.
Περί τζαμιών, το αμάξι σου είναι καινούργιο ακόμα και αυτά που βλέπεις είναι λίγα. Όσο παλιώνει μαζεύει πράμα όπως και το ίχνος απο το πέρασμα του υαλοκαθαριστήρα που δε φεύγει με τίποτα. Googlare Car windshield deep cleaning να δείς κάποια βίντεο πώς καθαρίζει. Για ακόμα μια φορά θα εκπλαγείς
Steel wool , πηλός μερικές λύσεις. Πάς επιθετικά δηλαδή. Βάζω link απο δύο βίντεο να πάρεις μια ιδέα.
-
Παλικάρια , για δώστε ιδέες για πακετάκι για πλύσιμο στο χέρι (όχι πιεστικό και αφρούς) για ολοκαίνουριο αμάξι !!!!!! Γιατί δεν έχω απολύτως τίποτα (εκτός απο σφουγγάρι !!!!)
Θέλω να πάρω τα βασικά από γάντια, microfiber πανάκια,πετσέτες, κτλ, και τι προϊόντα ( καθαριστικά, σαμπουάν , ίσως κέρωμα). Για πιεστικό σκεφτόμουν , περισσότερο για πλύσιμο με αφροποιητή αλλά δεν το θεωρώ απαραίτητο...
-
Αν δείς τις τελευταίες σελίδες έχουνε προταθεί μερικά προιόντα. Πρόσφατα και ένα ωραίο φτηνό mf γάντι μικροίνας.
Τα minimum που χρειάζεσαι είναι δύο σφουγγάρια/γάντι για αμάξωμα/ζάντες, δύο κουβάδες, μια πετσέτα στεγνώματος όσο πιο μεγάλη και παχιά τόσο το καλύτερο, μερικά πανάκια μικρότερα για εσωτερικό και μικροδουλειές και ένα σαμπουάν αυτοκινήτου.
Πιεστικό, αφροποιητές, ηλ σκούπα,κεριά κτλ εξαρτάται απο χώρο,χρόνο και όρεξη.
Τώρα όσον αφορά την έρευνα αγοράς είναι άπειρες οι επιλογές. Αν τα πάρεις όλα απο ένα μαγαζί γλιτώνεις μεταφορικά. Εκτός και αν μένεις πχ Αττική και κάποια καταστήματα είναι στο δρόμο σου. Μπορείς να ψάξεις είτε στο Σκρούτζ είτε σε πιο εξειδικευμένα καταστήματα που εμπορεύονται προιόντα detailing.
-
-
Η τα τελευταία η ενα γάντι μικροινας που γράψαμε πιο πάνω φτηνό από Ελλάδα
-
Βγηκαν κατι νεα finish μς γραφίτη.... Τι λενε αυτα;;;
-
Τι είναι αυτά ?
-
Ευχαριστώ για τις προτάσεις, έψαξα γενικά να δω και τι μπορείς να βρεις προς aliexpress μεριά.
Γενικά θα για όποιον έχει χρησιμοποιήσει γίνεται δουλειά με ένα σαμπουάν και ένα προϊόν σαν το RAPID AQUA WAX (Autoglym) αντί να κάνεις κλασσικό κέρωμα ?? Μοιάζει πιο εύκολο.
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ