-
Ο χρήστης sumik έγραψε:
Βρήκα κομμάτια από κοτόπουλο πάνω στην οροφή της κούκλας μου!Μια γειτόνισσα ήθελε να ταΐσει τις γάτες και τους πέταξε λίγο φαγητό από το μπαλκόνι το οποίο προσγειώθηκε πάνω στο αμάξι
Την επόμενη μέρα που το είδα το καθάρισα με λίγο νεράκι αλλά έμειναν κάποια απομεινάρια που σκέφτηκα ότι θα φύγουν με το πλύσιμο.
Όταν το έπλυνα διαπίστωσα ότι αυτά τα κατάλοιπα δεν βγαίνουν και το έτριψα λίγο πιο δυνατά με το σφουγγάρι.
Αποτέλεσμα να μην φύγουν ούτε τα κατάλοιπα αλλά να κάνει και αράχνες το στο σημείο
Τι να βάλω για να φύγουν αυτές οι βρωμιές;
Δοκίμασε με χοντρό κερί...
Αυτό που είναι για γρατζουνιές και λεκέδες...
Μετά θα πρέπει να το περάσεις με κανονικό κερί για να γυαλίσει.Εγώ χρησιμοποιώ της Sonnax και είμαι πολύ ευχαριστημένος...
-
Τι διαφορά έχει το χονδρό κερί απο το κανονικό;
Πότε βάζω χονδρό και πότε κανονικό;
Ποια μάρκα μπορείτε να προτείνετε;;;Ευχαριστώ!
-
.....
-
Το χοντρό είναι για πιο βαθειές γρατζουνιές και κατάλοιπα μπογιάς από ακουμπήματα, το λεπτό είναι για γυάλισμα και ψιλές γρατζουνιές (πχ από τα νύχια μιας κυρίας ).
Ο φίλος παραπάνω συστήνει Sonax, εγώ έχω ένα σε μεταλλικό κουτί που δεν θυμάμαι τι μάρκα είναι, το οποίο κάνει καλή δουλειά. Νομίζω πάντως ότι δεν είναι υποχρεωτικό το λεπτό κερί για γυάλισμα μετά από χρήση χοντρού. Γυαλιστερό μένει το χρώμα και με το χοντρό.
-
Δοκιμασε καποιο προιον για γραντζουνιες εμενα μου δουλεψε παντως. Δεν ηξερα manosk οτι υπαρχει και ψιλο κερι. Εγω το χοντρο εχω χρησιμοποιησει για αλλο ουτε που εχω δει. Παντως αυτο το χοντρο της sonax βολευει πολυ που ειναι σπρευ.
-
Το λεπτό κερί είναι νομίζω υγρό και το απλώνεις με εμποτισμένο πανάκι. Αν έχει χρώμα, καλύπτει καλά τις πολύ ψιλές γρατζουνιές και με τρίψιμο με καθαρό πανάκι όταν στεγνώσει προσφέρει γυαλάδα και διώχνει τις σταγόνες νερού που κάνουν στάμπες.
Το χοντρό είναι σαν πάστα. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το λεπτό κερί είναι νομίζω υγρό και το απλώνεις με εμποτισμένο πανάκι. Αν έχει χρώμα, καλύπτει καλά τις πολύ ψιλές γρατζουνιές και με τρίψιμο με καθαρό πανάκι όταν στεγνώσει προσφέρει γυαλάδα και διώχνει τις σταγόνες νερού που κάνουν στάμπες.
Το χοντρό είναι σαν πάστα.Ακριβώς...
Το λεπτό το ανέφερα μετά για έξτρα γυαλάδα και προστασία γενικότερα...
Το χοντρό κάνει καλή δουλειά και μόλις στεγνώσει γίνεται σαν λεπτή πούδρα και φεύγει με ένα φύσημα. -
Παιδιά πώς φευγουν τα ρετσίνια απο λεύκες ή αλμυρίκια; (σε ουρανό - καπώ - πλαστικά- τζάμια)
Δύο μηνών αυτοκίνητο σε μαύρο χρώμα με πέρλα = αράχνες από το πρώτο πλύσιμο). Δεν θέλω να μπλεξω με κερώματα κ.τ.λ. μια και ειμαι χαμένος απο χέρι. Δεν μ'ενδιαφέρει το να φάινεται το αυτοκίνητο καθαρό, παρά μόνο η μακροζωία του εργοστασιακού χρώματος/βερνικιού. Χρησιμοποιώ γι'αυτό μόνο νερό. Για το ρετσίνι όμως δεν κάνει τίποτα, ουτε και το απλό σαπούνι που δοκίμασα. Μου είπαν για λάδι φαγητού. Τι προτείνετε; Το λάδι καταστρέφει το βερνίκι; (απο τα τζάμια φεύγει και με ξύσιμο ... (νύχι! ':)') )
-
Υπαρχει καθαριστικο για ρετσινια,εντομα... αν πας σε καταστημα θα βρεις. Δε θυμαμαι πιο ειχα χρησιμοποιησει. Παντως και καθαριστικο για παρμπριζ για εντομα κτλ κανει μια χαρα.
-
Διαβαζα για το wah park ση Θεσ/ικη και ειδα οτι εχει λειτουργια πιστολιου που ριχνει απεσταγμενο νερο για το ξεπλυμα ωστε να μην μενουν αλατα. Αυτο ειναι πολυ καλη πατεντα γιατι και δεν παιδευεσαι με το σκουπισμα και γλυτωνει γραντουνιες που μπορει να γινουν και ταλαιπωρια απο το καθαρισμα σε αρμους κτλ απο τα αλατα. Αυτο ομως πως γινεται; Εχουν δεξαμενες με απεσταγμενο νερο ή υπαρχει καποιο ειδος φιλτρου που θα μπορουσε να προσαρμοστει και στις βρυσες μας για να τα ξεπλενουμε και εμεις ετσι στο σπιτι μας; Υπαρχει τετοιο φιλτρο; Με ενδιαφερει πολυ.
-
Ο χρήστης asdf123 έγραψε:
Παιδιά πώς φευγουν τα ρετσίνια απο λεύκες ή αλμυρίκια; (σε ουρανό - καπώ - πλαστικά- τζάμια)Δύο μηνών αυτοκίνητο σε μαύρο χρώμα με πέρλα = αράχνες από το πρώτο πλύσιμο). Δεν θέλω να μπλεξω με κερώματα κ.τ.λ. μια και ειμαι χαμένος απο χέρι. Δεν μ'ενδιαφέρει το να φάινεται το αυτοκίνητο καθαρό, παρά μόνο η μακροζωία του εργοστασιακού χρώματος/βερνικιού. Χρησιμοποιώ γι'αυτό μόνο νερό. Για το ρετσίνι όμως δεν κάνει τίποτα, ουτε και το απλό σαπούνι που δοκίμασα. Μου είπαν για λάδι φαγητού. Τι προτείνετε; Το λάδι καταστρέφει το βερνίκι; (απο τα τζάμια φεύγει και με ξύσιμο ... (νύχι! ':)') )
Μην πλαίνεις μόνο με νερό γιατί ετσι δεν μαλακώνει η βρομιά/σκόνες και κάνεις αράχνες. Χρησιμοποίεισε ένα καλό σαμπουάν
-
Α δεν το προσεξα αυτο! Αν εννοεις οτι δεν βαζεις ουτε σαμπουαν κανεις μεγαλο κακο. Τριβεις τη βρωμια μονο με νερο και ουτε βγαινει ευκολα ή αποτελεσματικα και κανεις και μικρογραντζουνιες.
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, πήγα Praktiker και εφοδιάστικα με διαφορα καθαριστικα :
Nigrin auto shampoo, Nigrin Tiefen pflege (για ταμπλώ), Rain Dance Bug Gel (για εντομα/ρετσίνια, με ένζυμα!?) σφουγαρια και δερματα...
Αύριο οι δοκιμές... -
-
παιδιά έχει δοκιμάσει κανείς απο εδώ τα προϊόντα της Meguiars?
ΚΟ-ΡΥ-ΦΗ μιλάμε!!
Gold Class σαμπουάν και κέρωμα ανά 6-μηνο απο professional..
-
Και που τα βρισκουμε αυτα? Ζαινο εχει βρει κανεις?
-
Συνεχεια για το θεμα με τα σαμπουαν πολυ καλα εχω βρει της Sonax και το F1. Καποια πιο φτηνα που ειχα παρει δεν ηταν τοσο καλα. Ψαχνω κι εγω ενα πιο γτηνο αλλα καλο(για sonax και f1 ειναι ακριβα). Καλυερη λυση ειναι να κοιτατε σε συμπυκνωμενα για να σας βγαλει πολυ περισσοτερο.
-
Εμένα η απορία μου είναι η εξής:
Βλέπω πολλούς που βρέχουν ένα πανί με λίγο νερό (ή ένα κομμάτι δέρμα για το αυτοκίνητο) και περνάνε μ'αυτό όλο το αμάξι, χωρίς πολλή φασαρία (λάστιχο, σαπούνια κλπ) και μετά δείχνει σαν φρεσκοπλυμμένο.
Πώς τα καταφέρνουν και δεν αφήνουν στίγματα μ'αυτό τον τρόπο?
Εδώ με νερά και σαπούνια όταν το πλένω το αυτοκίνητο μόνη μου και μετά το σκουπίζω με δέρμα, και πάλι σε ορισμένα σημεία (ειδικά στα τζάμια) μένουν στίγματα. -
Ναι καθαριζει. Τωρα ποσες γραντζουνιες θα εγιναν αλλο θεμα!
-
τα Meguairs θα τα βρείτε απο το site τους http://www.meguiars.gr
Δυο ειναι οι κορυφαίες εταιρείες για γυαλιστικά/κεριά/καθαριστικά
η αγγλική Autoglym και η αμερικάνικη Meguairs.
Και οι δυο είναι κορυφαίες αλλα προτιμώ την Meg λογω του ότι έχουν καλύτερη τιμολογιακή πολιτική στα προιόντα της αλλα συνεργάζονται και καλύτερα με αυτοκινητιστικές λέσχες. (πχ το MX5 Club έχουμε έκπτώση)
Αν μιλήσετε με τον Βασίλη που είναι ο υπεύθυνος εκεί, πείτε του αν είστε απο κάποιο σωματείο και θα δείτε ποσο καλα θα σας εξυπηρετήσει..
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ